icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

siss_sz
21. feb 2012

baby, bud sme tu vsetky nervacky - ked to tie deti maju mat po nas - alebo to maju tie deti take obdobie 😉 ved oni skusaju..a skusaju aj ako zareagujeme na ich jedy... a az potom sa uvidi, co sme z nich urobili... nanestastie... 😖

adelaida33
21. feb 2012

@siss_sz súhlasím, skúšajú... a je dobré rozlišovať, kedy nechať tak a kedy vysvetľovať... no to sa naučíme až počas "deja", kedy čo robiť... a ako píše @siss_sz iba čas ukáže...

dadka1010
21. feb 2012

@siss_sz
@adelaida33 Jasné, veď už niekedy poznáme situáciu, kedy len pomojkať a kedy pohroziť palcom. No na nášho nezaberá nič 😠 😀 , on je taký nervák flegmoš

adelaida33
21. feb 2012

@dadka1010 sú inak rôzne knižky ako postupovať pri výchove, hlavne v tých ťažších obdobiach, tiež si plánujem nejaké zohnať 😀

siss_sz
21. feb 2012

@adelaida33 ked najdes, daj tip 😉 vypytam si na den matiek😀

amiiia
21. feb 2012

@dadka1010 Tak dík si ma teraz upokojila... 😉 a jasné ved majú čas...len tie "špičky ma zaujímali" 🙂

adelaida33
22. feb 2012

@dadka1010 @siss_sz baby, misia splnená 😎 😀 o týchto dvoch knihách som počula najviac chvály http://www.martinus.sk/?uItem=68554 a http://www.martinus.sk/?uItem=43336 , ale možno tu skúsenejšie a sčítané maminy napíšu, že je to takmer zbytočné čítanie... 😅 😝

siss_sz
22. feb 2012

@adelaida33 dobreee cenyyy 😲 to uz clovek aby radsej beletriu cital😀

mianc
22. feb 2012

@adelaida33 🙂 tak poslušne hlásim.. 😀 očkovanie za nami, kočka sa celkom držkala aj zaplakala ale potom už bolo dobre.. viac mame bolo doplaču.. hneď ako sme prišli som jej dala studený obkladík a išla spinkať, lebo už mala čas, tak dúfam, že na večer nám teplotky nevyskočia.. 😒

gabika783
22. feb 2012

@adelaida33 http://www.martinus.sk/?uItem=87256 prihadzujem jeden nový tip 🙂

adelaida33
23. feb 2012

@mianc 😀 pekne hlásiš 😀 . aj môj tak pri tom zvykne zaplačkať 😢 . dobre, že si jej dala studený obklad, aj ked nemala opuch, je to dobrá prevencia. daj vedieť, aká bola noc a či vám vyskočili teploty. Timka ich zvykla mať po očk., tak ako aj môj Maťulko, nie? Joooj 😒 .

ladytt
23. feb 2012

Dnes čaká očkovanie zas nás :/

mianc
23. feb 2012

@adelaida33 teplotku sme zatiaľ nemali našťastie, nemerala som ale ani zvýšená sa mi nezdala, inak ešte dneska má po vpichoch červenkavé a boľavé, lebo som jej jemnúčko prešla po tom a hneď zareagovala ale neplačkala.. inak sme živé až moc! Tata sa Timky smeje, či nedostala niečo iné ako očkovanie..xixi.. dúfam, že dnes ešte teplotky nevyskočia a už by sme mohli byť za vodou.. 😉
Kočky dobre ste držali palce! Ďakujeme!

@ladytt držíme palčeky! Nech všetko prejde tak ako má! 😉

mianc
23. feb 2012

Inak naša váha v 11,5 mesiaci je 9 900g 🙂 máme skoro 3xnásobok pôrodnej váhy

adelaida33
23. feb 2012

@ladytt Držkajte sa!!!

adelaida33
23. feb 2012

@mianc a tak by to malo k prvému roku byť správne? trojnásobok pôrodnej váhy? a ako je to s výškou?

ladytt
23. feb 2012

@mianc Celkom pekne ste teda narástli, ja odhadujem dákych 9kg to by bol tiež viac než 3x násobok.

mianc
23. feb 2012

@adelaida33 hej vraj tak.. no výšku nám nemerajú, tak neviem.. 😉asi doma len tak od oka odmerám.. ale nosíme tú 80-86 veľkosť 😉

mianc
23. feb 2012

@ladytt 🙂 to by bolo tiež pekné.. a koľko ste mali keď ste sa narodili?

ladytt
23. feb 2012

@mianc Mal 2880g. A inak ani nás nemerajú.

careamell
23. feb 2012

Ahojte, tak sme na odberoch dopadlo dobre, aj keď nám spravila úplne iné, ako sme chceli 🙂 🙂 Ale som jej to zle vysvetlila, tak moja chyba. Celkom sa mi aj zdá, že čo mu vyšli tie dva vrchné zuby, tak papá lepšie.

adelaida33
23. feb 2012

@mianc @ladytt fakt? nás stále merajú aj vážia, hm...
inak, pozerám, že my sme mali už na 10 mes. 3nás. pôr. váhy 😀 jajáj, to naše pupko. Ale odkedy sa rozhýbal, teraz už isto tak nepriberá..., takže radšej tak I-I 😉

ladytt
23. feb 2012

@adelaida33 Nás merali iba v pôrodnici a potom sme to už len my skúšali, takže presne neviem iba podľa oblečenia 🙂 Vraj po roku už nebudú ani toľko priberať ani tak rýchlo rásť. A teraz už spaľujú viac 🙂

adelaida33
23. feb 2012

@ladytt aha, zaujímavé, no nás zatiaľ v každej poradni pomerali a odvážili zároveň, hm, všade majú asi iné zvyky, doktori 😨 . áno, to som aj ja kdesi čítala, že po roku už nebudú takou rýchlosťou rásť, resp. už aj skôr, ktorí sú hybkejší 😵 .

mianc
23. feb 2012

@adelaida33 @ladytt tak tak.. čo lekár to asi iné vyšetrenie.. xixi.. nám váhu urobia a obvod hlavičky, tú sme mali teraz 45cm, aspoň viem akú čiapočku kupovať.. 😉
a tak my sme mali v 9,5mes. 9500g a v 11,5mes. 9900g, takže na mesiac to vychádza tých 200g, ale je pravda to už inak drobci vyvádzajú a priberanie isto spomalí.. 🙂

loobka
23. feb 2012

baby, chcela som sa vas spytat, ci vam uz vsetci drobci stvornozkuju? lebo ten nas sa len plazi ako taky postreleny vojak vsade, pravda za rucky by cupital,ale to ho nechcem velmi vodit...a boli sme dnes opat po dlhej dobe na rehabilitacii a dali nam taky hnusny cvik,ze som sa tam rozplakala, neviem ako to s nim budem cvicit 😒 zevraj keby prejde uz par krockov sam,tak by to stvornozkovanie odpustili..je o 3 tt skor narodeny a vzdy mu islo vsetko pomalsie ako inym...je mi z toho smutno..

ladytt
23. feb 2012

@mianc Tak už to máme za sebou. Vážime len 8870g 🙂 hlavičku nám už nemerali. Sestrička sa zasmiala, že vyzerá ako frontový vojak- na nošteku poškriabané, pera rozbitá , dúfam, na mňa nepošlú sociálku 😀 keď to moje dieťa málo dnes ráno také štastie naháňal autíčko po zemi a to sa mu uhlo....

gabika783
23. feb 2012

baby máte niekto kočík mamas and papas luna?... ako ste s ním spokojné.. kde ste ho kúpili a z akoľko. Dík 🙂

bezaz
23. feb 2012

@gabika783 my mame luna mix, kupili sme ho na anglickom ebay, uvazovala som, ze ho predam a kupim si nieco novsie, ale nenasla som nic, co by vyhovovalo mojim poziadavkam a nestalo za sportak 300 a viac eur 😉 tak som si objednala dve nove striesky a budem mat skoro novy kociar 🙂 a tiez vzhladom na oskarove chodenie, ktovie, kolko este vobec kociar vyuzijeme 😅

gabika783
23. feb 2012

@bezaz jeee super... že si sa ozvala.. a mám otázku... mám možnosť si kúpiť solu za 299 aj s taškou.. podľa teba mám ísť do toho... 😅
páčila sa mi luna ale nevedia mi ju objednať, že sú nejaké problémy s jej dodávkou či čo.. tak mi ponúkli solu. 🙂) Inak ako si s lunou spokojná? Nikdy sa ti nestalo, že by sa prevážila.. a po technickej stránke čo sa najskôr opotrebovalo. joooj Dík za vyčerpávajúce odpovede .. 😀