icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

siss_sz
4. máj 2012

a baby, neviete, ako s ahlada datum spotreby na drogerii, napr.samponoch? mam taky detsky - sebamed aje tam napisane iba: 00006040 to zospodu krabie a na jednom"usku" krabice - akoze uz zvnutra j nejake dlhe divne cislo

a potom na sampone zospodu je 322 255 2

akoze kebyze je to pre mna, je mi to jedno... ale toto je pre babo a obavam sa, ze mi to stoji uz rok v skrini...tak ze aky je datum spotreby? 😲 😅

ladytt
4. máj 2012

http://www.loupak.cz/video/ze-sveta/9871-7-rad-... Pozrite si ak sa nudíde, celkom je to milé....
@adelaida33 niektoré deti aj fen vie uspat 🙂 moj zatial nema ziadny spotrebic, ktoreho by sa bal...

ladytt
4. máj 2012

@siss_sz Presne toto som aj ja minule riešila, nevedela som nájsť ani dátum výroby ani spotreby a bolo tam len, že spotrebovať do 12 mesiacov :/ keď na to prídeš ako sa to teda zisťuje napíš aby som bola múdrejšia, díky 🙂

dadka1010
4. máj 2012

@adelaida33 Fakt si ho krásne ostrihala, ja tiež stále váham, lebo má strašne málo vláskov, ale sú dlhé, tak asi tento víkend trošku ostriháme 😉 . Bojí sa vysávača, aj keď nevysávam skoro vôbec, len sem tam

adelaida33
4. máj 2012

@careamell @ladytt @dadka1010 jéj, ďakujem, kočky, ste zlaté 😉 . no najprv aj mne bolo ľúto strihať mu zlaté vlásky, ale keď si stále škrabal ušká a očká, čo ho šteklili a prekážali mu a ešte začali byť tie horúčavy..., tak to ma nakoplo, lebo nech som mu ich začesávala ako som chcela, nepomáhalo to na dlho. teraz je spokojný 😵 . spočiatku som myslela, že to vezmeme strojčekom na vlasy, ale sama by som na strojček odvahu zatiaľ nenabrala, keďže malý neobsedí, a muž nemal kedy, tak mi nakoniec neostalo iné, len sa na ostrihanie podujať nožničkami a som teraz aj rada, lebo stále vyzerá ako moje malé-veľké bábätko 😵 .

ladytt
4. máj 2012

@adelaida33 A už si predtým niekoho strihala? Lebo teda ja som sa bála, že narobím schody nožničkami 🙂 Inak vlásky rýchlo znovu narastú, my sme pred 2 mesiacmi strojčekom a už zas má dlhé 🙂

adelaida33
4. máj 2012

@careamell @dadka1010 tak to som "rada", že nie sme sami a že aj vaši šuhaji majú niečo, čoho sa boja 😀 . môj chytá zo zvuku zapnutého sušiča normálne hysák 😝 , tak je to šťastie, že ho často nepoužívam a keďže ide leto, ani nebudem, a budem dúfať, že ho to časom prejde... inak ešte je jedna vec, pri ktorej tiež takto začne jačať: k prvým narodeninám dostal od svojich krstných hračku - hrajúci vláčik s koľajnicami, no odkedy ho dostal, leží vysoko v skrini, lebo tak nenávidí tú skladbu, čo vláčik sprevádza, že sa nechcel k tomu vláčiku ani priblížiť. muž chce tú "hudbu z vláčika vyoperovať", ale ukážeme mu ten (už) nemý vláčik až o pár mesiacov, dúfajúc, že na narodeninový šok zabudol 😅 .

adelaida33
4. máj 2012

@ladytt hej, veľakrát seba 😔 a párkrát aj muža 😅 , ale potom si už kúpil strojček 😀 , tak to je iné. ale celkom na začiatku, keď som mala štyri roky, ostrihala som najprv bábiku a na druhý deň seba 😀 , to boli moje skutočné začiatky.

adelaida33
4. máj 2012

@siss_sz aspoň ja viem tak, že všetok drogistický a kozmetický tovar má dobu spotreby 12 mesiacov od otvorenia... a teda konkrétny dátum... mesiac ani rok tam nenájdeš.

siss_sz
4. máj 2012

@adelaida33 uz mi povedali..ze je tam take viecko s cislom, ze od otorenia do kolko mesiacov to ma spotrebovat... taak uz viem..diky moc 😉

vladimira32
5. máj 2012

baby, dávate deťom ešte Vigantol? Mne detská lekárka povedala, že mu ho môžem ešte dávať .

angela1
5. máj 2012

@vladimira32 ja ho dávam iba keď je škaredé počasie ale keď je slnečno tak nie.....

ladytt
6. máj 2012

@vladimira32 My tiež ešte dávame, ale neviem či stále ešte treba.

careamell
6. máj 2012

@vladimira32 Ja sa priznám, že posledné dva týždne ako je takto teplo a slnko nedávam. Ale asi by som radšej mala. 😒

ladytt
6. máj 2012

Baby a čo slnečné okuliare? Nosia vaše deťúrence? Chcú si ich nechať na očiach?

siska33
6. máj 2012

ahojte. my natierame 50kou niveou, pytala som sa dr. ze dokedy to davat, ten vigantol a povedala ze do 1,5 roka kazdy den a inak do 2 rokov ked aj niekedy zabudnem nic sa nestane .
a okuliare nechce veru. ale ked mu dame nase dospelacke tak tie chvilu ma, lenze ho to zaujima tak si ich da vzdy dole 🙂

siss_sz
6. máj 2012

@ladytt nas celkom aj drzi... vzdy mu ukazem,ze aj mama ma a ze"tak teraz si frajer" a drzi..ale ma tie na gumicku, http://www.babybanz.sk/

ladytt
6. máj 2012

@siss_sz Tie som dnes pozerala 🙂 lebo zatiaľ nemáme a či sme skúšali v obchode si dal hneď dolu, tak som myslela, že gumička môže byť fajn.

siss_sz
6. máj 2012

@ladytt ale daju sa dat aj tie dole 😉 alebo hore😀

ladytt
6. máj 2012

@siss_sz 🙂 no veď to :D ten môj si s nimi asi rýchlo poradí 🙂

careamell
6. máj 2012

Kočky, nové recepty na konci tejto stránky https://www.modrykonik.sk/forum/zaciname-prikrmovat/ako-zacat-s-prvymi-prikrmami-pre-deti/
Inak varíte stále zvlášť pre drobcov alebo papajú to, čo vy?

mianc
7. máj 2012

@adelaida33 u nás to je strojek na strihanie, keď tatinovi strihám vlasy... xixi.. ale to neviem či plače preto že hučí strojek alebo tatinu strihám.. 😀 ale inak ničoho sa nebojíme..

mianc
7. máj 2012

a inak už tiež aj naša Timka začala sama chodiť presne v stredu, predtým sa len kúsok púšťala, ale teraz už prebehne hodný kúsok, kam len chce.. 🙂

adelaida33
7. máj 2012

@mianc 😀 tak to isto jačí kvôli zvuku strojčeka 😀 , asi každé má ten svoj "obľúbený" zvuk 😖 😅 .

mianc
7. máj 2012

@adelaida33 no asi áno.. len kým ho objaví.. naša Timka, niekedy keď to prvý krát počuje sa pri tom aj rozplače a potom už druhý krát dobre.. si zvykne.. 🙂 ale musí byť niekto pri nej kým ten druhý s tým "zvukom" stvára.. 🙂a keď už si zvykne je to v pohode.. 😀

dadka1010
7. máj 2012

Kočky čaute, malý zase začal akosi zle v noci spávať, lepšie povedané, prebudí sa a aj tri hodiny sa prehadzuje, mrnčí, fňuká, kope nohami, hádže sa po mne, už mám normálne strach o svoje zuby 😅 . Neviem čo to je, či ho niečo bolí, či mu je teplo, zvyknem otvoriť aj okno, nech sa tam prevetrá. Už to trvá skoro týždeň, keby aspon ráno dlhšie pospal, ale najnovšie sa budí o piatej. Niekedy spím za celú noc 3-4 hodiny, už padám na hubu, včera som šla spať o ôsmej, čo som bola taká vyčerpaná.

Inak papá už skoro všetko s nami, akurát si dochucujeme do tanierov, čiže on dostane nekorenené a neslané. A také čo nemôže jeme, keď nevidí 😀 , lebo on by chcel všetko 😀

adelaida33
7. máj 2012

@dadka1010 viem, že už je to otrepané..., ale nemôžu mu ísť tie zvyšné zúbky? 😝 teda podľa mňa to bude niečo také... 😒 . môj už týždeň drží rekord jedného denného spánku, ale chvíľami je na nervy, lebo jemu tie zúbky lezú, ktorý kedy chce... úplne mimo poradia, zubadielko moje malé 😔 , napr. teraz mu lezie jedna horná stolička 😖 .
@careamell náš papá striedavo, niekedy to čo my, niekedy svoje a niekedy skombinované 😅 .

dadka1010
7. máj 2012

@adelaida33 No len on už má 16 zúbkov a chýbajú mu tie posledné zadné a tie myslím idú tak okolo 2roku. Ale ani mu tam nič nevidno a necítiť, tak neviem. 😕 Jeden obedný spánok my už máme dávno, asi od 10 mesiaca, už je tak zvyknutý, aj keď je to fakt niekedy o držku 🙄

dadka1010
7. máj 2012

@adelaida33 Aháááá nové foto a že jaké hezké 😉 😎

adelaida33
7. máj 2012

@dadka1010 viem, že už má takmer celé zubné osadenstvo 😀 , len práve preto som ti písala, že napr. môjmu idú hore-dole, skáču mu všelijako, neprerezavajú sa rad-radom ako sa to píše v knižkách, tak možno aj tvojmu tieto skôr vylezú a k roku a pol bude mať kompletnú 20tku 😉 . Môj si na ten jeden spánok ešte privyká a ešte si ja budem musieť tiež zvyknúť 😀 .