icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

adelaida33
30. apr 2012

@siss_sz no a dnes sme boli zasa u baťu kúpiť aj sandálky. mali fakt pekný výber a musím povedať, že je to prvá značka, kde som si vyberala len podľa toho, čo sa mne páčilo a pozdávalo na jeho typ nôžky (strih), a malému to na nôžku aj naozaj hneď sadlo, hurááá 😅 . takže môžem len odporúčať 😉 .

careamell
30. apr 2012

@adelaida33 Ja som mala Daylong Kids s faktorom 30, ale nerobí mu nejak dobre, na tváričke má také červené akoby bodky. Odkedy som ho ním začala natierať. Dnes som v DM kúpila Nivea pre deti s faktorom 50, je to dosť vysoký faktor, dakde som čítala, že stačí tých 30, ale tak isto aj vyšším nič nepokazím. Dúfam, že mu ten bude robiť dobre. Využije aj staršia, tá stále lieta po vonku 🙂

ladytt
30. apr 2012

@adelaida33 My natierame Daylong Kids faktor 30, zostal z minulého leta, tak ešte využívame ten. A melasu som nezohnala, nedostala som sa do mesta ešte 🙂 som tiež zvedavá aké to bude 🙂

adelaida33
30. apr 2012

@careamell fíha 😒 a pozri tu https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybavicka/co-hovorite-na-krem-proti-slnku-daylonq-kids-30-faktor/ , niečo také písala aj táto mamička. azda len náhoda 😒 .

siss_sz
30. apr 2012

@adelaida33 no ja som kupilaq Daylong 30 ku este min.rok... tento rok sopm zacalka natierat, ale mal z toho strasne suche licka (estelen na tvar som mu davala tak ked zacalo prve slnko pred mesiacom ci kedy) a tak som zasla do jednej homeo lekarne sa spytat, ako to mam odstranit... a ona ze naco ho vobec natieram a bla bla... ze detickam ak nejdeme k moru staci tak 6ka... hm... tak som nenatierala nicim...dnes ale idem do inej lekarne a pztam si opal.krem 6ku naprikald😀 a ona mi zasa nuti 30ku, najmenej 25ku..ze to je destka pokozka, to treba chranit... tak s avyznaj..kjed natieram, nejde to dole a roi mu to zle, ved to je sama chemia..a ked nenatieram, zas ma sprdnu, ze ho mam chranit...
\
tak ozaj aj mna zaujima, co ostatne baby... 😅

mianc
30. apr 2012

@adelaida33 ja som v lekárni kúpila ešte minulý rok a ráno jej natriem tváričku a aj rúčky, nôžky, podľa toho čo je odhalené, prevencia je prevencia.. bola by som nerada, keby sa spálila, predsa len majú citlivejšiu pokožku
máme 30 daylong

careamell
30. apr 2012

@adelaida33
@siss_sz no ja ho mám tiež od minulého roku, už sa mi skoro minul a tiež, suché líčka a také červené bodečky, ale tie môže mať z toho, že je taký suchý. No neviem...
Ako začali tieto horúčavy, tak som malého natierala vždy, keď ideme von, aj 3 krát denne. To isté aj staršiu. Malý je bjondo 🙂 má svetlú pokožku, tak by som sa neodvážila ho nenatierať. A ochr. faktor 6 sa mi zdá na malé mimi primálo. Veď ešte nebolo nikdy vystavované slniečku, mohla by sa mu pokožka rýchlo spáliť. Ja osobne sa tiež vôbec neškvarím na slnku, neopalujem sa. Moja mama so sestrou sa opalujú hneď ako vyjde prvé slnko, natrú sa Nubianom s faktorom 2, taký olej to je a pražia saaaaaaa, aj celý deň. Potom sú ako škvarky 🙂

adelaida33
30. apr 2012

@siss_sz mne lekárnička dala na výber daylong kids a subamed. odporúčala mi subamed a že úplne stačí 20tka, pokiaľ nejdeme k moru alebo na hory, a ak len tu bežne vonku budeme striedavo na slnku a tieni, samozrejme, mimo času 11-15hod. a nebudem malého "opekať"... a ked som sa spýtala, že som veľa chvály počula na daylong, povedala, áno, ten je tiež dobrý, ale ak vám môžem poradiť, vezmite malému subamed. ja sa v tom tiež nejako extra nevyznám, ale ako sa poznám, zasa pôjdem zlatou strednou cestou 😉 . (p.s.: my sme minulé leto nemali žiaden opaľovací krém či mlieko 😝 )

adelaida33
30. apr 2012

@careamell brrrrrrr 😀 , ako si popísala to ich opaľovanie 😀 , že škvarky 😀 😀 😀 .

wilsonka
1. máj 2012

@adelaida33 my mame biodermu 50tku a strasne vysusuje:( liska ma uplne akoby supiny ked ju natriem. skusim tiez ten daylong? alebo ? sa mi zda drahy spas takto skusat.🙂...ani my sme nemali ziadny krem minule leto:P

mis_ka
1. máj 2012

@wilsonka sranda, ja mam tiez biodermu 50tku a som velmi spokojna a to ma krpec skor suchsiu pokozku.

adelaida33
1. máj 2012

@wilsonka kdesi som čítala, že aj nejaké iné detičky na ňu tak reagovali a zasa iné dobre..., podobne ako tu naše baby písali napr. o daylongu, jednej dieťatko reaguje na daný krém/mlieko ok, a druhé nie 😒 . najprv skús nejaké popozerať na nete a počítaj si o nich a aj čo píšu ľudkovia. ja som si tak zisťovala až som nakoniec váhala medzi daylongom, eucerinom a sebamedom. no a "vyhral" tretí 😅 .

sirinka
1. máj 2012

my pouzivame rozne opalovaky, la roche posay, vichy, bioderma, nivea, garnier...ale vzdy faktor 50

ladytt
2. máj 2012

@sirinka Krásne 🙂

mis_ka
2. máj 2012

u nas uz tusim zacina obdobie vzdoru... filipko s oblubou kruti hlavickou a hovori nenene, vsetko ho rozculuje, napriklad ze dohra jeho oblubena pesnicka :D ked mu nieco nechcem dovolit alebo zobrat na ruky, tak je schopny ostat lezat na zemi a revat od zurivosti. idu mu stolicky aj jeden ocny zub, tak je to mozno tym, ale teda tusim to este bude riadna sranda, tvrdohlavec maly

lisjanka
2. máj 2012

už aj my sme začali chodiť,aj keď je to ešte také neisté ale kráča a najradšej v obidvoch ručičkách hračky....máme už 12 zúbkov,tak teraz čakáme ešte na očné a snáď bude chvíľku pokoj... 😉

lisjanka
2. máj 2012

@adelaida33 čo ste anemický keď ideš dávať melasu alebo len tak preventívne???

lisjanka
2. máj 2012

@magre gratulujem.... 😉 nech tehotenstvo prebieha ukážkovo a v pohode.... 🙂

adelaida33
2. máj 2012

@lisjanka už dlho používame na sladenie trstinový cukor, tak chcem vyskúšať i trstinovú melasu.

adelaida33
3. máj 2012

Halooo? Kde ste kto? 😕 😕 😕

adelaida33
3. máj 2012

Tak som si chcela s niekym popisat par viet, lebo som uz celé mesiace nebola hore takto dlho 😅 😅 😅 , kedže my sme skôr ranní vtáčkovia (doma), no ale pôjdem už pomaly spať, dosť bolo frajeriny 😝 😅 , lebo neviem, kto bude ráno naplno frčať pri malom 😀 . A čo už tak pomenej prispievame??? 😕 Chcelo by nás to nejako nakopnúť...

ladytt
4. máj 2012

@adelaida33 Halooo ja som bola hore, ale žeby som sem kukla, to nie 🙂 aj ja som si všimla, že je toho pomenej, tak aj sem chodím pomenej.

adelaida33
4. máj 2012

@ladytt 😉 škoda. asi každý z nás takto... 😒 , aj detičky už neobsedia 😅 , aj von sa viac chodí, čo je teplo..., tak asi všetko dohromady.

adelaida33
4. máj 2012

baby 😉 , aj vaše detičky majú v domácnosti nejaký spotrebič alebo niečo, čoho sa boja? u môjho som na to prišla úplne náhodne, keď som nechcela ísť von s mokrými vlasmi. okamžite, ako som zapla sušič na vlasy, spustil neskutočný rev, ten zvuk priam neznáááša 😖 . a pritom, keď je sušič vypnutý, dokáže sa s ním celé minúty hrať 😅 .

adelaida33
4. máj 2012

a už som ostrihala malého, nožničkami, lebo mu vlásky stále liezli do očí, uší, aj sa strašne potil, tak som mu to celé postupne poprestrihovala, fešák, že? 😉 a ešte na rozveselenie - včera poobede mi takto pomáhal s jedením zeleninovej kaše 😀 .

ladytt
4. máj 2012

@adelaida33 To sa ti nožničkami tak pekne podarilo? To tak poslušne držal? super fešáčisko 🙂 A tú kašu hádam celú zjedol :D

adelaida33
4. máj 2012

@ladytt ďakujem 😀 , aj on vždy chvílinku počkal, aj ja som musela šikovne strihať 😀 . polovicu kaše nadelil kuchyni a polovicu zjedol. no poviem ti, mala som potom čo utierať 😅 .

careamell
4. máj 2012

@adelaida33 🙂 🙂 🙂 Krásne je ostrihaný, ja som nad tým tiež premýšľala, ale má také krásne blonďavé kudrlinky, že je mi to ľúto 🙂
U nás spotrebič je asi mixér, toho sa bojí ako čert kríža, vždy ujde preč, alebo začne plakať. Minule ho dedo postavil pri kosačku, zapol ju a malý sa hodil na zem a utekaaaaal, teda štvornožkoval ako mu nohy stačili. 🙂

siss_sz
4. máj 2012

@adelaida33 asi neni ziadny problem, ked sa tak menej pise... 😉 ale aj ja vzdy len mrknem..nikto nic nove, tak idem dalej😀