Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@siss_sz Ahoj, ja som starsieho odplienkovala minuly rok v maji, to mal 20 mesiacov a mala mala 2 mesiace a celkom v pohode 😉 Jediny problem bol ze si nevedel sam dat dole nohavice a vycikat sa takze potreboval asistenciu a samozrejme vzdy musel cikat ci kakat zrooooovna ked som dojcila, takze pred dojcenim musel dostat dole oblecenie 😉 Ale inak pohoda.
No a mala je dnes uz treti den bez plienok. Tak uvidim co z toho bude, ci to vydrzi alebo nie. Zatial mame 1 nehodu denne. Co je ale u nej nevyhoda je ze sa nepyta slovne ale len tym ze dojde k nocniku a tam preslapuje a caka na pomoc a ked uz je moc zle tak "knuci". Ale zatial jej to ide celkom pekne 😉 tak snad vydrzi a uz bude bez plienok.
@angela1 Dávam ho už od 10 mesiaca, zistila som, že začal tlačiť každé ráno, tak sa z toho stal rituál. Najskôr som vždy pri ňom musela sedieť a kukali sme telku, každé ráno po zobudení, teraz ho ráno posadím, dám mu box s hračkami a ja si zatiaľ pripravím raňajky, urobím si hygienu 😉 . Nie je to 100%, sú aj nehody, keď sa mu nedá ráno kakať, tak to cez deň "naloží" do plienky. NO to teda, že už nie sú miminká, ja som sa dnes normálne prekvapila, keď som ho videla ako si stojí na špičkách a doťahuje na kľučku a potom si otvoril 😔 😕
ja to tiez obcas skusam s nocnikom, ale ziadne uspechy, nechce tam sediet ani za svet. dnes som ho chvilu nechala behat bez plienky, minutku som sa na neho nepozerala a vykakal sa mi do stredu obyvacky... takze tak. ani nahodou mi nedava vediet, ked cika alebo kaka, ale spoznam to hned podla smradu :D
Baby co vsetko uz vedia urobit,alebo povedat vase deturence????my vieme iba mama,tata,baba..a vieme tancovat 🙂 🙂 ale inac uz asi nic..sa mi to zda malo ☹ alebo sa mylim???
@mayka103 Tak tie prvé slovička ako mama, tata, dede a baba vieme aj my. Tiež sa vie zavrtieť, zatočiť, ukazuje nie nie, vie urobiť moja (pohladiť), zamávať pápá, ukázať aký je veliký, to dá hore rúčky, robí mi varila myšička kašičku, a ešte povie de je, keď niekoho hľadá a ešte veľa takých maličkostí.
Ja myslím, že každé bábo je úplne iné, nemusíš porovnávať rovnako staré detičky. 🙂
@mayka103 Náš vie tiež toho dosť napodobniť, urobiť, odniesť na miesto ktoré mu povieme, horšie je to s tým rozprávaním, okrem mama, baba a tých svojích hatlanín nerozpráva nič také zrozumiteľné. Takže tiež by som to asi neriešila, treba s nimi veľa rozprávať, ukazovať, napodobňovať, oni to v ten správny čas začnú používať 😉
@siss_sz Ani neviem, keby bol chalan, tak by im bolo super, boli by kamosi, usetrili by sme na ruzovych veciach 😀 A s chalanmi uz mam skusenost 🙂 Ale zase... V kutiku duse asi kazda mama chce aj dievcatko... Necham to na mimino, hlavne, nech je zdrave 🙂 Mozem sa spytat, kedy mas termin? Ja 2.januara a moja si este ani nebola ista, ci je tam len jedno, nie to este pohlavie aby urcila... 😖
jaj babulky po včerajšom Modré z neba somtaká vdačná že su naši drobci zdravý.. zas sombulila ako malé decko...
☹ ☹ ☹ ☹
a Salmitka ma objednané pršiplast aj gumaky takze môze prsat a aj tak bude na dvore lebo ten výstup ked vcera nemohla ist von do obeda ste mali zazit..
@magre ja 21.10. ...tak budete silvestrovat mozno v nemocke 😉 ... dve? 🙂 chi...to by bolo😀
a tak pohlavie sa neurcuje skor, ako od 19tt 100% - ak niekto urci skor, tak len hada a vyjde mu tip... ale ze niekto nevidi dve bába...to ma vzdy prekvapi... to si myslim, ze to je fakt zly ultrazvuk, alebo gynekolog... 😖
@magre aha, akurat ponukaju v zlave ten test urcenia pohlavia - http://babyzlava.sk/index (ak to nevidis, tak si vyhladaj aktualne ponuky...juj, keby to bolo byvalo skorj..lebo inak je to velmi drahe..ale teraz uz to viem, uz mi je nanic 😉
aha, baby..hlavne, co mate deticky s tmi suchymi "exemikmi" - http://babyzlava.sk/team.php?id=143 nasla som prirodny opalovaci prostriedok...
@mayka103 U nás je to s hovorením tiež tak, že väčšinu nerozumieme, čo chce povedať 🙂
Naše prvé a najpoužívanejšie slovo je auto 🙂 potom občas mama, tata, tam, toto, tuka (to je skratka od vrtulka), ha (havo), kon (to je ist von), tik-tak (hodiny) a halooo. Pár zvukov zvieratiek a pár znakov zo znakovej reči. Rozumie keď mu poviem dones topánočky, vyzujeme topánočky, ideme papať a pod. príkazy. Niekedy zatancujeme tiež 🙂
Nič nie je málo, ono sa to rozbehne. Ja som si tiež myslela, že je v tomto nejako pozadu, lebo kamarátkina malá (16 mesačná) vraj už aj spieva a spája vety. Druhá kamoška ma upokojila, že jej synček nerozprával skoro do 2 rokov nič. Je to veeeeľmi individuálne 😉
Ahojte, tešíte sa na tieto horúčavy, čo nás čakajú? Aj niekam plánujete ísť s drobcami k vode?
My sme dnes akoby naschvál mali celý deň teplotku 37,4 a hnačkoval od rána. Asi zuby...Tak mal vyštípanú prdelku, celú červenú, ani bambusové plienky nepomohli, ani krémičky, tak som mu uvarila repík a vykúpala som mu v ňom ritulu. Od poobedia už teplotu nemal, tak uvidím, ako bude zajtra. Aj ja by som rada už vypadla na chalúpku, naši napustili bazén, tak dúfam, že sa cez víkend nebudeme pariť doma 😒
@careamell No ani nehovor. Vôbec sa neteším na tieto horúčavy. Manžel pracuje celý víkend, má poobedné, tak ani nemáme ako a kam utiecť. Uvaríme sa s drobcom doma 🙂 ale asi zas vytiahneme náš lavórik (ešte sme nestihli kúpiť bazénik) a aspoň Timko nech sa vyčlapká. Aj nás trápia zuby ale zatiaľ bez teplôt a hnačiek. Tak krásny víkend a nech je mu lepšie a môžete ísť von 😉
@ladytt Nám konečne vyšiel spoločný víkend, tak som rada. Malý už bol večer ok, prišla Rebeka, tak sa vybláznili. 🙂 Tak lavórik bude stačiť malému, iste sa vyjaší, aj ja mu dačo také malé napustím 🙂
Inak som bola včera zdžubaná, že malému nedovolím chipsy, boli sme vonku s kamoškami a ich deti chrumkajú ostošesť, sú to také 3-ročné deti, ale aj tak. Nerobila som z toho veľkú vedu, malý si vzal asi dva, také tie Pombär, ale potom som to už zatrhla. Že ich detičky už v roku žuli žuvačky 🙂

@dadka1010 ahoj, tak to máte doma riadneho chlapa 😕 🙂 , malá našťastie na klučku na dverách ešte nedotiahne iba na bráne ale tá je vždy zamknutá, malý je šikovný keď ti chodí kakať na nočník, ja mám pocit že Sáška nechápe čo od nej chcem keď ju tam posadím berie to asi ako zábavu že posedká a môže ísť ďalej asi tak ako to spomínali aj baby...., no pomaly a iste mi začína dochádzať že už to niesu malé miminka