Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@sirinka dík za info. vyzvedám preto, lebo v mojom okolí nemám dojčiacu maminu a ani z rodiny u nás nikto nedojčil dlhšie ako pár týždnov... ja zatiaľ bojujem s osteo a moje obe dr. ma našťastie v dojčení podporujú, aj ked teda usudzujeme, že do 2r. to asi až nepôjde, ale snažím sa potiahnuť to aspon do 1,5r. môj malý sa síce dojčí (len) 2x niekedy 3x za 24h, ale vypije prsníky "do dna", no myslím, že aj to je lepšie ako nič... 😒 .
@sirinka Ahoj, veď ani nemám čas odpísať, stále beháme po vonku.
Ja som ho chcela odnaučiť od toho nočného dojčenia, aby nebol taký malý závisláčik 🙂 , lebo aj cez deň sa kojíme asi 4-5 krát. Neviem, asi má teraz také obdobie, príliš toho nezje, ale vyžaduje si najmä mňa. Ja sa nesnažím sa ho nejak strániť, len chcem, aby to moje mliečko toľko nevyžadoval. Lebo, keď to pôjde takto ďalej, tak asi budem kojiť do 18-stky. 🙂
Neberiem to nejak vážne, ak to nepôjde, vyskúšame neskôr, momentálne sme na tom asi tak, že si posúvame to dojčenie na neskôr. Ja som okolo tej jedenástej večer ešte hore, takže mu dám cumel, pohladkám ho a on ešte potiahne, ale o takú hodinu už nevydrží a dám mu papať. No a v noci som lenivá, radšej mu dám papať, ako ho naťahovať a nemusím stále vstávať a čičíkať ho aby ešte spal.
Tá jedna noc, kedy by sme si s mm užili voľna mi za to veru nestojí, aby som ho trápila a odúčala ho týždeň s plačom od mliečka, skôr som myslela, že už aj tak to mliečko je len taký zvyk, nie je mu v podstate na nič, len ma chce cítiť, tak som myslela, že by sme s tým mohli seknúť a nejak sa odnaučiť od nočného dojčenia nejak nenásilne, prirodzene. 🙂Či tak sa to nedá? 🙂
Kočky, varíte pre drobcov stále zvlášť, alebo papajú už vaše jedlo?
@gabika783 No mne uz pride neslane po skoro troch rokoch takej stravy uplne normalne. A akoze osolit vodu na cestoviny zemiaky ci ryzu nehroziiiiiiiiiiiiii ani ked sa snazim (proste uz automaticky varim bez 😉 ) a u mm zabera ze mu poviem ze som to solila (aj ked nie) a zje a dalej neriesi 😀
@careamell možno je malý preto taký závislák na tvojom mliečku, lebo ako si spomínala moc toho cez deň nespapá, skús mu viac cez deň ponúkať, aby toho spapal a tým sa aj nasýtil. Ale to je len môj návrh. Mne Timka keď cez deň už ako tak papala, už som jej mliečko nedávala, skôr som nahrádzala jogurtikom, syrom, kašičkou a keď sme sa cez deň nekojili, tak po istej dobe mi sama začala odmietať mliečko pred spaním, vypýtala si len čajík, tak sme vtedy ostali len na 1x nočnom krmení a potom rannom, potom si začala ráno uvedomovať, že jej dávam mliečko, tak aj to mi postupne odmietala tak sme len na 1x nočnom ostali až nakoniec odmietla aj to..
proste sama vypúšťala jedno kojenie za druhým, ja si to aj tým vysvetľujem, že tým že mi pekne spapala cez deň, bola sýta a už v noci nepotrebovala dopĺňať čo cez deň zameškala a skôr keď sa prebrala už len od smädíka dostala a teraz mi pekne prespinká celú noc.
Trvalo nám to keď zoberiem od toho ako sme sa cez deň nekojili asi 1 mesiac kým vypúšťala postupne večerné, nočné a ranné kojenie.
Tak držím palce nech to máte tiež také bezbolestné ako my! 🙂
@mianc Juuj, tak to vám veľmi závidím, ja by som to tiež takto rada dopracovala, bezbolestne a prirodzene. Ja mu cez deň ponúkam papať stále, snažím sa mu dávať všetkých 5 chodov, vždy mu niečo pripravím, vlastne premýšľam nad každým jedlom o krok popredu, na obed premýšľam, čo bude mať na večeru. Teraz máme obdobie nejedenia, zje len jogurt a ovocie. Máme teraz čerešne, jostu, maliny a veľmi mu to chutí. Tak som aspoň tomu rada.
Ja by som mu ani cez deň nedala, len on je taký, že keď mu nedám mliečko, nespapá mi nič a je veľmi zlý a uplakaný. Je len na mne nacucnutý a nechce sa ma pustiť. Dúfam, že je to len obdobie a prejde to.
Teda fakt krásne ste to mliečko vypustili, bodaj by sa to aj nám tak podarilo. 🙂
baby taka som rada ,dne ssme boli na kontrole u endokrinologicky ,s vajickami a povedala,ze netreba tretiu davku injekcii.ze mu krasne zisli dole,az teraz vidim ake ma velke tie vajciska :D sice jedno este kmituje ale je dole,tak pockame do septembra ,lebo tie injekcie mozu zaberat az 2-3 mesiace.chvalabohu :D a uz nas cakaju super horucavy sa tesim jak blazen.
Ahojte, náš malý má od večera teplotky, okolo 38-38,5. Dávala som mu celú noc obkladíky na čielko a teplota klesala, stúpala, ako na kolotoči. Aj dnes ráno mal. Tak premýšľam, či by som mu predsa nemala dať Nurofen, nech si trocha oddýchne a uľaví sa mu.
@careamell podľa mňa pri 38,5 by si mu kľudne nurofen mohla dať aspoň na spanie na noc, ja by som ho isto netrápila ak teplota stúpa hore a nezaberá iné zrážanie teplotky. A iné mu nič nie je len tie teplotky? A vy ste už mali tú 6. chorobu, čo sme tu už niektoré mali? Pri nej tá teplotka pretrváva tak 3 dni iné príznaky nemá. Len potom po teplotke obsyp mierny. Držím palce nech to rýchlo ubehne a ste zdravý! Nie je nič krajšie! 🙂
@mianc Aj som si myslela, či už aj na nás nedošlo a tá 6. choroba sa neobjavila aj u nás. Asi pred mesiacom sme to tiež ale takto mali, teplotu mal do 38 ale len deň. Potom ok. Tak uvidím, čo teraz, lebo iné prejavy nemá len teda tú teplotu. Teraz spinkal, skúsila som mu hlávku, 38,5 teplota, tak som mu ten Nurofen už dala.
Inak zrážam teplotu až nad 38,5, dovtedy sa snažím ju zraziť inak. Asi by som mu ten Nurofen dala aj tak, trápiť by som ho doma veru celý deň nenechala, ešte takéto teplo... ☹
@careamell Joj ☹ , asi preto sa toľko pricickával a nechutilo mu jesť... a nevyjde mu nejaká stolička? nevidno v pusinke? či vtedy pred mesiacom bol aký "výsledok"?
@adelaida33 Vtedy to mohlo byť asi aj zubami. Neviem, on je v poslednej dobe taký nesvoj, taký môj cicík, že by mu šli očáky? Aj sa mi zdá, že ich má také načervenalé..
@careamell ahoj, u nas to iste aj s dojcenim aj s teplotami pred mesiacom dva dni a dost. teraz je tiez nacucnuta casto ale na rozdiel od vas papa dobre. po zuboch u nas od 10teho mesiaca ani stopa-celkovy pocet 6ks🙂
tiez som skusala vynechat dake to kojenie aj cez den ale ona si to vzdy dako dohnala -napr. vecer uspavam aj na 3x ! a niekedy cucne a spi. rezim nemame ziadny -jeden denny spanok od 8mesiaca cca. teraz spava od 11-az 14tej tak hodku a pol.
pre mna je to dost obmedzujuce uz co sa kojenia tyka aj toho ze si nemozem naplanovat dopredu napr. stretnutie s kamoskou, lebo neviem ci kraska nebude uz nervozna, ospala a pod.
jednoducho z dobruckeho dietata mam od 11 a pol mesiaca (ako zacala sama chodit) jedno certisko rozmaznane🙂))
baby ucite vase deti take ze auticko robi brrrrm a pod? u nas zatial len pusa rukou, papa a to je asi vsetko na povel🙂 inak mam pocit ze ma vlastny svet🙂- s hrackami sa este velmi nezahra, skor kresli alebo tancuje pri telke.
teraz najnovsie ma maniu chytit za ruku a tahat na miesto kde ju treba vylozit a pod., tiez vie chodit uz po schodoch.
Obdobie vzdoru- sa zacina vkradat tak nenapadne ale obcas mam dost. dupanie, krik,, plac.
uz cakam na obdobie ked bude viac komunikovat a rozumiet a zahrame sa spolu.:(
@wilsonka Ahoj, nám vyšli všetky zuby, že sme ani nevedeli ako, máme 8 ks 🙂 Preto som si teraz nie istá, či to bude nimi, aj keď očáky a stoličky idú najhoršie. Momentálne to máme tak, že dnes nejedol nič, len sme sa kojili. Ale tak je chorúšik, tak to chápem. Inak by sa veru mohol trocha veru odcucnúť. 🙂Keď ma nevidí, je ok, ale ako už idem domov a vidí ma, tak už sa sápe po mne a hneď jesť 🙂
So spaním sme na tom dobre, aspoň teda pre mňa, spí 2 krát denne, doobeda a poobede po dve hodinky. Čakám, kedy sa to zmení.
My máme takého divočáka od 1 roka. Inak bol tiež ako med. Obdobie vzdoru je u nás asi také, že keď mu dačo nedám, tak ručí ako divý. Musí sa s ním stále voľakto hrať.Hračky aj my ignorujeme, najviac nás baví vysávač, ktorý mám stále v obývačke 🙂potom ešte predlžovačka a také, čo nemôže samozrejme.
Náš vie dať pusinku, zamávať, dačo pokvákať, mama, baba atď. Zatiaľ je toho máličko, ale tak postupne sa naučí hádam viac.
podľa mňa je 38,5 v pohode teplota.. kedy netreba nič zrážať.
mniac: keď má dieťa teplotu... štartuje sa mu imunitný systém. Prečo ho dieťaťu hneď vypínať.. a učiť jeho telo.. pri najmenšom výkyve na Nurofen... veď to je blbosť. Keď mu hneď zrážaš teplotu... tak dáš hneď zelenú pliage s ktorou imunit. systém bábatinka bojuje.. a nedáš mu šancu nech sa sám s tým popasuje.
@gabika783 Ahoj, snažím sa mu dávať 5 chodov, práve si dávam pozor, aby som do neho stále dačo netlačila. Keď nechce, ponúknem mu neskôr. Včera zjedol jeden jogurt ☹
Dúfam, že to bude dnes lepšie.
Ten Nurofen som mu nakoniec včera ráno dala. To mal ale 38,5 aj viac. Potom aj večer, tiež mal takú vysokú teplotu. Predvčerom večer ale mal permanentne teplotu tých 38, tak som mu dávala len obkladíky a každú pól hodinu som mala budík, aby som mu teplotu kontrolovala, či nestúpla. Ráno som vyzerala ako zombík, ale teda zvládli sme to aj bez Nurofenu. 🙂
Ahojte, baby chcem sa vás spýtať či aj vašim drobcom občas pukajú kĺby, ja keď malú zdvihnem občas jej dosť pukajú nie vždy ale neviem či je to normálne.....
ahojte, mám takú otázku:
@careamell a ostatné holky, ktoré ste odmietli MMR - ako ste to urobili a aké dôvody ste uviedli (príp. ešte len mienite uviesť?) 😕 ja stále váham, najradšej by som to odmietla aj ja, ale neviem si predstaviť, na základe čoho.... 😕 😒 či dôvody uvádzať netreba? stačí len povedať odmietam a hotovo...?
inak
@careamell podľa mňa to 6.choroba nebude, pri nej sú teploty vysoké celé 3-4 dni, kým nepríde výsyp....

@careamell My sme sekli zo dňa na deň, ale to mal 11 mesiacov, trvalo 3 týždne, kým to pochopil, traumu nemá, no tvoj je starší. A ja som bola odsťahovaná na noc v inej izbe, využili sme, že bol mm doma a pomohol mi. V noci plakal aj tri hodiny, bolo to najťažšie obdobie v mojom živote, preto odmietam malého nechať plakať pri zaspávaní samého v postieľke. Pre mňa to bola asi väčšia trauma. Držím palce