Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
My už máme 3 stoličky vonku a včera vykukol prvý očný. Ďalšia stolička už tiež bude skoro vonku. Všetko to sme stihli za 2 týždne, strašná nervozita, ale inak teploty a hnačky našťastie žiadne.
@mianc to fakt nemate? sranda... 🙂 tak neboj, ti vylezu vsetky naraz ani nezbadas...snad... mne to pripada, ze tie prve zubky zvladal horsie, jak teraz... stolicky mu pekne vysli, teraz konecne dolna dvojka...a iba hnacky, ale nezda sa mi nejak zvlast nervozny..len tazsie zaspava...ale to mu vzdy natrieme, alebo dame viburcol a je v pohode...
@asma neskusala si kupit ten VIBURCOL? to su homeopaticke cipky - celkovo na nervozitu a bolest, nam zaberaju...
@slniecko103 kvoli comu mate tie hormonalne inj.? 😲
@siss_sz
@dadka1010
@ladytt Tak a je rozhodnuté, mm má dovolenku, tak sme sa rozhodli, že malého na noc odučíme od mliečka. Vyskúšame dať vodu a potom uspanie. Dúfam, že vydržíme, teda hlavne ja. Keď on je taký môj cicík, ani sa odo mňa nepohne. Rebečka taká nebola, tá šla s každým všade, malý nie je síce nejak moc hanblivý ale aj tak, maminka je moja, dokonca aj na mm žiarli, keď sa váľame na sedačke. 🙂
@careamell ahoj, nechceš ho už radšej naučiť na kravské mlieko?, keď ho ešte kojíš to je dobré ale v situáciách keď nie si práve s ním by bolo asi vhodnejšie ho naučiť už na klasické mlieko - však sú už velkáči 🙂 , ja sa vždy cca 1x za mesiac pokúšam malej miesto nutirlónu dať klasické ml. ale nechce ho ani za nič úplne ju z toho napína, preto by bolo možno aj vo vašom prípade lepšie ho na UM ani neučiť....
@careamell ja ta asi nepotesim, ako som pisala v sobotu sme skusili nechat filipka u mojich rodicov, dopadlo to neslavne... sice s nimi zaspal ale ked sa v noci prebral, plakal a bol velmi smutny az nam museli volat, aby sme pre neho dosli (o pol 3 v noci)... ked nas zbadal, nebolo stastnejsieho babatka na svete 🙂
@angela1 ja nie som nadšenec KM, my ho nepijeme a malému ho tiež nechcem vôbec dávať. Niekedy kúpim ryžové, sojové alebo si spravím ovsené. To ale nie je náhrada mlieka, skôr ako spestrenie. Kaše robím len s vodou. Osobne nevidím nijaké pozitívum v kravskom mlieku. Ale ďakujem za postreh 🙂
@siss_sz Tak, ja vidím, že má to mliečko už len na ukľudnenie, niekedy na smäd, ale aj tak sa snažím ho nalievať len čistou vodou, vyskúšam to večer a nejak ten jeho ,,absťák" doriešiť aj upokojením 🙂 Sama som zvedavá ako prežijeme noc.
@careamell ja som bola prec v podstate dlho, od pol 9 do pol 3, sice kojim, ale podla mna neni problem ze by mu chybalo kojenie, chybam u proste cela :D :D :D ked sme pre neho prisli, tak sa vobec nesapal po prsiach, ani som ho nekojila, az ked sme dosli domov. z toho vyvodzujem, ze mu bolo sum a fuk ci dostane prso, hlavne ze som tam bola.
drzim palce 🙂))
@siss_sz berieme ich na vajicka ,lebo mu nezostupili.
@careamell ja som oducila magdusku ked mala 18 mesiacov...noc bola jedno velke trapenie, bez cicika v ustach spala maximalne 10 minut...ja som bola dolamana, chronicky nevyspata a tehotna...
ked som sa rozhodla, po vecernom uspati dostala prve mliecko az nadranom, v noci sme bojovali, plakala, trhala mi tricko, ja som ju hladkala. prvu noc sme nespali takmer vobec, dalsie sa to rapidne zlepsovalo az do tyzdna prespala v pohode celu noc.
u nas sa proste nedalo oducat postupne, kedze bola prisata na ciciku nonstop...
a uplne zbytocne boli pokusy z vodou, cajikom ci cumlikom, vsetko ju este viac rozzurilo, ako ked som jej nestrkala nic.
v tomto veku by som ja uz neucila dieta na UM, je to cisty marketing, v noci uz mlieko nepotrebuju
druha vec je, ze s mm este bude urcite dost prilezitosti niekam si vyrazit, ked deticky povyrastu....len kvoli dvom tyzdnom dovolenky by som to nerobila...
@sirinka a potom si ju cez deň ešte ďalej dojčila na požiadanie, či nejako kontrolovane, "dohodou"?
Tak ten večer dopadol asi tak, že v dobe dojčenia som mu teda nedala, voda nezabrala, cumlík nechcel. Hodinu a pól som to vydržala, ležala s ním, hladkala ho. Bola jedna hodina a ja som bola už tak unavená, že som mu papať dala. AJ tak to považujem za výkon, lebo sme si vlastne čas dojčenia oddialili a papal až o jednej, inak by jedol už o jedenástej. Tak asi tak, dnes budeme pokračovať. 🙂
A ozaj, dnes mi došla taká taška Prémaman a tri bodinka s krátkym rukávikom za príspevok, ktorý som poslala do Mama a ja. Len body sú na tri mesiace. 🙂
@careamell 😀 jej, takze posielaju vsetkym uverejnenym daco? ci to nie fotka, ale nejaky clanocek?
uvidis, co bude dneska... inak, moze to trvat aj tri hodiny...my sme sa posledne kojenie pohadali s muzom, striedali sme si ho v utisovani, hadali sa, ci je lepsie si ho nevsimat alebo vsimat... bol to des...ale hovorim, dalsiu noc sa nezobudil... zial, musis to vydrzat a pripravit sa na to... on je uz teraz vo veku, kedy vie, ze "raz mi mama tak ci tak musi dat, co chcem" 😅
Ahojte
baby prosím vás potrebujem poradiť : začala som robiť ,v robote mi všetko vybavia ,len mi mzdárka vravela ,že mám nahlásiť na úrade práce a rodiny ,že robím......... stačí ak tam zavolám ,alebo by som tam mala ísť osobne ? riešili ste niekto takéto niečo ?
@siss_sz Ahoj, poslali nám to za článoček, čo som tam poslala, jedna mamička mala otázku, a ja som odpovedala, ako som ja riešila, keď mi malý nechcel papať. Tak potešilo. 🙂
S tým naším odnaúčaním to bolo biedne zase túto noc, papal neskôr zase asi o hodinku ako normálne, inak po starom. Neviem, či to takýmto spôsobom vyriešime, asi by to chcelo rázne seknúť a hotovo, len to by som mu spravila asi psychickú traumu, to by nezvládol. Ale tak, nevzdávam sa. 🙂
@careamell aby nemal psychicku traumu, pockaj s tym este do vyssieho veku a potom aj ked sa bude hnevat, ze mu nechces v noci dat, bude uz chapat, co mu hovoris...
navyse je velmi dolezite, aby si bola po cely cas velmi pokojna a davala mu najavo, ze neodmietas jeho, ale odmietas mu davat mliecko z prsnika v noci....
@adelaida33 ona sa uz v tom case nedojcila na poziadanie, v podstate cez den to bol iba akysi prostriedok na upokojenie pred spanim a rovnako aj v noci to bol pre nu prostredok na upokojenie...takze nase denne dojcenie to nijako neovplyvnilo...dodnes si este obcas potiahne...

@careamell My sme to tiež už skúšali s UM, keď som išla s manželom na jednu oslavu a Timko zostal s babkou. Vtedy som mala menej mlieka tak sa mi moje nepodarilo odsať, tak som im nachystala umelé, ako vraj keď sa zobudil a zistil, že mama a teda aj cicik nikde, smutne sa pozrel na flašu a nakoniec to vypil a spali ďalej. Keď som potom o 2 prišla, hneď ako ma zacítil, doplnil potrebu MM a spali sme ďalej všetci 🙂 ale keď som mu skúšala dať UM ja, nechcel ho ani za svet, lebo cítil, že ja mám niečo lepšie pre neho pod tričkom, tak skôr nech vyskúša mu to UM dať manžel alebo niekto iný 🙂