icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

siss_sz
2. júl 2012

@sirinka och,hej... tusila som to...
len niekedy je to take tazke... by sme tie deti nase len chránili a bránili pred ostatnými...a to sa práve nemá 😀 ...

careamell
2. júl 2012

@siss_sz súhlasím so sirinka. V tomto veku ti neostáva nič iné iba dokola vysvetľovať. Deti si jednoducho týmto prejsť musia. Vždy sa stretnú s niekým starším či mladším.
Keď bola Rebeka malinká, mala už asi 2 a pol roka, chodili sme na pieskovisko a do detského centra. Deti sa vždy hádavali o hračky, samozrejme ich zaujímali predovšetkým tie kamošove. Ako náhle to zbadali prestali sa hrať a začali si to svoje brať späť, nechceli to požičať. Naša Rebeka bola z toho smutná, lebo ona vždy všetky hračky nemala problém požičať. Bola som z toho smutná aj ja. Keď potom nastúpila do škôlky, mali ju všetky deti veľmi radi, v kolektíve bola veľmi obľúbená, lebo sa vedela pekne s deťmi hrať a nepišťala pri každej kravine.
Tiež som myslela, že bude taká ovplyvniteľná, čo jej deti povedia, to spraví, no teraz je to úplný opak. Povedala by som, že je viac sebavedomá a posmelená tým, že je medzi deťmi taká obľúbená. No, rozkecala som sa. Ale tak povedala by som to tak, že v tomto veku ešte nie je nejak možné odhadnúť presne jeho povahu. To dieťa sa vyvíja, najmä rodinou a kolektívom, či už v škôlke alebo škole. Aj keď sa ti malý bude zdať utláčaný a že sa nechá, možno mu to naopak pomôže a bude odolnejší a silnejší. 🙂

siss_sz
2. júl 2012

@careamell diky moc!!!

adelaida33
2. júl 2012

@angela1 môjmu ani nie pukajú, ale akoby mu v nich vŕzgalo, no vieš ako to myslím... 😝 😅

adelaida33
2. júl 2012

@slniecko103 chápem ťa, mňa by to tiež zarmucovalo aj vytáčalo zároveň 😒 . mne sa raz stalo, že som stretla jednu cudziu supermamu v tescu a tá sa ma "taktne" spýtala, že: preboha, ako môže mať ten váš syn už rok, ked je taký malý oproti môjmu, čo je o dva mesiace starší?!? tak som jej odvetila len toľko, že azda nesúťažime a že kým je moje dieťa v hraniciach normy, tak je pre mňa smerodajné, či je zdravý a spokojný, a nie či sa práve "jej" pozdáva. no tiež som k nej bola "taktná" 😅 . myslím, že ľudia s "milými" poznámkami sa nájdu vždy..., niektorým to tak proste na jazyk vylezie 😝 . a pritom môj malý je vždy v rámci veľkostných tabuliek v strede/priemer výšky aj váhy, takže ozaj nemala, čo riešiť... ale my, ženy, sme už také, rady si "občas" rypneme... 😖 .
a aj môj máva také chvíle, ked je unavený, rozhorúčený alebo hladný, že sa hned rozfňuká, ked sa udrie. no ked je spokojný, plače pre buchnutie len ked je to ozaj pecka 🙄 .

adelaida33
2. júl 2012

@careamell takže už malý nemá horúčky? super. teda prišlo, odišlo? či predsa len nejaký zúbok pribudol v puse?

adelaida33
2. júl 2012

@siss_sz ja len taký maličký dodatok k tej situácii: kamoške si to vravela? myslím tie tvoje pocity... podla mňa by bolo fajn, keby si sa s ňou podelila o svoje obavy, aby tým nejako váš vzťah neutrpel, resp. vedela, ako sa cítiš... ved isto je to aj jej nepríjemné, ked jej syn kmáše tvojho anjelika 😉 , no aj jej malý ešte môže byť o pár mesiacov v situácii, že ho tvoj Danko zmastí, tak aby bolo jasno 😉 . Idem dačo poštudovať, nech viem o tom období vzdoru viac, už je načase...

mianc
2. júl 2012

@adelaida33 xixi.. daj potom vedieť na čo si prišla.. 🙂 na toto obdobie sa teda najmenej teším.. 😝 to budeme mať ešte doma veselo.. 😉

adelaida33
2. júl 2012

@dadka1010 môjmu sa tieto noci tiež horšie spí, vlastne už to trvá dva mesiace také striedavé, raz dobre, raz horšie, niekedy sa v noci alebo nadránom zobudí, vzlyká, spať nemôže, to odkedy sa mu stoličky rozbehli... som myslela, že ked sa prvá prereže tak to poľaví, ale nie ☹ . no a k tomu táto šialená horúčava, tak to je dosť aj na "koňa". takže ked ti malý "ponocuje", alebo vstane o 4tej, spomeň si na nás, istotne sme aj my hore, a bývať bližšie, pohrali by sa spolu a my pokávičkovali so zápalkami na viečkach 😀 .

ladytt
2. júl 2012

Baby v čom spia vaše detičky v týchto horúčavách?

tinav
2. júl 2012

@ladytt my iba v plienke 🙂

adelaida33
2. júl 2012

@ladytt cez deň spáva len v plienke a teraz má body s kr. rukávom. práve som mu bola na nohy navliecť tenké ponožky. ešte spí neprikrytý pri pootvorenom okne, ale neskôr ho prikryjem tenkou bavlnenou plienkou alebo skončí pri mne pod tenkou plachtou a možno sa hned neodkope 😀 .

siss_sz
2. júl 2012

@adelaida33 hej, rozpravali sme sa o tom... ved aj ona "ma toho dost", ked mu rozprava a on stale nereaguje, aj tak mu robi zle...veru, aj ona sa zle citi...
a ved to, jednak sa bojim, ze sa "necha otlkat" a na druhej strane sa nacvicujem, "ked bude otlkat on inych" ..heh...
@ladytt moj spi cez den tiez len v plienke a teraz v tielkovom body...ale my mame doma aj 31stupnov, nejde spravt prievan, lebo mame okno do ulice, zaluzie vonkajsie spustene, lebo okno je na vychod, rano by sme sa usmazili...

adelaida33
2. júl 2012

@mianc kiež by som na niečo prišla 😉 , ale istotne len oči budem gúľať a narýchlo si spomínať, čo to tam o "takej" situácii vlastne písali... 😎 😀

adelaida33
2. júl 2012

@siss_sz uf, ozaj aspon to je super, že ste na to dve a nie jedna...

angela1
2. júl 2012

@adelaida33 😀 hej viem ako myslíš... 🙂

angela1
2. júl 2012

@ladytt body kr. rukáv, má len 2 ale okrem toho som jej poodstrihovala bodynka s dl. rukávom čo jej začínajú byť malé.. 🙂

angela1
2. júl 2012

baby nemajú vaši deti červené ako keby uplakané očká keď sú na slnku alebo v bazéne?, ja som malú dnes ani von nedala má úplne červené očka.. ☹

adelaida33
2. júl 2012

@angela1 akurát dnes mal zo slnka také akoby uplakané, ale iba jedno... hm... tak neviem, či si zatrel krém do oka alebo o čo šlo... musím ho zajtra posledovať...

adelaida33
2. júl 2012

fíha, tak takto dlho hore dobrovoľne som už nebola ani nepamätám, idem si teda ľahnúť 😀 , dobrú noc.

angela1
2. júl 2012

@adelaida33 u nás sa nedá urobiť prievan takže spánok nehrozí 😒

dadka1010
3. júl 2012

Náš spí len v tričku s krátkym rukávom a v plienke. Okno otváram až po pol noci, to sa premávka trošku ukľudní, takže je aký taký kľud na spanie. Ja to ako v saune, máme stále nezateplené, v zime zima, v lete horúco.

careamell
3. júl 2012

@adelaida33 Ahoj, tak ako teplota prišla, tak aj odišla, potrápila nás 2 dni a teraz už je všetko v poriadku. Zúbok sa žiadny neukázal, tak netuším, z čoho to bolo.
@angela1 malý aj so staršou mávajú pravidelne červené oči z bazéna, čistíme ho pravidelne, myslím, že to bude iste tým chlórom vo vode.
@ladytt My tiež spíme cez deň len v látkovke a v noci pri otvorenom okne v krátkom bodynku.

asma
3. júl 2012

jaj baby toto teplo ma zabije, salma chce byt nonstop vonku dne reve aaaaaaaaaaaaaaaaaaa ale tak za barakom mame chladocek ma tam bazenik sa daa... mame 15 zuibkov ten posledny ocny ne a ne von..
a tu su herecky moje,,,, Salma o 11.30 takto odpadla 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

lisjanka
3. júl 2012

@slniecko103 aj my sme drobunký.....máme 70cm a 9kg zatiaľ to neriešim a čakám kedy sa trošku vytiahne.... 😉

lisjanka
3. júl 2012

@gabika783 prosím Ťa to koloidné striebro sú kvapky bežne dostupné v lekárni???aj my máme kámoša koka v nošteku,tak by som to skúsila,či to pomôže....ďakujem 😉

gabika783
3. júl 2012

@lisjanka predáva sa to ako roztok cca. okolo 500ml. a viac. Ja som to preliala do umytej flaštičky z nasivinu a tak mu to kvapkám. V lekárňach to nedržia... väčšinou treba požiadať nech ti ho objednajú. Stojí od 10 EUR a viac.
Dá sa obejdnať aj z netu...ale v podstate sa veľmi nelíšia. Akurát zajtra budú výsledky výteru... tak som zvedavá, že čo. 😔

careamell
3. júl 2012

Ahojte, čo som ja dnes zažila, až do plaču mi bolo. Všetci sme sedeli vonku na dvore u malej spolužiačky, s jej rodičmi a my celá rodinka. Zrazu len rachot, obzrieme sa a kamarátka vraví, ,,Pane bože, čo tá tej malej spravila?". Za nami bolo ihrisko a jedna matka tam vyhodila svoje asi 4 ročné dievčatko z pieskoviska, ale tak, že ju normálne zdrapila za ruku a ona vyletela na trávu vedľa. Malá strašne plakala, tej matke išlo o to, že nechcela, aby sa šla hrať do pieskoviska.
Ako mi potom povedali, vraj je to dajaká socka matka, ktorá mala dvojičky, chlapca a dievčatko a museli jej jedno vziať, tak sa mala rozhodnúť, ktoré si nechá. Okolnosti neviem ale vraj toto robí malej stále a kričí na ňu.
Večer, keď som Rebeku ukladala, povedala mi, že je smutná, keď som sa spýtala prečo, tak jej bolo až do plaču, vraj preto, lebo jej bolo toho dievčatka ľúto. Bola totiž tiež v tom pieskovisku. Mrzí ma, že sa musí s ľudskou hlúposťou a agresivitou stretávať na detskom ihrisku, keď sa ubližuje tým najmenším.

angela1
3. júl 2012

@careamell Ahoj, to je smutné ale takých detičiek je veľmi veľa ☹ moji rodičia bývajú v petržalke a pred bytovkou je len lúka a pár stromov a potom hneď hlavná cesta, no a pod tými stromami sú pravidelne pasáci, malé deti (aj úplne malé v kočíku) a na ceste šlapú ich maminy, pohľad na takú zostavu je neuveriteľný tie deti sa tam hrajú samé zo sebou namiesto toho aby boli na ihrisku či na prechádzke alebo aby doma oddychovali sledujú mamy ako ,,pracujú" a ,,ujovia" si tam pichajú atď..., no aká budúcnosť asi tie deti čaká keď majú tak skvelý príklad ☹ a pritom sú tie decká naozaj zlaté a keď sa im prihovoríš sú veľmi priateľské, človeku je z toho naozaj do plaču.......

sirinka
4. júl 2012

@angela1 a kde su urady, socialka, policia...ti ludia s petrzalskych panelakov sa spokojne prizeraju, alebo sa to pokusili riesit, nahlasuju to niedke?