Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
ahojte babulky tak musim reklamovat kocik co mame teraz k Asmee nakolko predne koliesko nam hrkoce ako traktor ked startuje,, myslite ze je sanca ze mi to nejak opravia? a chcem sa opitat neviete o nejakom lacnom obchode kde by sa dal na tu dobu co bude na reklamacke kupit novy? alebo neviete o niekom kto by pozical kocik?
@asma teraz kamoska tiez bola reklamovat kociar .tiez jej hrkotalo koleso a aj brzda jej nesla a dali jej v obchode nahradny tak mozno aj tebe daju este by som nekupovala uvidis co ti povedia
čaute baby, máte dačo nové? ja mám občas pocit, že už v tejto horúčave skapem 🙄 😝 .
@adelaida33 a co potom nase deti, ze? 😖
@siss_sz chúdence malinké 😒 , ale aj tehumaminky majú čo robiť so sebou 😉
@adelaida33 no ano, ae ja som zatial v pohode... si stale hovorim, ZE VSETKYM JE TEPLO A VSETCI SA POTIA, tak co sa budem vyhovarat na tehotenstvo😀 a nastastie nohy mi neopuchaju, to je asi teraz hlavne...v tom teple...
a ja uz si pomaly zacinam zvykat, hlavne ked po dve noci sa u nas ochladilo... aj vcera sme cakali, sak aj prsalo, ale ani vánok, do kelu!!! 😀 😀 😀
@siss_sz super 😉 , len nech ťa optimizmus neopúšťa 🙂 . no u nás hrmí a pofukuje, ale zatiaľ ani kvapka, takže vzduch je stále horúci, prehorúci 😒 a malý momentálne miluje pieskoviská, tak to je už ozaj ako na Sahare 😝 .
@adelaida33 Aj ja vravím strašné horúčavy, chcelo by to nejaké more na schladenie 🙂 U nás teda žiadny vetrík nič, teda iba pred burkou trošku, ale nejako extra ochladenie ani tie nepriniesla. Keby už aspoň trošku klesla teplota. Môj drobec je dosť nervózny a ešte aj tie zuby ho stále trápia, takže nepríjemná kombinácia. A keď sa cez deň ani von nedá ísť tak máme doma veselo 🙂
@ladytt more by som aj ja prijala 🙂 , no na začiatok by mi stačila jedna tichá, jemne chladivá a poriadne upršaná noc 😉 . to asi všetky deti z tej horúčavy pištia, mám pocit, že sme z nej všetci už otrávení a vysílení... a tie zúbky k tomu všetkému, to je ozaj super bonus 🙄 , aj môjho trápia 😒 .
Baby maľujete alebo kreslíte už s detičkami? Či je ešte skoro? Aké farbičky sú dobré, nezávadné?
@ladytt my mame uz aj kriedy a aj tie pastelky alebo ako sa to vola.ale na papier len take ze ciarka a nic viac.vecsinu tych pasteliek len pookusoval konce ,a kriedy ako som mu dala,kupila som take tie hrube a velke a jak ich dostal do ruky tak hned kazdu jednu hodil na zem a su z nej tri.ale sem tam nieco namaluje ako napr.uz mame na chodbe a v spalni pomalovanu stenu.a s hrdostou ukazuje ,ked sa ho opytas,kde si pokreslil stenu ,tak hned ukazuje a sa smeje pritom
Ahojte, tak my sme sa dnes vrátili z Duchonky, boli sme tam ,,až" na jeden deň, no ja sa budem spamätávať asi týždeň. Som totál hotová. Hlavne to teplo ma ubíjalo, s malým som doobeda nikam nechcela ísť, všetci sa kúpali a my sme boli na chate. Stále som sa mu musela venovať, potom sa mu zle spalo a večer šiel búvať až o jedenástej. Plán bol ostať do dnešného dňa do poobedia, no ja som ráno zavelila ,,A domov"! 🙂
Tie horúčavy boli fakt otras ,nebolo dobre ani malému ani nám.
Konečne sme doma, inak tu prší aj vzduch je oveľa čerstvejší. S mm sme si povedali, že týždeň dovolenky by sme s tým naším divočákom asi nezvládli 🙂 Asi by som potrebovala ďalší, aby som sa z nej dostala 🙂
A ozaj, idem znova na to odstavenie malého, lebo je na mne stále nasosnutý, cez deň aj noc, tak tomu spravím rázny koniec....
@slniecko103 🙂 aha takže bude z neho maliar teda 🙂
@careamell :D asi máš pravdu počkám kým sa u bude dať vysvetliť, že kde sa maľuje 🙂
a neviete mi poradiť nejaké iné činnosti, niečo nové, čím by som ho zaujala? Také na doma, keď sa nedá ísť von. Pri čítaní a vkladaní veľmi neobsedí, kocky ho vôbec nezaujímajú :/
@ladytt Nášho malého najviac zabaví, keď mu vytiahnem vysávač. Normálne s ktorým doma upratujem. Náramne ho baví ťahať ho so sebou a s tou palicou akože vysávať a ešte ťahať šnúru.
Baví ho aj predlžovačka, samozrejme nezapojená, tú si rozkladá z jednej strany izby na druhú.
Bavia ho aj knižky so zvieratkami, chcem kúpiť aj takú, kde tie zvierence aj vydávajú zvuky.
Ako vidíš, nie sme moc náročný, hračiek máme doma kopec, ale zapadajú prachom. Robím aj to, že mu ich na určitú dobu, na dva týždne, schovám a potom vytiahnem. Vtedy sa s nimi vyhrá aspoň na chvíľu akoby boli nové 🙂
@slniecko103 Moja malá tak dakedy pokreslila s voskovkami čerstvo namaľovanú stenu. Potešilo. Nikomu sa to už nechcelo premaľovávať, tak to tam ostalo asi dva roky. Každá návšteva sa tomu smiala. 🙂
@ladytt my tiez vecsinou vysavac alebo vytiahne si metlu a lopatku a zameta,alebo skace po posteli ,to ma u nas velikansky uspech,aj ked uz velmi vystraja a uz nemam nervy tak mu poviem ideme na postel,a uz je na posteli. 😀
@careamell @slniecko103 :D áno aj môj rád upratuje to je jedno či vysávačom, metlou alebo prachovkou a tiež denne vyhádže všetky hrnce a zavaraniny, aby aj maminka mala, čo robiť 😀
Knižky zvieratkové máme, ale dlhšie pri tom neobsedí. Aj z hračiek sa zahrá len s autíčkami. Chcela som niečo nové vymyslieť, čo by ho trochu zaujalo. Kresliť teda radšej nebudeme 😀 páčia sa mi naše steny také aké sú 😀
ja mam pocit, ze mojim detom je uplne jedno, ako je vonku horuco...je pravda, ze skoro furt sa cvachtame v bazene, cas travime v zahrade, takmer vobec nechodime do mesta, kde je to samy beton a vobec zadne ihriska, to je tak na upal pre mna....
janula vacsinu casu chodi uplne holucka, dnes behala po ulici iba s plienkou a zachvilku aj tu zhodila...tak co uz...
my kreslime kade tade...lebo ved aj starsie kreslia, tak ich napodobnuje, kradne im ceruzky, v pohode vylezie aj na jedalensky stol, takze musime davat pozor na fixky a iny nebezpecny material
@careamell s tym odstavenim v najvacsich teplach by som skutocne pockala, pokial nechces riskovat dehydrataciu maleho...
@ladytt no my kreslime, ale iba pri papani napriklad...teda je na stolicke, inak nema k pastelkam (my mame ceruzky normalne drevenne, take tie hrube..ale to iba preto, ze tie som mala doma) pristup. ak sme boli napr. v materskom centre a tam boli, tak ich iba rozhadzal...a fakt teraz ked vas citam, nebudem riskovat stenu pomalovanu 😀
a minule som citala v Mame a ja tusim (alebo Dieta, lebo tieto dve odoberam), ze co sa da s takymito malymi detmi... tak tam radili nejaku "domacu plastelinu", (ale myslim, ze najdes recepty aj na webe..nieco z muky a vody a soli - keby to nahodou chceli jest.. a ze ked nechces, aby to jedli, viac soli😀) a potom kupit v papiernictvach vselijake "očká" a "vlásky" a tie "ochlpené drôtiky" a proste mu len dovolit, nech mága cesto a že "prilep očko" a nechať ho, nech prilepí aj 10... a tak dalej, ze nech si urobí priserku abude sa z toho tesit... potom to vyschne, opadá a mozte tvorit zova..ale par dni sa bude pysit tym, co vytvoril...
sa mi to zdalo zauimave, tak vyskusame, ked nasetrim na "ocka a vlasky" 😀 alebo ked pojdem okolo papiernictva..hehe...
u mas ficime na tych tabulkach magnetickych- mame dve a mala si kresli a ja nemusim nic cistit...aspon zatial🙂 ceruzky uz mame kupene ale este som jej nedala.
inak malo sme sa snazili, takze z mimca nic zatial...uvidime buduci mesiac🙂...ak bude pokracovat taketo teplo tak toto leto to nebude:(
A takéto niečo ste neskúšali niekto? http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=14108528&tab=4
Ktovie aké to je?

@sirinka policajti sú tam pravidelne, úrady, sociálku ....to vôbec nezaujíma pokiaľ niesu deti podvyživené a týrané tak že sú modrinove tak sa všetci tvária že vlastne o nič nejde.... ☹ psychická ujma deti asi nieje zaujimava keďže to nieje vidieť....