Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
aj my sme v Dôvere a dr. vravela, že máme čas do 18. mesiaca, si premyslieť...
Nám odôvodňovala to očkovanie do 16 mesiaca, pretože si musia nakupovať vakcíny sami a aj ich uskladňovať, a že majú asi nejakú trvanlivosť alebo použiteľnosť a kedže sa plánuje očkovanie v 15. mesiaci, tak ich nakúpi presne toľko koľko treba v ten mesiac. Nás upozornila aj na to, že keď sa nedáme zaočkovať, budeme tu vakcínu musieť zaplatiť, lebo je už kúpená a poisťovňa to neuhradí.
@adelaida33 @careamell @sirinka @careamell @gabika783
Ahojte, dnes sme boli na výchádzke a môj malý bol už trochu unavený, potkol sa a spadol na roh čela. Bolo počuť taký dunivý náraz. Myslite že by som mala ísť k lekárke? Malý mi cestou domov normálne zaspal v aute, to robí stále. Som na nervy.
@mima33 Ako len sa odrel či na niečo spadol? Ak je to len povrchové a nespadol z výšky asi by si ani nemusela, len repikom pekne potierať ono sa to pekne zahojí. Naš spadol s tatrovky takej tej na hranie plastovej priamo na čelo a bežali sme síce na pohotovosť, ale nám povedali, že to je v pohode, ale keď sme tam už boli radšej nás poslali na röntgen. Nič to nebolo len nepekne odreté.
Baby a čo sa stane ak sa nezaočkuje do 18 mesiaca? Myslím, že ak sa to nestihne? Dá sa to aj potom? Prečo je to ohraničené potom tým vekom?
Ahojte baby. Ako ste na tom s cikaním do nočníka? Lebo ja som začala malú dávať asi v 8 mich mesiacoch, dosť rýchlo pochopila čo od nej chcem a postupom času sme mali taký týždeň, ako kedy vyslovene čakala kedy ju posadím a ona sa vycikala. Ale po tejto paráde, zhruba od roka ako začala chodiť, nechce nočník ani vidieť a mám pocit ako keby hovorila :"Mama nezdržuj, musím behať!" 😖 A ked ju nechám bez plienky, vyciká sa mimo a ešte si aj povie No-no no. Čo mám robiť, príde to samé, asi sotva, čo?
A ešte sa nám zhoršila jedna vec a to je jedenie. Chápem, že ked boli tie horúčavy, človek nemal poriadne chuť na nič, Ale teraz je to už tretí deň, čo ráno ani pusu neotvorí, okolo obeda zje 1-2 marhule alebo polovičku jogurtu -a to je úspech, no a obed do nej dostanem tak okolo 18 tej - aj to polovicu z bežnej porcie. Medzi tým zje možno 2 grahamové tyčinky no ale zato vypije hrozne veľa vody a čaju. V podstate len pije. Je to normálne? Ale ked to bude trvať ešte tento víkend, v pondelok budem volať pediatričke.
Inak máme 16 zubov - chýbajú iba 5ky, prespí celú noc a zobudí sa okolo 5.30-6.30 na flašu a potom ešte takú hodinku pospí. Siestu má okolo obeda, také 2-3 hod. Už vie povedať ako sa volá, koľko má rôčkov, žmurknúť na chalanov /dôležitá vec - to ju babka naučila 😎 / a hrozne po všetkých opakuje. Dokonca napodobňovala ako náš pes pije vodu z misky 😀 No je to šinter obrovský a stále je v pohybe. A niekedy príde a len tak ma silno obíjme - bože to je moment pre ktorý by som bola ochotná umrieť!!!
@gm S tým nočníkom máme aj my problém, kričí n, ale na mna kaka kaka, ale posadiť sa na nočník ani záchod nechce nútiť ho nechcem, takže nechávam to zatiaľ tak, pekne ho pochválim, že mi povedal, ze kakal a umyjeme ritku. Neviem ako inak by som na neho mohla ísť.
S tým jedením som čítala, že viac detičiek pri tých teplách menej jedlo, uvidíš ako sa to upraví, keď sa trošku ochladí. Hlavné, že pije. Niekedy sú také obdobia. U nás ja jedenie a nejedenie stále strieda, takže viem asi ako sa cítiš, ale netreba sa trápiť, len vydržať a ponúkať, nenútiť.
aj my sme sa ockovali a nist, fsecko okej... 😉
Baby neviem či to iba môj má alebo je to nejaké ďalšie obdobie, ale keď príde manžel s práce normálne začne plakať a vôbec k nemu nechce ísť, iba na mňa sa zavesí a koniec. To isté aj so svokrovcami, predtým úplne v pohode, teraz plače, keď ich vidí a popritom k niektorým cudzím ide úplne bez problémov. Ako po chvíli sa ukľudní ako keby sa nič nedialo, no môjho mm trošku aj hnevá. Neviem čo s tým....
@ladytt podľa mňa je to len opäť nejaké prechodné obdobie... môj má zasa už pár dní opačné "obdobie", keď príde tata, tak sa naňho vrhne, ťahá ho za ruku so sebou všade, všetko mu ukazuje, čo sme dovtedy robili, s čím sa hral, kde bol, čo má nové a ide s ním ešte aj na vecko, čo predtým robieval len mne 😅 . myslím, že má obavu, že zasa "kamsi" odíde..., tak ho chce mať stále na očiach. pripomína mi to tie dve obdobia, čo visel na mne (počas 8-9teho mesiaca a teraz nedávno počas 13-14teho), tzv. separačnú úzkosť. tak tvoj to má asi teraz. vraj je tých období tzv. separačnej úzkosti počas detstva viac, asi podľa toho, v akej sú práve fáze citového vývinu, uvedomovania si blízkych osôb a pod. Určite to čochvíľa prejde, tak nech to váš tatino vydrží, aj ked verím, že ho to mrzí 😒 .
@ladytt Aj ja si myslím, že je to obdobie a verím, že to tvojho mm mrzí. Ja som sa dosť obávala, že keď budem Matej starší, že bude takto reagovať na tatka, lebo náš tatko chodí na 10 a viac , dní preč. Ale zatiaľ je to v pohode, keď príde mm domov, malý si ho najskôr obkuká a potom je to dosť o nervy, keď mm odíde do práce, aby si malý zvykol, že mu zase niekto chýba. Určite ho to prejde, ako píše @adelaida33 , tak sú to tie separačné krízy. 😉

@careamell sledujem praveže, ale ako hovorím, čím viac čítam tým mám v hlave vačší chaos..:(