Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
inak baby mi sme odmietli mmr-dr. nas bude hlasit po uplynuti 2.roka zivota. aka ulava ked mi povedala ze najblizsie sa uvidime v 3.roku:)))))jupiiiiiiiii
ahojte_chcem sa vas spytat-mala kedze mala rotavirusa-neodporucali urcitu dobu pit mliecko-takze pije iba vodu-ale zda sa mi ze strasne vela vypije-vyse litra-nie j e to problem??
a 2.vec- teraz som ju vazila-ma o nejakych300g menej -nie je to prilis velky ubytok pri takom malom dietati?
dakujem
Baby, čo normálne prosím dávate jesť vaším drobcom na obed? Lebo ja stále počúvam, čo už konečne niečo normálne nedáš tomu dieťaťu jesť.... tak poradte ďakujem.
@nicky655 ahoj, podla mna je super, že ti tolko vypije, mne sa to nezdá nadmerné, tiež by som chcela, aby aj môj toľko vypil, a to schudnutie po rotavíruse je tiež absolútne v norme, podla mňa, ba práveže ešte je to len malý úbytok na váhe, mnohé detičky po rotavíruse schudnú omnoho viac.
@ladytt môj jedáva tiež často svoje jedlo, ale jedáva aj naše, je to také striedavé... napr. cestoviny s rôznymi omáčkami, zeleninové alebo mäsovo-zeleninový vývary, zemiaky s prívarkami, ryby na masle... a pod., v podstate to, čo my. no tiež máva ale dni, keď sa mu prerezáva nejaký zúbok, že chce všetko, čo má na obed, prepasírované, lebo inak sa poriadne nenaje 😖 .
@adelaida33 @tinav U nás zas naopak jedol by len paradajkové a všetko, čo je z mlieka. Naše nechce jesť všetko vypľuje alebo ho napne keď to nevie požuť, stále som, si myslela, že predsa keď už mu narastú stoličky, tak bude jesť normálne všetko ☹ bohužiaľ stále zje len pomixované alebo nič... takže buď mám na výber, že nezje nič alebo pomixovať, čo všetkým v okolí a priznávam aj mne už príde divné v jeho veku.... neviem ako si už poradiť.... keď nechce a ponúknem mu neskôr nezaberá skôr začne byť nervózny a pýta mlieko 😒
@ladytt náš dnes mal žravý deň na desiatu jedol jogurt a videl ako starší syn je vianočku tak som dala aj jemu zjedol 2 kúsky s jogurtom čo som sa bála aby mu nebolo zle,na obed si dal hŕstkovú polievku porciu ako ja a keď sa zobudil zemiaky s mäskom a k tomu kyslá uhorka 🙂 teraz pred spaním si dal banán a kojili sme, náš keď vidí niekoho jesť musí aj on a to nielen doma a to som ešte zabudla spomenúť melón a nektarinku 🙂
@tinav fíha, tak ten tvoj je ozajstný žrútik 🙂 a neboj, podla mňa sa to ešte s tými rajčinami neskôr zmení... aj keď možno čerstvé jesť nebude, ale produkty z nich áno 😉 , môj muž bol na tom rovnako 😎 .
@adelaida33 keby bol stále taký žrútik tých dní je v poslednej dobe málo,idú nám ďalšie zuby ☹ no oproti staršiemu synovi je super jedák 🙂 ten pre zmenu nechcel nič a všetko som pučila a mixovala skoro do3 rokov no keď nastúpil do škôlky tak sa to zmenilo 🙂
@ladytt a keby si mu teda robila omáčky a prívarky na rajčinovom alebo mliečnom základe s tým, že mu tam tajne prepašuješ mäso a zeleninu, hoci len potroške? jedna dr. radí, hlavnú obedovú porciu dávať aj v tomto veku hoci aj pomixovanú, ak si to dieťa vyžaduje, hlavným cieľom je dostať doňho požadované živiny... a potom ešte ponúkať zo svojho jedla, v ktorom sú normálne kúsky... hm.
@tinav veď hej, deti sú rôzne a obdobia, ktorými prechádzajú, a my s nimi, sú premenlivé... tak-tak, každá urobíme, čo treba, len aby bol ten náš poklad spokojný, ono sa to naozaj všetko časom poddá... 😉 .
ja som dnes malej prvý krat uvarila sviečkovúúúú s cestovinkami a naramne jej chutila... moja mala spapa skoro vsetko.. miluje ale cestovinov e pismenka ked jej ich dam malo do polievocky tak to ma ako polievku a ked sa podari viac ma to ako cestoviny s meskom... a tekvicovu omacku tou sa ide zadrhnut... a jablcka, uhorky obera v zahrade a ked ju nedozeniem uz su v brusku..
a suche rozky xixiix ona spapa skoro vsetko.... s maskom sa mi prple ale tak zje..
@ladytt u nás podobne - malý jedáva najčastejšie ešte mixovanú stravu... nezmixované zje max. kúsočky mrkvičky, zemiakov a kalerábu z polievky, prípadne cestoviny.... ostatné mixujem, ak chcem, aby sa najedol a aj tak naraz veľa nezje.... aj ovocie jedáva vlastne vo forme pyré, lebo inak by zjedol možno 2-3 kúsočky a dosť, takto doňho dostanem naraz viac druhov ovocia.... ja si myslím, že to netreba siliť, sami do toho "prídu", že mixované už nie, radšej celé kúsky... 🙂
@weja @adelaida33 @siss_sz
Tak díky baby, som rada, že nemixujem ešte sama, lebo naozaj počúvam stále, že prečo to robím, a že také dieťa by už samo malo jesť normálne jedlo.... dnes sme sa kvôli tomu aj s manželom pohádali.... no ja som tiež zástanca, že radšej aspoň nejaké živiny aj keď pomixované. Tak skúšame zatiaľ aspoň nech cestoviny a pečivo žuje, lebo mäso hneď vypľuje, to radšej do tej omáčky skryjem. Ovocie papá aj kúsky /melón, maliny... /, ale tiež zje oveľa menej ako pomixovaného.
Tak to my sme na tom opačne...Malý mi nezje skoro nič pomixované, musím mu dávať len kúsky. Ani polievku mi nezje, tú vodu z nej, len kúsky zeleninky. Cestoviny, ryža, zemiaky, to jeme po kúskoch. V kašovitej forme zje len jogurt a kašu. Inak mu na raňajky viem pokrájať na tanierik bagetku, zeleninku (paradajky, uhorka, paprika), nejaký syr a to si chrúme sám. Ja som nešťastná, že mi nechce jesť tie polievky. Dnes som mu robila plnenú papriku a to som mu to mäsko len pokrájala na mini kúsočky a popchala s ryžou naturálkou do paprík. 🙂
@ladytt nasa jedava uz s nami, v podstate varim pre deti, nic pikantne, soli decentne, na ochucovanie pouzivam vacsinou cerstve bylinky.... ked nestiham navarit, alebo mame naozaj cosi nevhodne, tak dostane jedlo z flasticky...take spageti z flasticky zjedia kludne aj tie dve starsie, ked treba 🙂
Ani my nemixujeme, to by mi nezjedol. Tiež už papá s nami, dochucujeme si sami v tanieri. Čo mňa štve, že vôbec nechce pečivo, všetko vypľuje-chlebík, rožok, sladké pečivko-nič. Aj nakrájať skúšame, nech papá sám, aj namočiť. A z ovocia spapá len jablčko, aj to len trošku obhryzká. Nahrádzam to výživkami. Nechce ani maliny, ríbezle, melon, nektarinka, broskyňa, banán. Nechápem, my sme strašne na ovocie.
Kočky a skúšate už nechávať detičky papať samé? My smemu dali včera zem. kašu, tak trošku sa snažil, nedarilo sa mu trafiť do pusinky, ale viac ho bavilo tľapkanie lyžičou po nej 😀 . Aj v pohári s čajom by najradšej lyžicou miešal
@dadka1010 on je motivovany starsou sestrou, mladsie deti su v dost veciach podla mna popredu 😉 oski vcera jedol krupicovu kasu a dokonca asi len 2 kvacy mal, takze je to aj o treningu 😉 a hlavne nevsimat si bordel, aj pri ninke som to tak robila, proste ich necham, nech jedia, lebo ked vidim, ako mu kvape alebo to rozotiera po stole, tak ma chyti vzdy taky jebex, takto odidem a vidim len finale 😀
@dadka1010 ja uz obcas janulu nechavam, ale v ziadnom pripade polievky alebo kasicky, ale normalne jedlo, z toho nie je az taky bordel haha... myslim, ze janula uz to celkom zvlada, ale moja pohodlnost je, aby som nemusela po nej tolko upratovat....
a pecivo z bielej muky aj tak nie je zdrave, tak sa tym netrap 😉 ovocie mu davaj to, co mu chuti, keby jedol len jablka, tak sa mu nic nestane, je to nase domace ovocie a plne vitaminov...
Ahojte kočky, malý je anemický, chýba nám železo. Už som objednala melasu, keďže s ovocím je problém a zeleninky spapá málo. Dr. sa ma pýtala, či mu dávame mäso, ale tak to má rád najradšej. No uvidíme. Zatiaľ máme Maltofer a kyselinu listovú

vigantol sa ma davat do roka ale ja som nedavala, ked svietilo slnko radsej sme sa poslnili. rybkovy olej este nedavam kym kojim-ale pocitam si o tom viac🙂. ja uzivam dost pripravkov ako energetic mum a kys. listova, mamacentrum🙂