Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@careamell @dadka1010 My síce nemáme nič potvrdené testami, ale melasu a pomleté semienka slnečnice, tekvice a ľanu, dávam denne. Od začiatku nejeme poriadne mäso, tak to kompenzujem ako môžem. Aj tie strukoviny sú fajn, u nás sa osvedčila najviac tá červená šošovica, keď ju pridám do jedla ani si ju nevšimne. A cviklu tiež miluje s ryžou alebo šťavu s vodičkou. A na ten olej sa tiež chystám 🙂
@dadka1010 Ja som chudokrvná stále, nejem mäso vôbec. Ale tak snažím sa. Keď som išla na cisársky, tak mi hrozila transfúzia. Je to beh na dlhú trať. Nezlepší sa to za týždeň. A ešte som zabudla, vstrebávanie železa obmedzuje mlieko a mliečne výrobky a naopak podporuje vitamín C. Takže, ak mu dávaš ten Maltofer (aj my sme ho brali), kúp mu aj kvapky na C-éčko, ja som dávala Cebion. 🙂
Reklamujeme kočík, porazí ma......máte všetky golfáče už? Alebo šporťáky? Téma kočíkov tu už dávno nebola 🙂 🙂 🙂 🙂
@siss_sz No veď aj to...mne sa tie golfáče strašne nepáčia 😒 ja radšej dačo väčšie, s veľkými kolesami, polohovateľný ale ľahko skladný. Hádam dačo vyberiem 🙂
Inak posledné tri dni malý zaspáva večer o siedmej a budí sa o desiatej, takže pozeráme telku aj do dvanástej večera. Minule sme pozerali Dva a pól chlapa v noci. To ho ukludnilo, inak stále behal akoby bolo ráno. Asi je to aj preto, lebo máme už len jeden spánok denne a keď prídeme večer domov, tak je na totálku hotový. V noci sa dojčíme aj 4 krát a ráno vstávame o pól siedmej. Celý deň som vyžmýkaná ako handra. S tým odnaúčaním dojčenia som to momentálne vzdala, ale dohodli sme sa s mm, že keď bude mať v auguste dofču, tak pôjdem spať do detskej a proste tomu spravíme rázny koniec. Už naozaj 🙂
Teda ja neviem čo to zas má byť, ale môj tiež stále sa budí v noci skoro každé 2 hodiny s plačom a ukľudní sa až po mliečku. A cez deň to pokračuje...úplne som vycucaná... vyzerá to, že mám doma 16 mesačné dojčiatko.... a to sme sa kojili už len raz v noci a max 4 krát cez deň.
@careamell aj my sa budíme v noci často a to už sme prespali celú noc no vydržalo to iba týždeň teraz nám idú naraz 4 zuby a hlavne očné tak asi preto nespíme, aj ja chcem pomaly prestať kojiťno nejak sa nedarí mlieka mám nejak veľa 🙂 a to som na začiatku bojovala o každú kvapku, náš malý je hotový závislák príde ku mne a kričí mama ham :D
@tinav
@ladytt
@siss_sz Presne tak, aj my sme ,,závisláci na mliečku" 🙂 Tiež sme mali obdobie, kedy cez deň papal možno raz-dva krát a cez noc tak isto. Žeby to bolo tým teplom, že sú smädní? Alebo, malý je teraz na mne stále zavesený, stále len maminka a nik iný, tak možno sa tým kojením jednoducho ukľudnia. Ja by som povedala, že to má už len psychologický význam pre nich. Ak ma nevidí, že ideme niekam s mm, tak je všetko ok, ale keď prídem, tak hneď mliečko. Ja už mlieka moc nemám, nechápem odkiaľ to cucá.
Hmmm, takže nie sme sami na tom takto.
Malý inak zaspí sám, keď je unavený, tak jednoducho zalomí. Dnes večer zaspal okolo pól deviatej, tak uvidím, čo bude... 😒
@careamell ja som tu raz čítala v nejakom fóre že dieťa si vytiahne mlieko aj z pod rebra 🙂 ja som aj rada že som takdlho vydržala kojiť som pooperácií prsníkaonkologický pacient ☹ ale keď sa malý prilepí na mňa a ten pohľad blaženosti🙂 inak je veľký závislák má to aj výhody hlavne v aute my odchádzame v pondelok na dovolenku do CZ prvá dlhá cesta tak dúfam že na cicíku to nejak zvládneme :D
@careamell No presne "závisláci" na mliečku aj na maminkách. Aj v noci sa ťažko spí, lebo stále chce byť na mne nalepený... neviem, či sa budí preto, že kontroluje, či som tam alebo čo. Zuby aj stoličky aj očné už máme prerezané tak tie to asi nebudú, ktovie či smäd, lebo boli aj väčšie teplá a nebol takýto.... Aj dnes už bol raz hore a to zaspal okolo 8... uvidíme aká bude táto noc. Našťastie mlieka cítim, že mám dosť dokonca ešte dáko viac, keď toľko pýta, ale už som pomaličky tiež chcela obmedziť.
čaves... super.. dnes sme prišli z dovči... teším... sa.. nejak dlho to ide... 😕 😀

@dadka1010 Jáááj, to je toto dlhá cesta, ako sa z toho dostať. Je to dlhodobá ,,liečba". Ako vám to zistili? Krvnými testami? My máme tento problém od malička, aj keď teraz dúfam, je to lepšie a to papáme mäsko naozaj málo.
Malému dávam hovädzie mäsko dakedy a robím mu hlavne strukoviny, vyskúšaj, bohatý zdroj železa. Červená šošovica ,cícer, fazuľa...
Melasu som mala aj ja, dávala som mu do kašičiek hlavne, sladila čajík. Vyskúšaj Rooibos a šípkový čaj. Ten Rooibos je naozaj super.
Teraz je sezóna marhulí, aj keď ti moc nepopapá, skús mu primiešať do kaše napríklad, ja to malému tak dávam.
Ešte orechy majú veľa železa, podrvené, pomleté pridaj do niečoho. Ešte sezam a tekvica. Ja malému ich rozdrvím a do niečoho vždy šupnem.
A naozaj bomba so železom je cvikla, teraz už rastie, pečiem ju v rúre alebo odšťavím s jablkami.
Teraz som malému kúpila makový olej ,tiež bohatý zdroj železa. 🙂
Už ma viac teraz nenapadá, ale isto je toho viac. 🙂 Liečte sa 🙂