icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

mis_ka
17. aug 2012

@ladytt ja by som si do zivotopisu nepisala, pokial ti predosly pracovny pomer trva, tak si stale zamestnana a to ze si na MD tam pisat netreba

ladytt
17. aug 2012

@siss_sz @mis_ka No trvá ešte pá mesiacov, nakoľko potom mi končí pracovná zmluva. Ja som to tam chcela uviesť preto, že by to mala byť práca popri materskej- na dohodu alebo skrátený úväzok. Tak nakoniec som to do životopisu nedala a spomenula som to len v motivačnom, ale tak uvidíme no bol to len pokus. Díky za rady.

siss_sz
20. aug 2012

uuuu, co robite?
nam sa stale viac a viac rozbieha obdobie vzdoru... "najhorsie" na tom je, ze ja som celkom pripravena, zatial asi aj zvladam... ale okolo mna si nasi myslia, ze "preco ho tyras" (ked ho necham plakat) alebo ze "nieco sa mu stalo, ved to nie je mozne..." a podobne...
nechapem..pred 30-imi rokmi nepoznali obdoie vzdoru? vsetci rodicia svorne tvrdia, ze "my sme taki neboli" 😀

ladytt
20. aug 2012

@siss_sz Ahoj 🙂 u nás tiež stále vzdor pokračuje. Neviem, či sme boli iní, ale tiež sa s tým stretávam, že "chudáčik maličký no, čo mu je?" a on sa od jedu, že mu niečo nechcem dovoliť ide pomaly o zem hodiť. Môj svokor hneď podotkol, že to je rozmaznaný... no čo dodať... treba pevné nervy....

ladytt
20. aug 2012
mimave
20. aug 2012

@ladytt ahoj, prepac ze sa vam sem votriem, ale ja uz malemu- sme z aprilovych nedavam vigantol davno, zistovala som si aj u kamosiek co neziju na sk a maju deti ako je tu u nich a nikde- NIKDE sa vigantol nedava, ani v inej podobe, pod inym nazvom, nijako... uz prestavam verit ze nasi lekari su informovany ludia co chu zravie pre nas a nase deti. filipko je vela vonku, cele dni, vela na slniecku, nepotrebujeme taketo humbace. 😉

ladytt
20. aug 2012

@mimave Našťastie aj my sme sa na dávkovanie vykašlali už na jar, lebo veď sme každý deň vonku, ale tak dovtedy som stále dávala, veď doktorka sa stále pýtala, či ešte máme a či predpíše.... tiež by som to skôr vedela...., ale po tejto informácii, má moja Dr, ďalšie mínus a to nespomínam mylné informácie o očkovaní :/ už si asi budem zisťovať všetko sama.

mimave
20. aug 2012

@ladytt no hovor mi nieco, neockujeme od tretej hexa- tu uz sme nedali a nedam nic dalsie. teraz na 12.sept. sme predvolany na ruvz do ba, tak som zvedava ale teda nemienim platit ziadne pokuty za to ze si nedam dokalicit dieta. moja kamoska inak ked som jej povedala o vigantole, zije inak v uk, tak ta skoro padla zo stolicky ze co to je a ked to maju deti mat tak preco jej to nedali- ma uz dve a zdrave ako repa, tak to zistovala a nechci vediet co mi pisala do mailu. tak som vysadila aj ked zo strachom, no potom som si pocitala co- to a aj som sa bavila s dalsimi babami a uz som ho prestala tym ladovat. dr sa ma aj pytala na poslednej poradni ze ci netreba predpisat a ja ze nie, mame. tak sa aj zacudovala trosku 😅 ale tak nic nepovedala. uz viem ze co sa tyka tychto veci je totalne neinformovana a ani nema chut sa pozriet na nove veci. skusala som to dva krat, ked som jej priniesla do ordinacie literaturu vytlacenu o ockovani a normalne nemala ani stipku zaujem sa na to pozriet, len si isla svoje. ale kym sme zdravi tak ju neriesim, no keby bol nejaky problem urcite sa popytam po inej doktorke , lebo taka lekarka co dokopy nic nevie len ide podla toho co sa ma lebo je tam velka sila penazi, tak to nie je ziadna vyhra.

ladytt
20. aug 2012

@mimave No ja ti ani neviem, či taká doktorka, čo študuje nové štúdie a vzdeláva sa ďalej, vôbec na slovensku existuje. U nás asi ťažko. Dokonca aj v rodine máme mladú pediatričku, keď som jej ukázala veci o očkovaní, tak sa iba zasmiala, že sú to bludy :/ Dobre si urobila, že nedáš očkovať, po tom čo som o tom čítala, asi by som ani ja už nedala. Ako viac krát som si urobila po svojom, nie podľa toho, čo kázala, ale to očkovanie ma teraz mrzí, že som neurobila podľa seba. Najhoršie, že sa k takýmto informáciám ťažko dostáva....

sirinka
21. aug 2012

@ladytt
@mimave v podstate ked si precitate knihu od virapena, tak pochopite, ako funguje farma priemysel... vsetci "dolezity" ludia su podchyteny a manipulovany uz od zaciatku... lekar sa na skol nauci zaklady ako funguje ludske telo, o roznych chorobach... a liecba? ved o drvivej vacsine lieciv neexistuju relevantne informacie, vsetky zle ucinky sa zatajuju, vymazavaju, kamufluju, spravna liecba je vzdy ta, ktora firma sa dokaze na trhu lepsie presadit...
a ze tym firmam vonkoncom nejde o blaho cloveka ale o cistocisty zisk je nad slnko jasnejsie...
cim viac chorych, alebo mozno chorych, tym lepsie obchody...

ja vigantol som nedavala ani jednemu mojmu dietatu dlhodobe.. jedine pri klarke par mesiacov.... radsej som si teraz objednala prirodne D rozpustene v olivovom oleji z anglicka.

asma
21. aug 2012

ahoj babulky taka mala otazocka v com periete krpcom???ja mam pocit ze tie flaky od ovocia a cokolady vôbec neidu von.... ja periem este stale v deckom lovela ale neviem mala by som to najprv nejak zbavovat škvrn a potonm preprat??

sonka_d
21. aug 2012

@asma Ahoj, mne veľmi pomohol Persil sensitive, ale na veci, ktoré ani tak ani tak, tak tie som šupla do bielidla - Savo Perex a super pomohlo.. maly vyzeral ako z reklamy na prací prášok 🙂.. len sa to nedá pri farebných veciach...

ladytt
21. aug 2012

@asma Ja hneď ako doje zoberiem a preperiem v žlčovom mydle alebo namočím, aby nezostali také fľaky, ale zostávajú aj tak niekedy, a tiež periem v Persil sensitiv.

sirinka
21. aug 2012

@asma zlcove mydlo a neflek- smacchio tutto od firmy madel...maju sklad v senci, mozes si to tam osobne vyzdvihnut...

dadka1010
21. aug 2012

Ahojte, boli sme dnes na kontrolu na krv, tak je to lepšie, ale stále berieme Maltofer a kys. listovú.
Baby počujte, ako reagujete keď sa vám dieťa hodí o zem a vrieska snáď na celú ulicu? Obdobie vzdoru už máme dlhšie, ale teraz je ešte jedovitejší, hodí sa o zem, dnes si ľahol na brucho do skaliek, a hulákal. Suseda sa ma pýtala či si neublížil, že prečo tak reval. On chce strašne stále sedieť v aute a keď ho zavriem, tak sa hodí o zem a vrieska. Nepomáha nič, ani nevšímanie, ani odhováranie a nemôžem ho nechať vrieskať na dvore na plnú hubu. Doma je to ešte v pohode, horšie to je na verejnosti, každý na mňa čumí, keď ho nechám vrieskať, vtedy sa ho snažím zaujať inou vecou a ideme preč.

asma
21. aug 2012

@dadka1010 moja tak ja som urobila to ze som sa aj s mužom hodila k nemu a mala ostala ako puk ze co to ma znamenať.... odvtedy to nerobi... asi si uvedomila že ked sa hodi aj tak nic ale zas sa bije, kuše, chvalabohu nas nie ale decka okolo a babku.. to mas potom tie reci počuť..

ladytt
21. aug 2012

@asma Waw tak to musím vyskúšať :D lebo tiež už neviem ako na neho, ešte aj keď ho chcem objať a upokojiť, tak kope a metá sa, nedá sa s nim ani po dobrom ani po zlom. Ešte máme také nočné hysáky, že už neviem, čo robiť, normálne v noci stále na prsníku, a keď mu nedám, lebo už nemám a bolí to, tak normálne sa začne hádzať o postel a ručí na celý panelák a nijako sa nedá utíšiť. A vonku podobne ako opisuješ @dadka1010, a tiež a všetci pýtajú, chudáčik no.

amiiia
21. aug 2012

@dadka1010
@ladytt
@siss_sz u nás to isté...študujem všetko možné..ale nejak nič na ten vzdor nezaberá...moj malý je maniak na kľúče..v kuse má nejaké v ruke..a najhoršie je že on ked chytí ten vzdor tak hádže všetko naokolo... boli sme jesť v reštike a tak aby som sa "najedla" strčila som mu do ruky kľúče...ani neviem ako hodil ich totálne silno jednej ženskej pri vedľajšom stole do hlavy....... fuuu tak vtedy som mu capla po ruke, chlapec lahol na zem a ešte si ju začal buchať, k tomu samozrejme rev a pri pokuse ho zdvihnúť totálne neovládateľný - no hrôza... akože neviem no..je to o život niekedy ozaj - ťažko je byť v kľude xixi 😎

dadka1010
22. aug 2012

@asma Že hodiť sa o zem s ním 😀 😀 😀 to som ešte nepočula, ale zase vonku by si asi ľudia pomysleli, že či mi šiši, dnu to musím vyskúšať. Aj náš keď je niekto nablízku tak ho začne biť, hrýzť, plieskať. Je to hrozné. A robí to väčšinou keď som s ním vonku sama medzi cudzími ľuďmi, keď sme vonku s tatom, s babkou, tak akoby sa pretvaroval, aké je on neviniatko
@ladytt NO veď to že on reve nasilu, žiadne slzy, len rev, vresk a hádzanie sa o zem. A nie je moc zvyknutý na iné deti, tak keď niekam ideme, alebo je niekto u nás s dieťaťom, tak tiež všetko každému berie, nič nechce požičiať. Viem, že je ešte malý sú to deti, ale my moc do kolektívu nechodíme, to len výnimočne, ale asi by sme mali začať viac chodiť, nech si zvyká na deti
@amiiia Fakt dostala kľúče do hlavy? Ako zareagovala tá ženská? To si neviem predstaviť. My moc do spoločnosti nechodíme, ale asi by sme mali aspon medzi deti, nech si malý zvyká

siss_sz
22. aug 2012

@amiiia to je jak z filmu... 🤐 😅

ladytt
22. aug 2012

@amiiia Tak to vážne ako z filmu, vôbec, neviem, čo by som robila, ale tak hádam to pani pochopila 🙂
@dadka1010 Môj je aspoň pri deťoch v pohode, lebo väčšinou sú starší a opakuje, čo oni robia. A tí sú už našťastie z obdobia vzdoru vyrastení 🙂 hádam to teda prejde raz aj nás.

amiiia
22. aug 2012

@dadka1010
@ladytt Chvalabohu tá pani bola v pohode, ale tak bolo to dosť nepríjemné... 😎 ..že to sú deti a tak..tak som jej vysvetlila, že sme teraz v takom čudnom období..a máme nepredvídateľné reakcie 🙂

amiiia
23. aug 2012

Kde ste baby? Nič neriešime? 😎

ladytt
24. aug 2012

@amiiia Asi si všetky užívajú leto, prázdniny bez MK 🙂 alebo že by nebolo čo riešiť?

asma
25. aug 2012

ahojte babule myslim ze pri tych nasich stihackach je stale co riesit ale mam skor pocit ze nejak nestihame.. aspon teda ja urcite... s papanim problem nemame Salme zje doslova vsetko co nezje ju... dnes si dala ryzovy nakyp, polievku, volske oko, jogurt, mysku ovocia, musly tycinky, zmrzku, a vecer zjedla este kelovy privarok.. ja to mam tak na tri styri dni ona to spraska za sekundu.. spime ako kedy nikeekedy sa budime niekedy spime ok... jej povaha velka katastrofa, je ako general vsetko musi byt podla nej ak tak neni tak meta sebou, kope a rozculuje sa .. kedze sme na dedine a vela vo dvore kaslem na nu a ju to prejde po pol minute a uz sa dojde mojkovat..

Ja teraz hlavne rozmyslam nad vecami ako uz postel namiesto postielky lebo sa jej tam zle spi,, toci sa a stale naraza ale sa bojim ze bude padat dolu.. v IKEA som nasla super variant co sa da rozkladat na tri casti takze prva nie je ovela vacsia ako postielka.. a konecna je ako valenda..
Dalej zvazujem ci uz je dost stara na to aby spala vo svojej izbicke.. neviem asi vyskusame..

Cikanie a kakanie katastrofa.. behame hole cikame hoci kade, ale tak uz si aspon cupne a necika si do topanok..

a prikladam fotku mojich anjelikov..

Inak stretli sme jednu tetu a ked som jej povedala ze moja 4,5 mesacna dcera zatial nic nepapa iba mliecko odomna tak na mna zahukala ze a kedy jej das aj nieco normalne????? 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

dadka1010
25. aug 2012

@asma Aké sú krásne, také anjeliky 😉

careamell
25. aug 2012

@asma aké sú už veliké, obe...to len ja mám stále pocit(alebo viac chcem), aby malý bol naďalej bábo?? 🙂

careamell
25. aug 2012

ahojte, my ani nič nové, len sme tento týždeň lietali kade tade. Tato zobral malú do Prahy, tak sme s malým pobudli doma sami, ale bolo nám hej, babky sa o nás starali, najmä svokra, vyvárala nám, aby som ja nemusela variť pre dvoch 🙂 Dnes sme chceli ísť malej pokupovať nejaké veci do školy a cestou nás jeden trulo nabúral. ☹ Všetko ok, len auto z boku dokryvené, dvere sa nám nedajú pri vodičovi riadne otvoriť. Tak sme prežili dnes adrenalín ako sviňa 😖
Malému idú očáky, tak papá pomenej, inak je celkom v kľude, už sa naučil, že keď poviem no no, alebo to nesmieš, nechá to tak a nepokúša. Ale niekedy je ako z divých vajec, predvádza sa pred ľuďmi, točí sa a lieta a takto mi včera celou silou narazil na hranu skrine a skoro si rozbil čelo. Má tam takú ryhu a modrinu, ale dali sme ľad a nevyzerá to zas tak hrôzostrašne.
Inak naša najobľúbenejšia hračka je lopta. Dokáže si na záhrade do nej kopať aj hodinu, uteká za ňou, kope do nej, potom si sadne, položí si ju na nohy a tak s ňou balancuje, že nechápem. To ho naučil dedo.
A ešte, to som odpadla, náš malý fajčil....mm má elektronickú cigaretu, malý ju našiel a keď som ho počula kašlať, došla som a on z nej ťahal. Ako to by ma fakt nenapadlo, že by toto vedel spraviť. 🙂 🙂

vladimira32
26. aug 2012

ahojte, u nás hotová katastrofa už asi týždeň ☹ . Kubkovy idú stoličky a aby toho nebolo málo aj očáky. Stále je nervózny, nič ho nebaví, hračky /autíčka, bábika, tatrovka.../ ho bavia asi sekundu, potom len chodí a rozmýšla, čo by vyparatil. Naučil sa skákať z nočného stolíka na posteľ, polieta po postely a skúša skočiť na zem. Milión krát som mu hovorila, že to nesmie, že si urobí ,, bobo,, ,ale žiaden úspech z mojej strany. Keď mu niečo zakážem, tak začne kúsať všetko čo má okolo seba /trúfne si aj na stolík, alebo na úchytky na kuch. linke/. Dnes mal celý deň hnačku, každú 10 min. bol pokakaný. Najhoršie bolo, že si nechcel dať plienku, tak sme prebalovali so strašným revom, krikom a plačom.... 😖
Aj vaše detičky už hovoria? Lebo ten náš krpec zopakuje už úplne všetko, čo počuje... 🙂

siss_sz
26. aug 2012

@careamell
@vladimira32 nas tiez tolko keca veru... ale najradsej mezopakuje nic, ked sa ho pytaju cudzi ludia...ale sak chapem, co si bude "hubu drat"...
co sa tyka obdobia vzdoru, tento tyzden si nas vychutnava... mal nejake dva dni teplotu...ako prislo, tak odislo... lenze za tie dva dni sa pokazilo vsetko - tak neviem, ci mu to len nejak nabehlo, alebo normalne to, ze sme my zmenili veci nejake, tak to zacal zneuzivat alebo co... no proste zaspat sam nechce, v noci k nemu musim chodit (co nebolo od 11mesiacov som k nemu nevstavala:-/), najradsej hadze vsetko o zem - jedine pozitivum je, co sa cudujem, ze to po "popýtaní" po sebe aj uprace - tak neviem, aký to má pre neho význam to rozhádzat... fakt, iba co skusa nasu trpezlivost...
muz ma dovolenku a uplne je zhrozeny z neho, ze kam sa mu podel dobry syn 😀 😅 😖 atd...
a dokonca ma aj problemy s jedenim, co nikdy nemal... a zuby sak tlacia sa mu asi sto rokov tie iste, takze uz ani neviem, ci sa ozaj tlacia alebo sa len tvaria stale... ach to je strasne niekedy😀