icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

careamell
8. okt 2012

@sirinka áno,to som čítala a vraj neznamená nič závažné http://www.svps.sk/potraviny/info_Bacillus_cere... kokos, ale kto im má veriť?

sirinka
8. okt 2012

@careamell no...asi tak, pochybnost uz ostane...

asma
8. okt 2012

babulky citam od vas infosky.. lekarom neverim podla mna sa budu krit teraz hore dolu...
sirinka aj ja som zvedava na homeopatku co povie cakam na infosky od teba..

dadka1010
8. okt 2012

@careamell
@sirinka
@asma Keby to nebolo také závažné, tak to tak urgentne nesťahujú, či? Ja im tiež neverím, aj tak z toho nikto nič nebude mať, len my budeme rozmýšľať a trápiť sa

sirinka
8. okt 2012

@dadka1010 to je kruta pravda...ja mam navyse rozcitanu knihu od johna virapena, tam presne opisuje praktiky farmafiriem a mnacka ako chuti moc a tieto dve knihy teraz mi nepridavaju na velkej nalade...

sirinka
9. okt 2012

takze baby.... volala som s homeopatkou a dohodli sme sa na hlbkovom precisteni organizmu, u nas ide aj o detsky ekzem, ktory je zatial mierny a caste bakterialne infekty hornych dychacich ciest...
jej nazor je takyto a ja s nim suhlasim... pokial po jednej davke kontaminovanej vakcny nema dietatko ziadne problemy, dalsia davka, ktora ma fungovat ako posilovacia tej prve, moze tie komplikacie vyvolat...
takze u mna je to jasne...

@careamell
@asma
@dadka1010

tanula84
9. okt 2012

@sirinka my sme nemali po žiadnej komplikácie a už je to pol roka od poslednej dávky 😒 tak teraz neviem či môžem byť pokojnejšia,či ako? 😒

sirinka
9. okt 2012

@tanula84 este minimalne dve ockovania infanrixom vas cakaju pokial sa nemylim...

dadka1010
9. okt 2012

@sirinka My sme ju dostali ako tretiu dávku v decembri. Tiež sme nemali žiadne komplikácie. Kedy by mali byť ďalšie očkovania? Som rozhodnutá, že už nedám

sirinka
9. okt 2012

@dadka1010 v 6. a 13. roku http://detskechoroby.rodinka.sk/viac-o-ockovani...
ale pozeram, ze tam sa zrejme pouziva ina vakcina, nie hexavalentna

tanula84
9. okt 2012

@sirinka myslíš v tom 6.a 11.roku?
@dadka1010 baby ja som teraz volala s doktorkou našou a mne povedala,že to je aktuálne teraz čo sa nedávno očkovali deti a nás že sa to netýka 😒 náš bol posledný krát očkovaný vo februári,tak neviem čo si o tom mám myslieť 😒

dadka1010
9. okt 2012

@tanula84 Náš bol očkovaný v decembri práve tou vakcínou s tým číslom šarže. Vakcína je na trhu už rok a trištvrte

sirinka
9. okt 2012

@tanula84 iba to, ze nasa bola posledny krat ockovana v marci... a sup, kontaminovana vakcina...uzasne informovani lekari...

tanula84
9. okt 2012

@dadka1010
@sirinka tiež si myslím,že je to sprostosť čo mi povedala,budem jej volať ešte raz,nech mi nadiktuje tie čísla,alebo nebudem mať pokoj 😠

sirinka
9. okt 2012

@tanula84 vies, v prvej chvily som si aj ja myslela, ze sme ok, kedze posledne ockovanie bolo v tom marci, ze toto je cerstva vakcina... 😠

tanula84
9. okt 2012

@sirinka ja som bola úplne kľudná,lebo som si myslela presne to isté,až tu som zbadala jednu maminu,čo má rovnako staré dietko a má tú vakcínu,tak ma začal chytať strach 😒 ale kdeže to má toľko našich rovesníkov,asi nebudeme výnimkou ani my ☹ len jednu vec nechápem.ako na to prišli po takej dobre?!hmm? 😠

sidluska
9. okt 2012

@sirinka V com spociva to hlbkove precistenie organizmu?

tanula84
9. okt 2012

@dadka1010
@sirinka tak som sa konečne dopátrala k tomu číslo našej poslednej vakcíny a nebolo to ono 😝 takže ako písala @sirinka predtým,keby aj bol očkovaný tou vakcínou a v tých prvých dvoch dávkach už by sa mu to nejako prejavilo podaním tej dalšej?dobre som to pochopila?takže by to malo byť u nás v pohode?

sirinka
9. okt 2012

@sidluska to homeopatikum by malo napomoct vyluceniu vsetkych skodlivin, ktore nam ostavaju v tele...

sirinka
9. okt 2012

@tanula84 pokial odhliadnes od faktu, ze kazde jedno ockovanie zanechava v tele stopy, tak ano 😉

sidluska
9. okt 2012

@sirinka A ktore je to homeopatikum?

angela1
10. okt 2012

dievčatá je mi ľúto že niektoré z vašich detí dostali tú vakcínu 😒 a viem si predstaviť ten strach a obavy čo prežívate ale keď mám povedať pravdu tak Sáška síce z tej šarže nedostala ale vôbec nie som kľudná, neverím že by sa to týkalo iba jednej šarže a už vôbec nie že po viac ako roku zistia kontamináciu prostredia - väčšiu sprostosť ani nemohli povedať 😠

asma
10. okt 2012

babulky potrebujem vasu radu... mala to začala robiť už včera vecer.. beha celý den ako drak a na vecer zacala mrncat mamine ze ju bolí nožicka... čakali sme co bude.. dnes sa vyspala do jedenastej behala ako drak a potom zas z nicoho nič prisla ze nechce slapiť na nohu... ja som na prask uz zrela lebo neviem cim to je.. ked jej nohu stlacam tak sa nic nedeje, nepadla, nebuchla sa a toto robi... neviem mam ist dokymu? akurat po tej afere s ockovanim sa to robi tak som na prasky co ak ma nieco..
☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

careamell
10. okt 2012

@asma ahoj, ja neviem, či by to mohlo byť ono, ale aj moja dcérka, síce má už skoro 8 rokov, ale minule prišla, že ju bolia päty, stále sa to točilo dokola, stále ju tie nohy boleli, až teda mi jej učiteľka povedala, že to môže byť odvápňovanie piet, že ako deti rýchlo rastú, potrebujú viac vápnika a neviem, moc tomu nerozumiem. Tak som jej ,,naordinovala" ovsené vločky na raňajky a už je po probléme. Alebo teda jogurty, mlieko atď, všetko mliečne a tučné.
Alebo to môže mať jednoducho z toho, že tak lieta, aj z toho ju predsa tie nôžky môžu bolieť 🙂

asma
10. okt 2012

@careamell no len ona mi potom place a ani z ruk nechce zliest...
nechce sa mi dokymu lebo kym tam budeme cakat tak daku chripku este chytneme..

siss_sz
10. okt 2012

@asma a ked ti nechce zliezt z ruk..nemze to byt oneskorena ziarlivost? a uz ked vidi, ze si zareagovala na to, ze ju bolia nozky..a vtedy ju lutujes a mojkas... teda nechcem to zlahcovat, jasne...len mi to napadlo ako 1 z moznosti...

careamell
11. okt 2012

Ahojte, tak sme dnes boli na RÚVZ. Pani bola veľmi milá a empatická, vedela sa vžiť do situácie, akú práve prežívame, že už vakcínam nedôverujeme, po tom, čo sme jednu ,,pokazenú" dostali. Sama povedala, že chápe naše obavy z nežiadúcich účinkov vakcíny MMR, ale ona ako z pozície, akej je, nám musí povedať, že jednoducho očkovanie je povinné a ona nám musí vysvetliť, prečo by sme očkovať mali. Nepovedala mi však ani jeden argument, ktorý by nahlodal moje rozhodnutie neočkovať zmeniť. Najlepší bol môj manžel, ktorý prečítal možno pár stránok, no laickým rozumom sa spýtal pár otázok, na ktoré musela odpovedať jednoznačne, vyplynulo z toho jediné, že choroby osýpky, mumps a rubeola sa tu už nevyskytujú a tak nemáme prečo očkovať. Rozprávali sme sa úplne normálne, ja som mala argumenty, ktoré ona nevedela vyvrátiť. Takže nateraz máme s očkovaním koniec, aspoň do malého 5. roku.

mis_ka
11. okt 2012

baby tak ma napadlo, ako je to s prihlasovanim do skolky? ja viem, ze je este skoro, ale mam taky plan, ze by som chcela dat maleho do skolky od januara 2014(teda este nebude mat 3r., az 03/2014), aby si postupme zvykol, kym budem este doma a akonahle si zvykne nastupim do prace. myslite, ze je realna sanca aby mi ho zobrali pre 3r.? kedy by som to mala zacat obehavat? desim sa totiz toho, ze mi ho zoberu az od dalsieho septembra a co budem toho pol roka robit, budem musiet nastupit do prace a na sukromnu skolku nam asi nevyda...

siss_sz
11. okt 2012

@mis_ka u nas - ale minule som sa rozpravala s kamoskou z CR takze asi to je taky trend, ak neojde o nejak vela skolok a boj o deti - musis zapisat uz v marci 2013 (myslim, ze vtedy sa zapisuje do skolok, bv marci..), teda ked bude mat len dva roky, aby ti ho ako trojrocneho zobrali... a kedze o skolky je boj... beru vacsinou tie, co nastupuju od septembra,..teda tie, co maju vyse 3roky, alebo prave tri roky dovrsili... takze ja to vidim tak, ze ekd nebudeme mat stastie, protekciu alebo daco ine, zoberu nam ich az od septembra 2014 :-/

mis_ka
11. okt 2012

@siss_sz jj presne tohto sa bojim, ze mi ho vezmu az od septembra...