icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

siss_sz
11. okt 2012

@mis_ka tak ak si z BA a amas na to, treba skusit asi sukromne...alebo zacat s akamaratit s riaditelkami a zastupkynami skolok :-/

sirinka
11. okt 2012

@mis_ka uplne zbytocne budes obehavat, pokial nemas nejaky sponzorsky dar, alebo nieco podobne... alebo budes mat stastie a najdes skolku, kam sa nehlasi az tak vela deti, myslim, ze v Ba sa da pohladat.

ladytt
11. okt 2012

@mis_ka Nám prihlasovanie do škôlky vysvetlili tak, že musíme ísť na zápis v marci 2013, aby nás zobrali keď bude mať 3 roky- teda v marci 2014, lebo vraj to je na školský rok. U nás ťa zapíšu do poradovníka, ak chceš nastúpiť skôr než pred 3. rokom a len ak je miesto ho aj zoberú. Inak uprednostňujú deti, ktorých maminky idú do práce a deti, ktoré sú staršie ako 3 roky. Asi treba len hľadať... tak hádam sa podarí.

ladytt
11. okt 2012

Baby ja som úplne už bezradná, neviem, čo s mojim drobcom je. Predtým bol úplne nezastaviteľný plný energie, v kočíku už neobsedel stále niekde behal a zrazu, sa chce iba nosiť alebo voziť. Začal v noci aj zle spávať, zobudí sa uprostred noci s krikom, ťažko ho potom utíšiť... zle aj papá, ako on nikdy nebol dobrý jedák, ale vždy zjedol aspoň ovocie a jogurt, dnes len pár lyžičiek. Na obed sa ani nepozrel, ani do úst si nechcel dať. Dnes mal už aj zvýšenú teplotu 37,3. Nemá žiadne soplíky, nekašle nič, neviem či s tým ísť k MUDr., lebo doteraz nás vždy len odbila, keď som sa na hocičo spýtala. Neviem je len moja precitlivelosť či ?

siss_sz
11. okt 2012

@ladytt pocuj..nas bol presne takyto isty, idu mu ocne... teda vobec ziadne nervy zo zubov, ale takyto bol..presne...
a oslabeny chytil anginu... tak snad na vas nieco nelezie..ale mozno je to tym, ze aj zuby nejake, aj choroba k tomu...
radsej zajtra chod, teda uviis, aka bude noc..ale potom ide vikend... to bude horsie...
drzte sa!

sirinka
11. okt 2012

@ladytt skus mu pozriet usta, ci mu nejdu zuby, dobre pomaha chamommila... ale ak nemas dobry pocit, zajdi kludne k lekarke...na sk je to este relativne bezpecne chvalabohu 😉

ladytt
11. okt 2012

@siss_sz Veď to, že so zubami nejako nepočítam, očné už má vonku aj stoličky, síce môžu ísť ďalšie... no uvidíme, čo noc prinesie, dúfam, že už bude lepšie. Díky

siss_sz
12. okt 2012

@ladytt tak ako teda dneska?

ladytt
12. okt 2012

@siss_sz No noc zas strašná, najskôr sa zobudil o 2 s plačom a teplotou 38, a strašným smädom, keď sa napil vodičky trochu stíchol a zas pustil rev, ale ponúkla som mu mliečko, tak to ho upokojilo. Za chvíľu mu klesla teplota. Potom o 6 znovu obrovský plač, napil sa vody, ale neutíšil sa normálne nechcel ani na ruky, čím sme sa ho viac snažili utíšiť tým viac plakal, tak som pekne zapla svetlo a išla zobrať autíčko nič, plakal, ďalej pomohla len rozprávka v telke, ukľudnil sa a znovu sme si išli lahnúť a spali do 9. Môj manžel nahnevaný, že to nie je normálne. Volala som teda našej známej pediatričke, a ona že teplota je v pohode, budenie je u detí normálne, že to je prejav temperamentu, že keď nemá iné problémy, nemá sa čo liečiť....

siss_sz
12. okt 2012

@ladytt no ale uvidis neskor asi... nam takto "nic okrem teploty" mu nebolo... a ked mu uzteplota klesla, len mu nechutilo jest, dala som mu rajcinovu polievku, uplny rev... a kuknem pri tom reve do hrdla a tam pekne zahnisane hrdlo..talze taa angina, co vlastne ani nekaslal,, ani nesoplil... a keby nezareval, ai s nim nejdem k dr., lebo nic nevidim...
tak skuste ho nejak rozosmiat, aleb ked bude plakat pozriet do hrdla...
ale zase raz rped doolenkou sa nam stalo, ze ozaj nic, iba dva dni teploty vysoke... tak neviem co...nic vtedy nebolo, len zub nakoniec... aj ed s avsade psie, ze vtedy nebyvaju VYSOKE teploty..
tak moze byt aj, ze bojuje s virozou a prekona to, ked sa nic neobjavi...

careamell
12. okt 2012

@ladytt Ahoj, tak to máte zase obdobie, ja by som tiež povedala, že to bude začínajúcou chorôbkou bohužiaľ, ak to teda nebudú tie zuby. S chamomilou mám tiež dobré skúsenosti pri zuboch. Možno sa to behom dnešného dňa vykryštalizuje, o čom sa teda vlastne jedná. Uvidíš. Lekárka by ti asi aj tak nič nedala, pozrela by sa mu do hrdielka, popočúvala, do hrdla môžeš pozrieť aj ty a uvidíš. Tak sa obrň veľkou dávkou trpezlivosti na tieto najbližšie dni, aj manželovi povedz 🙂 , a robte, čo ho najviac ukľudňuje a čo má rád. Pozerajte aj rozprávky, tie sú u nás počas choroby dovolené aj vo väčších množstvách. 🙂

ladytt
12. okt 2012

Ďakujem, baby, no pekne nám to teda dnes pokračuje, zaspal až teraz, konečne. Teplotku už nemá, ale ani náladu na nič. Stále na mne, ešte sme aj varili spolu, no nie ako inokedy, že sa hrá v kuchyni, ale mne na rukách. Všimla som si, že viac sliní, možno to predsa len nakoniec budú zuby, ale asi hore, lebo dolu nič nevidím. Hrdielko sa mi nezdá červené, no uvidíme ako to bude pokračovať. Papať zas nepapá, ani len ten jeho milovaný jogurt, iba sa kojíme...

careamell
12. okt 2012

@ladytt Vidíš, super, že ešte kojíš, aj ho to ukľudní, aj do seba niečo dostane 🙂 Choď si kúpiť tú Chamomilu a uvidíš, ako mu bude lepšie, ja som ju malému dala vždy, keď nám išli zuby. Tak držím palce, nech už je lepšie.

careamell
12. okt 2012

Kočky, inak u nás dnes taká zima ako normálne v zime 🙂 🙂 Malému som dala dokonca takú hrubšiu prechodnú kožušinkovú bundu, štrikovanú čiapku a ja som dala zimnú bundu. Len neviem za otca, kde som dala deku alebo fusak....A ešte, čo sa mi dnes stalo, šla som do obchodu a šikovná som zobrala inú platobnú kartu, keď som chcela zaplatiť, tak nedostatok prostriedkov na účte. No, hanba na sto hromov, tak som utekala s malým domov, vyšla na tretie poschodie pešo, zobrala druhú kartu a utekala som do obchodu pre nákup. Spotená som bola že až 😒

ladytt
12. okt 2012

@careamell Mám ju našťastie doma 🙂 aj dáke homeo čípky. Uvídíme, čo zaberie. Skúsila som najskôr Chamomilu.

amiiia
12. okt 2012

@careamell 😀 😀 😀 booože toto sú "iné" situácie... 😵

careamell
14. okt 2012

Ahojte, videla som tu množstvo albumov s Montesori pomôckami, všelijakými postupmi, ako dieťa zabaviť, ale najmä rozvíjať. Stretla ste sa s tým niektorá? Ja som si spravila z týchto fotiek album, kde zbieram nápady a už sa chystám, že malému niečo aj vytvorím. Ráno sa hral tak, že si rozkladal farebné formičky, čo mám na mufiny.Veľmi ho to bavilo,tak som mu dala do jedného cestoviny, do druhého kocky cukru a on si to pekne prekladal, až teda nakoniec to skončilo všetko porozhadzované na zemi a on sa na tom rochnil. No zábavka náramná. 🙂

ladytt
14. okt 2012

@careamell Aj ja sledujem takéto veci, ale nikde som nenašla aj pre také najmenšie deti. Všade tak od 2 rokov...

siss_sz
14. okt 2012

@careamell no ja to tiez sledujem, aj v Mama a ja su vselijake napady na taketo tvorive hry...
tak som malemu nakupila zatial: plastelinu, take male palicky, velke gorale a hrubsiu nit...ze budeme navliekat... no ale jasne, ze na tu nit to nejde :-/ palicky su kratke.. 😀 a dnes mal rozhadzane tie palicky a jedol tie "medové kolecká" od hami a zacal si ich navliekat..no jak dlho vydrzal😀
takz tiez take nejake pokusy... 🙂

vladimira32
15. okt 2012

Ahojte baby, dlho som tu nebola ☹ . Malý mal v pusinke afty, takže celý týždeň nespinkal, nepapal, len sa jedoval, bol nervózny a kričal auuuuu ... no hrôza. V sobotu si sám od seba pýtal mäsko, pozrela som mu do puse a už mal krásnu, čistú pusinku. Pusu som mu vytierala sprejom Candibene, a jedna pani mi poradila slané tyčinky, tie mu zabrali lepšie ako sprej. Teraz mu idú očáky, cez deň je trošku málo nervózny, v noci sa 2x zobudí s plačom, ale to sa otočí a spí ďalej. A rozpáva ako stará baba na trhu, zopakuje už všetko čo počuje / musíme si dávať pozor, čo povieme/. A nemôže cítiť mlieko, ako ho zacíti / v polievka, omáčka, puding, kaša/ normálne ho naprie na zvracanie. Ovocie jeme denne na kilá, za deň zje jablko, pomaranč, banán, hrozno. A začala mu chutiť cibula, normálne z nej odkusuje ako z jablka. 😀

careamell
15. okt 2012

@vladimira32 Ahoj, na tie afty by som skúsila aj to koloidné striebro, vystriekať ním celé ústa. Z čoho sa mu to spravilo? či ani nevieš....S tým ovocím sme na tom podobne, tiež ho máme radi, všetky druhy. Dnes sme boli u babky, minulý týždeň tlačila kapustu, tak ako uvidel sud, povedal len mňam mňam a už sa musel otvárať. 🙂 Kapustu veľmi lúbime a ešte kyslé uhorky, ja neviem po kom to má. 🙂 Ale na cibuľu sme sa zatiaľ nedali... 🙂

vladimira32
15. okt 2012

ja ani neviem z čoho to mal, babka mi povedala, že všetko dáva do puse, tak z toho, že nemá hygienu 🙂 , ale neviem....
som o tom čítala, že to mávajú aj dospelí, väčšinou na jar a na jeseň, že vtedy je najviac oslabená imunita a na ľudí ide kadečo.

careamell
15. okt 2012

@vladimira32 tak treba dopĺňať vitamíny, my už sa dopujeme aj rybím olejom s D-čkom a vitamínom C. 🙂 Niekdy stravou nedostaneš všetko. A ešte teraz, keď ide chrípkové obdobie treba 2 krát toľko vitamínov. Tak dúfam, že sa tomu nadlho vyhneme.

ladytt
15. okt 2012

Ahojte, u nás úplné zúfalstvo pokračuje, odmieta jesť už aj kašu, jogurt pár lyžičiek....takže vlastne už nič... teplotu už nemáme, ale spíme zle. Okrem toho stále mrnčí a dnes chytil taký záchvat, že sme ho traja nevedeli ukľudniť. Metal sa, začal si búchať hlavičku, svokra ho hneď studenou vodou umývala, normálne sme sa už začali báť... to nebol len obyčajný plač. Nakoniec zabralo mlieko, chvalabohu, že sa ešte kojíme. Potrebovali by sme nejaký zázrak alebo čo.... nech už ho to prejde.

careamell
15. okt 2012

@ladytt Juj, čo sa to s vami deje? Koľko ho to už drží? Sú to tie zuby? 😒 Chvalabohu za to tvoje mliečko.

ladytt
15. okt 2012

@careamell Neviem, čo sa deje a to je najhoršie, v ústach zatiaľ nič nevidno, ale prsty si do pusinky dáva. Už som skúsila všetko- homeopatiká aj paralen čípky, nič nepomohlo, len tá teplota zmizla. Ale tá nervozita, to je strašné, pri žiadnej hre nevydrží... a tie hysáky... nech robím, čo robím stále je zle... ani dotknúť sa ho nemôžem, lebo spustí ešte viac... Dnes sa aj svokra presvedčila, že jej anjelik, nie je vždy anjelik.... Neviem už čo robiť, taká som bezmocná... Trvá to už skoro týždeň v takomto rozmere.

careamell
15. okt 2012

@ladytt Fuu, neviem, čo ti poradiť, s takýmito nervami so zubami som sa nestretla ani pri Rebeke, malý zuby zatiaľ klop klop, v pohode zvláda. Aj teraz nám asi nejaké idú, ale prejavuje sa to len tým, že menej papá. Tak vám budem držať palce, aby to čím skôr prešlo. 😉

ladytt
15. okt 2012

@careamell Díky

gabika783
15. okt 2012

@ladytt a ako reagoval po tej chamomile? A čo keby si skúsila mu vysvetliť čo je bibi (boliestka) a pýtaj sa ho.. kde má bibi.
Náš vždy keď sa niekde udrie.. beží za mnou a ukazuje... a musím fúkať a bozkávať. 😅

gabika783
15. okt 2012

baby tu je veľa montessori hračiek..a ceny sú veľmi priaznivé.. pár hračiek už máme doma. 🙂) Kvalita nie je najhoršia.. bola už aj lepšia keď sa vyrábali v Nemecku... ale veď to poznáte... napredujeme.... 😠 😠 😠 http://sk.ctf-co.eu/