icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

sidluska
15. okt 2012

@gabika783 Prosim ta, cennik sa da od nich vyziadat? Nenasla som na stranke ceny.

ladytt
16. okt 2012

@gabika783 Po chamomile žiadna zmena. Neviem veľa vecí rozumie, ale bibi sme ešte neskúšali, musíme vyskúšať dík. To by už bolo potom ľahšie dozvedieť sa, čo ho trápi,
Musím poklopať, ale dnes je trošku lepšie. V noci už neplakal a ráno zjedol ovocie a pýtal si trochu chlebíka.

gabika783
16. okt 2012

@sidluska http://www.ctf-co.eu/catalog/actual_13/sk/Defau... tu je katalóg je na ich stránke v sekcií maloobchod a tam sú ceny. 🙂

gabika783
16. okt 2012

@ladytt no tak super... možno je to len nejaké obdobie... alebo ho obchádzala nejaká choroba.. ešte ma napadlo, magnezium by si mu mohla dať... či to by nepomohlo... ??? máte niekto s tým skúsenosti.

asma
16. okt 2012

@ladytt Tak klop klop.. nasa mala sleduje bambulku asi 500 x za den a tam bambulku boli brusko tak aj ona sa naucila a hovori napriklad au au au ked volaco.. ale neviem ci je to lepsie.. napriklad som zistila ze naozaj len filmuje niekedy ked si ju tak viac nevsimam tak pride a au au au mynule sa drzala za nozicku a tokto mi mrncala dva dni.. a nic jej nebolo iba filmovala herecka..

ladytt
16. okt 2012

@gabika783 Magnezium? To som neskúšala, ani mi nenapadlo. To by aj mňa zaujímalo, či to už niektorá skúšala a hlavne aké to môže byť a aká dávka. Zatiaľ dávam len C-ko.

siss_sz
16. okt 2012

@ladytt fuuu...viem co prezivas, aj ked u nas taketo hysaky mava len obcas - bud vecer, alebo rano..alebo jeden dena druhy je v pohode... ale ja v tomto mojom stave tesne pred prodom badam u seba agresivitu 😀 zboho moja trpezlivost .. tak uz s a"tesim", chudak maly... co ked ma chyti poporodna depka, aby to neschytal, potom sa mu nebudem moct cudovat, co je taky nervozny...
no ale vam tak snad coskoro daco "vylezie" z tej pusiny... alebo nieco sa vyvŕbi.... drzte sa!!!!

careamell
16. okt 2012

@gabika783 neviem o magnéziu, aké by malo maž účinky? Ja už toľko vymýšľam s tými vitamínmi, nechcem to moc prekombinovať, aby som zase viac neuškodila ako pomohla.

careamell
16. okt 2012

@ladytt som dnes na vás myslela, ako vám je, tak som rada, že už lepšie.... 🙂 my sme dnes tlačili kapustu a ten nás trupík ju strašne miluje, tak ako bola taká surová vo vani, tak si bral a jedol ako divý, fakt, ako sme kúpili 60 kíl kapusty, tak pól kila zjedol len malý. Kyslá kapusta a zavárané uhorky, to je jeho. 🙂

ladytt
16. okt 2012

@careamell Ďakujem, si zlatá, dnešný deň aj noc, boli fajn.... úplne zmena... Kapustu sme ešte neskúšali, často ju nemávame, asi kúpim mám aj ja chuť. keď tak čítam 🙂

miska22200
19. okt 2012

baby ako dlho vam deti spavaju cez den? je to normalne že mojej stači len polhodina obedneho spanku??? 🙄 😕 😠 a môj starši potrebuje ešte najmenej dve hodiny spanku 😕

miska22200
19. okt 2012

režim mame taky že vstava okolo 8,pol 9 niekedy až 9 hod...chodi na obed okolo 13 hod.spat....doobeda sa snažim ju unavit dlhou prechadzkou peši a ona len tu polhodku 😝 poobede je už aj maly doma zo školky tak ked ideme na prechadzku tak malu mam v kočiry aby som ju nepretažila aby vydržala do večera....večer chodia o 20.hod spat ale nevyzera vyčerpana ani večer 😝

magre
19. okt 2012

Ahojte dievcata! Dlho som sa neozvala, bolo toho fakt vela. Tehotenstvo c.2 mi dava fakt zabrat, chrbat boli sialene, mam pocit, ze sa rozpadnem uz zajtra... 😝 Najhorsie na tom je, ze maly otocil o 180 stupnov, normalne nechapem, co je s nim. Zacalo to strajkovanim pri obednajsom spanku, dnes ho uplne vynechal a v kuse je nespokojny, ma zachvaty placu, ak nie je presne tak, ako on chce... 😖 Dnes mi mm prvykrat po roku a pol povedal, ze to s nim naozaj nemam lahke a ze by to nezvladol tak v pohode, ako vsade a vzdy tvdil. Aspon na nieco je to dobre 😀 Inak om kazdy den viac a viac vystrasena, ked si predstavim muzove sluzobky, neviem, ako to budem zvladat. Som trpezliva, snazim sa riesit veci kludom, ale razne, nehnevam sa na Miska, ale uz ma prepadaju pocity zufalstva a rozmylam, kde som urobila chybu, ze sa to takto zmenilo. Bol chory, dr. mu nasadila Trifed, ktory som hned aj vysadila, lebo sice spal, ale v noci nie, hysaky bolli castejsie a zacal sa z nicoho nic bat kupania. Zuby uz mame vsetky vonku, takze z toho to nebude. Tak som sa tesila, ze je zlatucky a ze to nejako s dvomi drobcami zvladnem, ale teraz som normalne v depke, ci to nejak prezijem, vzhladom na moje blues co som mala po Miskovom porode, tak ak bude aj teraz, tak to bude fakt tazke. Ked je muz doma, je to este horsie, musi byt stale pri nom, place, aj ked ide len na WC-ko, mna zrazu nechce, dokonca place, ked sa k nemu priblizim. Cez den sme pri tom stale spolu, hrame sa, tancujeme, pride sa potulit, salime sa, ked pride mm akoby utal. A z toho mam dalsiu depku....
Poradte mi, co robit, dievcata, alebo aspon povzbudte, lebo ja uz mam fakt dost a mm stratil nervy v podstate hned ☹

careamell
19. okt 2012

@magre Joj,, no ťažké obdobie prežívate všetci...Deti do tých troch rokov majú takéto striedavé obdobia, kedy je lepšie a kedy horšie, nebuď zúfalá kvôli nemu, iste sa to opäť zlepší. A určite to nie je tvoja vina. So staršou som to mala rovnako. Oni sa vyvíjajú, skúšajú, čo si môžu a nemôžu dovoliť, skúšajú najmä našu trpezlivosť by som povedala 😉 no a to ty teraz potrebuješ asi najmenej. Máš ťažkú situáciu, ty tehuľka a doma takéhoto čerta, si na neho skoro sama... Aj náš malý je ako zmyslov zbavený, lieta, škrieka, vykrikuje, doma všetko hádže o zem, bije nás všetkých. Vravíme si, kde sa podel náš dobrý Andrejko. Keď som s ním sama doma, večer som úplne,,vypatlaná" a najradšej idem hneď spať, aby som sa znova resetla. 🙂
Ak máš možnosť, daj malého na chvíľu babke, alebo niekomu ak máš možnosť, trocha si aj ty oddýchni doma, vylož si nohy, aj ty potrebuješ trocha prefúknuť hlavu. S tým malého správaním si nerob naozaj starosti, aj keď je to už naozaj na prášky, určite sa to zmení, neupadaj do zúfalstva, chce to bohužiaľ len tú trpezlivosť a hlavne, ak budeš z toho nešťastná, malý to určite vycíti...
Držím ti palce, pozri sa na to všetko aj pozitívne, máš krásnu rodinku, ktorá sa o chvíľu rozrastie a ty budeš najšťastnejšia maminka na svete, 🙂

ladytt
19. okt 2012

@magre Tiež ťa môžem len povzbudiť a držať päste, aby sa skoro z neho stal dobručký, poslušný chlapček. Ver mi stav zúfalstva veľmi dobre poznám 🙂 Tiež máme doma teraz veselo. V noci sa budíme s revom alebo rozprávame zo sna, cez deň tiež ako z divých vajec, k tomu to nejedenie a občasné hysáky, a aby som nezabudla, nemôžem ísť sama ani na wc už, lebo hneď je krik, že "Kde je moja mama!" Neviem, čo je toto za obdobie, ale asi som aj rada, že sme to druhú "baby" odložili na neskôr, aj keď ktovie, či sa to nejak zmení u môjho 🙂 on zas nebol nikdy nejaký anjelik :D No máš to ťažké, ale ak ti má kto pomôcť, tak to určite využi, aby si si oddýchla a aj trošku odreagovala. To, že teraz je taký ocinkový, to prejde, aj u nás to obdobie bolo, že stále iba tato a už zase len mama. Myslím, že je rád, že ho už vidí, tak im to dopraj 🙂 ty oddychuj a oni nech sa venujú trošku jeden druhému 😉 Choď niekam a nechaj ich samých a uvidíš, keď sa vrátiš, ako sa bude tešiť, že už si doma. Držím päste a veľa trpezlivosti prajem, nech to už je len lepšie.

ladytt
19. okt 2012

@miska22200 Môj zvykne spať tak 1,5 až 2 hodiny. Možno, že jej to stačí, keď si tak pekne ráno potiahne do 9.

asma
19. okt 2012

@magre moja chápem ťa ani nevieš ako... ked sa mala narodiť Asmitka tak som skoro plakala ako s nimi budem... vlastne som depkovala od zaciatku.. Salmita nechodila iba za ruku a ja som ju nosila vsade tak ze sedela na mojom maxi bruchu... po porode mi boli vsetci na blizku a na pomoc asi tak dva dni potom uz kazdy mal to svoje a mm robotu... 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 ale bolo to aj fajn hned som si tak zvykla.. Salmita sa naucila rýchlo behať, Asmitka na zaciatku vela času spala tak to bolo super... Salma je teraz už šikovná ked ju pocuje plakat tak uteka s dudlom,, jasne ze ked jej ho zle dava a mala ho nevezme tak jej da jednu facku bez pardonu,,, ked spinka tak ked niekto pride tak uteka a hovori ze pšt je to môj anjel... nejak sme nabehli na taky rezim že všetko zvladame.. a určite to zvladneš aj ty ani nevieš ako... Pozri na mna este nedavno som nariekala a teraz varim zvslast deckam, nam obec, mužovi do roboty, dnes som ožehlila dva koše pradla, upiekla palacinky malej, umyla okna, išla som s nimi dva krat na nakup čo e des lebo Salma sa ohne pre každy kamen xixi tak ideme hodinu... oni sa uz zabavia aj spolu.. sice mensia len teraz zacala sediet ale užasne sa spolu zabavaju.. Salma jej krici do tvare, alebo sa smeje alebo jej cita a ked je najhorsie tak ja kym som umyvala okna som im spievala a tancovala na parapete a obe sa smiali ako blaznive... manžel bol teraz dva mesiace doma a ani sme nepostrehli ze je prec a uz je aj naspat...
takže hlavu hore, žiadne stresy ved sme riadne ženske a uprimne nikto nezvladne a nevydrzi tolko ako mi matky...

Inak u nas jedine co zabralo na tie nervaky bolo fakt to ze som sa aj ja hodila o zem a mala si po 2-3 raze uvedomila ze nič a hotovo.. raz som ju na radu babky zavrela do zachodu nasho mini... aku radost som jej urobila... za 10 min sa okupala vsetky vlozky, hajzlak tam nahadzala nasla som ju mokru v ruke kefa a rajbala... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

sirinka
19. okt 2012

@magre no s detickami je to tak...teraz si uvedomuju svoje moznosti a skusaju. ak mas problemy v tehu a nie si taka mobilna, cerstva a vzdy pripravena pre neho, moze ho to frustrovat, no s tym nic nenarobis, ak sa co i len trosku da, zapoj rodinnych prislusnikov, aby obcas pomohli...
moj muz ma pracu, kedy je malo doma a zvladla som aj s troma....zvladnut sa da, len clovek ma ine naroky ako ked ma iba jedno jedine dieta...aj ty si najdes svoj rezim s detmi...

careamell
20. okt 2012

@miska22200 my spávame podľa toho, ako mi ráno vstane, ak sa zobudí skôr, keď ide dcérka do školy, ide aj skôr doobeda spať. T.j. cca o jedenástej, a ak potiahne do ôsmej, tak okolo dvanástej až jednej hodiny. Pospať si vie veru dlho, väčšinou aj dve hodiny. Večer ide potom spať okolo siedmej až ôsmej, ale stane sa, že aj okolo pól desiatej.

careamell
20. okt 2012

@asma Klobúk dole, teda zvládaš to perfektne 🙂

asma
20. okt 2012

@miska22200 ahoj.. Salmitka spavala aj dva razy a kludne aj po dve hodky.. tak som ju cez tie horucavy naprogramovalaa na spanok na obed.. to vstavame okolo6.30-8.30 a pospinka aj dve tri hodky...
nic si z toho nerob aj sestrerka to tak ma.. prvy spaval a papal ako anjelik a mladsi place, neje a spi denne tak 15-20 min ak ma naladu ak nie tak ani nespi...

@careamell jeeeeeeeeeee dakujem..
mam doma anjelov to bude tym ...

miska22200
20. okt 2012

@asma a kolko ma sesternice dieta mesiacov,či rokov?

miska22200
20. okt 2012

@asma inak to bude asi tym,mne prvy dokazal všade vyliezt,všade spadnut,na prechadzke chcel ist zasadne vždy inym smerom,najradšej tam kde nesmie,bol vždy neopatrny,živy,bol to vždy snim boj 😝 a mala bola od malička urevana malo a zle spala,na prechadzke som vždy kočiar natriasala,no užila som si snimi...ale ako hovoriš take niečo zvladne len žena 😉 teraz už vyrastli a je to zlate ich pozorovat ako sa spolu hraju 😉

asma
21. okt 2012

@miska22200 ahoooh sesterkyn maly je junovy takze iba o par mesiacov starsi... ale on jej tak spaval od babatka... cez den skoro vobec a ked nahodou tak na nej...

soni1
21. okt 2012

Ahojte, dievčatá! Mala by som jednu otázku, keď upratujem, tak sa častejšie zohnem a pritlačím si bruško alebo keď s mm sexíkujeme a ja som hore, ale si pritláčam bruško, nemôžem tým malému ublížiť v tomto týždni tehotenstva? Ďakujem.

dadka1010
21. okt 2012

@magre Aj ja ťa len povzbudím, že bude dobre, neboj. Teraz ti možno aj viac šarapatia tehu hormony, tak to berieš tak citlivo. Inak aj náš tatino keď príde domov, tak malý ma nechce, musí všetko robiť s tatinom-papanie, obliekanie, prebaľovanie, sedenie na nočníku. Aj ja riešim malého spánok, je to otras, niekedy už som taká zúfalá. Ako radia baby, ak sa dá využi bakby a ty si riadne oddýchni 😉 . Držím palce

careamell
21. okt 2012

Ahojte, tak my sme dnes začali so šerblíkom, síce bez úspechu, ale posedeli sme si na ňom zo pár krát, ale povedala som si, že už pomaly začneme s nácvikom 🙂

ladytt
21. okt 2012

@careamell Super, držím päste. My sme tiež urobili pokrok, už si po sebe upratuje hračky, tak sa teším, dúfam, že mu to už zostane nestálo 😀

gabika783
21. okt 2012

@ladytt
dávam do pozornosti... 23. - 26. októbra v Materskom Centre Lipka na Lipníku bude stretnutie látkujúcich mamičiek. Nebude to beseda... lebo nikto nebude rečniť )) ale taká seansa pri ocikaných plienkach... xixixi. srandujem je to od 16:00 do 18.00 maminky donesú svoje plienky a budú sa vymieňať rady a skúsenosti a dajú sa pozrieť plienky všetkých možných aj nemožných značiek.

asma
22. okt 2012

baby Salmita dnes cely den mrnci a mrnci... môzu jej ist zuby?? place a nosi sa... aj si chyta usko ale nema ho cervene ani v nom nic nema.. mala aj malo teplotu nejakych 37,8 ... ja neviem.. stolicky nemame zatial... alebo na nu nieco lezie??? ale ani soplik ani kasel nemame...