Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
Ahojte kočky, čo máte nového?
My chodíme do materského centra, aj keď mne sa teda moc nechce, ale idem tam najmä kvôli malinkému. Páčia sa mu tam hračky, detí sa bojí, uteká pred nimi, ale zato s učiteľkami a inými mamičkami si kope loptu, hrá sa s autíčkami.... 🙂 Ja neviem, nie je zvyknutý s deťmi, ale tak hádam sa to časom zlepší. Len ja som úplne divná, niekedy si poklopem dokonca na hlavu, či som normálna, keď vidím, ako maminky deti pchajú termixami, Lipánkami, také maličké detičky, čo ešte ledva stoja na nohách. 😒 Keď idem malého prebaliť do látkovky, normálne idem s malým vedľa, aby to ostatné mamičky nevideli, lebo nechcem im vysvetlovať a baviť sa s nimi o tom. Nie som normálna, fakt. Asi som sa stala totálny ,,odľud" počas materskej 😒
Možno je to tým, že som mala prácu, kde som sa denne stretla asi so 100 ľuďmi, mala som toho pokrk sa s každým rozprávať a usmievať sa.
ahojte, tak siss_sz nám v noci porodila chlapčeka Filipka, prajeme jej veľa šťastia 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@careamell A nové nemáme my nič také. Mňa to teda do centra vôbec neláka, boli sme 2-krát a na teraz stačilo. Mamičky zhovorčivé len medzi sebou, nás tak trošku oddignorovali, väčšina sa asi pozná a nejaké cudzie sú im ukradnuté. Tak sme sa pohrali trochu aj sami, skoro ako doma. Detičky, zlaté, väčšinou staršie, niektoré so soplami po kolená, veď načo utierať, keď mamička musí rozoberať včarajšiu reality show. K pribináčikom, plienkam ... sme sa našťastie nedostali :D to by som bola ešte divnejšia s mojími zásadami, určite, málokto má pre to pochopenie 🙂
@careamell My ideme zajtra prvý krát, lebo malý tiež nie je zvyknutý na deti. Je to nové centrum a každý štvrtok tam môžu byť mamičky spolu s detičkami. Inak sú to aj súkromné jasle a dieťa tam za poplatok postrážia hodinku, dve aj celý deň. Tak som zvedavá ako sa bude malému páčiť. Takže nám k plávaniu pribudne aj MC. No dúfam, že tam nič nenachytáme, my sme väčšinou zdravý, klop, klop, klop
@ladytt
u nás v MC, môžu maminky chodiť aj cvičiť na fitloptách s deťmi, ale malý mi ani doma na tom nevydrží, tak sme sa neprihlásili, nakoniec by to aj tak boli vyhodené peniažky, a dopraviť sa tam 2 krát týždenne na presnú hodinu, nemožné 🙂 vo štvrtok je zase tancovanie s deťmi, je to naozaj veľmi chutné, maminky opakujú po učiteľke aj s deťmi, len väčšina detí je staršia, tak okolo dvoch rokov, tým sa tancovať chce, ukazovať zvieratká, poskakovať ako opičky, hrať na hudobné nástroje...ten môj trupík mi na to kašle, radšej sa ide hrať s hračkami. Až teraz vidím rozdiel medzi chlapcom a dievčatkom, Rebeka bola omnoho kľudnejšia a rada sa učila a opakovala. Tento malý ani za svet. Jaj a v pondelok sú tvorivé dielničky, ale to tiež nechodíme, lebo to je tiež pre väčšie deti, kde tvoria z papiera a tak. Maminky sa mi zdajú celkom ok, ani s jednou som sa zatiaľ nebavila, jedine s učiteľkou 🙂 🙂 🙂 Ale nie, sem tam s nejakou prehodím pár slov....
@dadka
@careamell V tejto škôlke sú tiež takéto zaujmové krúžky, ale mne sa zdá, že je ešte na to malý. A tiež nemôžem jazdiť hore dole každý deň, je to 10km, pre niekoho málo, ale pre nás dosť. K tomu chodíme v pondelok na plávanie, tak myslím, že mu to bude stačiť. Kreslíme spolu doma, teraz sme našli čaro kriedy, tak máme pokreslený celý chodník pred domom, horšie je, že ja vôbec neviem kresliť, tak sú tam len srdiečka, slniečka, hviezdičky, domčeky a takéto jednoduché veci 😀 . Ale tak malému sa to ráta. Uvidíme dnes poobede, ako sa mu bude páčiť medzi deťmi, lebo nie je na ne zvyknutý. Vraj pani učiteľky majú pre ne program a my mamičky si poklebetíme, budeme sa na ne kukať 😉 . Večer napíšem
@careamell no podľa mňa je úplne normálne, že mamičky tlačia svoje detičky kadečím... netreba si nad tým lámať hlavu.. lebo to iba uberá energiu.. ja som sa tiež nad tým pozastavovala.. ale už som spravila pokrok... xixi a je mi to jedno.. Každá z nás robí v danej chvíli to najlepšie čo vie!!!! takže aj tieto mamičky.. robia len to najlepšie čo v tej danej chvíli vedia... 🙂 takže treba sa na to pozrieť ich očami...
ale zase neuraz sa.. to, že malého chodíš prebalovať inam aby nevideli, že máte látkovky.. tak to mi potom príde, že sa hanbíš za tie látkovky.. veď im ich ukáž... a čo.. nech vidia.. nech sa čudujú.. možno ťa milo prekvapia a 3 mamičky z 5 sa ťa bude začudovane vypytovať... a čo ty vieš.. možno ich to tak nadchne a začnú používať pri druhom. 😀
Lebo väčšinou je to tak,že čo nepoznáme...- to odmietame. Ale ak ich vysvetlíš výhody.. a tých je veľa tak je to veľmi zaujimavé. Ja som napr. ostala takto milo prekvapená, že baby u nás do ktorých by som to nikdy nepovedala začali látkovať a nosiť.. a to tiež na začiatku som cítila také kritické pohľady.. 😀 😀 😀 😀 Dúfam, že sa na mňa neurazíš... ale dala som tento koment tak na jeden dych. 😵
@gabika783 Ahoj, ja viem, že nie som normálna, že chodím malého prebaľovať do vedľajšej miestnosti, nie je to tým, že by som sa za ne hanbila, ide o to, že mám obavy z negatívnych reakcií a pohľadov. Práve z toho mám obavu, nechcem sa dostať do konfrontácie s nejakou nedôverčivou a odmietavou mamičkou. Strašne nerada totiž vstupujem do takýchto situácií. Jednu takú skúsenosť už mám s mojou kamarátkou. Dnes som ale pokročila 🙂a rozprávala som sa o látkovkách s učiteľkou. Povedala, že to ešte ani nevidela, že to tam nikto nenosí.
Máš pravdu s tým pozeraním na ostatné, čo dávajú deťom jesť, odoberá mi to energiu a určite robia len to najlepšie, čo vedia.
jáááj ja mám teraz iné problémy, že kde budem rodiť druhé mimčo... neviem či ste postrehli http://www.facebook.com/IsisCentrumPrirodzeneho...
ozaj Hanka tebe dávam do pozornosti: daj vedieť aj ďalej ak vieš o niekom kto by mal záujem, M.Mrowez je spoluautorkou tejto knihy: http://www.martinus.sk/?uItem=104407
@ladytt a prečo si mala komplikovaný pôrod? Akurát čítam knihu od M. Odenta Znovuzrodený pôrod a je tam jedna krásna veta... rodiť by sa malo v takom prostredí ako sa milovať. 🙂 Hanka tak nech druhý pôrod je tvoj reparát a nech to vyzerá tak ako si praješ. Poď teda s nami na túto besedu a budeš bližšie k tomu aby ten druhý pôrod bol lepší. 🙂 🙂 🙂
@gabika783 Ja som mala rizikové tehu ku koncu kvôli vysokému tlaku. Prejavilo sa to v posledných mesiacoch preeklampsiou. Aj pôrod bol vyvolaný, teda čakalo sa, v 37. týždni kvôli tomu, aby neohrozili bábo. Tlak som mala 170/120. A myslím, si to, že nebol ešte jeho čas to skomplikovalo. Pôrod po 14 hodinách ukončený cisárskym. Strácali sa ozvi a nepomáhalo nič, žiadne tie blbosti čo do mňa dávali, tie iba zhoršovali kontrakcie... ale zas neviem, čo by sa stalo, keby to nedopadlo takto :/
@careamell ahoj aj my sme začali chodiť do materského centra a celkom sa mi to aj pozdáva , malý sa aj zahrá s deťmi no tie mamičkovské spolky ani ja veľmi nemusím aj u nás sú také spolky klebetníc ☹ a hlavne ukážkových mamičiek no ja si to veľmi nevšímam hlavne že sa tam malému páči a vie sa aj trošku zahrať s rovesníkmi. Teraz sme celý týždeň doma máme soplíky no malému už chýba kolektív začína vymýšľať čo kde vyparatiť .Máme aj krúžky ale je to pre staršie deti, ja chodím aj do roboty aby mi nezačalo hrabať doma no pri malom sa veľmi nenudím hlavne teraz keď máme obdobie vzdoru a všetko nám vadí a hlavne zavadzia.
@ladytt a zhoršovala sa ti preklampsia... ty si sa ako cítila, že či to vyvolávanie pôrodu bolo nutné alebo rutinný postup keď má žena preklampsiu aby boli krytí doktory?
No vyvolávať pôrod dieťatku, ktoré nie je pripravené.. je tiež veľmi nebezpečné: Mám o tom jedno videjko od špičkového neonatológa z Košickej nemocnice. Kuk :
Peter Krcho (prednosta istej Kosickej kliniky)
Čo ženy nevedia - Každá trauma, ktorú dieťa prežije v pôrodnici, ovplyvňuje jeho psychický aj fyzický vývoj po celý jeho život
Čo všetko dieťa prežíva, je individuálne, ale uvediem príklady:
Dieťa sa pýta na svet. Matka prichádza do pôrodnice, kde je často prvýkrát konfrontovaná s personálom a úkonmi v nemocnici. Mal som klientku, ktorá prišla do pôrodnice a sestrička jej oznámila, že má malé bruško a určite ešte nebude rodiť. Aj sa tak stalo. Dieťa sa prestalo pýtať na svet - veď ešte nie je čas. Mamička sa “trápila” ešte 32 hodín, kým jej lekári medikamentami pomohli. Personál a lekári si neuvedomujú, že matka a dieťa sú v prvej, druhej a tretej pôrodnej dobe v istom zúženom stave vedomia a všetky informácie, ktoré k nim plynú, môžu podvedome brať ako sugestívne príkazy, podľa ktorých potom jednajú. Keď vtedy dieťaťu a matke niečo “prikážeme”, bude sa podľa toho správať. Podobne ako to poznáme pri umelom navodení zúženého stavu vedomia v hypnóze. Toto vedeli naše staré mamy, a preto keď prišla “pôrodná baba” k rodičke, hneď jej oznamovala, ako pôrod bude prebiehať a ako dieťa príde na svet. Väčšinou sa tak aj stalo a pôrod prebehol presne v jej réžii.
Z pôrodných sál ale počuť príkazy : Teraz!, Zatlačte!, Už to ide! a podobne. Ak mamička presne nerozumie, čo tým lekár myslí, niekedy - obrazne povedané - tlačí napríklad “do hlavy”, namiesto v smere von. Dieťa tieto príkazy tiež počuje a predstavte si, že namiesto toho, aby sa posúvalo smerom von, môže tlačiť rukami a nohami na pôrodné cesty a paradoxne zabraňovať v prirodzenom priebehu pôrodu. Pritom úlne stačí dohodnúť sa dopredu, čo znamenajú slová, ktoré budú pri pôrode použité.
@gabika783 No zhoršovala, lebo nezaberali lieky, stále zvyšovali dávky a potom to už nejako nezaberalo. Ako dali mi len čípok na dozretie pôrodných ciest a ten spustil pôrod, nikto to nečakal. Vedela som, že to tak nemalo byť, že nebol pripravený, ale bála som sa aby sa mu nič nestalo. Idem pozrieť, dík.
posielam ešte jeden link.. http://vnimavetehotenstvo.sk/ na jednu krásnu stránku 😉
ahojte...takze uz je na svete aj nas Filip -v stredu nadranom o 3:35 - 3450g 49cm. bolo to pekne,rychle..lenze som uz treti den prenasala,tak sme museli troska pomahat-horuca vana,sexik a este aj bradavky..az tato trojkombinacia zabrala. 😠 😔 . no a kontrakcie ani neboli bolestive -prvy mi vyvolavali, mam to s cim porovnat. .. 🙂 a ked som dosla do nemocky uz som bpla na 8cm...do 1,5 hod som aj porodila... takze dalsi super porod... ale tretie uz veru tak skoro nebude..haha

@asma skús jej stlačiť pri tom ušku...ak sa rozplače alebo jajkne tak to môže byť aj uško......alebo niečo na ňu lezie???? ☹