icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

siss_sz
17. jan 2013

@moka jaj a este ...
PS: pred casom som pisala jednej mamine tu, co mala tri deti takto po sebe, ze jak to zvladla...doteraz mi napisala iba, ze sa mi chysta odpisat, ma toho vela... ale uz to v podstate "nepotrebujem", lebo si najdete rezim, prejud koliky (ak mate), ti deti akoby sibnutim prutika zrazu sa zacnu hrat same (od hrazdickou napr., vo vibracnom kresielku /tiez kamosky pozicali, pri prvom som nemala, teraz uz "musim"/)...takze vydrz, bude LEPSIE 😉

moka
17. jan 2013

@siss_sz Na cvicenia som chodila, ale este ked som cakala Jakubka, teraz nie. Sice aj tak isiel akutnym cisarskym, takze to bolo nanic, ale druhy porod sa vdaka Dr. podaril prirodzene.
Veru, aj u nas uz zacina obdobie vzdoru, za vsetky zakazy same pistanie a krik... To este bude "vesele"...
To samostatne zaspavanie sme mali tiez riesit skor, ale maly mi odmalicka zle spaval. Skusali sme vselico, spaval na rukach, na nas!, a pod. Do 1,5 roka spaval cez den iba v kociku, potom som sa odhodlala na spanie v posteli a samostatne zaspavanie sme uz nestihli nacvicit :o) A tiez som to nechcela robit metodou vyplakania. U nas teda postielka nehrozi, mame ju sice v spalni, ale pred Vianocami ju manzel prerobil tak, ze ma dolu bocnicu a mame tak rozsirenu manzelsku postel. Klarku by som na jednej strane aj chcela naucit spat v postielke, ale teraz spavame na velkej posteli spolu a je mi luto ju dat do postielky, neviem sa na nu vynadivat a uzivam si, ked je so mnou 🙂

siss_sz
17. jan 2013

@moka presne, ani ja sa neviem vynadivat 🙂
inak ja som tiez chodila aj s prvym na to cvicenie, tak mozno este odtial sa pozname (alebo ako si si ma zapamatala z nemocky? sme sa aj rozpravali, ci preco akurat mna? 😀)

moka
17. jan 2013

@siss_sz nie, nerozpravali. Odtialto z mk Ta poznam :o) Chcela som Ta aj oslovit, ale prave v ten den sa to tak zomlelo, ze ma pustili domov.

siss_sz
17. jan 2013

@moka tak esteze to tak skvelo nakoniec dopadlo s tvojim porodom... tesim sa aj za teba... 😉 a vydrzt musime, potom bude lepsie 😉

vladimira32
18. jan 2013

Ahojte, ako spávajú vaše detičky v tomto veku? Náš Kubko vstáva ráno presne 7.11 hod, na obed ide spať presne o 12.55 hod, spinká do 14.55 hod ( to otvorím dvere do spálne a začnem umývať riad, aby sa zobudil, lebo keď ho nechám tak, tak spí 3 hodiny) a večer to je katastrofa. Zaspáva až o 21.20 hod. Je jedno či spí cez deň 2 hodiny alebo 3 hodiny, vždy zaspí takto neskoro. Takýto režim máme už asi mesiac. 🙂

dadka1010
18. jan 2013

@vladimira32 Ahoj, náš vstáva okolo 6.00, ale v posteli sa motáme ešte do tej 7.00 to máme tak nacvičené, že keď vonku zhasnú neonky, je čas ísť na nočník 😀 . To sa akosi tak spontánne vyvinulo, lebo on by vybehol už hneď preč a tak sme mu vždy vraveli, že ešte počkáme, kým svieti vonku svetielko 😉 😉 , na obed ho dávame o 12.00, ale zaspí tak o pol jednej a tiež ho nechávame spať max. do 14.00, lebo to by večer mal problém zaspať. Večer ide o 20.00 a nemá problém, doobeda je vonku hodinu, poobeda hodinu a pol, ak to počasie umožní, tak každý deň a väčšinou chodí pešo, teraz aj na sánkach, ale unaví ho to

dadka1010
18. jan 2013

@siss_sz Potrebujem radu, včera bol 7 deň, dnes sa ráno 2x normálne sám pýtal cikať, ale potom sa doobeda ešte 2x pocikal, nedal ani signál. Aj poobede mu dnes už ušlo 2x, ale 3x cikal, ale to sme ho posadili, lebo už bol "čas". Je to OK? Dnes je vlastne prvý deň, jasné, že nečakám, že to bude bez nehody, ale sa mi zdá dosť veľa tých nehôd a jasné, že aj vonku pustil, ale to neriešim. Dík

siss_sz
18. jan 2013

@dadka1010 jasne, ze je to ok... hlavne kv.tomu, co som tu vysie spominala..ze oni ete nevedia DOST DOPREDU povedat, ze im treba..ze to az v 2rokoch.. teda neckam to presne na narodeniny, ale tak nejak cim blizsie, tym dlhsie zadrzia 😀 takze asi skor preto..alebo ze a hral a zabaval..moj sa napriklad dnes tiez pocikal asi 2x, lebo pil narazovo... takze cikal vela aj po pol hodine 😀

dadka1010
18. jan 2013

@siss_sz No dnes to bolo o samých nehodách 😠 , ale nevadí, už som rada, že máme ten týždeň za sebou, len si ešte nejako neviem predstaviť ísť niekam mimo, napr. do MC, čo chceme už konečne budúci týždeň ísť. Asi s kopou oblečenia na prezlečenie 😀

siss_sz
18. jan 2013

@dadka1010 a myslis, ze ostatni tak nehcodili? ama som bola vedom, ako jedna mamina mala v MCcku trojo veci a nestacili jej...

dadka1010
18. jan 2013

@siss_sz Veď určite, ono sú to v podstate detské jasle pre deti od 1-3 rokov a majú v programe aj odúčanie od plienok, ja tam malého na hodinu nechám samého, budem síce len o poschodie vyššie, ale aj tak, je tam viac detí. Uvidím, ešte sa porozprávam s učiteľkou, že ako to riešia, oni sú tam takí super personál. A pôjdeme autom, takže to nebude také strašné, to asi len ja z toho stresujem 😀

asma
20. jan 2013

ahojte babule aj mi sa chceme dat na to odplienkovanie ale asi pockam na leto lebo vraj ked je mensie babatko tak to tak tazsie chapu ze preco prave ja musim ale neviem......
chcem poprosit o radu mensia je strasne citliva teda jej pokozka ale to ako tak zvladame ale teraz jej slzí očko niekedy ho ma zahnisané.. čo jej na to dať? urcite sme schytali prievan niekde..
☹ ☹ ☹ ☹ ☹

Inak už to začína byť uplne svetové Salmita sa ako tak zabaví aj sama, ma obdobia ked Asmitku mlati ale zvladame, Asmitka lozííí takze jedna uteka a mensia za nom lozi a maju velku zabavu z toho xixiixi no a ja niekedy si vycitam ze nestiham vsetko tip top ale neva hlavne ze sa zabavime s tymi mojimi laskami.

siss_sz
20. jan 2013

@asma na ocko ophtalmoseptonex kvapky ...
co sa tyka odplienkovania, tak praveze pred narodenim surodenca sa neodporuca, lebo zvykne bytu starsich potom ten regres...ze babo prebaluju tak aj ja chcem... ale ked uz su spolu takdlho, nemal by byt problem... praveye lepsie vysvetlis , ze asmaje malinka,ma plienocky ale ty si uz velka a velke deti nenosia... akmate kamosov co nocnikuju, pozyvat domov, nech to salma vidi... a urcite mas cas, na jar, v lete... hoci, da sa to vzdy, to je jasne... ale musis sa ty citit hlavne,
PS: ktora mamina s detmi ma tip top domacnost? jedine ta, co zanedbava deti na kor poriadku..alebo ma upratovacku 😉

asma
20. jan 2013

baby este volaco moja mala ma uplnu averziu voci rukavicam .. ma napadlo ked sme boli mi decka tak sme mali na snurke v krku take nieco ako vacok a tam sme si ich skovali ak nam bola zima... neviete ako sa to volalo? som rozmyslala ze nieco take kupim mozno to sa jej bude pacit..

mis_ka
21. jan 2013

baby ako pokracujete s odplienkovavanim. u nas to vyzera tak, ze sedi na zachode do aleluja a cita si tam knizku (cely tato :D) ale vycika, vykaka sa len obcas. dopredu mi nehlasi nic, davam ho tam, ked mam pocit, ze mu treba. stava sa aj, ze ho zlozim a pusti dve minutky na to. no asi bude treba este veeela trpezlivosti 🙂 stopro to kazim tym ze mu davam na von plienku, ale neodvazim sa nedat v tychto mrazoch...

dadka1010
22. jan 2013

@mis_ka My sme skončili tú metodu za 7 dní, ale tiež sa nepýta, tiež ho dávame ked si myslíme, že už je čas, väčšinou sa vtedy aj vyciká, ale najradšej na veľké WC, nočník len na kakanie. Ale stále sú nehody, jednoducho už oznámi, že ccccc a je mokrý. Tiež som to kazila, že som dávala na vonku plienku, ale už nedávam, chodíme väčšinou len tu blízko domu a na hodinku, to viem, že vydrží. Už mu dávam len na spanie, nech ho už nemýlim. NO uvidíme, snáď sa tie nehody už budú čoraz viac redukovať. držím palce 😉

lisjanka
22. jan 2013

jedna otázočka....tie ktoré nekojíte ako často dávate drobcom mliečko a aké množstvo???? my sa ešte kojíme, ale už by som ju chcela pomaly odstaviť tak nech som v obraze... 😉

asma
23. jan 2013

@lisjanka moja pije len rano a vecer mlieko v noci vypije hektolitre čaju, mlieko mi vytlaca jazykom...

angela1
23. jan 2013

@lisjanka naša je ešte na nutrilone a ráno a večer vypije 180 a už asi dva mesiace sa budí aj v noci okolo jednej a to vypije 150....

euphoria
23. jan 2013

Ahojte marcovky, sice tu s vami moc nediskujem, ale patrim sem🙂
Moj drobec bude mat v marci dva roky a chcela by som s nim chodit na anglictinu helen doron, kde chodim s dcerou od jej roku a pol, teda uz takmer tri roky. Sme velmi spokojne. Na otvorenie triedy nas musi byt minimalne 4, zatial sme dve, termin by bol utorky od 16.15 na Hranicnej v BA.idealne je ked su deticky v rovnakom veku. Takze marcovky plus minus hladame🙂

siss_sz
23. jan 2013

@lisjanka moj nechcel mlieko vobec... v case odstavovania pil uz mlieko, ale potom dostal crevn chripku, vracal prevazne mlieko(este aj z kojenia) a odvtedy nechce nic..mi jeme iba jogurty a kyslomliecne produkty ine a syry, bla bla... a staci nam (to iba pre pripad, ze by ste boli rovnaky pripad😀 )

amiiia
23. jan 2013

@lisjanka mne malý pije mlieko už len cez deň ... k raňajkám, alebo niekedy aj počas dňa si pre mlieko ide do chladničky... pred spaním pije čaj, mlieko mi začal pred spaním ako uspávací prostriedok odmietať a ani v noci ho už nepije .. takže tak 😉

dadka1010
24. jan 2013

@lisjanka My pijeme mlieko pred obedným a večerným spánkom a ráno po zobudení si pýta a niekedy aj v noci sa zobudí po pol noci. Zakaždým vypije cca 250ml mlieka, on je strašný závislák 😀 . On by bez mlieka nevydržal, keď mu v noci dáme len pol fľaše, tak sa mu to nezdá, že to tak rýchlo vypil a ešte si pýta 😠 . Ale to záleží od dieťaťa a od rodiča aký má postoj k mlieku, lebo sú aj jeho odporcovia. Ale my obaja rodičia sme tiež mliekový, takže on to asi podedil 😉

tinav
24. jan 2013

@asma ani mi neznášame rukavice hlavne tie hrubé si dáva dole lebo ich nemá úplne na prstoch tak mu dávam bábetkovské 🙂 no tiež ich nemá dlho na rukách všetko chce chytať no v rukaviciach nevie

tinav
24. jan 2013

@lisjanka ja ešte kojím ale už kombinujem aj klasické mlieko nám sa nejak nedarí s odstavením on je hotový závislák mlieko pije ráno aj večer niekedy aj ráno okolo 4 keď sa zobudí a kojím pred obedným a večerným spaním

mis_ka
24. jan 2013

@lisjanka nas pije rano actimel, cez den si da acidko (cca 2 dcl) a obcas si vypyta aj kravske mlieko (vyberie si ho z chladnicky 🙂 to tak dva tri krat do tyzdna tiez cca 2 dcl. inak je samozrejme jogurty, syry, smotanu, maslo atd. UM nepil nikdy, odmietal ho, odstavila som v 18 mesiacoch. z flase nepije, vzdy len poharik alebo flasa so sosakom (lucka)

careamell
25. jan 2013

@lisjanka Ahoj, my mliečko nepijeme, žiadne, malému sa snažím dávať vyváženú stravu a dopĺňať vápnik inými potravinami.

asma
27. jan 2013

baby ci ste mali tu 7 dnovu odplienkovaciu? vadi ak malej davam cez obed ked spi pelu? lebo spi 3hodk.

siss_sz
27. jan 2013

@asma nie, to neva... 🙂 to sa az neskor "odburava" 😉 drzim palce 😉