icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

sirinka
17. feb 2013

@dadka1010 asi to je skutocne sebecke posielat ju vlakom, ked mate volne miesto v aute... Ale mozete jej navrhnut, ze ju tam zoberiete a nech tam ostane na dlhsie a naspat teda nech uz ide tym vlakom. Inac by som videla riesenie v tom, ze jej proste neoznamujte dopredu kam idete.

dadka1010
17. feb 2013

@sirinka Ja som to myslela skôr tak, že ona tam ešte nebola ako sa malá narodila, tak sa mi to zdá zase také divné. Nemyslela som to doslova, že aby šla vlakom, len prečo vždy ide len s nami, má ďalších 5 detí, každé niekam chodí a len s nami by sa ona vyvážala, môjmu chlapovi stále volá, aby ju niekam zobral, odviezol, keď jej niečo treba, aby sme jej kúpili, doviezli. Zdá sa mi, že nás využíva a mm jej nevie povedať nie. Lenže mne sa jedná o to, že my už máme svoj život, svoju rodinu, svoje záľuby, my máme po ceste tam naplánované niečo, že sa niekam zastavíme a ona bude pri nás ako prívesok? Inak jej neoznamujeme, že niekam ideme, vždy sa to nejako dozvie, toto je však dlhšie plánovaná cesta, je to ďalej, tak preto o tom vedela. Ale k nám tiež nepríde sama, pokiaľ ju dakto nedovezie, pritom to má 10 min. cesty autobusom.

dadka1010
17. feb 2013

@sirinka A ešte to, že sa s nimi vidíme max. raz za rok a pri svokre sa nedá porozprávať, lebo ona si melie to svoje, takže žiadne súkromie, sú jednoducho témy, ktoré sa pred ňou nedajú rozoberať

lisjanka
18. feb 2013

@dadka1010 a nie je náhodou tvoj manžel jej najmladší syn???väčšinou to tak funguje u rodičov,že zaťažujú týchto najmladších....asi Vás má moc rada. 😉 ..a okrem iného to by mal povedať manžel že tam chcete ísť na otočku a ona nech sa tam vyberie na dlhšiu dobu.... 😉 možno sa bude trošku hnevať ,ale prejde ju to lebo určite bude zas od Vás niečo doviesť,kúpiť a tak....trošku to poznám.... 🙂

dadka1010
18. feb 2013

@lisjanka Práveže nie je 😠 , len jej nevie povedať nie. Lebo ona má všetky choroby sveta. No neviem či nás má tak strašne rada, lebo ju u nás nevidno, len na vianoce a malého narodeniny, momentálne už aj naše sviatky odbavuje po telefone, pritom my sa snažíme každé ich meniny a narodeniny prísť, aj keď o mesiac neskôr, ale predsa sa to patrí nie? Cestu sme momentálne odložili na neurčito, lebo aj tak to máme teraz pestré, meniny a narodky malého a mm chodí na dvojtýždňovky do práce, takže nič je nepovieme a zase chceme si to urobiť ako rodinný výlet, nákupy, obed, lebo si počas roka nedoprajeme

careamell
18. feb 2013

@dadka1010 A vieš čo, ja by som jej to narovinu povedala, že vy si chcete po ceste spraviť výlet, niekam zájsť a budete behať kade tade, nech radšej s vami nejde, lebo by ju to iste unavilo, keď je taká chorá. Tatu máte doma naozaj raz za čas, tak chcete túto návštevu využiť aj ako rodinný výlet, ktorý by ste strávili len vy traja. Povedz jej to úprimne, keď vás príliš nenavštevuje, nemala by si pocítiť nejak jej hnev z toho, že ste ju nevzali. 😉

dadka1010
18. feb 2013

@careamell
@lisjanka Bože baby, asi som hrozná, alebo sebecká, ale fakt máme na pláne ísť niekam kuknúť cestou, možno tam nakoniec aj prespíme ak im to nebude robiť veľké starosti a to si už fakt neviem predstaviť, kde by tam uložili svokru spať, ak by sme tam zostali, lebo oni sú 4 a my 3 a to majú 3 izbový byt. A my zvykneme meniť plány z hodiny na hodinu. No ja pošlem manžela, nech je to vysvetlí, ale tak výlet sa odkladá asi o mesiac, tak ani nebudeme pred ňou nič hovoriť. Podľa mňa by sa im patrilo ísť ich kuknúť, však je to jej syn a vnúčatá, viem že je to ďaleko, ale tak mohla by sa obetovať, zase taká chorá nie je, to ona si dosť namýšľa a zveličuje 😠 Díky za pochopenie

asma
19. feb 2013

@dadka1010 nemyslim... ja toto preživam ale s rodičmi moja.. a to s nimi este aj žijeme v jednom dome.. kazdy sa stazuje na svokru ale ja mam hroznych rodicou... co detom zakazem oni davaju.... mensiu nadajaju kavou... ved je to nesca no nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! skoro ma natiahllo... ked niekam chceme s detmi ist tak sa nakufruju aj oni a to stale iba babinka toto dedusko toto vam kupia, mamina nic nepovie neboj sa, kludne mlat do okna a lam rolety ved mamina kupi nove...
niekedy som bezradna ale ono to je dadka asi taky malý boj na celý život..
😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

dadka1010
19. feb 2013

@asma Joj tak to ti nezávidím, máš to teda ťažké ☹ a ja sa sťažujem. Ale ide ma rozdrapiť, že keď niečo chcú, tak sa vedia aj ozvať, aj prísť aj pýtať 😒 . No uvidíme ako to vyriešime. Moji rodičia sú našťastie samostatní, prídu, donesú, kúpia, opýtajú sa čo nám treba, lebo sme mimo oboch rodičov. Tiež nemám rada, keď niečo zakážem a oni to dovolia, hlavne, keď viem, že to malému nerobí dobre a potom mi svokra vyčíta, že malému nedoprajem 😠 😠 😠 🙄 🙄 🙄

vladimira32
26. feb 2013

Ahojte, takže.... Kubko mal zápal priedušiek, spojený so strašnou nádchou, po týždni sme sa toho zbavili pomocou antibiotík. Včera ráno ho prezliekam z pyžamka a celé bruško mal vyhádzané jemnými červenými vriedkami, ktoré niesú hmatateľné. Má to ešte aj dnes a zdá sa mi, že sa mu to rozšírilo aj na krk a má aj trošku na stehnách. Natieram sudocrémom. Viete mi niekto poradiť? ☹

lisjanka
26. feb 2013

@vladimira32 neviem čo to má...ale skús si prečítať o šarlachu...lebo má to taký podobný priebeh...ale nechcem srašiť...

tinav
26. feb 2013

ahojte dievčatá ako sa máte my celkom fajn prijali nás do škôlky 🙂 čo sa aj tešíme no mám aj obavy aké to bude no momentálne sa dávame dokopy po zdravotnej stránke ☹ , malý mi spadol zo stoličky tak nešťastne že si prehrýzol jazyk boli sme zošívať niečo hrozné a hlavne boľavé 😒 prvé 3 dni nič nejedol ani nepil odmietal tekutú stravu hlavne mlieko teraz je to už lepšie ale ten jazyk vyzerá hrozne no aby toho nebolo málo tak sme chytili nejakú virózu kašeľ a sople sú naši priatelia 😒 vo štvrtok ideme na kontrolu tak som zvedavá čo povie doktor inak je už malý vo svojom živle a vymýšľa čo znova vyparatí ach moje nervy 😉

careamell
26. feb 2013

@tinav juj, ja som čítala tvoj príspevok o tom jazyku a veru až ma zamrazilo, lebo aj náš veľmi vymýšľa, tak dúfam, že také úrazy sa nám vyhnú. Muselo to byť veľmi ťažké a asi sa to aj ťažko hojí, keď je to jazyk. 😒
Tak sa liečte, nech ste opäť zdravý a mohli si užívať jar 🙂

tinav
26. feb 2013

@careamell no náš je veľmi živí ja už niekedy nevládzem a poviem ti trpnem každý deň čo zase vyvedie ☹ jazyk sa už hojí no dnes som zistila že on si ho prehrýzol na viac miestach nie iba na 1 mieste no doktor ho dlho šil ale dnes mi ho konečne vyplazil a teda riadny šok dokopy máme asi 7 stehov no dúfam že v škôlke sa skľudní 😉

careamell
26. feb 2013

@tinav jajajaj....hrúza normálne si to predstaviť. Ako ja mám tiež niekedy dosť, včera sme boli po sto rokoch v Laugaríciu v TN, v nákupnom centre a skoro som tam ošedivela, vybrala som sa s deťmi sama 😀 Malý si strašne vydobíja svoje a keď nie je po jeho, tak ručí ako divý. Doma musí stále vysávať, momentálne ho fascinuje vysávač, takže ho vyťahujem niekoľko krát denne, aby sa hral a vysával. Si musia susedia myslieť, že mi šibe, lebo vysávame niekoľko krát denne 🙂

tinav
26. feb 2013

@careamell no náš sa vysávača bojí od narodenia u nás je no, 1 počítač zapínať musí len on prvé čo urobí keď príde z vonku alebo sa prebudí musí ho zapnúť hotový závislák z neho bude IT čkár ako vyšitý 😀 a keď mu človek nevyhoveje no hrúza hotový amok ho chytí ja nemám ani odvahu ísť s ním niekam sama a do obchodov už vôbec ☹

careamell
27. feb 2013

Ahojte,tak my sme dnes spotrebovali jednu plienku!!! A to len na von. Cikali sme pekne do nočníka. Ráno som sa naštvala, nechala ho bez plienky a stále ho posádzala na nočník, moc sa mu nechcelo, ale vždy som ho nejak zabavila. A keď mu to konečne vyšlo, skákali sme s mm ako bláznivý a jemu sa to zapáčilo. Tak dúfam, že sme na dobrej ceste.... 🙂

siss_sz
28. feb 2013

Poradte mi, ako dosiahnut, aby mi mlady nezdrhal na cestu, pripadne sto metrov predomnou... tlacim kocik a on na motorke alebo pesi, im zufalejsie kricim za nim, tym dalej uteka..

asma
28. feb 2013

@siss_sz mno moja ak na nieco prides daj mi vediet.. mi s tym bojujeme uz hodne davno a nic nezabere.. uz som jej aj dala po zadku a za minutu zas to iste..

siss_sz
28. feb 2013

@asma no ved to...

mis_ka
28. feb 2013

musim sa pochvalit, my uz sme asi kompletne bez plienok, vratane noci. filipko sa pekne pyta a cika do zachoda (nocnik nemal uspech), uz vie aj postojacky 🙂 v noci sa nepocikava, kazde rano je cista plienka, len este nemam odvahu mu ju nedat, pockam este tak tyzden a potom 🙂

moka
28. feb 2013

@siss_sz ahoj, toho sa aj ja obavam.. Teraz ho vozim v kociku (este sa chce vozit), aj ked by trochu mohol potrenovat nozicky, ale bojim sa, aby neutiekol na cestu... Ty mas tiez tusim BJCS, nechce Ti tam uz sediet? A mladsi sa Ti este zmesti do vanicky? Lebo moja mala tam je narvana, myslim, ze jej tam je uz nepohodlne, ale na sportovu cast je este malicka..

siss_sz
28. feb 2013

@mis_ka uper, gratulujeme!!!
@moka chce tam sediet...a dokonca velmi rad posedi 🙂 on skor uteka, ked ho nemam kam posadit... napriklad dnes v sport.casti sedela kamoskina mala a co som ju mala vyhodit? hehe... a danela tam za trest posadit? lebo to by bolo najrozumnejsie... alebo ideme aj s odrazadlom a s tym mi uteka... a co ja necham v strede mesta kocik a utekam za dankom... a robim presne to, co som nechapala, ked som bola mladsia, ze "ked sa tie mamy o deti tak boja, preco na ne este aj kricia?!" 😲 😀
a mne sa maly uz do vanicky tiez nezmesti s fusakom, tak uz davam len zimny overal a deky hrubsie dve (aj zospodu)

moka
28. feb 2013

@siss_sz aj nas este velmi rad posedi 🙂 S odrazadlom som este nemala odvahu s nim ist. Ale hrozim sa, co bude v lete, ked budeme stale vonku, lebo on ide "hlava-nehlava". Bojim sa urazov, teraz sme jeden mali, ale vnutri ☹ Malu budem mozno v nosici nosit, aby som za nim mohla behat.
Aj ja to budem asi riesit dekami...

mis_ka
1. mar 2013

baby tak uz mam obehane vsetky skolky, vsade mi bolo naznacene ze filipka nam nevezmu... ach jaj, mozem zacat setrit na sukromnu.

dadka1010
1. mar 2013

@mis_ka Tak to je super, náš sa vôbec nepýta, ale po spánkoch má tiež suchú plienku, tiež nemám zatiaľ odvahu nedať mu ju, ale keď bude už mať veľkú posteľ-svoju, tak skúsime, lebo teraz spí tak striedavo postieľka a pri nás, tak až sa naučí spať v nej, tak skúsime bez plienky. Inak stále nevieme docieliť pýtanie sa, už sme 2 mesiace bez, ale nehody sú, tiež cikáme postojačky, to sa mu páči najviac, ako sa triafa do vodičky 😀 😀

careamell
5. mar 2013

Tak už aj my sme skoro bez plienočky! Dnes bez nehody, dokonca aj vonku, keď sme sa vrátili, mal suchú plienku. Len teda, nechodíme na šerblík ale len na záchod. Tam sa mu nejak viac páči...A ešte, nevie sa sám vypýtať, proste ho každú pol hodinu dám na záchod a on si vždy cvrkne 🙂

siss_sz
5. mar 2013

@careamell tak vela trpezlivoti... ja som s tymto "posadzanim a nepytanim sa" sekla...vydrzala som tusim dva mesiace... obdobie vzdoru, surodenec... fakt som uz nevedela, ci mi to robi naschval... iem, ze sa nevie pytat...ale ze vie zadrzat, viem... horsie, ze jemu sa uz asi nechcelo zadrziavat... tak posadzame na nocnik ale mame plieku..pre istotu...slipy sme zatial odlozili... ☹

dadka1010
5. mar 2013

@siss_sz Akurát som ti šla písať, že ako ste na tom, lebo ten náš sa stále nevie-nechce pýtať. Vydržať vydrží, plienku nedávam len na spánok a paradoxne je vždy suchá, aj po celej noci a to aj 2 fľaše mlieka niekedy stiahne 😲 . Aj keď sa ho spýtam, či mu netreba, tak pokýva že nie a vzápätí sa pociká 😠 . On mi to robí asi naschvál, lebo on rozumie, čo od neho chcem, moč dokáže zadržať

siss_sz
5. mar 2013

@dadka1010 ved to... ale ja uz po 5xprecikanej sedacke, raz uz aj do autosedacky dal!!!! co sme vydrzali ceestu do BA, NR, BANSKEJ BYSTRICE!!!!! z galanty... a on sa pocika v autosedacke, ked idem h TESCO (2 min)...pred nastupom do auta som sa ho pytala, ci ideme ocikat strom... on najprv ze "ano" potom ze "nie, doma"...ja posluchla...a to bol moj klinec do rakvy.. 😀 to je jasné "naschvál"... a tk kašlem na to... mozno mal za den dve nehody, takto budu pocikane dve plienky... necham ho tak... co uz... aj ked mi je to strasne luto...ale ked sa nevie vypytat, tak nevie... co s nim ☹

a inak, ako oslavy, darceky... babyyyyyyyyyyy...ja ze aspon pred narodkami to tu bude vriet? ...ci vrie to v tej druhej marcovej? aspon trosku 🙂