icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

Strana
z588
weja
3. apr 2013

@dadka1010 no som zvedavá, ako sa nám bude dariť s tým odplienkovaním, bude to veselé... Hlavne nech sa už oteplí, nech mi stihnú vyschýňať tepláky a slipky na balkóne 😀
a do akej poradne idete...? Akože k 2. rokom...? Mne dr. povedala pri poslednom očkovaní v 15.mesiaci (na ktoré som sa sprostá nechala presvedčiť 😠 ), že ďalšia poradňa až v 3. roku... 😕 Sila, každý si robí, ako chce... 😝

dadka1010
4. apr 2013

@weja Hej poradnu na 2 roky, kazal nam prísť, ale tiež čo počúvam, tak každý pediater to robí v inom veku. Tak ked kazal, tak prídeme. Stale to odkladam, sa mi tam nechce, lebo poradna začína o 11.00 a malý mi chodí o 12 spať, tak a poobede potom už nestíhame, kým sa zobudí a všetko chystanie 😠 . No nejako to musím naplanovať.
My sme teplaky a všetko ostatné sušili na radiatoroch 😀 , pomaly ako v čistiarni, všetko povešané. Ale už sme v takom štadiu, že na navštevu ideme s jedným nahradným oblečením, nie s plnou taškou 😀 , v lete je to lepšie, lebo obliekaš menej vrstiev, držím palce 😉

siss_sz
5. apr 2013

pocuvajte, aj vase deti maju take velke hlavy? 😀ja mu normalne idem nos odrthnut, ked mu prevliekam tricko cez hlau..teraz z nemaju tie cvoky na krku, heh... ja len ci to je zly strih, alebo velka hlava...hehe...

obrsona
6. apr 2013

Ahojte, mne tiez doktorka povedala, ze poradna az v 3 rokoch.
Inak ako citam, tak nie som sama, ani nasa mala este moc nerozprava ☹ uz ma to aj zacina mrziet, lebo mam pocit ze deticky na ihrisku uz skoro vsetky rozpravaju, ale tak vravim si ze kazde ma svoje tempo. A vidim, ze rozumie a komunikuje, tak to zatial nemienim riesit a stale cakame, kedy sa jazyk rozviaze 😉 Ona obcas prekvapi slovickami ako "strapata", "farar", "pizza", ale bezne veci stale iba auto = vrrr, deti = de, babatka = ba, kocik = haha, a popripade ukazuje...
Ale tak my sme cez den uspesne bez plienky uz od septembra, tak aspon v tom je sikovnucka 🙂))

careamell
6. apr 2013

@siss_sz hahaha 🙂 aj my máme veľkú hlavenku 🙂 tiež mám pocit, že je nám všetko akosi malé...
@obrsona Ani my moc nerozprávame, chodíme do MC, kde jedno menšie dievčatko rozpráva viac ako ten náš trupík. Ale niekedy tiež prekvapí, ale verím, že sa mu o chvílu rozviaže jazýček. 🙂
@dadka1010
@weja my sme boli dva týždne dozadu chorý, malý dostal od staršej brušnú chrípku, tak sme boli u Dr,. a spravila nám rovno aj prehliadku, odmerala, odvážila a hotovo. 🙂

dadka1010
6. apr 2013

@obrsona Presne aj naš takto rozprava, tie začiatočné slabiky, ale tiež niekedy prekvapí a hlavne to čo nema, tak zopakuje - grga, prdí 😀 , najnovšie sa mu pači slovíčko dym, všade sa dymí z komínov, tak sa nemôže vynadívať a najlepšie mu ide povedať číta knižku, lebo ja dosť čítam a on stale chodí a toto opakuje a ked sa ho niekto opýta čo robí mama, tak povie číta knižku 😀 . Ale inak strašne malo slovíčok povie a tiež ma niekedy mrzí, lebo iné detičky v jeho veku už hovoria celé vety.

weja
6. apr 2013

@dadka1010 sesternicin syn presne takto rozprával do 3 rokov - len začiatočné slabiky, a potom začal zo seba súkať bezchybne celé vety 😀
inak dobrú reklamu ti robí to tvoje dieťa - keď sa ho to niekto opýta 3-4x po sebe, že čo robí mama a odpoveď bude stále "číta knižku", tak ti aj závidieť budú takú materskú 😀

dadka1010
7. apr 2013

@weja NIekedy povie, že prdí alebo grga, no čo ti poviem, už to asi začína, že opakuje to čo by nemal 😅 😀

vladimira32
8. apr 2013

Ahojte baby, musím sa Vám pochváliť s mojím Jakubkom. Asi pred dvoma mesiacmi mal Kubko nádchu, a sám od seba zahodil dudel na zem a povedal : ,,mami nechcem dudu,, , tak sme bez dudla. 🙂 Pred mesiacom sme boli u sesternici na návšteve, tá má 3 ročného syna, stále chodil čúrať na šerblík, samozrejme Kubko za ním... Prišli sme domov, pýtal sa čúrať na šerblík, a odvtedy sa pýta čúrať. Samozrejme na noc a denný spánok mu plienku dám, ale má ju suchú, vonku vydrží v pohode 2 hodky bez čúrania. 🙂 A čo sa týka rozprávania ... , rozpráva pekne už od 1 roka a 1 týždňa a tiež teraz začal všetko to čo nemá opakovať... A najlepšie je , keď sa mu chce prdnúť, tak sa ma opýta : ,,maminka, možem prdnúť?,, 😀

zuzulietka
11. máj 2013

ahojte baby, chcem sa spytat....kedy vam dorbcov zoberu do skolky...statnej?..lebo mne povedali ze az ked bude mat 3aj pol roka..kezde v marci bude mat tri...a do skoky sa ide od septembra.....ako mam nastupit do roboty ked nebude v skolke...lamem si nad tym hlavu....

nicky655
12. máj 2013

@zuzulietka nam ju zobrali teraz od septembra,ale byvame na dedine-pani sa nezdlao,ze ao zavcasu,a pritom mi povedala,ze od marca neberu.a to ako co ma clovek dalsieho pol roka robit???do dalsieho septembra

careamell
12. máj 2013

@zuzulietka No ja som toto riešila celý minulý mesiac, malého som zapísala do štátnej škôlky, kde mi povedali, že jedine od septembra, lebo len vtedy na neho dostanú príspevok od štátu, no zdalo sa mi to skoro, lebo malý ešte má plienky, sám sa napapá, ale predsa sa mi zdá ešte taký môj cecík. nevydrží bezo mňa ani chvíľu. A predsa by bol v triede s 23 deťmi, ktoré by mali 3 roky a to je dosť rozdiel medzi takými malými deťmi, tak som sa šla spýtať na cirkevnú školu, kde otvorili minulý rok škôlku a tam mi povedali, že nemajú problém ho vziať od januára alebo od marca. Som veľmi rada, je tam detí o polovicu menej v triede a je tam individuálnejší prístup k deťom. Naviac som na fotkách zo škôlky videla aj hry z Montesori, čo ma veľmi teší. Takže som to nakoniec vyriešila 🙂

zuzulietka
13. máj 2013

.....mne povedali ze ak ju chcem dat do skolky skorej...respektive od 3 rokov...mam ju dat do sukromnej a na dalsi rok..cize buduci rok v marci dat si prihlasku do statnej...ale toho pol roka si mam platit sukromnu skolku sama....lenze najprv musim na tu skolku zarobit 😠

mis_ka
16. máj 2013

@zuzulietka my sme na tom rovnako. vyriesi to asi sukromna skolka na to medziobdobie.

asma
25. máj 2013

ha ha ha babulky vidite ja toto riesit nemusim boooooooooooo z jednej materskej mi predlzia teda o rok este,,,, a u nas na dedine beru aj skôr ak je miesto tak dufam na rok ich môzem zapisať obe pekne spolu... Inak ja chodim robit už aj teraz teda len 3
x za týžden ale parada lebo by som sa zblaznila..
aj vaše deti sú take hyperaktivne?? Salmita ani nie ale ta mensia ju stale mlatiiii hruza len chodim ako policajt......
inak nejake fotecky by ste mohli pohadzat nech vidime ako rastu tí drobci....

bay
31. máj 2013

No moja pojde tiez od septembra do skolky ☹ Ale u nas je jednotriedka, takze budu s brachom spolu (tak bude mat strazcu), ale do decembra aj tak ostanem doma bo predpokladam ze budu viac chori ako v skolke 😝

wilsonka
4. jan 2014

@asma ahoj ja po sto rokoch som zavitala do tejto temy a vidim stare zname tvare🙂 chodim teraz skor do temy aprilove zazraciky 2013 🙂))) ale tiez len sem tam . maju tam uz cez 4000stran...no kto to ma citat🙂
krasne tie deticky rastu a stale sa menia.
prajem vam uspesny novy rok a vela zdravicka a dobrej nalady🙂

asma
4. jan 2014

@wilsonka ahoj ahoj ahoj... ja tu kukuckujem skoro stale ked ma sem decka pustia xixixixi aj vam vsetko dobre do noveho roka...
sledujem vas dievcata xixiix apozorujem ze uz sa to rozrasta a skoro kazda marcovka ma uz druhe babako , alebo cakaaaa tesim sa s babatiek a s mojich princeziem ktore my robia neskutocnu raost...

bezaz
5. jan 2014

@wilsonka @asma cafte baby, ja uz kona moc nestiham, este mi fici bazar, ale od oktobra uz zarezavam v praci, tak nie je cas na nic 🙂

Strana
z588