Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
Čaute som tu dlhšie nebola nejak neni čas 😠 prešla som zbežne čo ste riešili, takže väčšinou cikanie 🙂 Sme na tom tak že cez deň bez plienky, sem - tam nehody sem tam sa vypíta, kričí citáááááááát, len kým sa niekedy stihnem spamätať a dobehneme na záchod pustí na zem....niekedy si sám ide sadnúť na nočník bez toho že povie, inokedy nepovie a pociká sa... neviem také divné to je... podľa nálady asi 😒 na noc mu dávam lebo plienku ešte počas spánkov suchú nemá 😒 Baby @dadka1010, @careamel ako ste pokročili s rozprávaním? U nás sa to rozbieha spájať nespája slová, ale rozväzuje sa mu jazyk 😉
Baby mam taky mensi problem - Filipko je uz bez plienky (okrem noci) a obcas ho dam niekomu postrazit, co doteraz nebol problem. Lenze teraz, ked chodi cikat na zachod (kam nevie vyliezt sam, ani si stiahnut gate, takze potrebuje asistenciu dospeleho) sa nam stalo, ze Filipko cele strazenie drzi a necika aj niekolko hodin (aj 4-5 hodin) a ani za svet nechce ist na zachod s tym, kto ho opatruje (place, brani sa). Svagrina mu teda nasadila plienocku pre istotu, ale on sa ani do nej nevycikal, jednoducho cakal na mna. S manzelom chodi cikat bez problemov. Ako mu mam vysvetlit, ze moze cikat aj s niekym inym ako s nami dvoma? V septembri ide do skolky, dovtedy to musim vyriesit. Zatial to riesim tak, ze idem od neho na max dve hodiny a samozrejme mu vzdy vysvetlim, ze ma povedat tomu dotycnemu ze mu treba a ze ma ist cikat, ked mu bude treba.
naša je ukecaná,začala po roku,dnes už aj basničky,pesničky celé vety,rozpráva normálne,R vyslovuje ako angličania.Akurát ešte sa jej pletie napr. že ocko videlA a mamka videL a tak podobne,nevie kedy má dat nakonci A .Zato najstarší syn do 3rokov okrem mama a tata ani necekol,druhý syn začal po 2rokoch.
baby prisla som na taku haluz v puse mensej.. tak si predstavte ze ma predne zuby a potom vzadu 4ky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! he je toto mozneeeeeeeeeeeeeeee a medzi tym nic..... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
naši si robia srandu že nam rastie upir doma
Baby, naš krpec stale nehovorí, ja neviem či je lenivý, alebo to mam začať riešiť? Teraz nas čaka poradna, som zvedava čo povie pediater 🙄
@dadka1010 dadka naša malá síce hovorí asi okrem r všetko, vie aj jednoduché básničky ako padla hruška....., ale je to veľmi individuálne a drobec sa ti asi rozhovorí zo dňa na deň, švagrinina malá začala rozprávať keď mala 3,5r. ale pusu zavrela potom už iba keď spala 😀, myslím si že ešte zatiaľ nemáš čo riešiť, každé dieťa je iné, naša rozpráva ale na nočník nechce ani za nič a pritom to vie povedať, proste sú to malé osobnosti a sami si určujú kedy čím začnú 🙂, neobávaj sa ešte bude kecať až až 😉
neboj sa keď spustí tak už ho nezastavíš 😀 😀 , a ďakujeme 🙂
@dadka1010 ahoj ani náš nerozpráva keď niečo chce tak chytí ma za ruku a ideme vie povedať band ( banán ) keď vidí jedlo aj na fotke kričí ham ham a na vodu srká neriešim to ono to príde staršiemu sa ústa nezavreli od roka a máme to doma doteraz 😉 inak sme pokročili s nočníkom sme 4 dni bez nehody bez plienky na spanie cez obed a ráno vstávame o 5 aby sme nečúrali do plienky ale do nočníka, nepýta sa keď potrebuje príde k nočníku stiahne tepláky a ide nato potom mi donesie nočník pod nos 😉 a kričí na celý byt ba a my sme šťastný ako blchy inak je veľmi vnímavý a všetkému rozumie čo mu poviem keď samozrejme chce .
@tinav NO tak si ma trošku ukľudnila, tiež je len malo slov, ktoré povie. No tak super, že sa už sam posadí, naš sa vypýta, ale len niekedy, nehodu mame tak jednu do týždna, takže tiež je to úspech, väčšinou ho ale davame my cikať. Plienky na spanie sú suché na 99%, rano sa vie vypýtať sam cikať, tiež vstavame o 5 😠 😠 😠 😀 😀
@dadka1010 to ranné vstávanie ma ubíja zase si poviem že je to super keď už sám ciká do nočníka no potom je nevyspatý a okolo 11 už zalomí spí do 14 a potom do večera mu je dlho hlavne keď je vonku kosa a nejdeme von no dúfam že zima pominie a vytiahneme odrážadlo do terénu lebo doma sa nudí momentálne už tancuje na stole v obyvke a sleduje ako budem reagovať 😉
@dadka1010 nič si z toho nerob,každé je iné,napr. u nás najstarší do 3r.ani nemukol iba mama tata,okolie nanás divne zazeralo.Kým rozprával úplne normálne mal 4r.Druhý syn začal asi v 2rokoch a malá začala hned po 1roku kecat krásne,ukecaná až niekedy hlava nás z nej bolí 🙂 Neboj,šak raz musí začat,daj mu čas 😉
@tinav Aj naš sa nudí, už 2 den sme neboli vonku, lebo strašne fúka a sneží, to ani pes by nevyšiel 🙄 . Tiež ma ubíja tak skoro vstavať, už o 9 mam navarené a upratané, potom sa už len tak motkame, ak sa da ideme vonku. Naš ide o 12 spať, spí tak do 14 a potom večer 20. Mame veľmi dlhý den 😕
@dadka1010 Neboj nič aj my sme na tom z rozprávaním stále rovnako..pár slov a tie hovorí dookola .. inak ma tiež ťahá za ruku ked niečo chce..myslím že to nemusíme nijak extra riešiť..príde to.. v mojom okolí je dosť detí čo rozpráva ale aj čo sú na tom tak ako my..takže je to fakt individuálne...rozumejú všetkému takže NO poblem 😉
Kočky, takže aj ja pridávam príspevok ohľadom reči: Môj Maxík, odkedy sa naučil slovíčko "NE", tak si s ním aj vystačí a to už pol roka. Používa ho takmer vo všetkých tóninách, šperkuje si ho, ale odtiaľ sa viac nepohol. Ani mama, ani tata. Zatiaľ vôbec neriešim, aj ked som veľa čítala, že od dvoch rokov treba navštíviť logopéda. Naša pediatrička je názoru, nechať mu ešte leto, či sa na pieskovisku pri deťom nerozkecá. Môj názor je, že keď všetkému rozumie, niet sa čoho obávať. Mi príde vtipné, ako sa hrá možné aj nemožné hry na tablete, hrá pexeso, ale pritom nepovie nič a kaká do pleny 🙂. Proste sú tí naši chlapi pohodlní. Niekedy mám pocit, že sa treba tváriť že im nerozumieme, lebo inak nemajú motiváciu snažiť sa niečo povedať 🙂
Kočky, beriete antikoncepciu? Tie, ktoré neplánujete baby do budúcnosti...Ja neberiem žiadnu, každý jeden druh mi nerobil dobre, vytvárali sa mi cysty na prsníkoch....Ďalšie bábo už neplánujeme, len ak by sme vyhrali v lotérií, ako vraví môj drahý 🙂 🙂 🙂
@careamell ja neberiem, už ju nikdy nechcem brať, je to predsa len chémia... 😝 my druhé dítko tiež zatiaľ nechceme, takže zatiaľ si "dávame pozor" 😀
@dadka1010 s tým ne/rozprávaním by som si ťažkú hlavu nerobila, u chlapcov je bežné, že sa rozrozprávajú až neskôr 😉
náš síce melie ostošesť, celé vety a normálne pekne skloňuje, časuje, málokedy sa pomýli, z čoho som prekvapená, ale na druhej strane ešte nosíme plienku 😝 kaká síce do nočníka, ale cikať sa nepýta, a ešte ho nechcem nechávať bez plienky, aj min. týždeň bol prechladnutý, tak to ešte odkladáme na teplejšie dni 🙂
@careamell Ani ja neberiem, kedysi som ju brala 2 mesiace a pribrala som 10kg 😲 , to bolo ešte na strednej, od vtedy som ju nemala a ani ju nikdy nechcem, tiež zatiaľ neplanujeme druhé babo, ak sa nepritrafí 😀
@weja Hej počula som, že chlapci sú väčšinou lenivší, len už by som si niekým aj pokecala 😀 , ako my sa chapeme aj bez toho, ale tak tiež už v jeho okolí rovesníci kecajú. NO snad sa rozkeca, v utorok ideme do poradne, som zvedava čo povie pediater. No to naše slavne cikanie, plienky na spanie sú vždy suché už by som ich aj zrušila, len pýtanie cez mu moc nejde, vypýta sa len rano a niekedy počas dna, mava nehody, niekedy týžden nič, vystihneme ho dať cikať, niekedy aj 2x za den sa pocika. Takže neviem, plienku cez den už nechce, nočnú zatiaľ nechavam, lebo väčšinou spí s nami v posteli a nemam vyriešenú veľkú posteľ v prípade nehody 😀

@dadka1010 trvalo asi 2 týždne 😖 ,kým sa začala sama pýtat