icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

sirinka
23. aug 2010

mne cez brusko ked robil, vzdy som bola s prazdnym...lebo potom aj ked ma vysetroval zo spodu, tak chcel aby som mala prazdny mechur...pri usg babatka podla mna to nema ziadny vyznam ci je plny alebo nie, lebo uz je maternica nad mechurom...

prsky
23. aug 2010

@elesarka NT v GPN uz bude cez brucho, ved uz ste/budete v druhom trimestri. mne v GPN robili vaginalny len pri potvrdeni tehu v 8tt...potom uz len brusne 😉

meusicka
23. aug 2010

@priadka kolostrum to kludne moze byt. kamoska mala problem so stitnou zlazou a tiez sa jej vytvaralo kedze mala dobabrane hormony

nellie_
23. aug 2010

Ahojte, tak ja som dnes bola na prvy ultrazvuk zvonka cez brusko... som 9tt+1, presne to zodpoveda prvemu dnu poslednej MS...babo meria 23mm ale mala som veeelmi plny mechur tak ho bolo vidiet iba rozmazane 😀
ale mam foto machulky - pridala som aj do albumu... 🙂 🙂
Tak dnes zasa budem spat kludnejsie 🙂 🙂 vcera som velmi zle spala.. a prvu poradnu mam 7.9. ked sa vrati moja doktorka z dovolenky a to hadam uz aj knizku dostanem... 🙂

elesarka
23. aug 2010

@prsky tak fajn, to ma tesi, ja som tam bola v 7tt. tiez este len vaginalny bol 😉

mirinka7
23. aug 2010

@elesarka ja idem tiez 31.8 do GPN na NT 😉

elesarka
23. aug 2010

@mirinka7 aka nahoda 😉 Ja idem 7.00 do poradne a 7.30 na NT 😵

mirinka7
23. aug 2010

@elesarka my ideme na NT o 8.00 😎

fugu77
23. aug 2010

Ahojte, ako tak citam, tak dnes sa rozbehla debata o farbeni vlasov. Ja si davam uz niekolko rokov davam melir a tak sa chystam v tom pokracovat (objednala som sa na buduci tyzden). Vidim, ze aj viacere tiez. Co sa bradaviek tyka, mam na nich take supinky.

andiekens
23. aug 2010

@fugu77 ja som si tiez dala nafarbit tuto sobotu.. 🙂 a tie bradavky.. tiez sa mi na nich robili supinky. kupila som sa na ne pantenolovu mast, ale staci aj kalciovka a velmi mi ti pomohlo. mna totiz aj straaasne svrbeli 🙂

salonka9
23. aug 2010

@andiekens ahoj môj prvý syn bol papkáč, takže som ho od 3. mesiaca dokrmovala flaškou a ďalej kojila. Keď mal 5. mesaicov išla som do práce - Tomík bol na trojkombinácii - odsaté moje mlieko, umelé mlieko a ešte po návrate z práce som ho už len dojčila. A úplne bez problémov. Takže v tomto som mala šťastie, že po flaške neodmietal prsíčko.
Inak tiež máme flašky MAM a som s nimi spokojná aj z dôvodu toho, že sa dajú odšroubovať zospodu a teda lepšie vyumývať.

salonka9
23. aug 2010

Včera som prvý krát nevracala - už som sa tešila - žeby tie nevoľnosti prešli ? Tešila som sa predčasne. Dnes som dobehla vo vracaní aj včerajšok. 🙂

fugu77
23. aug 2010

@andiekens aj mna svrbia, tak to skusim s tou mastou, ked pridem na svk 😉 vdaka za radu. ja totizto este netusila, ze som tehotna, ked som vycestovala na dvojmesacnu navstevu za ocean. je to moja najnekonecnejsia dovolenka.

fodorka
23. aug 2010

inak tie flasky MAM mam aj ja aj odsavacku tie flasky si chvalim to odsrobovanie je to super vecicka 😉
no takze sobotu idem farbit vlasky a pondelok poradna 🙂 jupi uz sa tesim inak netusim ako mi bude robit ultrazvuk lebo ked si dobr espominam tak pri prvom mi robil vaginalne to bol inak aj moj prvy ultrazvuk a to bolo v 12tt 😀 lebo dovtedy som bola v zahrnaici a hned osm s aobjednala ako som prisla na druhy den domov...
k tym syrom a vyrobkom ja som jedla aj pri prvom vsetko musim s apriznat ze som ani nepomyslela ze s amoze nieco stat...zboznujem plesnive syry a sranda je ta ze aj pri prvom theu ja teraz mam chut na pikantne pri prvom est epar dni pred nastupom do nemocky po termine som si bola kupt salat pikantny a parizskym aj minule som si kupila neviem prsote zboznujem...hroza so mnou🙂

dendy1
24. aug 2010

@adka84 30.7.prvá návšteva lekára + vag.ultrazvuk, 10.8. prvá poradňa, 18.8. NT, 27.8. 2.poradňa 🙂

dendy1
24. aug 2010

@elesarka ja som sa na ten NT opýtala pri tej príležitosti, že na 1.poradni chceli vedieť krvnú skupinu mm, povedala som že to táme zistiť do ďalšej poradne, sami mi navrhli, že sa dá aj u nich, a keďže som už mala ten termín 18.8 na NT a hneď po ňom aj mne brali krv, tak som sa pýtala či sa to dá vtedy a či môže aj mm kuknúť na utz. Žiadne námietky nemali, mm mal zážitok - takže super.

dominika29
24. aug 2010

@fugu77 no presne to je aj moj pripad, taktiez sme s manzelom vycestovali za pracou na dva mesiace a tiez som este netusila, ze som tehotna....no chvala uz len tyzden a sme doma....no ale hrozne sa to vlecie a som strasne zvedava, uz chcem vediet, co je s babatkom ci vsetko ok a tak...no neskutocne sa tesim domoooov....inak tiez som 12. tyzdni...

andiekens
24. aug 2010

prave som dosla po NT ultrazvuku domov. robila mi ho cez brusko, ale zle to bolo vidiet, tak potom aj vaginalne sa pozrela na drobca 😵 s velkou predstavivostou nam aj povedala, ze vyzera to na chlapceka 🙂 akurat si cmulal prstek, tak nam to aj vytlacila. uz je mu aj kraasne vidno nie len rucky, nozky, ale aj prsteky 🙂 . opat sa nam posul termin porodu na z 8.3. na 5.3. a to presne sedi s dnom, kedy sme na 100% presvedceni, ze sme ho splodili 🙂

andiekens
24. aug 2010

@fugu77 ja som postrehla, ze tymto procesom svrbenia a olupovania sa sa mi zvacsili bradavky. nie zas horibilne, ale zvacsili sa 🙂

mirinka7
24. aug 2010

@andiekens jeeeej super, gratulujem a ake zlate, ze si cmulal prstek 🙂 Aj ja sa uz tesim, este tyzden vydrzat ;) Dufam, ze to bude v poriadku a keby nam tiez dali aspon nejaky naznak o pohlavi, tak by sme sa potesili. Zatial tipujeme chlapceka.

elesarka
24. aug 2010

@mirinka7 tak sa tam urcite uvidime, sa budeme striedat na tom NT 😉 Som zvedava kto ho bude robit. Ja som tam vzdy videla len zenu na UTZ, aj ked som chodila na preventivne na prsniky, tak len tu jednu istu.

elesarka
24. aug 2010

@dendy1 u nas sa na krvnu skupinu nepytali, manzel ani nevie aku ma. Ale kedze je to uz nase druhe dieta, tak asi nemame problemovu.

elesarka
24. aug 2010

@andiekens super, hlavne ze je vsetko v poriadku 😉 Ja som tiez zvedava ci povedia uz nejaky naznak pohlavia 😵
a hlavne ma zaujima ci sa mi maternica pretocila, lebo ju mam vraj obratenu 😒

mirinka7
24. aug 2010

@elesarka urcite sa uvidime, ty uz budes vysmiata vychadzat von z ordinacie ;)

andrea142
24. aug 2010

ahojte

hlásim sa po dovolenke. 😀 viac unavená ako pred ňou ........................ manželovi som povedala ,že na dovolenku pôjdem už len keď budú mať deti 18 😀 😀 😀

dnes som bola objednaná na krv a zajtra mám volať kvôli výsledkom a potom mi ešte budú brať znova na tie testy a sestrička mi ešte hovorila ,aj že sa mám s lekárom dohodnúť na ultrazvuk .

idem vás dočítať 🙂

sirinka
24. aug 2010

@andrea142 neboj, ked uz budu deti dve a trosku podrastu, bude to lepsie, lebo sa aj trochu same zahraju, ani s jedlom nebude problem, das ich spat vecer na izbu a do baru si zoberiete elekt. pestunku a hodinku dve posedite s mm.... 😉

sirinka
24. aug 2010

alebo zoberiete so sebou zivu pestunku...babicku a pod... 😝

andrea142
24. aug 2010

@sirinka : tá živá je reálnejšia ...................tú sme využili aj tento rok v Taliansku 😀

elesarka
24. aug 2010

@mirinka7 tak dufam, ze to tak bude a budeme v ten den odtial odchadzat spokojne obidve 😉

Kocky ked ste na ultrazvuku, davaju vam vzdy fotku automaticky, alebo sa treba vzdy ozvat a poprosit?

adka84
24. aug 2010

ja som bola 2-krat na UTZ a stale mi dala automaticky fotecku. ale urcite zalezi, kam chodis ku gynekologovi. lebo uz som pocula aj take, ze za foto museli kocky platit 😒