icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

hasacka
26. aug 2010

@mirinka7 podľa mňa to s Femibionom nemá nič spoločné, ja som ho brala už mesiac pred otehotnením a beriem ho doteraz a bábop je tak veľké ako má byť a presne to všetkému zdpovedá

babofka
26. aug 2010

@zibritka to zelezo by som na tvojom mieste brala, ked ti to kaze doktorka. je to potrebne aj pre teba aj pre babo, urcite je na to dovod, preco ti ho predpisala. ja som tiez brala zelezo pri prvom. a brala som aj vitaminy (teda hlavne v prvom trimestri, potom uz len tak vselijako) a oli mal 2,7kg (narodeny v 38tt)

babofka
26. aug 2010

@mirinka7 zevraj babatka v prvom trimestri presne zodpovedaju tt (preto sa aj urcuje vtedy dlzka tehotenstva) a nemalo by to byt ovplyvnene nicim inym

andrea142
26. aug 2010

ahojte hlásim sa aj ja ,včera som vola ohľadne krvi a všetko je ok. a tie testy mi povedal ,že stačia až o dva týždne kedže som mala krv dobrú tak snáď vie čo robí. 😅

ja mám Peg perego Pliko 3 ale rozmýšľam ,že asi kúpim nejaký dvojkočík alebo niečo také lebo hoci bude mať malá už 2 roky strašne rada sa vozí a chodiť sa jej moc nechce.

andrea142
26. aug 2010

@zibritka: to železo radšej vo forme tabletiek ... ja som ešte potom zvykla pohár červeného vína. 😀

jabadaba
26. aug 2010

uz sme to tu rozoberali co sa vitaminov tyka, ale nedobrali sme sa jednoznacnej odpovede. Mne tiez gynekologicka vravela, ze za posledne obdobie co zeny uzivaju tehu vitaminy sa rodia velke deti. Aj moj bol takto "prehnojeny". Ktovie ci to je pravda, aj Briketa mala dobre argumenty preco to nema efekt na velkost plodu, ale zas na druhej strane pripustam aj tuto moznost. tentoraz som brala len listovku, uz mi dosla, musim dokupit a dala som sa nabalachat predsa len na vitaminy a kupila Babyplan Calibrum pre prvy trimester, ale beriem to velmi zriedka, lebo zabudam. Som na vazkach ci brat. Ako objektivne posudit, ze prve dieta mam statne a zdrave prave vdaka podpore vitaminmi pocas celeho tehu a co bude ak ich brat nebudem...hm, tot moja dilema poslednych dni. Nechcem si nic v buducnosti vycitat.

Ozik, objavila som, ze mi chuti Almdudler namiesto vody, len ci to neni plne svinstva. To je taky horkavy rakusky napoj, z bylin a cohosi este.

Bay, aj by som rizoto uvarila, ale v poslednej dobe som tak gramblava co sa varenia ryze tyka, bud ju nedovarim alebo prevarim co sa mi v zivote nikdy este nestalo. Teraz asi pat razy po sebe. 😒 Takze nechcem riskovat, ze sa pred svokrou zblamujem. 😀

nelle
26. aug 2010

@gocrazy nic sa neboj, to, ze mali ine dievcata potrat este neznamena, ze aj tebe sa nieco take musi prohodit. hlavne si nic nepripustaj, vychutnavaj si tehotenstvo..co sa tyka tvojich vytokov, hlavne tie krvave ciarky, to je v poriadku, aj sestra take mala a jej babätko je v poriadku, nemusis sa tym zaoberat. A ano, moze to byt preto, lebo si v tom case mala mat kramy..

bay
26. aug 2010

Ja si nepamatam dokedy som pri malom jedla listovku 😅
Ale teraz planujem aj v zime, kedze vtedy tej zeleniny a ovocia moc nie je 😝
Zelezo by som nepodcenovala. Ja som ho pri malom tiez brala. Ale az ku koncu.

salonka9
26. aug 2010

ahojte kočky
akurát som Vás čítala (nebola som tu 3 dni) a teda príspevkov riadne pribudlo, keď tu (deti spia) nejaký šuchot z izby.Idem tam kuknúť a čo ma tam čaká - smrad jak v Carihrade - starší syn pekne spí a mladší drží v ruke hovienka. A okrem jeho rúčok sú v celej postieľke. Napodiv som sa tam nepovracala - o robotu som mala postarané - najprv ho vyumývať, potom dať do poriadku izbu. Dúfam, že je to prvý raz aj naposledy 🙂

Inak dnes som bola v poradni a konečne mám teh.knižku, krvné výsledky ok, ďalšiu krv mi ide brať v utorok a poradňu mám o 2 týždne. Môj doki neviem z akého dôvodu teh. ženy kontroluje každé 2 týždne. Scíring v 12.týždni mám v poriadku.

mirinka7
26. aug 2010

@babofka
@hasacka potom z coho moze mat 8 dni naskok? Myslite, ze to je zle?

elesarka
26. aug 2010

@bay tu pachut mam aj ja 😠 stale zujem zuvacku alebo cmulam cukriky aj tak nic nepomaha. Dobre mi je tusim len ked jem, ale to sa neda stale, lebo by som bola ako tank 😉
A s kapustou ste mi narobili chute 🙂

Kocik budete musiet poriesit, mam sice nejaky sportovy odlozeny, ale nemame hlboky a asi su teraz lahsie lepsie, tak budem hladat nieco vhodne.

Kocky co mate dobre spravy z vysetreni tak sa tesim s vami 🙂

priadka
26. aug 2010

Ak Vas zapeka z tabletkoveho zeleza, davajte si trstinovu melasu, da sa kupit v lekarnach alebo v bioobchodoch. Ja si davam kazdy den rano 1 lyzicku, nechuti to velmi dobre, ale zvladam. Alebo sa da primiesat do musli, jogurtu, podla chuti...
Dnes som bola na krvnych testoch, vysledky az o mesiac na poradni - potom dam vediet, ci mi melasa na zelezo staci, ale verim ze ano 😵

babofka
26. aug 2010

@mirinka7 no ja mam jedine vysvetlenie, ze je o 8 dni starsie 🙂

majloo
26. aug 2010

Ahojte, tak vcera som bola u dokiho s malou dusickou, ci je vsetko ok. Ale nastastie je babatko krasne, ma dve rucky, nozicky, vsetko. 🙂 Tak mi odlahlo. Vecer ideme do Chorvatska troska si oddychnut, tak sa velmi tesim.

andrea142
26. aug 2010

@salonka9 : to aj mňa napína keď sa malá vykaká do nočníka a kým to vylejem sa skoro povraciam 😅

bay
26. aug 2010

@gocrazy nestresuj 😉 V dobe ms sa nieco take vyskytnut moze. Len sa vtedy s muzikom moc netulkajte (pre istotu). Ja som pri malom mala spinenie alebo krvacanie do 16tt aj mimo casu ms a je tu a je krasny a zdravy (a to som mala predtym 2xMA takze stresy poriadne ale akosi som verila ze toto tehu uz vyjde 😉 ). Urcite to spomen Dr. na poradni. Ak by sa to objavilo mimo terminu ms, tak k nemu radsej zaskoc. Nech sa na vas pozrie a teba to tiez ukludni vidiet male ako si spokojne v tebe poskakuje 😀

mirinka7
26. aug 2010

@babofka nemoze byt o tolko dni starsie, lebo viem, kedy som mala ovulaciu...a takisto viem, kedy sme mali sex...mam vitazny grafik BT...teraz som sa vystrasila, preco je take velke ☹

bay
26. aug 2010

@mirinka7 Kazde dieta rastie inak rychlo 😉 A vies presne kedy doslo k oplodneniu vajicka?

mirinka7
26. aug 2010

@bay doslo k tomu 12. den cyklu. Ja mavam ovulacie stale skor. Najprv malo babo naskok 5 dni a pri poslednom sone 8 dni. Juj teraz mam strach... ☹ Ked pisete, ze by malo zodpovedat...8 dni je dost.

babofka
26. aug 2010

@mirinka7 ja by som to nejako neriesila.vsetko ostatne je ok,nie? asi je tych merani az moc. ja som napriklad asi od 20tt nevedela, kolko dieta vazi, tak som sa aspon nestresovala, ci bude moc velke alebo moc male a ako ho vlastne porodim 🙂

mirinka7
26. aug 2010

Jooj, asi prestanem chodit na MK ☹ Lebo vzdy, ked si tu nieco precitam, tak sa zacnem bat a stresovat ☹ ☹ ☹ Chcela som ist varit, ale teraz ma uz aj presla chut ☹ ☹
@babofka este som spinila a som na PN, ale inak bolo vsetko OK.

babofka
26. aug 2010

@mirinka7 este si u kollarikovej? podla mna sa tiez moze stat, ze ho nezmeria uplne presne.

babofka
26. aug 2010

@mirinka7 ona ma ultrazvuk len poslednych par rokov a urcite nema nejaku super najnovsiu najpresnejsiu vychytavku. takze to ber troska s rezervou 😉

prsky
26. aug 2010

@mirinka7 najpresnejsie meranie na urcenie TP je medzi 9tt a 11tt - dovtedy sa vsetky zarodky vyvijaju pomerne rovnako. od druheho trimestra uz tie merania nie su az take spolahlive, lebo kazde babo sa vyvija trochu inym tempom. viem to preto, lebo mne to vysvetlovala dokina pri prvej dcerke, kedze u mna sa TP neda vobec zistit z cyklu alebo podla MS 😅 a teraz som na tom rovnako ako pri Lale. takze mozes byt uplne kludna - tyzden hore-dole nic neznamena

mirinka7
26. aug 2010

@babofka myslim, ze aj na antolskej ho pomerali vacsieho...a od kollarikovej mam aj fotecku, vidno, ze je tam zmerany cely, takze mensi urcite nie je...no snad som bola u nej poslednykrat, uz som objednana do GPN
@prsky ved na sone som bola v 10tt+1...a male malo 11tt+2, co nie je mozne, zeby sme vtedy mali sex. o som este mala svoje dni.

prsky
26. aug 2010

@mirinka7 nj...tak sa spoliehaj na instinkt a klud, take hrozne to nie je, v 16tt uz to zas moze sediet podla tvojho presvedcenia. ono to je aj tak brane orientacne podla statistik.

babofka
26. aug 2010

@mirinka7 nestresuj, nemas dovod 🙂

hasacka
26. aug 2010

@mirinka7 nemyslím, že je to zlé, každé bábatko sa vyvíja inak, neboj, všetko sa postupne utrasie a pôjde to do normálu

dendy1
26. aug 2010

@mirinka7 neboj, ja som mala 18.8. pri NT uvedené: TT podľa PM 10+6 a záver podľa UZV 12+0. To je rovnaký rozdiel, ako tvoj, však. A ani ma nenapadlo sa nad tým pozastavovať. Skôr by som sa obávala prípadného zaostávania vo vývoji a raste. A prestať chodiť na MK 😀 chlieb môj každodenný 😀 to určite nerob, dozvieme sa tu kopec dobrých infošiek, no nie,

mirinka7
26. aug 2010

@dendy1 fuuuuu, tak si ma trosku upokojila ...ja som si uz stihla okusat vsetky nechty, asi som nenormalna, prehnane sa bojim ☹