Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@veronika1112 na hustu stolicu po FE pomahaju probiotika alebo slivkova stava/slivky (aj susene) a vela pit 😉 urcite vsak takato stolica babatku neublizi. ak by ti nepomohli ani vyssie spominane veci, tak si kup glycerinove cipky (ale nepouzivat denne). zelezo inak nemusis uzivat denne (mne sa FE pomaly nahradza, ale prave pre tu stolicu si ho davam max 2-3x tyzdenne a krvny obraz mam v norme aj tak)
tu su dve hodiny rano a ja este strasim. manzo bol na oslave z prace a teraz tak chrape, ze si idem lahnut na hostovsku postel.
jedenastmesacnu dceru som dnes dala prvykrat spat na spodok poschodovej postele, tak som zvedava aku bude mat noc. lezi vyvysena od zeme len madracou, takze som okolo nej dala iba kojaci vankus. keby vydrzala do rana, bolo by to super. zaspavala dobre, lebo syn sa zhora stale nahynal a robil jej opicky. ona ho uplne zboznuje tak sa vyslovene rehunala az kym od unavy neodkvacla. do marca si musi zvyknut, este jednu postielku kupovat nebudem, nemala by som ju kam dat.
@briketa ďakujem za odpoveď, už som to čítala kdesi na nejakej stránke, neustále sedím a čítam , kto ma aké príznaky a čo sa s nim deje, či má so mnou niečo spoločné, veľmi sa bojím, či je bábätko v poriadku, vieš či žije a tak. ale v pondelok pôjdem za lekárkou aj keby neviem čo, som napätá a nech viem, že čo a ako.
@prsky železo si už nedám, iba ak tak v strave, ale nie tie lieky, čo mi predpísala, ja som mala takú zápchu, že som až omdlievala, potila sa a bolo mi naozaj hrozne. tie čipky som si už zaobstarala, ďakujem. dúfam, že už sa taký stav opakovať nebude 🙂
@meusicka pricina potratu sa tazko hlada, aj minule aj teraz som mala zamlknuty potrat, cize som o tom nevedela, kedze som nekrvacala. Poslali to aj na genetiku, ale gynekologicka mi v nemocnici povedala, ze sa to posiela na genetiku az po 3.potrate, no dakujem pekne ☹ Pochybujem ze zistia pricinu, ale uvidime.
@veronika1112
ahoj aj ja mám problémy so zápchov, mne slivkové ani iné kompóty nepomáhajú, dokonca ani glycerínové čipky. Mne pomáha acidofilné mlieko. Denne ho vypijem cca 4 dcl a upravilo sa to. No každému pomáha niečo iné. Držím palčeky.
@sirinka @briketa
ja som presúvala mladšieho syna v roku, lebo dovtedy spal s nami v posteli a ja som sa už pri ňom nevyspala, lebo sa strašne mrvil a prehadzoval. Prechod do postielky bol ľahší ako som čakala. Trošku si pomrnkal (postieľku som dala vedľa postele) a doteraz mi drží rúku a tak zaspáva. Zaspí do 5 minút.
Horšie som to mala so starším synom (toho som presúvala do postielky v 1r. a 8 mes.-z dôvodu toho, že sa narodil mladší syn) a to sa mu už nepáčilo. Prechod na normálnu detskú posteľ u staršieho syna bol bez problémov (strašne sa na novú postieľku tešil), no a teraz nás čaká presun mladšieho syna do postele (ale ešte mm neposkladal posteľ).
Kočky po tých Vašich správach o missedoch aj mne bolo všelijako.Bolo mi 2 dni dobre od žalúdka a hneď ma napadlo, či sa nestalo niečo mimču, keď mi už nie je zle. No zato dnes mi je všelijako, tak sa aj z tých nevoľností vytešujem - nejako mi dávajú istotu,že je všetko v poriadku.
Inak aj ja som potratila ešte v r.2005 (prvé), vôbec sa mu nerozbúchalo srdiečko.Bolo mi strašne (hlavne ma hlodal pocit viny, či som nejako ja nespôsobila svojím konaním), ale čas bežal a každým dňom mi bolo lepšie a lepšie (keď bolo najhoršie som si povedala, že lepšie takto ako keby malo byť postihnuté - príroda to vie zariadiť) a po 6 mes. som znova otehotnela(mala som ho celé rizikové, ale našťastie sme to zvládli)
@salonka9 ja som mala klarku od narodenia v postielke a vo vlastnej izbicke, co sa spanku tykalo, bola ukazkova...ked mala 18 mes. presunuli sme ju na velku postel, aby si zvykla a zabudla na postielku, kym sa magda narodila...
magda postielku dost dlho uspesne bojkotovala, az okolo roku v nej dokazala spat aj dlhsie ako 2hodiny a to mam postielku narazenu k mojej posteli...aj tak nad ranom skonci vzdy u nas a to je horor, kope a kruti sa...kolkokrat ju taham od nasich noh a raz uz sa aj skotulala dole... tak som zvedava, aky bude presun do detskej na velku postel. chcem im postele spojit, aby mala citila klarku, musi sa naucit poriadne spinkat, kym sa dalsie babo narodi a hlavne s musi zvyknut na ocka....lebo zatial v noci akceptuje iba mna...
@sirinka - som rada ze ste nacrtli aj temu spinkanie starsich deticiek a presuvanie s postielok 🙂 alebo manzelskych posteli do postielok deti 🙂
U nas je to podobne teda .... dcerka spinkala v posielke od narodenia a potom okolo 9 mesiacov nastal zrazu zlom a ani neviem ako doteraz spinka s nami na posteli, vie zaspat len tak ze ma hladka po mojej rucke alebo ma drzi
Velmi tuzim po tom ze ked sa nam narodi aj druhe babatko aby pomalinky spolu spinkali vedla seba v izbicke no uvidime ako to dopadne lebo dcerka ako babatko bola velmi narocna vela plakavala a mala bolesti bruska preto si myslim, ze sa u nej zle vyformoval aj spanok v noci ... doteraz aj ked nepije uz mliecko ale vodicku v noci si stale vyzaduje...
Vidim, ale ze kazde z Vasich babatiek bolo ine a uz aj ja viem ze to bude chciet nejake originalne riesenie 🙂 site na mieru kazdemu babatku 🙂
ahojte no dneska som bola u tej kadernicky je to zmena po vysye roku si zafarbt vlas yuplne ny odtien ale som velmi psokojn aaj okolie🙂takze super....
k tej postely mi sa chystame teraz kupit chceme poschodovu psotel uz som aj n anete vyhliadla a maelho presunieme do izbicky...teraz spav apekne v postielke celu noc odkedy nekojim takz eide spinkat vecer o tej pol deviatej max.21:00 a spinka do 7:00 kedy ako niekde potiahne aj do 8:00 takze som stastna lebo do 10mesiacoch sme s auspavali na fit lopte v noci spaval medzi nami a potom som sekla ze koniec lebo uz som mavala krize v prdely tak zacala spavat pekne v postielke a bez reptania a slziciek sme to dokazali 😉 takze presun bude asi oktober november...do vianoc urcite🙂
No to je super ze ste nahodili temu o premiestneni na velku postel ja mam strach maly strasne zle spava v noci sa prehadzuje mrvi bojim sa ze mi spadne z normalnej postele ked jemu je aj manzelska postel mala 😀 a do marca ho musim vlastne chcela by som ho naucit sice budem mat kde dat aj druhu postielku kedze sa dovtedy hadam prestahujeme do noveho no nechcem aby uz v nej spaval uz bude na to velky 😖
@bebulik moj maly mal dva a este sa stale v noci budi sice teraz uz nie tak casto ale niekedy musi pit a spi dalej niekdy zas place chce knam do postele ale to sa snazim aby si moc nezvykal odmalicka spava v postielke
@dominika29 drz sa, mna caka transatlanticky let o tyzden v sobotu. tiez budem v trinastom tyzdni. svagrina vsak letela na konci 8 mesiaca a bola v pohode.
@fodorka "nova hlava" vzdy spravi super den!
@zanuska
poschodovu mame zatial detksu z Ikei. Mala spi vlastne na madraci na zemi. Ten spodok je originalne hraci priestor s moznostou dat tam madrac a urobit z toho poschodovu. Takze zgulat sa nema kde. Ma tam kojaci vankus, aby sa nebuchala do ramu.
Ked deti podrastu, budem kupovat tuto aj so stolikom:
@briketa pekne...my teraz tiez mame rozkladaciu ikeacku poschodovu postel...casom by som chcela nejaku peknu zostavu, poschodovu postel plus vysuvnu postel...kedze nemame hostovsku, tak potrebujeme nejake postele navyse...
nieco taketo napr. http://www.albero.sk/Detske-izby/Tagliamente?fo...
http://www.albero.sk/Detske-izby/Tagliamente?fo...
@sirinka ano, tu sa ludska praca (myslim ako sluzby) platia najviac. vyjde to asi trikrat drahsie ako ked kupis. tu su vsetky systemy trochu ine. fabrikove je vsetko made in china (aj kvalitne vyrobky, v cine sa vyraba skratka vsetko!) a ked je nieco robene jednotlivcom tu v statoch je to naozaj velmi drahe.
ja som uz tie poschodove zistovala u sukromnika, lebo tie su dovezene z europy a ta spodna s uloznymi polickami stoji tritisic dolarov!
nieco vymyslim ked pride moj ocino na navstevu, lebo moj manzo nie je handyman. uplne nula bodov.
Ahojky vsetko to je super aj kraaaaaaaaaaasne dobra inspiracia pojdem sa u nas opytat stolara za aku cenu by to vedel spravit on mi bude robit aj kuchynsku linku a maly bude potrebovat novu izbiku dobra inspiracia 🙂 aj tie poschodove postele su suprove 🙂
Dobre rano, dievcata, je normalne ze ani v 12tt necitim ziadne tehu priznaky? Na zaciatku ma pobolievali prsia, a bola som ospala, ale posledne tyzdne, vobec ale vobec nic..pritom na USG vsetko bolo OK..a vacsinou citam, ze ked ma zena nevolnosti, tak to znamena, ze je babatku dobre..tak som trochen neista..kedze je to moje prve tehu.
@ella_joy
nemusis sa bat, ja som mala take prve tehu az do konca a mam zdrave dieta.Okrem toho bud rada, lebo ked ti zle a zvracias, je to neporovnatelne horsie,zial viem porovnat.Stale si hovorim, ze dobre, ze som sa takto hrozne necitila pri prvom, to by som velmi vahala nad druhym tehu...

@veronika1112 ja som mala tiez hnedy vytok a isla som na pohotovost, pozreli babo, ci je OK a ci tam nie je nejaky hematom, ktory by mohol sposobovat krvacanie. Pre istotu mi dali Duphaston. Radsej to nepodcenuj, aj ked to moze byt skutocne iba z prasknutych cievok, ako pise briketa. Skus na stolicu pit dzusy, ja si dam vzdy jeden pohar nalacno, lebo tiez mam s tym problem a jest susene slivky..aspon zopar denne. Mne to pomaha. Drz sa 🙂