icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

briketa
2. sep 2010

baby, vysledky negativne , na zlcnikove kamene. strasne som si vydychla.
doki povedal,z e precitilivelo reagujem koli hormonom , tak sa mam drzat "mdleho" stravovania. Nic stiplave, korenene, mastne, sladke a davat si kazdy den tabletku proti kyseline, kym som tehotna, tak preventivne.

@fodorka velmi jednoducho musis zvysit vlakninu v strave, jedz tyzden na ranajky kasu z ovsenych vlociek, alebo si daj kazde rano poharik mineralky Saratica, alebo po lyzickach stavu zo susenych slivak.
Zapcha je v tehu aj po tehu bezna vec. To prejde.

briketa
2. sep 2010

@fodorka zabudla som,ze musis dodrziavat pitny rezim. Rano si daj dva litre vody v kuchyni na stol a do vecera nech su prazdne. Najlepsie je pit len cistu vodu.

veronikapp
2. sep 2010

briketa tak chvalabohu, že je to ,,len,, hormónmi...
fodorka- ja som začala brať probiotiká, tiež ma zapeká a k tomu ma trápi aj mykóza pomaly od začiatku tehu...tak beriem Super Dophilus, ten je aj na jeden problém,aj na druhý a na zapekanie ozaj pomáha. Probiotík majú v lekárni x druhov, stačí si vybrať a samozrejme poradiť sa, či práve tie sú v tehu vhodné.

jabadaba
2. sep 2010

@mirip ,@salonka9 ja zacinam mat zmiesane pocity z toho testu, vcera ma zdzubala mama, ze je to ofajc a tusim aj mne to tak uz zacina pripadat. Aby zas niekto nechcel zarabat na nedockavych tehulkach. 😖 No kazdpopadne sa pripravujem na chlapca, co uz, no chudacik bude vitany a je uz teraz milovany, no co uz s nim kujonom ak tam predsa len uz je. 😀
Ja idem do prvej poradne siesteho, dufam, ze bude vsetko v poho, zatial sa citim celkom fajn, zacina mi byt menej zle a unava uz pominula. Konecne, ved som bola ako skapata mucha. A musim klop klop, ze okrem kaslu sa ma nechytaju ziadne ine zdravotne problemy. Snad to nezakriknem.

Briketa, tak to mi je luto, ze prechadzas takymito utrapami, drzim palce nech sa to poriesi tak, aby si tehotenstvo v pohode zvladala. Inak to je sila, co vsetko sa v tom tele dokasle v tehotenstve. A pritom ved Ty sa stravujes lahko, ziadne prejedanie tukmi tak z coho sa moze zlcovod takto zaniest?

jabadaba
2. sep 2010

@briketa no tak chvala bohu, to su fajn spravy.
Jo, tiez ma zapeka, tlacim do seba aktiviu kazde rano zmiesanu s davkou fruktolaxu plus lyzicka psenickych otrub, tusim to zacina mat efekt. A uz zvladam tekutiny, bez tych sa to asi nepohne. Konecne sa teda mozem napit bez obav.

briketa
2. sep 2010

baby moja mala sa len teraz narodila a zajtra uz bude mat rok. strasne rychlo to leti.
nebojte, ani sa nenazdame a budeme rodit. ale ja sa zatial neponahlam 😀 este nie som pripravena. mam co robit s tou mojou malou lupeznickou.
najstarsi je uplne ina povaha, on je totalny kludas od narodenia, uplne bezproblemovy. akurat by mohol byt trochu priebojnejsi, ale povahu nezmenis.

veronikapp
2. sep 2010

pre mňa je tehotenstvo jedno nekonečné obdobie, ale tentokrát sa tiež neponáhľam 😅

gocrazy
2. sep 2010

Ahojte baby,

tak konecne som aj ja dnes bola u doktora na poradni a vsetko sa zda byt vporiadku. Babatko ma 3,61 cm a sme 10+5tt. vzali mi krv na prve kolo tych afp testov. Spominala som mu, ze som mala vytok s krvavymi akoby nitkami a povedal mi, ze to bolo tym, ze som mala mat vtedy menstruaciu, ze je to bezne.
sa tak strasne tesim, lebo ked som bola na sono prvy krat pred 6 tyzdnami, tak bolo vidiet iba ten vak, bez srdiecka, tak som tu trpla strachom, ci sa vsetko dobre vyvija...akurat smola, ze mame tzv. nuteny celibat smanzelom, kvoli prvemu porodu, lebo som zacala rodit uz v 29 tt, no a tie kiahne teraz mi tiez velmi nepomohli, ale doktor ma uistil, ze porodne cesty su este zatvorene 😀 tak sme sa pobavili
inak zle mi byva uzasne, rano uplna parada, citim sa skvele a na obed to zacne, vecer je uzasne vyvrcholenie, co moj zaludok vyvadza, keby sa mi aspon dalo vygrcat to von, ale nie, len ma bude natahovat...

bebulik
autor
2. sep 2010

@gocrazy - ano ten pocit poznam z prveho tehotenstva kedy ma "len" akoby napinalo a nic .... ale zle mi bolo cely den.... vsetci hovorili neboj to len do 3 mesiaca 🙂)) mali skoro pravdu len sa mi to posunulo a asi mesiac a pol neskor, ale preslo to
najkrajsie obdobie som pri prvom tehu prezivala az v poslednom mesiaci kedy som bola uz taka spokojnucka ze babatko je uz vyvinute a keby sa aj narodilo tak to bude ok

pri tomto tehu musim povedat, ze mi nie je az tak zle, len som velmi unavena a zaludok ma pobolieva cely den, ale uz ma tak nenapina tak som spokojnejsia, ale ach tie moje chute, som sa smiala pri prvom tehu ze ako ukazuju tehotne zienky v telke ze papaju uhorky kysle 🙂 a ja vobec nemam take chute...... teraz sa to ale vsetko zmenilo a som uplne ako z telky 🙂)))))

andrea142
2. sep 2010

mne toto tehotenstvo ubieha strašne pomaly niekedy mám pocit ,že sa to vlečie 😀 .... pri Lili to išlo strašne rýchlo ale to asi aj preto ,že som robila , medzitým v septembri sme boli na dovolenke a v októbri sme mali svadbu tak som sa ani nenazdala a už bol koniec januára 😀

mirinka7
2. sep 2010

ahojte baby, moze sa v tehotenstve pit zensky caj? krabicku som davnejsie vyhodila a preto neviem, co obsahuje, ani na nete som nenasla :( Urologicky sa vraj nemoze. Pripadne skusim repik, ten je vraj OK. Objavil sa mi vytok a mierne svrbenie, no musim pockat k novemu Dr. do 8.9. K tejto starej Dr. uz nechcem ist, dnes mi sestricka narychlo povedala vysledky spred mesiaca na poziadanie a vraj staci na tie mikroby nieco dat pri dalsej poradni, ktora u nej mala byt az za 3 tyzdne, tak dakujem pekne po 2 mesiacoch ist nieco liecit. To uz moze byt davno prec.

tinax
2. sep 2010

@mirinka7, skus sa opytat v lekarni-podla mna by Ti mohli povedat. A na ten vytok, mne odporucil doktor Rosalgin a velmi mi pomahaju Anion slip vlozky. Ono vraj vela moznosti liecenia v tychto prvych mesiacoch nie je.

veronikapp
2. sep 2010

@mirinka7 urologický čaj sa môže, taký ten v zelenej krabičke, neviem presne aká to je značka. Ja som ho pila pri prvom tehu v prvom trimestri asi 2 týždne a kamarátka tak isto, dokonca ona mala v druhom mesiaci zápal močových ciest s vysokými horúčkami, dokonca aj chrípku k tomu a ATB odmietla brať, celý mesiac pila iba ten urologický čaj, prešlo jej to a má zdravé bábo, teraz už 6 ročné 😉

sirinka
2. sep 2010

baby...ja som tiez pri klarke zaparenu ritku nepoznala a to sme pouzivali jednorazovky...hold, magdulka je ina a mava s tym dost casto problemy...u klarky som ine ako rybaciu masticku ani nemusela pouzit, iba raz mala nejaku agresivnu stolicu a pomohol imazol...ale u magdy jedine imazol...ked jej ritka zcervena, tak ju to boli, ani dotknut sa jej nemozem, ani vodou umyt, pri kazdom prebaleni je potom celkom spotena...teraz hrozne vela kaka, tlacia sa je ocne a uz mam aj ja toho dost, trva to neskutocne dlho...

mirinka7
2. sep 2010

@tinax citala som, ze Rosalgin nici nielen bakterie, ale aj to dobre, co tam ma ostat...a ze po nom treba nejake cipky na obnovenie flory a nechcem si sama tolko veci naordinovat... 😒
Tak ma napadlo, ze mne lekarka este vobec nebrala moc a objednala ma az na 16tt do poradne. Dufam, ze sa buduci tyzden podari prestup k inemu lekarovi. Baby, to sa berie prvy moc az v tom tyzdni? Napada ma, ze to moze byt aj od mocovych ciest.
A mozno som sa prechladila, lebo je tu taka zima 😒 😒 😒 A mozno len mne, lebo som ryba ako nase buduce male rybicky 😀 A tym je stale zima.

babofka
2. sep 2010

@mirinka7 koll. neberie moc, len pred kazdou poradnou nacikas na papierik a ten potom kukne sestricka. ale neviem, co vsetko z toho vycita. myslim, ze asi aj zapaly a ci nie je pritomna bielkovina.

sirinka
2. sep 2010

ahojte...tak uz aj my mame za sebou NT, vsetko ok, schudla som pol kila.... 🙂 babo sa v brusku krutilo...

mirinka7
2. sep 2010

@babofka tak mne nedala ani curat na papierik...

veronikapp
2. sep 2010

či sa len ociká papierik alebo sa donesie moč a doňho sa papierik namočí, to je to isté 🙂
zisťuje sa viac vecí- pH, bielkoviny, krv, glukóza, urobilonogén, ketóny, hemoglobín a neviem čo ešte, už sa nepamätám...sa mi zdá, že prítomnosť hemoglobínu je len pri zápaloch a tak podobne ale nie som si istá...

mirinka a teba bolí,páli alebo reže pri močení? Ak hej, tak nečakaj na poradňu, ale choď tam hneď zajtra...alebo aspoň zavolaj aký máš problém. Pokiaĺ ide ,,len,, o mykózu, tak netreba sa báť, nie je to také ako bakteriálna infekcia. Keď máš svrbenie len zvonka, dá sa kúpiť aspoň masť v lekárni a tá je bezpečná aj v tehu. Niektorí lekári prvé 3 mesiace na mykózu nepredpisujú nič, takže také zlé to nebude 🙂

sindy107
2. sep 2010

cawte baby..tak brusko prestalo boliet..huraaa...mam i domaci ultrazvuk ale este nie je pocut srdiecko..asi je este malinke babo...

hasacka
3. sep 2010

@mirinka7 mne nedala tiež čurať, akurát na každú poradňu musím priniesť vzorku moču

hasacka
3. sep 2010

@sindy107 kde si zohnala ten domáci ultrazvuk?

evinka2
3. sep 2010

Ahojte 🙂 baby, neviete náhodou, či sa v tehu môže piť prieduškový čaj? Začína sa ochladzovať a pre mňa začína obdobie problémov so suchým kašlom a prieduškami ☹ Ináč, aj ja som mala problémy s infekciou......mala som zapálené vaječníky úplne na začiatku tehu, a musela som brať Dalacin, lebo som mala strašné bolesti, ani vyšetriť ma nemohla 😒 ale prešlo to, a bábo vyzerá, že je v poriadku 🙂

sindy107
3. sep 2010

@hasacka ahoj ten som zohnala odtial s konika jedna kocka dala do ponuky tak uz mi aj dosiel..ale vraj to pocut az neskor okolo 16-20tt..tak neviem

hasacka
3. sep 2010

@sindy107 🙂 aha , potom daj vedieť, či to funguje, myslím, že keby som to mala doma, nič iné by som nerobila, len počúvala srdiečko .)

sindy107
3. sep 2010

@hasacka no ved ale je to este malinke a tazko je zachitit este srdiecko..pockam este dva tyzdne a skusim

hasacka
3. sep 2010

@sindy107 budem držať palčeky .)

babofka
3. sep 2010

@mirinka7 ale predpokladam, ze ty si este oficialnu 'poradnu' nemala. nebola si len na potvrdeni tehu? ona to checkuje, az ked mas poradnu a to ti vacsinou da mesiac od toho prveho ultrazvuku 😉 . ja mam napr. prvu poradnu az buduci tyzden. takze som este tiez 'necikala' 😀 (to budem 13tt, na utzv som bola v 8tt)

zanuska
3. sep 2010

@mirinka7 babofka a ostatne maju pravdu to uz len ked ides na poradnu ja napriklad chodim kazdy 3.-4. tyzden a nosim zo sebou moc tam potom namoci ten papierik a zapise do tehuknizky 🙂 a nadiktujem vahu no zaujimave je ze niektore z vas jak neskoro dostali tehuknizky mne ked zistili no potvrdili na sone ze som tehu a je vsetko v poriadku mi hned vypisoval knizku 😉

babofka
3. sep 2010

@zanuska mne dala tiez knizku uz v 8tt. zevraj niektori dr. to davaju az ku koncu prveho trimestra kvoli zneuzivaniu 😕 asi su s tym nejake zle skusenosti, ale konkretne neviem ake 😕