Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@veronikapp ☹ je mi to moc ľúto ..Drž sa a držím palčeky, nech to čím skôr máš za sebou a môžeš sa tešiť z ďalšieho tehu ...
@veronikapp : je mi to ľúto , držím palce do budúcna.
baby ja som sa bola spýtať v lekárni niečo na tie vlasy ,lebo o chvíľu budem plešatá tak mi poradila ,zinok a vitamín B ,že mám brať............................ ten vitamín B tu aj niekto spomínal. 🙂 ............... a ešte tá lekárnička bola dobrá ,mi hovorí že teraz by mi vlasy nemali padať 😀 ,tak som jej hovorila ,že ja som asi opačný prípad 😀
aj pleť som mala doteraz otrasnú ale to sa už nejako normalizovalo. už nevypadám ako pubertiak 😀
@adka84 : ja neviem , nemala som vysoký tlak počas tehu.
@veronikapp je mi to luto 😢 držime palce aby sa podarilo rychlo dalsie
dnes sa necitim nejak dobre, aj v noci som zle spala, neviem ci nie z toho pocasia, asi mam tlak nizky 😖
uz mi asi dlho bolo dobre 😠
baby, začalo sa mi dosť rýchlo vystrkovať bruško... vyzerám jak v piatom mesiaci... mám pocit, že bábo mi schválne vystruje von všetok tuk, čo na sebe mám 😠 😀 a normálne nohavice už nemôžem vôbec nosiť, všetko ma tlačí... vy ste na tom ako?
A čo sa týka vlasov, dala som si minulý týždeň spraviť melír a vlasy mi ako zázračne prestali padať... akurát pleť mi štrajkuje, vyzerám ako v puberte... heh 😅
už by som najradšej išla znovu na poradňu... ale musím čakať do 22.9. 😉 na krv idem 17.9.
Držte sa všetky 🙂
ja som bola vcera na poradni brali mi krv.Na ultrazvuk neviem kedy pojdem no ak mam pravdu povedat troska sa bojim ci je vsetko v poriadku naposledy som bola pred mesiacom je to taka neistota kym necitim pohyby 😒
@zibritka ja som na zaciatku schudla 4 kila a z toho pribrala asi kilo naspet ale ked sa nazerem mam aj ja velke brusisko 😀 ja mam zas taky problem ze mam dost nizky tlak vcera mi namerali 106/62 tak neviem aj ma dost bolieva hlava ☹ tak dufam vsetko bude v poriadku 😅
@zanuska ja som sice nezhodila na zaciatku nic, ale doteraz som nepribrala... a ako je to teraz neviem, bo nemam vahu 😅 co sa tyka tlaku, ja som mala na zaciatku tehu aj 90/50 v pohode... a nikto z toho nerobil vedu, teraz mam podobne ako ty a doktorka vravela, ze to lepsie ako mat vysoky... 😵
no ja som kavu vysadila, ale dnes som si tiez musela dat, lebo odpadavam, 😝
@andrea142 Si mala povedat lekarnicke nech to vysvetli tym tvojim vlasom 😝 Taketo inteligentne hlasky mam rada 😀
@zanuska usg az v 20tt 😉 A k tlaku, patrim tiez k tym s nizsim. A kavu nepijem (ale to je zatial moj celozivotny zvyk) ale za to sa snazim spavat ked spi aj maly 😀 😀
@zibritka No mne toto tehu nejak rychlejsie rastie brucho, ale kedze nemusim chodit do prace tak zatial fungujem na teplakoch ktore su na snurky a to sa krasne prisposobi 😀 A von chodim zatial v povodnych nohaviciach bo akosi po prvom tehu zacali na mne hrooooooooooozne vysiet plus su to bedraky, takze sa zapinaju pod bruchom a konecne mi az tak moc nepadaju a pokail potrebujem pohodlie (alebo miesto na velku veceru 😀 😀) tak tehu sukna/nohavice 😉
@andrea142 mne tiez brutus padaju vlasy, ale padali mi aj pred tehu.. jedine, co je super na tehu, tak sa mi nemastia vlasy, normalne umyvam kazdy druhy den a teraz az 4-5 aj to len preto, aby som nebola za humusaka 😀
kavicku si veru raz za cas dam, tlak mam nastastie bud ideal 120/80 alebo nizsi
usg mozno na poradni 20.9., inak az v 20tt na ten morfo, objednana som na7.10. dufam, ze bude vsetko ok, aj ked sa mi posledne dni zda, ze uz nejake bublanie mam v bruchu, no ale kto to ma rozoznat, ci su to creva alebo mimozemstan???
@adka84 vobec neviem poradit 😅
@veronikapp aj mne je to luto, drz sa moja ☹
@zanuska ja mam tiez nizky stale, doteraz sa to celkom dalo, ale uz asi tri dni mi je uplne na nic. A vcera pri nakupe som si musela normalne sadnut na lavicku, lebo sa mi hlava tocila a som myslela ze odpadnem. A potom som tam sedela a bala sa postavit a prejst k autu 😖 Kavu som nepila odkedy som tehu, ale teraz som si dala. A tiez ma priserne bolela hlava. Dufam ze to je len z tohto pocasia a babatko je O.K. aj ked mne je na nic. ☹
Aj ja pozorujem na sebe veľké brucho-rastie mi každým dňom (mám ho veľké ako v 7. mesiaci), ale hlavne tam, kde je žalúdok a pankreas. Lenže mňa zase trápi už týždeň zápcha., tak si myslím, že to bude preplnenými črevami.
Môj recept acidko - tentoraz nepomohlo, tak som si dala vražednú kombináciu: kyslú kapustu, vzápätí mlieko a zase kyslú kapustu. Tak snáď to rozhýbe črevá.
babenky aj ja mam dost nizky tlak, mala som vysoky v ambulancii a preto mi lekar kazal kazdy den si merat, a teraz ked som doma v klude tak mam nizky, tiez 90 /60 a tak..myslite ze je to ok? poradnu mam az 30.9. inak neviete, ci aj v 2.trimestri ked robia odber krvicky beru tiez 4 skumavky? ked som bola prvy krat tak ma sestricka vycicala ako drakula🙂 a teraz mam prist akoze v 2.trimestri na odber
@ivka82 okolo 16 sa berie krv na AFP, myslim, ze 1 skumavka a ak mas RH negat a tvoj muz pozit, tak budu brat skumavku aj na protilatky v okolo 20tt. tlak je zrejme ok, u lekara clovek zvykne byt trochu v strese, tak tam moze byt tlak vyssie ako bezne mas. lepsi je nizsi tlak ako vysoky, ale treba viac pit
inak som bola dnes na NT a uplne super, babo je ok a uplne krasne, akurat sa aj toto moje dietatko uhniezdilo na prednej strane, tak ho chvilu musel presviedcat, aby sa ukazalo - hrozne su tie moje deticky neposlusne 😀 aj Lala to robila v brusku
Ahojte baby!!! Aj ja sa k vám pridávam. Čítam vás už dosť dlho, ale do teraz som si nebola ničím istá - 1x asi v 6 týž ma doky iba vyšetril, vraj áno ste tehotná a ďalšia kontrola aj so sonom 30.8. Poviem vám, čakať 6 týž. a nevedieť, či je tam dole všetko ok-srdiečko a tak...no hrôza. Našťastie srdiečko bije, malé malo 7cm a dokonca mi urobil aj 3D foto 🙂
Chcem sa vás opýtať, ako často robia sono? Ja pracujem vo Fr a tu sa robí iba 3x. Škoda, Ja by som pristala aj každý mesiac. 🙂 Ináč už sa neviem dočkať, ked mi povie, čo to bude. Horšie je, že na druhé sono idem až 19.11 😖 a ja by som to potrebovala vedieť tri týždne pred tým, lebo ideme na dovolenku na Sk a už by som chcela začať nakupovať Ale neviem prečo, som presvedčená,že to bude dievčatko. Uvidíme.
Píšete o vypadávaní vlasov - no ja mám ten istý problém. Až sa niekedy naľakám, že to nieje normálne. Aj pleť sa mi akosi zhoršila, Tri pupáky naraz, veď to som nemala ani v puberte 😒
No poviem vám, ešte nikdy som sa netešila na návštevu ku gynekológoi ako teraz. Aspoň ma uistí že všetko je ok. Hlavne ked tu čítam ako niektoré potratili - baby moje, musí to byť strašné, držte sa a nech sa vám darí.
A od začiatku tehu som ako balón. MM mi stále hovorí: " A nevypúčaj to brušisko" - a pritom sa tak jemne usmeje, lebo viem, že sa mu to páči. Aj ked ja ho nevypúčam - som taká nadutá, lebo to "pravé" tehu bruško to ešte nieje ☹
Ale verím, že zachvílu sa aj to objaví.....dúfam.
Prajem pekný víkend!!
Ozaj a ako je to s krvou. Lebo ja som 0 negatív a MM Ačko ale nevieme či negatív či pozitím. Ale mne sa zdá, že nejaké riziko je len v prípade, ak sú obaja 0ky ale jeden negatív a druhý pozitív, nie?
@prsky V utorok budem vediet presny pocet skumaviek 😝
@gm Nie je dolezite ci si A,B, AB alebo 0 vzhladom na Rh. Tam je len dolezite ci je matka negativ a ak ano a tata pozitiv, tak sa to sleduje. Kedze sa nevie aku krv ma dieta skor nez sa narodi tak sleduju, ci si matka voci nemu nevytvara protilatky. Pri prvom tehu by nemali byt komplikacie. Pri dalsich je vacsia pravdepodobnost. Ale dnes to uz riesia v porodnici ak je matka negativ a dieta pozitiv tak dostane taku prijemnu stiplavu injekciu do zadku (dostala som ju uz 3x a vzdy stipala 😀 ), aby takato kombinacia aj v buducnosti nebola problemom (resp. sa znizilo riziko)
@bay mne brali dnes, tusim ich bolo 7, neratala som to 😝 na 30.9. som dostala len 1 papier, takze to bude len AFP, cize 1 skumavka
@gm ako pise bay, nezalezi na tom, ci ste 0,A,B alebo kombinacie, dolezity je RH faktor (teda to, ze ty mas negativ a pripadne ak ma muz pozitiv - ak by bol aj muz negativ, tak to problem nie je). ak by bolo tvoje babatko pozitiv, tak moze tvoje telo voci nemu vytvarat protilatky a chovat sa k nemu ako k "votrelcovi". moja teta takto prisla o druhe babatko, v 60tych rokoch 20stor sa to este moc nesledovalo, ani sa nepodavala rhega v pripade, ze je babo rh pozit a tak jej plod odumrel a kym to zistili (vtedy sa ani uvz nerobili), tak prisla o oblicky ☹ . ja som tiez negat a muz pozit, tak sa to u mna sleduje. dcerku mame negat, takze som teraz na tom ako keby som bola prvykrat tehu = nemame zvysene riziko, ale aj tak ma sleduju (v kazdom trimestri raz beru krv kvoli protilatkam). inak rh negat ma vraj iba 12% zien. a bay dostala injekciu, aby si jej telo "nepamatalo", ze vytvaralo protilatky, lebo by pri dalsom tehu telo rychlejsie reagovalo na vyskyt "cudzopasnika"

ahojte dievcata, prosim vas, neviete mi poradit, doktorka ma posiela na interne vysetrenie koli vysokemu tlaku. neviete, co vsetko toto vysetrenie obnasa? a ci sa na take vysetrenie objednava?