icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

skarabubu
6. apr 2016

Čaute kočky.Máte nějaká stejný problém ako já.Kojím,ale trvá to asi hodinu s prestávkama.A pak mi poplačkává.Pýtala som sa online laktačnej sestry a ta mi hovorila,že mám kojit max pol hodiny nie viac.Když prestane sát tak ho odpojit a nechat tak.Že prý když se mu vyprázdni bruško sa prihlási na papanie.A časom sa naučí papat intenzivněji.Však jenom kojím a v noci malý nespí a som totál vyčerpana.

18lula4
6. apr 2016

@skarabubu moja ma tiez take vykyvy. Napriklad rano je velmi cula, cuca aj hodinu a pol! Popri tom zaspava a ked ju odpojim a dam spat, oci ako egrese a nespi. Je napapana a nespi aj 2-3hod. Iba kuka, potom bud zaspi nachvilu alebo vie ze presiel cas do dalsieho papania tak pyta. A v noci? Pravidelne kazdu noc cucne na pol hodinu a spiiii do rana. Dnes vstala o 1.15, papala do 1.45 a spinkala do 5, o 5 si zacala cmulat prsteky ze hlad, tak som si ju vzala na hrud a do postele k sebe a bez toho aby som jej dala papat spinkala somnou este hodinku, cize do 6. A bola by spinkala aj dlsie ale musela som sa chystat k lekarovi na krv 😀

18lula4
6. apr 2016

Inak dievcata- stalo sa vam nieco taketo? Moja mala si v noci pytala papat. Pila 30 min.o 01:45 zaspala a o 06:00 mala plienocku suchu. Vsimla som si to, stalo sa to uz cca 3x. Je to normalne?

pahu
6. apr 2016

@margarita Ďakujem a verím že to dáme čo najskôr. Na posteľ mi svieti slnko, zabudli namontovať žalúzie a závesy, tak žltačku budem mat asi len ja, ale z opalenia ;)

stanka2612
6. apr 2016

@1234lubka tak mi povedala detska doktorka na poradni...a ze predtym ho mam davat k oknu na chvilu...

stanka2612
6. apr 2016

@lucretia7 no moj zatial super,v noci potiahne tri a pol hodky,potom nakojime a prebalime,trosku mu trva kym zaspi,no potom spi az do rana 🙂 tak dva krat za noc je hore

stanka2612
6. apr 2016

@pahu joj no tak ti drzim silno palce 🙂 prajem ti rychly porod a hlavne co najmenej bolestivy 🙂 yajtra uz budes mat baby pri sebe 😉 uzivaj kramare 😀

gabuchah
6. apr 2016

@skarabubu podľa mňa to je hladom... Mne tiež v nemocnici radili prepchat a kojiť -dávať fľašu raz za tri hodiny.. Blbosť.. Potom to aj sestrička zistila.. Jeme každý hodinu,dve, za mesiac pribrala mesiac teda všetko je ok, malého som kojila hodinu kedysi... Nepočúvaj ty nikoho len seba, raz za ⌚ odstriekni a uvidíš koľko vypije

gabuchah
6. apr 2016

@18lula4 plienka by nemala byť suchá... A nevycikala sa ani potom?
Skús pred kojenim prsia rozmasirovat alebo predstriekat, aby mlieko išlo ľahšie.. Mne ide už prúdom, som si ho rozbehla s tým odsávanim a vidíš, malá nechytá.. Nevadí... Hlavne ze má odo mňa, občas je to aj výhoda keď potrebujem niekam ísť
Možno ti mimi nevytiahne a zaspí.. Preto suchá plienka

stanka2612
6. apr 2016

@gabuchah @skarabubu

ja tiez davam prso kedy si maly vypyta...niekedy aj raz za hodinu,ako kedy...a kojim tiez podla toho,ako cuca,ak prestane,odpajam...niekedy mu to staci aj na tri hodky,niekedy na hodinu...treba sa asi riadit malym,viem,ze je to narocne,aj ja som dnes v noci uz chytala nervy,ked ani po hodine uspavania nie a nie zaspat,ale musime to vydrzat 😀 pevne nervy baby 😀 😀 😀

gabuchah
6. apr 2016

@stanka2612 to je najlepšie stani, dávať kedy pýta 🙂 v nemocnici sa držia režimom, ale každé dieťa je iné, každá laktacna radí inak...
A pokiaľ je to papkac, plače že by si ešte dal posla mňa 😀 🙂
Veru, treba vydržať... Keď už sme tehotenstvo a pôrod zvládli 🙂

stanka2612
6. apr 2016

@gabuchah hej,v nemocnici vraveli,ze 10 minut jedno prso 10 minut druhe a potom staci...niekedy mi vytaha len jedno,druhe ani ya svet a potom po pol hodine zase pyta,tak dam druhe prso...snazim sa mu prisposobovat,lebo ked mu davam "nasilu" potom mi prebytok vygrcka...

orsi_h
6. apr 2016

@stanka2612 tak to niesi sama... papanie pol hodinku, rychle prebalenie, potom nie a nie spat hodinu a pol... a toto vsetko o pol 3 v noci..😀 jaaj... co robim zle.

lucretia7
6. apr 2016

@stanka2612 Wow, tak to v dobrom zavidim. Ja sa aj obavam, ci to nie je prave hladom, ze je kazdu chvilu v noci hore. Akoze chapem, ze maju maly zaludok, ale pit kazdu pol hodinu-hodinu je fakt uz dost... :-/

lucretia7
6. apr 2016

@gabuchah Podla mna nieco na tych rezimoch zasa je. My sme sa riadili pri prvom laktacnou a maly nam este v roku vstaval 12 krat za noc. Ved na poziadanie. A kamoska naucila malu na rezim a veru uzivala si materstvo viac, ked nebola nevyspata...

jul11
6. apr 2016

@pahu ahoj.s prenasanim mam skusenosti.uz 2x7dni.minulu stredu poobede poradna,ze nic tak cakame a to bol siesty den.mam lekara ktory by pockal kludne dva tyzdne pokial tlak a ozvy a vsetko ok.ja uz zase nervy ze o dva dni bude plodovka zla,ja zavreta vyvolavacka.tak som zintenzivnela vyvolavanie domace.klasika fit lopta,prechadzka a tak.ale som si dala dve kola diskoteky v priebehu asi 4hodin.tak 10-15minut som tancovala take kruzenie bokmi ale take rezke.isla Beyonce na mtv tak podla nej.2hodiny po druhej diskoteke praskla voda.asi tak 8hodin po vysetreni

jul11
6. apr 2016

@pahu nevadi ze si v nemocnici.zatancuj si tam.kludne sa to moze rozbehnut.aj prve asi 10hod po vysetreni ze zatvorena si to rozmyslelo a to som uz dokonca nic nerobila lebo cely tyzden som intenzivne vyvolavala som si dala oddychovy den.drzim palce

smejka
6. apr 2016

@pahu drzim palce nech mas vytuzene babatinko co najskor pri sebe..

18lula4
6. apr 2016

@gabuchah praveze aj mne ide pridom mliecko. Keby nemala vlozky do podprdy tak mi tecie dole bruchom 🙂 vsimla som si ze v noci pije max.30 min.a hned zaspinka a vtedy nebola plienocka mokra. To si iba tak podudlala 🙂

dailla107
6. apr 2016

Baby, prosim vas, nestiham citat, ale poradite mi? Malemu sa pred dvomi dnami zaparila ritka, má okolo konecniku cervene pasiky zaparene, s takymi drobnymi pupacikmi a dnes som si vsimla, ze upne pri ritke ma dve akoby odreninky...som na prasky z toho, pouzivala som rybaciu mast, skusila som sudocrem, aj bepanthen, vcera som luftovala ritku (skoro okakal gauc, lebo to z neho vyletelo a keby nedvihnem roh podlozky tak je prazenica vsade 😠 😀 ), potom som mu to mastila kokosovym olejom a trochu mojim mliekom na striedacku, ta zacervenania sa akoby mierne stiahla, ale trapia ma tie dnes objavene trhlinky...:((( chudak aj je nepokojny...co moze pomoct??? idem este skusit vyvarit repik a potierat s tym.... budem asi plakat...

@pahu na to tvoje mimčo sa čaká ako na audienciu u pápeža..🙂)) držkaj sa... vela sil!!!

stratenanajdena
6. apr 2016

@dailla107 imazol krempasta, pozor musi to byt krem aj pasta lebo su dvadruhy, kupis v lekarni, natries, prekryjes sterlnou gazou aby sa to neobtrelo do plienky a zabalis ho. nepouzivaj ZIADNE vlhcene utierky, oplachovat iba vo vlaznom roztoku z hypermanganu - davaj malilinko lebo moze spalit pokozku! ak mas vodicku jemne ruzovu je uplne vhodnana to oplachovanie. drzim palce

katuliena82
6. apr 2016

@dailla107 posluchni @stratenanajdena ten Imazol velmi pomoze, ale nie som si ista ci je k dostaniu bez predpisu..vyskusaj ale urcite. Mozno malemu nerobi dobre ta konkretna znacka plienok, ja som mohla u deti pouzivat len Pampers..z inych boli vyhadzani, ale kazdy ma inu skusenost. V kazdom pripade, vetrat tak ako si robila a ten Imazol 🙂

dailla107
6. apr 2016

@stratenanajdena
@katuliena82 dakujem baby, muz bol v lekarni tak uz kupil, budeme kurirovat...dufam, ze pomoze... 🙂

lenadka
6. apr 2016

@dailla107 ten repíkový čajík je na to dobrý, kozmetické tampóny som namáčala doň a tým utierala riťku, čiže 2v1 aj utrieš riťulu aj ju zároveň liečiš a výborný je krém proti zapareninám z DM drogérie so zinkom v takom zelenom obale, stojí cez 2€, mali sme ho v klinik boxe z pôrodnice, keď mal malý takú zapareninku vyskúšala som ho, výborne drží na pokožke, to zaparené som natrela ten kúsok a ostatné sudocrémom, po rozbalení tam kde bol sudocrém nebolo nič a henten krém držal na mieste, čiže stolica sa k pokožke nedostala, určite sa oplatí ho mať doma. ja som si dnes "kúpila" v drogérii a nechala som ho tam 😢 hlavne že blok mám 😎 to bude tým, že to bolo to jediné čo som tam kupovala 😝

dailla107
6. apr 2016

@lenadka no zatial som nedala ten imazol, luftovali sme prdelkuba vyzerala lepsie, rak som dala len rybaciu mast...uvidime co bude...dufam, ze mu to prejde, chudacikovi mojmu ...a hlavu mam aj ja mimo , to z toho si nic nerob 🙂 niekedy len tak stojim a rozmyslam co som chcela urobit 😀 😀 😀

gabuchah
6. apr 2016

@lucretia7 aj kamarátka má režimove dieťa... Ale nie pri každom dieťati to ide, každé je iné a niektoré deti robia režim rodičom 🙂
Ja mám tri deti a každé iné... 🙂
Ale režim nemalo ani jedno, podle mne ono vie kedy a koľko, ja tiež nejem keď musím, i keď to je neporovnateľne 🙂
Je to na každom, ale spánok sa nie vždy od režimu odvíja, môj prvorideny ho mal otočený a býval aj do 3-4 rána hore, druhý sa budil zasa o 6...trvalo roky než sa zosuladili, boli do roka a nevadí, teraz spia krásne a prvý stále spať moc nepotrebuje -hyperaktivny 🙂

pahu
7. apr 2016

Nikto tu nie je? Nevadi.
Ja len ze lezim, teda snazim sa spinkat, ale boli ma brucho. Ked lezim, ked sedim, ked chodim... najma v podbrusku, ale aj tlaky na konecnik. Tak som si zmerala ako casto, a cca kazdych 6-7 minut. Tak som vykrocila za sestrickami, a vtsvetlili mi, ze to bude asi len tvrdnutie brucha a mam skusit zaspat, aby dom na dalsi den vladala rodit. A ak ma to bude stale boliet o hodinu-dve, mozu to byt kontrakcie...

Do prcic, hlavne ze na chodbe je odstavenych vela monitorov, to ma nemohli zmerat??? Au.

orsi_h
7. apr 2016

@pahu drziiim palce!!

pahu
7. apr 2016

@orsi_h Jaaaj, tak bolesti mam kazdych cca 5-6 minut a trvaju cca 1 minutu... dkysim vydrzat este chvilu a vyberiem sa zase za sestrickami. Snad ma umiestnia na monitor. Spat nedekazem, uz to boli celkom slusne ;)

tomasko27
7. apr 2016

@pahu Ahoj ja som kontrakcie mala no na monitore nic a horsie bolo ze som sa neootvarala