Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
Maminy, mam 2 mesacneho synceka, ako uz niektore viete. Mohlo by ste mi vsak poradit, pomoct ako sa vysporiadat s pocitom menejcennosti? Citim sa tak najma pri svokre a pri svagrinej. Plne kojim a ked ideme niekam na navstevu priala som si aby sme po 2 hodinkach isli prec skrz to aby som mohla malinkeho mohla doma v pokoji nakojit. Viem, ze mozem i tam u nich, ale momentalne sme este stale v obdobi kedy sa pri papani jeduje a chce sa mu kakat. Vzdy ked sa vykaka je dobre , len nie vzdy mu to ide hned a niekedy mu musim pomoct rurkou a potom sa krasne napapa, lenze na navsteve je to komplikovane. Dnes sme sli svagrinej a tam taktiez som chcela ale po 2 a pol hodinke ist lebo som chcela synceka vecer kupkat (kupem kazdy druhy den) a chcela som s nim cvicit (mame hypertonus), ale nic z toho sa nekonalo. Vsetci tam do mna zacali (hlavne svagrina a svagor), ze nech ho nakojim tam a ze co ideme uz domov a nech idem do izby atd. Najprv som nechcela, ale po 10 minutach, co som vravela, ze podme domov tak uz syncek zacal plackat od hladu (to by sme aj stihli prist domov a po ceste by pospinkal v kocari), tak som ho teda nakojila tam a s tym, ze pojdeme domov teda uz. Nakoniec sme vsak prisli az teraz. Stale ho tam pestovali a ked som prosila nech ho oblecu (lebo ho vzdy chce obliekat svagrina alebo svokra) stale ignorovali. Ale je toho vela. Stale sa riesilo ked maleho bolelo brusko nech mu dam UM a doteraz mam z nich pocit, ze oni si myslia, ze to moje kojenie mu tak robi zle a preto ho obcas boli brusko a nemoze sa vykakat. Stale z ich strany UM a UM a neskusala si UM a cajik a atd. ☹ Ja neviem mozno mam len vykyvy nalad a je to normalne. Este sa aj hrozim toho ked prestanem nedajboze kojit, ze nebudem mat mliecko, lebo to ho hned svokra bude chciet strazit a na noc aby u nej spinkal. U nich je to normalne, tam boli vsetky deti odchovane na UM a spavali u nej velmi skoro. Jej dcera jej dali jej synceka ako 2 tyzdnoveho a sla sa bavit von s kamosmi. E ja som taka neni. Nech sa na mna hnevaju, ci nie, ja sa o neho velmi bojim ☹ A este ked mi svokra povedala, ze jej jej syn (moj priatel) padol, lebo ho davala ako 4 mesacneho sedkat na sedacku a oprela vankuse a sla prec alebo ze jej jej dcera (moja svagrina) spadla dolu schodmi s kocarom, lebo ho zle upevnili a vypadla odtial i s perinkou, tak mam este vacsi strach a ten budem mat aj ked bude mat malinky rok ☹ Ach no je toho vela, co by som mohla napisat. Az sa mi chce z toho kolkokrat plakat. Priatel ma v tomto vobec nepodrzi, lebo vraj preco by sme jej ho nedali keby nekojim vraj uz i hned.Poradte mi mam zacat inak premyslat? ☹
@adriana9263 Plne stojim za tebou. Trvaj na tom, ze ty kojis, lebo si presvedcena o tom, ze je to to najlepsie pre tvoje dieta. Nedaj sa presvedcit na UM. Je to blbost ak mas mliecko a maly prodperuje.
Co sa tyka strazenia, som na tom rovnako, moja svokra je zahlcujuca... bojuj, nie je to len o hormonoch, mame deti, lebo sme ivh chceli a nepotrebujeme ich odkladat.
Ak nahodou este niektora nepoznate, resp. ste neskusali biely sum, ked drobci nechcu spinkat... Odporucm vyskusat tuto stranku http://www.uspavac.cz/sprcha.html#.VxyNLItkKll
My to mame stiahnute ako hodinovu nahravku na microSD karte, ktora je strcena v takom mini radiu a pustame to nonstop ked maly nechce spat a velmi to pomaha.. 🙂 tak to len taky tip... 🙂
@pahu Dakujem pekne 🙂 Ja uz som z toho na nervy a vzdy skrz to pohadam s priatelom, lebo on to vnima ako normalne, ze jej ho budeme na noc davat, ale ja sa ozaj bojim. Viem, ze sa hocico moze stat aj mne s nim a ze ona vychovala mojho priatela, ale i tak som s tym neni zmierena. Ako ona nam financne velmi pomaha, ked treba nieco kupit, skrz to nechce a boji sa jej aby sa ale aj neurazila a ja tiez nechcem, lebo je strasne urazliva a musi byt zvacsa po nej ☹
@adriana9263 nic si s toho nerob ja mam to iste svokra dosla na krstiny a bola u nas tyzden dnes odisla zakazovala mi ho davat cez den aby mi spal v noci atd ako ja som jej povedala svoje ze nech sa mi do toho nestara ...potom mi este vravela nech ho necham revat a ja ze nenecham a nechcem aby mal pruh jak obaja jej synovia a bolo toho vela! Ja nekojim nemam mlieko od zaciatku a vycitala mi to pritom ona kojila mozno par tyzdnov..tiez mam ,,super" svokru couz drz sa a nepocuvaj nikoho ty si matka a vies co ke najlepsie pre tvoje dieta..drzim palce a pevne nervy ja mam teraz do leta pokoj kym nepride zas
@jarkajozo Tak to mas rovnake, mozno este v niecom tazsie. Ale zasa si s nou menej hehe 😀 Ale podobne. Ja sa citim kolkokrat ako taka zla matka. A velakrat vypadam pred nimi, ze sa neviem o drobceka postarat, lebo ked ma zrovna doma zle chvilky alebo dni a spomeniem im to a sme u nich u svokry alebo u svagrinej a malicky zrovna ide z domu spokojnucky, napapkany a vykakany tak mi hned vravia aky je dobrucky a ze im hned zaspinkal atd. Aj svagrina stale, ze on vie u koho je mu dobre. Ked to povie raz, tak dobre, ale oni stale a ja uz si pripadam jak nemozna mama, ze doma kolkokrat placka a boli ho brusko, ked mu nejde kakat a prideme inde a ma zrovna dobry den a oni do toho hento ☹ A este nestalo sa ti, ze si sa kolkokrat na babo rozculila? Ako neublizujem mu ani nic samozrejme, ale ze si bola uz zufala, nervozna, zla. Mne sa to stava.
@adriana9263 ja by som si teda povedala svoje a isla domov...trvaj na svojom,ty si mamina,nech svokru aj rozpuci...a ak mas svoje mliecko,len koj,to je pre babo to najlepsie 😉 a ak ho nebudes chciet dat strazit,tak ho proste nedas,im to povies a hotovo...nech si svokra strazi deti jej dcery,ak to jej ako matke nevadi...hlavne sa nedaj
Baby mne davaju tiez dobre rady aj svokra aj moja mama...aj tak si nakoniec vzdy urobim podla seba 😀 viem,ze je to tazke ale skuste jednym uchom dnu a druhym von...
A aj ja som mala obcas nervy na maleho ☹ nie je to na pochvalu ale je to tak ☹ ale nedala by som ho za nic strasne ho milujem...
@stanka2612 Takze som neni zla mama, ked sa obcas rozculim a som s nervami na konci? Ja viem, ze sa to nema, ale vtedy malickeho polozim na minutku aj ked placka a nepomaha naruc ani ziadne tisenie a necham ho lezkat a ja to rozdychavam aby som sa ukludnila a nerozculovala sa nad nim. Celkom to pomaha. Potom si ho nakoniec vezmem ospravedlnim sa mu a vybozkavam ho od hlavy az po paty 😀 Moje zlatko ja ho nadovsetko milujem a preto ked vidim moju mamu, svokru a svagrinu ake su kludne a tak ako pestuju malickeho, tak si vravim, ze to ja som zla mama, ze sa tam na neho rozculim a ze oni ake su kludne, ale potom ma napadne, ze ake by boli keby s nim boli cely den a nie len par hodin. Viem, ze urcite aj svagrina musela mavat nervy na svojho syna, ale nikto o tom neskor nehovori. Este ma aj dnes najedovala, lebo sme tam teda museli ostat dlhsie, tam som ho musela nakojit a este uz sme sa skrz to nekupali a vsetko sme mali posunute akesi ☹
@adriana9263 no tie stavy som mala aj ja,ze tiez som sa musela upokojovat,ked v kuse hodiny vrieskaal a nic nepomahalo ☹ ale snazim sa byt kludna,lebo on podla mna tu nervozitu zo mna citil a este viac bol mrchavy...
@adriana9263 to je bezne 😊 dnes mi reval v aute a som mu povedala ze zastavim v najblizsej osade a tam ho necham ..pripadam si uz suca na psychiatriu hoc on zato nemoze no uz je vela namna..aj v noci ked place a moj si kludne spi ta s nervami mu dam maleho a ja idem spat..hoc nezaspim a po chvilke ked sa ukludnim zoberem mu maleho a ho utisuj predsa potrebuje mamu ...a s prietela si nic nerob ten moj ma potopil ked sa svokra spytala preco nechcem jej dceru za krstnu jabsom len tolko povedala ze nechcem a ja som matka a tak sme sa s jej synom dohodli...a on bavil neviniatko ze on chcel no ja som nechcela no katastrofa...a vety typu kto sa mi postara o dieta ked umrem atd 😃 spisem asi uz teraz zavet ...a jak mi povedala ze naj pocuvam jej rady bo ze som zasrana 22rocna ta len tolko som jej povedala ze je starsia ta ju vypocujem ale nech si vsimne ako mi to vzapeti vyleti cez ucho ta ofucanu hrala 😃 no ale nic si s toho nerobim dvaja kozorozci v jednom byte nedobre to ...teraz sa mi smeje bo par hodin tu neni a do leta nebude no potom pride plac 😊 ...a snaz sa byt pri malom kludna lebo citi to s tebba ...mne sa to nedari tak dufam tebe sa to podari 😊 kolko krat mam chut ho dat naspat do brucha 😊 drz sa zvladneme to
@adriana9263 Ver tomu ze neexistuje maminka ktora dokaze cele roky vychovavat a opatrovat dieta bez rozculenia a hnevu ktory bohuzial z nas vyjde ked sme emocne z toho revu v prdeli.....aj ja polozim maleho ked reve a neviem si rady lebo mam aj malu 2 rocnu a niekedy to jednoducho inak nejde a maly musi trochu aj poplakat samozrejme ze to nie je na viac ako par minut a nie kazdy den a je iste, ze potom mam z toho vycitky ale vsetko bude len a len lepsie...ver tomu a dalsia vec....svagrinu by som razne a inteligentne poslala do riti !!!!Milujem take premudrele a dokonale osobky ktore maju potrebu si dokazovat ze su naj...
@patkak presne a take vedia velke h..no ! Ja maleho nemouem nechat rozplakat lebo by som ho asi neutisila potom zak sa vie rozrevat ahh...a nenavidim ked cela jeho aj moja rodina domna j..u ze nekojim ako keby som ja zato mohla 😞 a potom naj clovek nema vycitky a este ked sa aj ten jeho otec k nim prida...asi budem od kazdeho kto sa spyta na kojenie vyberat 2€ aj na UM nazbieram
@adriana9263
TY si matka, Ty rozhodujes teraz o tom ako a co budes robit so svojim babetkom.
svokra ani svagrina ho nevynosili, neporodili a v noci k nemu nevstavaju 😉
nervy mam obcas aj ja, a to uz to mam po stvrte 😀 sme len ludia, nie stroje, a kombinacia poporodnych a laktacnych hormonov, nevyspatia, strachu a stresu, ze co teraz a preco asi place atd...je v kombinacii s nevhodnou poznamkou vrazedna 😎
mna ked sa teraz nejaka premudrela osoba opyta, ako sa mam a ako to zvladam so 4mi, ked je muz do vecera v praci,tak mam najnovsie oblubenu vetu > "AAAAle, no pohoda, cely den len kavu pijem a nechty si lakujem..."
a ver tomu, ze nik do mna nerype, a nedava mi rady, lebo po tejto vete vlastne ani nie je k comu
😉
obrnit sa, mysliet si svoje, vypocut, a nehadat sa, ich to prejde davat rady, ked uvidia, ze sa nimi aj tak neriadis.
drzim palce.
@adriana9263 moja svokra zasa furt kvaka ze si maleho zle ucim ze ho na ruky hned beriem ked place. Ze ho mam nechat vyplakat a on prestane od unavy..to mi povie ona co s druhym synom do 15tich spavala v jednej postely..kazdy by ma chcel len poucovat co mam ako robit..vsetkym som povedala ze onii si vychovavali svoje deti a ja si vychovam tie svoje ako chcem aj keby ich mam cely den na rukach nosit co ich do toho🙂
@stanka2612
@jarkajozo
@margarita
@denca2d
Maminy moje dakujem Vam za podporu 🙂 Normalne ste ma nabili energiou a ta odpoved na tu otazku, ktoru mi tiez pokladaju, ze cooo ako to zvlaaadas, ako keby som bola nemtava tiez odpoviem, ze v pohode, ze si aj nechty nalakujem. Ono v skutocnosti svokra a svagrina nie su zle, ale niekedy by i oni mohli byt ticho, tak ako som i ja. Velakrat sa mi stane, ze si zakusnem do jazyka, dalsi krat sa robim, ze ich nepocujem a dalsi zasa uz mozno i nieco odpoviem a mozno by som to mala aj inym tonom no inak povedat, ale obcas sa neda a moja trpezlivost to niekedy nezvladne 😀 No ja som tak mala predvcerom v noci nervy, ked sme sa 2 a pol hodiny kojili a aj tak sme nic moc nevypili a staaale plakal a nervacil sa, lebo tlacil a neslo mu kakat a on vzdy z tohi chyty nervy a to uz mame po papani alebo horkotazko troska vypije, ale trva to minimne hodinu, lebo stale mame prestavky skrz to jeho rozculovanie a zrovna v onen den to mal stale tak a uz potom priatel sa uracil zobudit hehe a ze co je a ja ze nic a on ze co ma robit a zo mna vyhrklo otvor okno a ja ho hodim do parku a aj malemu som hovorila ze ho dam do parku alebo do hniezda zachrany, ale potom si dam velakrat aj facku, co to vravim, ale to sa neda niekedy. Lebo som nestastna aj vynervovana zaroven a potom ked si prdne, vykaka sa a hodi na mna ten jeho blazeny usmev, tak hned mu hovorim prepaac a pusinkujem ho. A ja viem, ze zato nemoze, ale byt s nim niekedy cely den je o nervy,ale tie by som mala vacsie keby ho dam svokre na cely den 😀 Juuuj snaad to vsetko zvladnem. Ja mam v konecnom doslednu dobru svokru a super svagrinu len hraju tu ulohu moje hormony, nervozita a podrazdenost s ich niekedy hlupymi poznamkami. Hlavne svagrina a cajik mu davas a uz ti chyti hracku a este mava ocka zaslzene a este neviem co vsetko staaaaleeee....A svokra on je smadny a ked placka a neni hladny? A vcera ked tam doskovne reval od hladu, tak ona vetu typu a je hladny, nevydrzi? A zacala sa chichotat. Ach jooo drzte mneeee 😀😀😀😀
@stanka2612
@jarkajozo
@denca2d
@margarita
A stale som pochybovala, ci som dobra mama a ci len zbytocne vsetko nezvelicujem a ci som zbytocne neni dosledna, ale myslim, ze nie a som spokojna, ze ho len nebachnem do postielky a idem prec, ale ze este pol hodinu na neho pozeram a uistujem sa, ze je v zavinovacke tak, aby sa ma nejako nesklzla na tvar a nezadusil sa a ze mu dam do polovice telicka decku aby ked si nahodou vykopne nozicky, co robi rad 😀, tak ze nebude na ne zima a ze mu davam na noc dolu podbradnik, aby sa mu nepretocil na tvaricku a neprekryl mu nostek a dalsiiich milion veci...Ja som nato hrda, aj ked moznk prehanam a svagrina si z takych veci mozno nic nerobi, neviem. Ona zvykla vstat rano, nakrmit a dat do kresielka a tam bol jej maly stale, lebo tam hned zaspinkal a mohla ona do 12 pospat a teraz ma taky hrbol a zlezanu hlavicku. No neviem kto je teda lepsia matka, lebo som na nu troska ziarlila. Moj maly zboznuje ako kazde deticky pestovanie na rukach a tak najrychlejsie zaspi aj u svagrine, ked ho ma ona na rukach a ked som sa raz stazovala, ze malo spinka, tak jej zrovna zaslal v naruci a teraz vsetci hotovi, ze ona ma zazracne ruky a jemu je pri nej dobre, ze on vie u koho mu je najlepsie a ze ak budem potrebovat uspat, tak nech zavolam ju. Ale nikto neriesil to, ze on na rukach zaspi hocikde a hocikomu a i mne doma ak sa s nim prechadzam alebo s nim stale kolisem ako oni. Ale nie ja ho uspat doma asi neviem. Hlavne, ze ked ho polozili tak sa zobudil a to je tym, ze jeho uspava to ak s nim niekto chodi a to ho uci hlavne svokra a stale s nim hompala aj ked je tichucko a zato jej priatel nadava, ze naco to robi. A 300x jej budem vysvetlovat, ze ked ho nakojim, nech ho necha lezkat, ze tak nam kazala z gastra lekarka, lebo ma reflux taky nie prisilny, ale grckava ak sa po papani zdviha ale nie ona hned, ze nie ja si ho vezmem a opatrne a kde su do riti moje slova, ze ho ma nechat lezat??? ☹
@adriana9263 neboj sa a povedz narovinu ze ty si matka a ty budes rozhodovat kto s nim co bude robit...neboj sa otvorit usta je to tvoje dieta 😊
@jarkajozo Smejko 🙂 Teraz vstavate? I my 😉
ano tak zvykneme dakedy prekvapi aj o pol 6 ja revem ze chcem este spat a on sa mi rehli do tvare :D ale tuto noc bol super jak som ho okupkala a ulozila o pol8 spal az do 1:30 prvy krat co spal viac ako 4 hdiny 🙂 uplne super bol v noci hoc potom jak vstal tak plakal hodinu bo chcel spat a nevedel ta som jazdila s nim v kociku po byte 🙂 a uz ked velmi plakal som mu povedala ze nech tichsie place bo pride teta zo socialky a ho zoberu :D bo to v panelaku vsetko pocut a byvame v takom kde sme 3 mlade rodiny a vsetko geriatria :D
@jarkajozo Tak to super spinka 🙂 A kolko mate?🙂 My uz spinkavame tak od 20:00 do 03:00, ale i to ho musim budit, nerada ale ked mam potom prsia jak balony az ma to boli ☹ A ked si odsavam, tak je to este horsie a tvori sa mi ho viac a viac, ze by som musela kojit aj kazdu hodinu. Teraz idem na jeden operacny zakrok do nemocnice na jeden den a chcela som si odsat, ale ja som mala doteraz mlieka tak akurat podla toho ako maly vypil a ako som si teraz zo 2x odsala, ale len nejakych 60 ml, tak sa mi vela mlieka zacalo tvorit a teraz mi to len tecie stale ☹ Tam neviem. Ved hadam jeden den na UM mu neublizi.
6 tyzdne uz mame 🙂 ja nekojim sme na UM tak som rada ze tak krasne spinkal prvu noc co tak krasne to dal...ja som tiez odsavala no cim dalej tym viac stracala a nakoniec neostalo nic maly sa mi nechcel prisavat odmietal ma...
@skarabubu ja kupujem sunar ale premiovy a nikdy nas nezapiekol 🙂
@adriana9263 ja uz som skusala vela veci no mne sa nechce prisat maly na bradavku vobec :( sem tam chytil aj to sa zlostil a klobuciky chcel ale tiez ich potom zacal odmietat

@lenadka ticho ti zavidim..to zasa mojho cez den uspat je umenie..zasli tak o11tej vecer ale spi aspon do rana