Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
@pahu toho sa bojím aj ja ze ako s bruškom fungovať a malou keď bude chcieť byť všade 🙂 ale zvládli to iné zvládneme to aj my ;) ja zas si to chcem teraz užiť za mlada a potom už len makať 😁
@nikussska123 ked to zvladnu mamicky dvojiciek vy to zvladnete urcite 😘
co sa nocnikovania tyka, ja na to dlabem az kym sam nezacne spolupracovat, pri prvej som sa este snazila, a mala mindraky, ze dieta kamosky je sikovnejsie, ale nakoniec sa mi vsetci oducili po 2.roku zivota za tyzden cieleneho nacviku.
mozno aj tym, ze mame velke a motoricky lenivsie deti, ktore ledva sedia tak 8mesacne, chodia najskor v 14.mes.
drzim sa rad tohto clanku, a snad aj toto najmensie odplienkujem ako starsich surodencov
https://static.prozeny.cz/images/pdf/pomoc_nocn...
@akdalv333
no ja som to studovala pri prvej, nakolko bola hypotonicka a cvicili sme Vojtovku, nie je to naozaj o sedeni, ale o neurologickej zrelosti zvieracov mechura. tam ako test uvadzali, ze dieta je vedome schopne ovladat tie zvierace az ked dokaze samo bez drzania sa zabradlia vyjst a zist dolu po schodoch. na mojich to plati uplne presne.
synatora som zacala odplienkovavat den po tom, ako som ho pristihla ze ide na poschodie domu a oboma rukami drzi odrazadlo 🙂
ale ja nikomu neberiem snahu a cas, ale mnohe takto spociatku poslusne deti, len co zacnu chodit, na nocniku neobsedia ani sekundu...kamoskina sa 9 mesacna pravidelne vykakala po ranajkach, akurat potom bojkotovala nocnik dalsi takmer rok a skoro do 3 musela mat plienku na noc.
ale kazde dieta je ine, a to je dobre.\hlavne nech su zdrave, nie?
@margarita presne tak.. 🙂 ja som tiez mala plan ze nech si zvyka, skusim ho posadzat... ale potom som videla v mojom okoli a v rodine, ze vsetky mamicky co to skusali tak zbytocne, bud sa deti sekli zrazu, alebo mali case a erziu a strach a boloto este horsie... a dakujem za tip, odsledujem to aj ja tak 🙂 a tiez nikomu neberiem jeho postup, kazda mamina nech robi ako uzna za vhodne 🙂 ja sa riadim "skusenostami" 🙂
Jasne! Ja som kupila serblik sby ma ptedtala mama otravovat ze nech skusim. Takto jej ho obcas odfotim ze furt nic a je pokoj 😅
Tak zeny, v nedelu sme dobrali atb a v od pondelka vecer teploty 38 a viac. Vcera sme boli u dr. ( moja intuicia hovorila jasnou recou:zuby-no doktori to nechcu ani pocut!) Zobrala crp, nizke, moc negativny. Ze ak teploty do piatku neprejdu mame prist a posle nas na krcne. Tuto noc teplota 39, prehnalo ju. Vysledok?.dnes 2 jednotky vysli! Takze ak ma niekto bude presviedcat este ze zo zubkov teploty nad 38 byt nemozu, tak mu to nezozerem. My sme si odteplotovali zuby aj s 39st. Tak ako je kazde dieta ine, tak to znasaju inak....
@18lula4 hlavne,aby jej uz teplota klesla!
@alllexis13 presne, dakujeme😘 zatial je bez...
No takze je to tak dievcata. Ako vcera vysli zubky, teploty skoncili. Ale..zda sa mi ze je aj trosku po trupe vyhadzana takymi skoro neviditelnymi vyrazkami, aj po cielku, pozriem ci este niekde ked ju budem prebalovat...mozno aj ta 6-ta to bola...
@18lula4 ahoj mi sme mali to iste pred dvomi tyznami teploty 39 nemohla som mu ich zbit dole 4dni vkuse ekari nevedeli z coho mali bol aj mrzuty tak isto posielali nas kade tade a ja som ties hovorila doktorke ze zo zubkov ta ze vraj to neni mozne zeby bol taki mrzuty a teploty mal predne dva sa nam prerezali a ocni nam visiel a ties sa vihazdal ale ona mal take flaki cervene po trupe aj hlavicke nevedeli sme s coho to moze byt ale bral antibiotika tak som mu ich visadila a na druhi den nic
@18lula4 ano to je urcite ona a dr.hovoria aj sa pise ze to ma dieta raz a potom odolne voci nej no ale nieje totak poznam viac matiek co hovorili ze uz to mali dva krat(( nam uz asi stolicky idu alebo co zas mu je(tato noc?rev uplny a cecek v hube furt..uz ako neviem kedy si ja pospim(
@nikussska123 naša Simča má desať mesiacov a ja som teraz v 12.- tom týždni, strach preukrutný, nielen kvôli tomu, ako to zvládneme, ale aj kvôli druhému bábu, aby bolo v poriadku, nejako to celé veľmi prežívam. A k tomu ešte moje celodenné nevoľnosti
Mame 9mesiacov a za 3 mesiace nam vyslo 6zubov,za ten cas mala dokopy asi 7tyzdnov sopliky a 2x chora na antibiotikach,teraz kasle a zase soplik kedy sa to uz skonci.
@matvejkovamimushka jeejda menko .. je mi to jasné ze je to dosť obtiažne zvlášť s bruškom a takým malým lezunom ... Budem isto aj ja mať strach o drobčeka v brušku ked bude to som mala aj pri malej zvlášť keď som mala mensie problémy aj toho sa bojím aby to nebolo tak ako pri prvom ale uvidíme...
@nikussska123 tak ja som pri malej strávila veľa času nad zachodovou misou, teraz mam síce celý deň žalúdok ako na vode, ale aspoň nezvraciam, no večery sú kruté, vtedy ma až bolí celé vnútro, ako má napína
@matvejkovamimushka gratulujem k druhému tehu a neboj zvládneš, mám kamošku čo sa jej druhé mimi narodilo, keď mal prvý syn 15 mesiacov a vieš aký parťáci s nich potom boli na hranie? to moje deti nikdy tak, lebo je medzi nimi 5 a 6r. rozdiel.
@matvejkovamimushka tak ja vďaka bohu také stavy nepoznám pri maličkej som ani nevedela ze som tehotná az na to ze mi strašne chutili gumové cukríky ktoré som dovtedy vôbec nemusela ;) a pri druhom nechame sa prekvapiť

@stanka2612 on len kuse donej vie ze sa nou papa no nevie sam aj teraz do nej len kusal no bolo to vsade 😁