icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

zajo79
11. apr 2011

@fleuerette nemas gestozu? tlak mas aky?

zajo79
11. apr 2011

@fleuerette opuchy a problemy z ocami - POZOR NATO! urcite to spomen doktorovi. to vobec nieje sranda

janina7911
11. apr 2011

@mim111 Neviem, podľa mňa sú plienky s potlačou zbytočne predražené... vyčítala som na nete, že celkom sú baby spokojné s bielymi plienkami KIKKO LUX, dajú sa kúpiť v balení po 10 ks, majú vysokú gramáž a dobre pijú... dajú sa kúpiť skoro všade, ale pravdou je, že najlacnejšie som ich našla v Čechách. A záleží, či chceš na prebaľovanie, alebo na podkladanie pri papaní, odgrgávaní, prebaľovaní... vtedy by som mala doma tak 20, max. 30 ks menšej veľkosti.
Keď prebaľovať, tak to je na mňa už veda. 😀

janina7911
11. apr 2011

@fleuerette Na toto pozor... to fakt môže byť tlak. Určite povedz lekárovi. Na opuchy toho veľa neporadím. S krvácavými ďasnami sa ja pasujem od začiatku tehu a to mám úplne jemnulinkú kefku, že niekedy mám až pocit, jak keby som si zuby ani neumyla... ale to len raz potiahnem kefkou po zuboch a krv ide... čiže toto asi len vydržať, zubár mi na tehu prehliadke poradil pastu na krvácavé ďasná, skúsila som tri druhy a z každej ma napína... jediná pasta, ktorú v tehu snesiem je obyčajný odol.

fleuerette
11. apr 2011

@zajo79 tlak mam medzi 90 - 97 vrchny, maximalne. to uz aj doky na mna skusal, xixixi. Aj bielkoviny v moci su ok

mim111
11. apr 2011

@fleuerette
ahoj
tak asi som si predstavovala počet - 20 ks, to by mohlo stačiť, radšej by som tiež kúpila obyčajné biele...tak sa teším, že sú lacnejšie, Ďakujem 😉

opuchy....no ja som tretí deň opuchnutá, nohy - myslím tak, že v kuse 3 dni 😢 - chodidlá, členky a trochu lýtka, tiež mám magnézium 3x denne...takže nejak podobne ako ty, mám pocit, že aj prsty na rukách, mám mierne opuchnuté, zatiaľ nie veľmi, ty to máš oveľa horšie, aký máš tlak? Ja si musím merať aj tlak ..no a dnes mám tak 130/90..- a teraz dokonca 131/97 😠 😠 . 😖 mohol by byť aj nižší!. 😒 gyndoš povedal, že je zlé ak mám opuchy aj ráno...no a bohužiaľ mám aj ráno, tak v stredu idem na výzvedy, čo poradí...včera som sa zobudila o 4.tej ráno a nohy vôbec neodpuchli 😠, pre mňa šok, lebo nikdy v živote mi predtým nepuchli nohy...
Asi by si mala ísť k lekárovi, prípadne mu zavolaj, nie je to sranda.
Držím ti palce, aby to prešlo, inak mi hovoril, že nohy vyššie ako panvu si mám dávať...ale to je dosť problematické a pre mňa nepohodlné, tebe to možno bude príjemné, vyskúšaj. DRž sa. 😉

fixi3
11. apr 2011

Ahojte baby, aj mne v poslednom case pribudli podobne problemi ako vam....od vcera mam hrozne krce v podbrusku, miestami az neznesitelne....dasna aj mne krvacaju od zaciatku, nepomaha mi na to ziadna pacasta a tiez mam najemnejsiu kefku takze to ozaj len vydrzat...Na opuchnute koncatiny je dobry krem ELASTIK Q relax, davam si ho aj na krize,tie ma bolia vkuse.....vsetko uz musime len vydrzat....nech uz je jun....

janka830
11. apr 2011

@kukujka ďakujem budem sa teši´ˇt teda na info..🙂 tú blízkosť tých lekárov ti neskutočne závidím 🙂

mim111
11. apr 2011

@janina7911
ja ti ani neviem na čo tie plienky...asi na to utieranie a pod 😀 , aj keď - asi preto, že to je moje tretie dieťa, si to budem zľahčovať ako sa dá...takže vlhké utierky to istia 😀 , ale nejaké tie plienky si asi kúpim.
Len sa teším, že sa používajú tie obyčajné, biele....a teraz ma napadlo, že na prebaľovanie sa asi tiež dajú kúpiť nejaké podložky, tak si pomôžem asi aj tým 😀
ďakujem ti za info

janina7911
11. apr 2011

Baby dnes držte palce, ideme na prietoky, tak nech je všetko ok. 🙂
Pozerám, že každá sa tu pasujeme so svojimi "sprievodnými javmi tehu"... ja už dlhšie mávam kŕče, ktoré ale prejdú predýchaním, tak manžel už včera začal, že by som si mala pobaliť tašku, lebo ani srnka netuší, čo kedy príde. 🙂

janka830
11. apr 2011

@janina7911 džím palce aby všetko dobre dopadlo 😉 potom daj vedieť čo a ako, konečne budeme mať v tých prietokoch jasno 🙂
a závidím ti že uvidíš svojho drobca už dneska..my uvidíme až zajtra ale najradšej by som sa pozerala stále 🙂

mim111
11. apr 2011

@janina7911
držím palce,
ja si tiež idem pobaliť tašku...radšej nech tam niekde zbytočne trčí ....ako keby mi mali potom nosiť veci, ktoré im nadiktujem po telefóne 😉
ja idem v piatok na morfo uzv a prietoky, porovnáme.

maj sa

fleuerette
11. apr 2011

@mim111 mim a preco mas teraz morfo usg?

nenullienka
11. apr 2011

No dnešná poradňa nedopadla dobre, mám strašnú mykózu, dostali sme tabletky do pošvy doktor vravel, že do pôrodu sa jej musím zbaviť. A to mi ešte nerobil ster na streptokoka, určite ho budem mať. Doteraz som také nič nemala 😖 😠 😒 ☹ sakra až teraz. Robil aj EKG malého to je dobré tak aspoň niečo a 26.4. idem na materskú 😀 hurá aspoň sa zbavím vychádzok 😀 🙂

fleuerette
11. apr 2011

@nenullienka a ako sa prejavuje taka mykoza?

janina7911
11. apr 2011

@janka830 Ja sa tiež teším, že ju uvidím. 🙂 A skúsime aj 4D, doteraz sa ukazovala tak poskromne, máme z troch pokusov 3 40-sekundové avi-čka. Tak snáď dnes to vyjde lepšie. 🙂 Ale dôležité sú dnes prietoky, tam hlavne nech je všetko v poriadku.

nenullienka
11. apr 2011

@fleuerette mám veeeeľa bieleho výtoku a strašne svrbíííííí 😀 hrôza.

fleuerette
11. apr 2011

@nenullienka joj tak to nezavidim, dufam, ze sa rychlo preliecis. Nejaky vytok mam aj ja, preto som sa pytala ale slipova vlozka to poriesi a nastastie nic nesvrbi 😎

janka830
11. apr 2011

@nenullienka
@fleuerette ja som mala tiež výtok teda stále mám , ale nesvrbel..pýtala som sa nato vtedy lekárky a povedala že je to bežné..že tak dlho ako to nepáli nesvrbí alebo tak je to v poriadku...prajem ti aby si sa čo najskorej preliečila...

čo je to ten streptokok??? 😖

mim111
11. apr 2011

@fleuerette - na predchádzajúcom morfo mi "naordinovali", že v 30 tt treba znovu, lebo malý mal nejakú komôrku v jednej obličke väčšiu ako by mal mať a mám myóm pri krčku, tak vraj musia skontrolovať, čo sa odvtedy stalo...tak ale ja dúfam, že to bude skôr zábavka pre deti - kuknú zase na brata 😀 a ulejú sa zo školy 😀

@nenullienka - neboj, prejde to, ja som mala hrozne silnú mikózu po jarných prázdninách, som tam vliezla do wellnessu 😔 s deťmi...mudr po pol sekunde vyšetrovania už aj ordinoval lieky 😀 ...a prešlo to perfektne, poviem ti, to je úľava, keď prestane svrbieť 😀 , tak sa drž a nech to rýchlo prejde, teraz mám stále výtok, ale vraj taký klasický tehotenský, čiže slipvložka stačí a nič nesvrbí, chvalabohu

andrea1977
11. apr 2011

@janina7911 tak skoro na prietoky? ja idem az v 36.t.t. Mas nejake problemy, ci tvoj doki objednava tak?

mim111
11. apr 2011

@andrea1977
mne tiež idú kontrolovať prietoky, vraj automaticky v 30.tt...nemajú to všetky?

kaara1980
11. apr 2011

@mim111 tak ale ja som sa nesprchovala celá 😕 ,len podvozok ,A veru mi to super pomohlo 😉

kaara1980
11. apr 2011

@nenullienka neboj,po liekoch ti to do týždňa prejde,len sa vyhni sladkému a plesnivým syrom,umývaniu mydlom od spodu,aviváže na nohavičkách.pi veľa kyslomliečnych výrobkov s probio kultúrou 😉
@janina7911 nezabudni nápísať ako bolo na prietokoch 😉
@nenullienka a aj ja nastupujem 26.4 😀 .snes som sa bola vypísať z marodky a od zajtra čerpám dovolenku.Kedy ti povedal tvoj dr že ti vypíše MD?priamo 26?

kaara1980
11. apr 2011

Kočky,ako sate tehotné farbíte si vlasy?ja rozmýšľam,že sa dám ešte pred pôrodom trošku do pucu a rozmýšľam nad melírom 😕

nenullienka
11. apr 2011

@kaara1980 Ahoj, áno 26-teho mám prísť na krv a aj materskú mi vypíše a ukončí PN, konečne 😀
Ja si vlasy farbím a zatiaľ mi farba vždy chytila, aj som sa pýtala či to neuškodí bábätku ale že nie 😀

nenullienka
11. apr 2011

@janka830 Streptokok je baktéria, ktorú má v tehotenstve cca 40% žien, pre ženu nie je nebezpečný ale pri pôrode sa ním môže dieťatko nakaziť, preto ak ho máš liečia ťa atb. a pri pôrode dostaneš infúziu s atb.

kaara1980
11. apr 2011

@nenullienka to len mne chce tá šibnutá dr vypísať MD vraj až 2.5 ale s dátumom 26.4 😠 .tej asi švitorí.Ja som mala PN od obvoďáčky,tam som si dnes posedela 2 hodiny,medzi nachcípanými ľuďmi 😠

nenullienka
11. apr 2011

@kaara1980 ale to ti na sociálke uznajú že ju prinesieš 2.5. s dátumom 26.4. to je riadna blbosť 😅 😨 Moja obvodná uprednostňuje tehotné, veď chytíš nejaký vírus, koza je to. 😀 😀 😀
Mňa dr. upozorňoval, že to má hneď zaniesť na sociálku, keď mi dá všetky papiere. Lebo som v ochrannej lehote keďže mi nepredĺžili zmluvu aby som nezaberala miesto.

andysok
11. apr 2011

@kaara1980 ja chodim ku kadernicke raz za mesiac.....mam svoje tmave a teraz nosim svetle, jediny rozdiel je v tom kedze zareagovali hormony, ze mi musi pocas tehu o otien zosvetlit a znizit dobu posovbenia