icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

kaara1980
18. apr 2011

@nenullienka ja som sa tiež vystrašila minule,lebo mi bolo nejak vlhko a som aj cítila,ako mi niečo šplechlo.Celé nohavičky mokré,už ma chytala panika.Ale viac sa to nezopakovalo,tak som sa už potom ukludnila.Viem,že aj v prvom tehu som behala so slipovými vložkami a teraz zas 😉

sisi0211
18. apr 2011

Dosla som od lekarky. Tak si predstavte, ze mala je priecne 😢
Od januara mi moja gynekologicka stale hovorila, ze je hlavickou dolu, tak som sa tesila 😖 a teraz toto. Vraj mi z tejto polohy moze aj skor odtiect plodova voda....

bubu84
18. apr 2011

Ahojte babulky ako sa mate a deticky? My dobre, v noci sa uz vobec nevyspime, pravidelne som okolo 3 hodiny rano hore a uz potom nespim, dospavam ked pridem z prace..Malicky kope stale, robi take srandovne kopceky a vlnky.. 🙂 uz ratam dni do materskej, lebo potrebovala by som uz oddych, musim si este zistit v praci ako to je s cerpanim dovolenky, neviete nahodou poradit co by bolo najlepsie, mam este celu tohtorocnu co je 20 dni.. 😒
V piatok nam uz prisla aj postielka, dnes manzel chce zlozit, aby sme vedeli, ze je v poriadku, tento tyzden budeme mat aj kocik co sme kupovali,.. uz som si konecne aj zoznam dala dokopy, co vsetko potrebujem nakupit, je toho dost.. 🙂

bahara
18. apr 2011

🙂 Ahojte baby je normálne keď mi často tvrdne bruško?Aj keď pokojne ležím? 😒 som počula,že keď to nie je pravidelné..o nič nejde no aj tak ma to znepokojilo..malá sa mi neprestajne mrví 🙂 čo je fajn ale to tvrdnutie mi stále vŕta v hlave 😕 deje sa to aj niektorej z vás?

mimca20
18. apr 2011

@bahara Ahojcek. Aj mne tvrdne posledne 4 dni brusko pocas celeho dna. Zajtra rano idem k svojmu gynekologovi, tak uvidim co povie. Beriem 3 krat denne magnu B6 a dajako to nepolavuje. Nie si sama...

mimca20
18. apr 2011

@bubu84 Ahojky. moja svagrina vybrala si svoju dovolenku pred nastupom na matersku, aby jej zbytocne neprepadla (alebo si ju mohla dat preplatit zamestnavatelom).

sisi0211
18. apr 2011

@mimca20
Podla zakona ti dovolenka nemoze prepadnut a preplatit ju zamestnavatel moze, len pri ukonceni pracovneho pomeru.

bahara
18. apr 2011

@mimca20 No veď aj pred tým som to mala a brala som magnézium no nebolo to také časté hm.. až teraz presne pár dní..cca 3-4...to je často 😨 tak dúfam,že to nebude nič vážne..ešte by som bola rada keby si v brušku pobudla čo najdlhšie 🙂 držím aj tebe palce 😉

mimca20
18. apr 2011

@bahara Ja som bola 5.4. na poradni a povedala som o tvrdnuti bruska, vtedy sa mi to stalo mozno 2 krat za cely tyzden. A teraz to uz trva niekolko dni, tak preto som dnes volala sestricke a ze zajtra sa mam prist ukazat z rana. Tak tiez dufam, ze to nebude nic vazne... Uvidime, aj my by sme boli radi, keby malicke vydrzalo v pohode v brusku do juna bez problemov.

bahara
18. apr 2011

@mimca20 Veď to ..ale hádam bude dobre 😉

mimca20
18. apr 2011

@bahara Uvidime, dam zajtra vediet ako sme dopadli a co mame nove. Drzkaj sa. Pa

bahara
18. apr 2011

@mimca20 O.ka držte sa aj vy..

nenullienka
19. apr 2011

Ahojte babulky, ja som si kontrolovala čo treba do pôrodnica a našla som, že lieh na pupček na ošetrenie. To si ho mám tiež kúpiť a zobrať so sebou či to v pôrodnici dávajú? A na doma si kúpim. Viem, že sa to natieralo aj takou fialovou vodičkou?

andrea1977
19. apr 2011

@nenullienka ahoj, ano ja som este pri 1.dcere pouzivala lieh na pupcek, ale do porodnice to netreba brat.

janina7911
19. apr 2011

@bubu84 Ja som tiež silno dumala, kedy čerpať zvyšnú dovolenku. 🙂 Ako najlepšie riešenie mi vyšlo vyčerpať si ju po skončení MD, pred nástupom na rodičovskú dovolenku. Tak aspoň ešte pár dní po skončení MD dostaneme viac peniažkov a až potom nabehneme na "krásnych" 190,10 €. 🙂

sisi0211
19. apr 2011

@janina7911
Mne sa oplatilo cerpat dovolenku teraz v aprili, pretoze v 1. kvart. 2011 sme mali rozne premie a bonusy a dovolenka sa vypocitava z predchadz. stvrtroka. A keby som ju brala az po materskej, tak sa mi pocita z nejakeho pravdepodobneho zarobku, ktory je omnoho nizsi. Este si zistite presne kedy a kolko za nu dostanete. 😉

janina7911
19. apr 2011

@sisi0211 To je pravda, s tým výpočtom dovolenky, to ma nenapadlo. 😅 Len mne by sa to moc neoplatilo, jednak za posledný kvartál sme nemali nejaké odmeny a tým, že som si platila DNP a čerpem PN aj z toho, tak dostávam maximum...

bahara
19. apr 2011

@mimca20 Ahoj tak mi to nedalo a šla som dnes aj Ja pre istotu k lekárke 🙂 je všetko v poriadku len mám trocha skrátený krčok no nie je to nič strašného 😉 malá je o.ka..mám dodržiavať kľud veľa odpočívať..čo si dosť dobre neviem predstaviť lebo už aj tak toho málo spravím a stále len polihujem haha 🙂 pekný deň 😀

kaara1980
19. apr 2011

no hurá,konečne máme aj my kočík 😀

kala
19. apr 2011

@kaara1980 a aký kočík si kupovala ja absolutne neviem aký by som chcela 🙂

kaara1980
19. apr 2011

@kala my sme kúpili Cam Cortinu

lucia1981
19. apr 2011

...my už máme tiež objednaný kočík, príde po Veľkej noci Danny Sport Prestige Flowers Collection 2011,už sa neviem dočkať kedy ho budeme mať doma... 🙂

sisi0211
19. apr 2011

my sme kupili Casualplay Jazz Play

leni831
19. apr 2011

@micu13 doma je vzdy co robit ale da sa nachvilocku si lahnut a oddychnut si 🙂 ,ja to striedam chvilu lezim a potom zasa troska porobim a tak.Neskor vyzdvihnem dceru zo skoly ,naucime sa a hned je vecer.

katinka71
19. apr 2011

aj my vybalujeme kocik,kupili sme trojkombinaciu v akcii Maxi Cosi mura 4,hlavne kvoli terenu,pekny vecer prajem

kukujka
19. apr 2011

@nenullienka ja si myslim,ze to len potom na domov treba kupit

janka830
19. apr 2011

aj my už máme doma kočík, pekne pripravený na povale je 😉 neviem sa dočkať kedy už s ním vyrazíme 😀

mimca20
19. apr 2011

@bahara Ahojky, uz mame za sebou dnesnu kontrolu. Vsetko OK v najlepsom, vazime 1400gramov, priberame docela fajn. Len sa trosku mame setrit, ak stvrdne brusko, tak si mam lahnut, sadnut nohy vylozit a oddychovat co najdlhsie a najviac. Takze tak. pa

micu13
19. apr 2011

@leni831 no to je dobra taktika 🙂 Ja sa hlavne tesim ze nebudem musiet rano vstavat na budik 😅 Len dufam ze budem mat este relativne dobry spanok 🙂

janina7911
20. apr 2011

@lucia1981 Super, ja už mám tento kočík asi dva týždne doma. 🙂 Je super, zatiaľ nesklamal, nech som s ním vyvádzala čokoľvek... koľko ja som sa s ním už nabrúzdala po dome. 😀 Len som nejak nepochopila to predĺženie športovej časti... nasadiť to ide, ale že by to niečo predlžovalo, to ani že ne. 🙂 My máme farebné prevedenie daisy. Ktoré čaká vás? 🙂