icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

sisi0211
20. apr 2011

@lencita
Nic sa neboj, ja nemam este kupene nocne kosele! To ked nahodou pojdem do nemocky skor, tak neviem, neviem. Tiez este nie som zbalena 😅

lencita
21. apr 2011

@sisi0211
@lucia963 dakujem za upokojenie 🙂 rada pocujem, ze v tom nie som sama 🙂 ale dneska si ju uz naozaj zbalím! 😀 a uz zacnem prat aj malemu veci..no ale to az od buduceho tyzdna, netreba to silit 😀

janina7911
21. apr 2011

@lencita Nič si z tej veľkosti miminka zatiaľ nerob... našu malú tiež na poslednom USG lekár zmeral a zahučal mi, že podľa merania sme v 34tt (v skutočnosti som bola začiatok 31tt), tiež by sa mi nebol krvi dorezal. 😀 Ale potom ju zmeral ešte asi 4x a už mu to tak divoko nevyšlo, povedal mi, že teraz prakticky je už deculo celkom veľké na nejaké presné meranie a že sa nemám báť. 🙂 A poznám x báb, ktorým lekári podľa USG hovorili, aké budú mať veľké deti a narodili sa "štandardne veľké" miminká. Takže hlavne nech sme zdravé my aj bábätká. 🙂
A ja tiež som zbalená asi tým štýlom, že tu mám síce už kufor s nejakými vecami, zoznamom, ale furt si hovorím, že toto ešte stihnem dokúpiť, tamto ešte stihnem dokúpiť... 😉

lusilia
21. apr 2011

Ahojte tehulky, ja viem, ze sem neprispevam, tiez som junovka, ale potrebovala by som poradit..., teda dufam, ze vam to nebude vadit 😉
Ked ste posielali zamestnavatelovi listok na matersku, treba k tomu aj nejaky oficialny papier so ziadostou a ak ano nemate nejaky vzor? Dakujem pekne a drzte sa 😉
A teda co som len nejaky koniec precitala, vidim, ze sa uz balite, no ja by som mala asi najviac stresovat, kezde som prveho synceka rodila v 36tt a teraz som veru este neni zbalena a ani poprate nemam, ale pevne verim, ze tento krat to vydrzime aspon do 38tt 🙂

janina7911
21. apr 2011

@lusilia Pokiaľ mám dobré infošky, tak Ti lekár vystaví "Žiadosť o materské", tú odnesieš zamestnávateľovi na potvrdenie a potom na SP (podľa sídla zamestnávateľa). Zamestnávateľ Ti dá potvrdenie na tlačive „Potvrdenie zamestnávateľa o zamestnancovi na účely uplatnenia nároku na nemocenskú dávku“. To tlačivo sa dá stiahnuť na stránke SP - http://www.socpoist.sk/616/1567s.
A vraj keď sa bábo narodí, tak sme povinné oznámiť SP (podľa sídla zamestnávateľa) rodné číslo dieťaťa.

lusilia
21. apr 2011

@janina7911 , ale mozem to poslat aj postou, nie? nemusim tam chodit osobne, uz si nepamatam ako som to robila predtym. A myslim, ze mne gynekolog hovoril, ze mi to zamestnavatel posle na socialnu, no neviem, asi si budem musiet zavolat do prace. Ale teda dakujem 😉

marya
21. apr 2011

@lusilia Cau Lusil 🙂 hej, urcite to mozes poslat postou, ja mam zamestnavatela tu kusok, ale keby to bolo dalej, tiez by sa mi nechcela tam kotulat 🙂 ale tiez budem volat s kolegynou, predsa len, nech viem presne co a ako 🙂

Ja tiez este nie som pobalena, ale postupne uz zhrnam zasoby, ale je to ovela lepsie ako pri Petkovi, vtedy som toho mala strasne vela, lebo som si myslela, ze to vsetko budem potrebovat, teraz uz beriem len to, co viem ze fakt treba, takze ani nestresujem 🙂 a nic sa neboj, kamoska prvu dcerku rodila tiez v 36 tt a druhe babo dva roky nato prenasala 10 dni.. 🙂 a ako sa ma Alanko ? 😵

lusilia
21. apr 2011

@marya ahoj...a myslis, ze im tam staci, ked poslem len ten papier, netreba k tomu aj nejaky list? viem, ze na rodisovsku je, ten som aj na nete nasla, ale na matersku som nenasla.
No som zvedava, ako to teraz bude, zatial vyzera byt vsetko ok, tak hadam budeme na termin 🙂
A Alanko v podstate dobre, vsak to Ti potom napisem 😉

kukujka
21. apr 2011

@lusilia ahoj ja som uz dva tyzdne na materskej lekarka mi dala tlacivo za to sa platilo 1e a to som zaniesla zamestavatelovi a on to posielal na socialku nic viac odomna neziadali

sisi0211
21. apr 2011

@lusilia
Zalezi akeho mas zamestnavatela. Moj to za mna vybavi na SP, ale nie vsetci su taki ustretovi 😖

marya
21. apr 2011

@lusilia asi to zavisi od zamestnavatela, ja len dorucim ten papier od Dr. a ostatne uz spravi kolegyna, asi sa treba s nimi dohodnut, nech to vybavia, aby si nemusela mat vybavovacky 🙂

lusilia
21. apr 2011

Dakujem zienky, no hadam im bude stacitm, ked im poslem len ten papier od gyndosa a pre istotu tam zavolam 😉

katema
21. apr 2011

@sisi0211 je to povinnost zamestnavatela nahlasit na SP..
ale zial, nie vsetci poznaju svoje povinnosti ☹

kaara1980
21. apr 2011

@lusilia ja som si bola včera po papier na MD a len som ho dala našej koordinátorke a šmitec.Ona to posiela na centrálu a oni zas do sociálnej.Tak dúfam,že to aj vybavia 😠

andysok
21. apr 2011

@kaara1980 a matersku ti pripravila gynda?ona mala aj to tlacivo?

bambina005
21. apr 2011

Ahojte babeny,ja mám TP 19.júna 🙂

mim111
21. apr 2011

ahojte, prosím vás o informáciu alebo skúsenosti o nemocnici na Kramároch - Dérerovej, chodíte tam niektorá?
Ďakujem, musím ešte dnes ísť do nemocky, asi to budú Nové Zámky, ale do úvahy pripadá aj Dérerova, len je to vraj stará nemocnica....
😒

nenullienka
21. apr 2011

Ahojte babule, dnes svokra povedala, že meno ktoré máme vybraté pre malého, že jej sa nepáči. Má byť Matej. Vraj to je hnusné meno 😖 😒 ☹ . Ja som skoro skolabovala. Úplne som z toho mimo. Najlepšie na tom je, že to povedala len priateľovi. Ja som u nich nebola lebo sme piekli koláčiky. A teraz neviem či mám vymyslieť iné ☹ ☹ 😅 😅 Toto meno sme hne´d vybrali keď dr. povedal, že to bude chlapček. Mne sa páči aj Maxim ale priateľ je proti. Tak fakt neviem. Ma nahnevá tak dám Maxima a hotovo ☹ 😒 😠 😖

kukujka
21. apr 2011

@nenullienka ani mojej svokre sa nepaci meno ake ideme dat,ale nic s tym neurobi my sme uz rozhodnuty .urcite kvoli nej ine meno nevyberaj ved matej je krasne meno

sisi0211
21. apr 2011

@nenullienka
Ona mala moznost vyberat mena, ked rodila svoje deti. Toto bude vase dietatko a date mu meno ake sa paci vam. Podla mna sa kvoli nej vobec neznervoznuj. Nezabudni, ze aj dalsie meno ktore vymyslite moze okomentovat. Aby sa nestalo, ze budete vyberat kym natrafite na jej oblubene. 😒

micu13
21. apr 2011

@nenullienka presne tak, vobec sa nenechaj odradit!! Bude to vase dieta a to co uz je ze vyslovi nieco take ze je to "hnusne meno" no nemam slov.. 😠 😠 😠

micu13
21. apr 2011

No dievcata, dnes som dobojovala v praci a uz si konecne mozem zacat uzivat MD. Teraz budem mat kopec casu na to aby som si vsetko nachystala, zabespecila a este si aj oddychla v lehatku na dvore ked bude taketo pekne pocasie 😵 juuuj, ako sa tesim 😵 😵 😵

andrea1977
21. apr 2011

@nenullienka ze milu svokrusu pozdravujem 😀 aj ja davam take "hnusne" meno 😀

kaara1980
21. apr 2011

@andysok jasné,ja som len došla a tlačivo len hodila do tlačiarne,ked jej vytlačilo moje iniciály.Ja som len dopísala zamestnávateľa,odkedy dokedy som bola Pn a bolo 😉

kaara1980
21. apr 2011

@bambina005 tak striháme meter spolu 😉

kaara1980
21. apr 2011

@nenullienka určite sa nedaj ovplyvniť svokrou!ja ani neviem čo povedala tá moja na to že bude malá Lucia a popravde je mi to aj jedno.Dohodli sme sa na ňom s priateľom a bodka.Ty ako matka sama musíš cítiť ako sa má dieťa volať,pretože ho to ovplyvní na celý život.Tvoja svokra mala šancu dať meno svojím deťom a teraz si na rade ty,takže sa ňou nedaj znechutiť! 😠

nenullienka
21. apr 2011

Ďakujem vám za povzbudenie 😀 😀 😀 , je to naše rozhodnutie a tak to aj bude. A keď raz syn vyrastie a povie, že sa mu to meno nepáči tak nech si ho on zmení. Ja si myslím, že je to krásne meno. A keď sa so svokrou stretnem tak jej to vysvetlím. Len mi pokazila celý deň ☹ 😒 😖 😅

nenullienka
21. apr 2011

Prajem vám všetkým krásnu Veľkú Noc 🙂 😀 , príjemný oddych (niektoré už na materskej) aby sme načerpali veeeľa síl do posledných týždňov s bruškami a nech drobčekovia pekne priberajú. A hlavne nie kúpačov aby sme neprechladli 😀 😀 😀 😀

lucia1981
21. apr 2011

@nenullienka to je pre svokry typické, že sa im stále niečo nepáči... 😖 náš druhý drobček bude Lenny a to si mala počuť ten komentár keď sme jej to povedali, ale ja si z toho nič nerobím, už som si za tie roky zvykla... 🙂 páči sa mne, manželovi a aj nášmu prvému synčekovi a to je podstatné, ostatní nech si myslia čo chcú, ich názor ma nezaujíma... 😝 a Matej je krásne meno... 🙂

nenullienka
23. apr 2011

Ahojte babule, ako si striháte nechty na nohách. Ja mám taký problém, že mi aj zarastajú a keď sa zohnem tak ma začne straaašne kopať 😀 😀 😀 😀 😀