icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

silviadaisy30
28. apr 2011

este by som sa chcela opytat baby,periete vecicky oblecenie pre babätka stale osobitne alebo spolu s vasimi vecami 😒 jedna znama mi povedala ze ona prala svojej malej az do 1 roka oblecenie osobitne,aky mate na to nazor?

fleuerette
28. apr 2011

@silviadaisy30 ked uz hovoris o prani, prave som sa do neho pustila..... myslela som si, ze tak 2 max 3 pracky, no houby.... Vyzera to aj na 6 😀 😀 😀 😀 😀
Nastastie je vonku nadherne, svieti slniecko a fuka vietor, tak to dufam pekne vsetko poschne.

Pozerala so tu na fore ohladne prania, a väcsina prala tak do toho roka v antialergickom prasku no a bez pouzitia avivaze. Asi to dost zavisi od mimca, ako velmi je citlive.

fleuerette
28. apr 2011

Mimochodom mate uz nakupy za sebou? Ake mnozstvo plienok ste nakupovali. Co sa tyka oblecenia tak som sa dost drzala vseobecnych zoznam, ziadne velke nakupy, par bodicie, kosielok, ponozky, capicky. Az ked sa maly narodi a uvidi sa aky bude velky a ako porastie budem dokupovat.
Ale pri tych jednorazovych plienkach, vlhcenych utierkach neviem. Objednala som jedno balenie bebynew, take s tym vyrezom v predu, je tam myslim 40 ks. Prechadzam ale zoznamy do nemocky a takmer vsade treba plienky. Takze ak nemienim ist hned po porode na nakupy 😵, tak to bude asi malo, co poviete?

andrea1977
28. apr 2011

@fleuerette aj ja dnes vo velkom periem 🙂 A tych jednorazovych plienok budes potrebovat 40 ks len do porodnice, ja som kupila jedno balenie 40 ks do porodnice a jedno 72 ks domov.

silviadaisy30
28. apr 2011

@fleuerette juj tak to ti pojde pracka cely den, 🙂 ale sak ja toho oblecenia ani tolko nemam aby som to prala osobitne,tak potom asi iba v rukach alebo ako 😖 ja som vcera dostala od kamosky nepremokavu plachtu co sa dava na postel ta sa ma prat do 95st....a kupila som si uteraciky pre malu a tie sa peru do 30st....takze vsetko prat osobitne,,,neviem sak mi ucet za vodu a elektrinu zozere aj hlavu 😕

sisi0211
28. apr 2011

@fleuerette
Ahoj, ja mam zatial tiez len jedno balenie Pampers. Zatial viac ani nekupujem, vsak je tu priatel a obchody su vzdy otvorene 😉 A vlhke utierky na zadocek som kupila v DM jeden taky vacsi balik. Oblecenia mam velmi vela, ale tie som podostavala, takze v pohodke.
Ja som si akurat vcera kupila nocnu koselu ale zatial len jednu, lebo az taka kraaaasna nie je 😝 .
Ty si uz zbalena do porodnice? Ja sa chystam uz asi tyzden 😢 , dufam, ze dnes sa mi podari 😅
A chodis na prehliadky uz len do nemocnice, alebo este aj k svojmu dokimu?

zufzufmeister
28. apr 2011

A periete v práškoch určených pre bábätká, alebo v normálnych? Myslíte, že je treba veľkosť 1 plienok newborn viac balení, ja chcem iba jedno kúpiť a potom asi prejdem na veľkosť 2 - veď to je od 3 do 6 kg, a to predpokladám že bude mať...

fleuerette
28. apr 2011

@silviadaisy30 no ja teraz periem vsetko do radu, postelne navliecky, plachty, uteraky, plienky, zavinovacky, prosto vsetko co sa da strcit do pracky, ale tiez si nejako neviem predstavit ako budem prat potom pre mimi samostatne, aspon tie prve tyzdne. Tych par bodiciek a kosielok....... no ja neviem, ale zasa toho nemam tolko aby som nemusela prat 2-3 tyzdne.
Plienky sa chystam pouzivat jednorazove, a oblita budem asi skor ja a plienky na podkladanie 😀, no a tie prat na 40 je asi malo.

Okrem toho mi pred nedavnom nezmykala pracka, tak prisiel ujo opravar, napojil ju na laptop, spravil ubdate software a vysvetlil mi "blondíne", ze siesty zmysel mojej pracky neznamena ze mi vyžmýka jedny tangace, ale ze pracka vie kolko by malo vazit vyzmykane pradlo pri full naplnenej pracke. Takze je logicke ze malo pradla bude malo vyzmykane a tvaril sa pri tom straaasne mudro

sisi0211
28. apr 2011

@zufzufmeister
Ano, ja som prala v mydlovych vlockach od Bupi (tie su uplne neparfemovane, bez bielidla, bez konzerv. latok atd.) a mam aj od Persil detsky tekuty prasok. No a samozrejme bez avivazu. A pracku som predtym vycistila octom 😉
Mozno som to cele prehnala, ale prve babatko, vsak viete 😀

fleuerette
28. apr 2011

@zufzufmeister ja som objednavala rovno tie 2. Podla ultrazvukov nebude maly urcite do 3kg 😀

fleuerette
28. apr 2011

@sisi0211 joj o taske ani nehovor, uz sa chystam 2 tyzdne. Lekar mi posunul termin, takze pocitam ze tak do 3 tyzdnov, lebo sekcia sa vraj robi este o nejaky tyzden skor ako je urceny termin. No a okrem toho stat sa moze co kolvek.
Ale uz som pokrocila, mam na kope nachystane uteraky, drogeriu, poporodne vlozky a sobasny list 😀 😀 😀
vcera mi s e-shopu dorazili 2 nocne kosele, tiez nic moc, ale bola prijatelna cena, jednorazove nohavicky, nejake vlozky do podprdy a tak. Takze ked sa pochlapim tak by som to nejako mohla dat dnes aj dokopy.
Zajtra mam este poslednu kontrolu u svojho dokyho no a potom........ nemocnicu riesim uz par tyzdnov, Povodne som chcela ist do DS, lebo tam rodi porodnik, ktory mi celkom padol do oka, ked som bola na 3D usg, ale je to dost daleko. No a moj gyndos mi odporucil lekarku v Ruzinove. Nepoznam ani jedneho, obaja su vraj odborne velmi dobri. Ale ked si citam postrehy na Ruzinov a postrehy na DS, tak Ruzinov i ked je to blizsie, teda no nic moc. Tak ja neviem.....

fleuerette
28. apr 2011

prva pracka sucha, druha vyvesana, tretia nalozena 😀

janina7911
28. apr 2011

@nenullienka K tomu DNP... predpokladám, že si poberala peniažky z DNP aj počas PN-ky a budeš brať aj vyššiu materskú. 🙂 Počas PN aj počas materskej si oslobodená od platenia, odhlasovať sa nemusíš, DNP trvá stále. Po skončení materskej sa rozhodneš, či chceš pokračovať v DNP a teda či začneš znova platiť (keď by si napr. plánovala ďalšie bábo alebo tak), alebo či sa odhlásiš. 🙂

lucia1181
28. apr 2011

poradna za mnou,krcok drzi dobre,test na streptokoka negativny,maly ma priblizne 2116g,robili mi aj tie prietoky co ste rozoberali nedavno.....doktor hovoril nieco o 0,86..ale neviem coho,no povedal,ze uplne idealny vysledok a ze to znamena,ze placenta funguje ako ma.najblizsie ma objednal 12.5 a to uz aj na monitor,ze mam ratat s tym,ze pol hodinku stravim na monitore.no a potom uz suuup do ruzinova 29.5 na prijem a 30.5 rano sekcia

nenullienka
28. apr 2011

@janina7911 ďakujem 😀
ja som kúpila jeden balík plienok do pôrodnice 42ks v DM-ke a ešte jeden balík pampersiek 72ks, ale to nechám doma, ak bude chýbať tak ocino prinesie. Mne vraveli, že nemám do pôrodky brať veľa plienok lebo, že sa tam rýchlo "míňajú". No ja nebudem kupovať plienky aj pre niekoho iného 😒 ☹

nenullienka
28. apr 2011

@zufzufmeister ahoj ja som kúpila do pôrodky 1-tky a uvidím ak bude mať cez 3 kg tak prejdeme rovno na 2. Ja som kúpila tekutý prášok pre bábätká.

labutka
28. apr 2011

Ahojte, pozyvam vas na workshop na temu Moderne latkove plienky. Bude sa konat v stredu, 11.5.2011 o 16:00, v materskom centre Podunajske Biskupice, Latoricka 4, Bratislava. Viac je na www.latkovky.sk/prezentacie
Ak chcete vidiet alebo kupit si nejaky konkretny produkt zo sortimentu www.latkovky.sk dajte mi pls vediet najneskor do utorka 10.5. do 17:00 do IP.
A aby ste mali predstavu, latkova plienka vyzera napriklad takto:

kukujka
28. apr 2011

kupovali ste si niektora lanove semienka?ak ano tak kde?

janina7911
28. apr 2011

@kukujka Ja som zvykla ešte pred tehu kupovať v DM-ku, keď som tak porovnávala ceny, tam mi vyšli asi najlepšie... tam majú aj drvené, aj celé, ale vraj lepšie celé a vždy nadrviť čerstvé. 🙂

nenullienka
28. apr 2011

@kukujka ahoj aj ja už pijem čajík. A tie semienka to sa je alebo sa nejako lúhujú???? Vôbec s tým nemám skúsenosti 😉 🙂

bubu84
28. apr 2011

@kukujka tak to je dobre, ze by si mala rodit normalne.. a hlavne, ze je malicka v poriadku.. 🙂

bubu84
28. apr 2011

@silviadaisy30 ja som prala maleho vecicky osobitne, ale take ze tmave, co som mala asi len 4 ks som prala s nasimi vecami, ale tym babatkovskym praskom.. 😉

bubu84
28. apr 2011

@fleuerette cooo? to vazne 6 praciek, to toho mas teda dost, ja som poprala skoro vsetko a to som pustila 3 pracky, vsak tych malickych veciciek sa pomesti do pracky velmi vela... 🙂 a pouzila som aj trosku avivaze.. detskej

bubu84
28. apr 2011

@fleuerette pomalicky nakupujem uz vsetko podla zoznamu, ktory som si spisala..
plienky myslis bavlnene alebo jednorazove? bavnenych som kupila zatial 20 ks a jednorazovych 80 ks a 90 ks balenie 3-6 kg newborn

fleuerette
28. apr 2011

@bubu84 ale to boli aj vsetky perinky, plachty, deky, zavinovacky, hniezdo, a tak 😀

bubu84
28. apr 2011

@fleuerette jaaj, to mna este len caka, teda este ani kupene to nemam zatial.. 😉 ale uz objednane mam..

fleuerette
29. apr 2011

@bubu84 xixi, no keby to cakalo na moje nakupovanie..................., tak spi maly asi pod nasou perinou, neznasam nakupy. Vela som podostavala, a jedny nove perinky a deku mi kupila mamina.

kukujka
29. apr 2011

@nenullienka kazdy vravi o tym semienkach inak kamaratka mi vravela,ze jednu polievkovu lyzicu varila v deci vody chvilocku kym sa nevytvoril nejaky sliz,ale este si musim zistit,ci sa to ma ozaj tak robit
@janina7911 u nas nemame DM skoda,ale ked pojde manzel do prace tak mi to kupi vo zvolene,alebo v bb tam urcite DM musi byt
@bubu84 dakujem ved uz som konecne spokojna,ze viem na com som a mozem sa psychicky pripravit na porod na zacitaku tehotenstva som sa porodu brutalne bala ,ale teraz to beriem tak,ze to urcite nejako zvladnem

bubu84
29. apr 2011

@fleuerette no ja to tiez stale odkladam, postupne, pomalicky, vacsinou vsetko cez internet objednavam.. 😀 tebe riadne posunuli termin.. mne lekar tiez hovoril, ze maly je vacsi na ten tyzden, ale posuvat datum nebude, lebo stale sa drzi od datumu poslednej menstruacie, taktiez podla toho mi vypocital aj zaciatok materskej... 🙂

bubu84
29. apr 2011

@kukujka uz sa netreba bat.. musime sa uz len tesit na tie nase deturence, ktore uz coskoro budeme drzat v naruci.. 😉 a mysliet na to, aby boli hlavne zdravucke.. to je najhlavnejsie.. potom aj zabudneme na tu pripadnu bolest, co bola pocas porodu..