Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
Ahojte babule, strašne ma začali bolievať slabiny, je to až taká pálivá bolesť ☹ 😒 . Hlavne v noci keď stávam na WC alebo keď sedím a potrebujem sa postaviť. Ja som si cez víkend myslela, že sú to pôrodné bolesti, ale potom to samé prešlo 😅 😅 Už som všetko pre istotu pobalila keby niečo 🙂
@nenullienka presne toto mam aj ja uz par dni,hlavne v noci a aj brusko mi dost tvrdne.vraj je to uz normalne.....no,ale neviem,neviem,nezda sa mi to nejak,tiez som sa radsej uz zbalila....
@nenullienka To ta asi boli lonova kost a je to vraj normalne, kosti vplyvom hormonov maknu a pomaly sa lonova kost roztahuje a pripravuje na porod. Ja mam take bolesti uz od februara a drzim sa doteraz, aj ked v poslednych dnoch je ta bolest obcas naozaj neprijemna a dost intenzivna, hlavne ked mam plny mocovy mechur a vstanem ze idem na WC...a to tam chodim kazde dve hodiny, este aj v noci 🙂 Uz spavam len 5-6 hodin... sa mi manzel smeje, ze sa pomaly pripravujem na to ako budem vstavat po nociach k malej ked sa narodi 😉
@tehula Ved ja si tiez beriem velky kufor a prinesiem si vsetko naraz, mne to vyhovuje viac ako potom prehanat manzela....
Ja som tiez len 9 kg doteraz pribrala, co je tak akurat, ale asi pol roka pred tym ako som otehotnela sa mi konecne podarilo po par rokoch vyhrat nad nekontrolovanym chudnutim a priberanim, tak by som si rada udrzala hmotnost pod kontrolou....urcite budem potom po porode aj viac psychicky v pohode, co bude mat len dobry vplyv na nasu malicku 🙂
@fleuerette Fuuuha...tak to nezavidim. Ja som rada ze neopucham, aspon zatial.......
@daniela1974 Vies ono to asi treba skonzultovat s nejakou porodnou asistentkou, oni predsa len lepsie vedia co a ako ...... 😉
@zufzufmeister Vraj je pri kojeni vacsia energeticka spotreba, je to sposobene tym ze sa mliecko tvori..... ale u kazdeho to asi tak nefunguje ...... asi na to chudnutie vplyva viacej faktorov...
Ahojte, o tom priberani je to individualne, kamoska pribrala len 13 kil a ma dievčatko, mala normalny porod a velmi rýchlo zhodila vsetky kila, vyzera chudsia nez pred tehotenstvom, no zase dalsia znama pribrala aj vyse 20 kil a mala cisarsky a chudla velmi dlhooooooooooooooooooo. Mozno to bude tym, že mala cisarsky? Mozno sa po normalnom porode skor chudne a kamoska hovorila, ze schudla vdaka tomu, ze koji. Tak uvidime kazda, ako na tom budeme. Ja čakam chlapčeka a moc tie kila na mne nevidiet, brusko mi rastie pekne dopredu, nie som široka, aspon zatial. 🙂
A pribrala som už 15 kil ☹ Musim si urobit zoznam konečne a chystat sa do porodnice, vyprat a vyzehlit vecičky, ešte to nemam, ale už je na čase. Tiez som si vsimla, ze mi nejako častejšie tvrdne brusko, zajtra idem do poradne tak sa na to radsej spytam. Ozaj aj vaše bábätká tak vystrajaju v brusku? Náš malý každý večer robi riadny cirkus, vytlača sa kope a veľmi reaguje na tatinka, je šťastný, ked ma tatinka doma, manželík sa mu venuje a rozprava sa s nim a strasne malý vystraja, hovorim pomaly ma roztrhne a vyskoči von 😵
@monitas84 ja som mala dva cisarske uz,pri prvom som isla uz z porodnice s vahou aku som mala pred otehotnenim a pri druhom cisarskom som mala pri prepusteni z porodnice 4 kg navyse,ale tie sa same stratili do 2 tyzdnov.som zvedava ako to bude teraz 🙂.mne ako sa maly otocil hlavickou dole,tak vystraja riadne kazdy den 🙂
@monitas84 Nasa mala tiez obcas poriadne vystraja, hlavne ked si nozicky natahuje do boku, tak to obcas aj riadne zaboli 🙂 Niekedy sa mrvy cely den kazdu chvilu a inokedy len obcas..... zvlastny rezim ma 😀 Ja som uz v 37 tyzdni a este ma lekar neposlal na prietoky, tak snad vo stvrtok ked idem na poradnu ho to uz konecne napadne, mam totiz trosku obavy z toho, ze vobec neviem, kde ma pupocnu snuru, ci nahodou nie okolo krku.... tak zakazdym, ked pocitim pohyby mi strasne odlahne, ze je mala o.k.
A idem si tusim ten kufor do porodnice definitivne dobalit, aby ma to nahodou potom nezaskocilo nepripravenu 😉
@lucia1181 tak si ma ukludnila, som prvorodička, aspon viem, ze je to normalne, ked tak vystraja, mame z neho radost, uvidime či bude aj taký, ked sa narodi alebo bude tichučký. 🙂 To si ma potesila, ze Ti tak rýchlo kila zmizli po cisarskych. Nech sme tak na tom vsetky, kila rýchlo preč. 🙂
Ja som ešte tiež nebola na prietokoch a to v stredu začínam 37tt. V pondelok idem na ster na streptokoka tak ma dúfam pošle. Ja sa tiež bojím aby nemal omotanú pupočnú šnúru. U nás v dedine jednej mamičke zomrel chlapček 1 deň pred termínom vďaka omotanej pupoč. šnúre 😖 ☹ 😅 tak keď sa hýbe aspoň viem, že je OK aj keď to straaaaašne niekedy bolí. Nechceli mi to ani povedať alt to sa hneď roznieslo čo sa stalo ☹ 😖
@mipolka Tebe sa to už veru blíži. A ako sa citis? Čo mám čakať neskor? Teraz mi je dobre, sem tam to brusko tvrdne, malý vystraja, len ten spánok, neviem ako ležať, len sa prehadzujem, ked som naboku malý kope, že sa mu to nepáči. Len sa pekne radsej pobaľ, ja si prave pišem zoznam čo musime s drahým ešte kupit, musime vyrazit na nakupy. 🙂
@nenullienka suhlasim, ja som tiez taka stastna, ked citim, že maličký kope a vystraja alebo stači ked sa len jemne pohne, včera rano som sa zobudila, hladkala som brusko a nič, asi mi spinkal, prisiel manzel hovorim mu prihovor sa mu, pohladkaj brusko a hned vystrajal, malý čertik, len ma vystrasil!!! To je veľmi smutné, je to tragedia, ☹
tešme sa, že tie naše citime a nech nam len vystrajaju a kopu, aj ked to niekedy boli.
Zajtra idem do poradne na stery na streptokoka. Určite ho mám, vždy mám to šťastie, že mám všetko ☹ A o týždeň konečne na prietoky. Už sa teším, že krpca zase uvidím. Baby pri prietokoch robia aj merania? Mne ešte ani raz nepovedali predpokladanú hmotnosť babatka. Robia to pri prietokoch?
@monitas84 Viesco ja sa kupodivu citim teraz ku koncu lepsie ako pocas celeho tehu, mam ovela viac energie, nie som unavena, aj ked spavam len 6 hodin a nastastie ma netrapi ani opuchanie noh a ruk, len mi viac zacalo chutit a som castejsie hladna ako predtym, zaha ma tiez nepali aj ked sa doslova napchavam stiplavym kedze papame zvacsa korejsku stravu 🙂 no a na wecko chodim pravidelne kazde dve hodiny este aj v noci, ale na to sa da zvyknut..... a lonova kost ma dost pobolieva ale aj na to som si uz zvykla 🙂 uz sa neviem dockat kedy konecne uvidim tu nasu malicku princeznu ;)
Tiez ti prajem, aby si mala taky pohodovejsi zaver tehotenstva 😉
Tak baby, dnes mám za sebou prvú poradňu v pôrodnici... malinká je vraj v poriadku, otočená správne, vážime cca 2600-2700 g, čo je celkom asi dosť, keď si tak zoberiem, že by mi v brušku mala pobudnúť ešte sedem týždňov. 🙂
Len má väčšiu hlavičku (vraj o tri týždne), čo ma kus vystrašilo... ale tak vraj nevadí keď je hlavička väčšia, hlavne keď je v nej, to čo má byť a nie napr. veľa tekutiny alebo tak...
@janina7911 Tak to mate peknu vahu. Nas caka poradna zajtra, este len sme na prelome 32 a 33 tyzdna a pred Velkou nocou 19.4. sme vazili 1400gramov, takze vy mate vahu paradnu oproti nam. Dufam, ze pribralo to nase neposedne dieta, lebo mrvi sa a mrvi cely den, uz maloco spinka. Ale je to radost, a asi vie, ze ma kopat v ramci moznosti a netrapit velmi maminku. Tak drzte palce na zajtra.... Ty mas termin zaciatkom juna??? Nas termin je 22.6.
@mimca20 To ste fakt oproti nám prckovia. 😀 My sme už na poslednom USG (ten bol v 30tt+1) vážili 1650 g. 🙂 Ale ja to beriem tak, že každé bábätko je iné.
A ja tiež čakám, ako ešte vyrastieme, lebo termín oficiálne mám až 19.6. a doteraz nám ho lekár nijak neposunul. A dnes podľa výstupu z USG vypľulo termín 29.5... skoro mi oči vypadli. 😕 Takže som strašne zvedavá, kedy to vlastne bude. 🙂
@janina7911 oni ten termín urcuju aj podla velkosti miminko a ak ho mas velke tak to na tom sone aj tak ukaze,posunie.mala som termin v juli,potom mi ho posunuli na 1.juna a teraz to zatial vyzera na17.juna.tak mame v tom taky gulas ...tak uvidim vo stvrtok na sone o mi nove zahlasia
@mipolka To som rada, ze sa citis dobre, to je hlavne a kolko si pribrala ak sa smiem spytat, kedze si uz v 37.týzdni?
Tiež koľko si vazila pred tehotenstvom?
Ďakujem Ti veľmi pekne, dufam, ze aj s nami dopadne vsetko dobre, ale začinam mat strach z porodu. ☹
Čitala som, ze moc ochotne nie su v NZ porodnici, tak mam strach, predsa som prvorodička a budem potrebovat pomoc a mudre rady.
@janina7911 Ja mam z toho terminu tiez uz chaos, najprv podla menzesu mi vyratali, ze to bude 3.jula, potom ako som bola v 30.týždni na ultrazvuku, tak mi moj gynekolog povedal, že to moze byt už 20.júna, tak už naozaj neviem. ☹
V 30.týždni mal náš maličký 1600 g.
@leni831 ja zas ani nemám dáku žravú,po 17tej už nejem a aj tak priberám.Utešujem sa,že sa nalievam vodou 😅 .Ale nevadí,dáko prežijeme
@janina7911 Malá tiež v 30tt vážila tých 1640g.Teraz neviem.A som veľmi zvedavá,koľko bude vážiť až sa narodí.Jakub mal 3670g 😉
@andrea1977 mne tiež nepovedal dr koľko malá váži,keď sme boli na prietokoch.Ale vytlačil pre moju dr fotku monitora a tam sú rozmery,ktorým samosebou nerozumiem,ale sú tam aj kilá a tie som tam vysnorila.Ale ak ti nepovie,tak sa kľudne spýtaj,pretože on tým,že meria jednotlivé partie dieťatka mu to automaticky vypočíta odhadovanú váhu.
@monitas84 ja mám tú výhodu,že viem presný dátum,kedy sme malú ,počali,.A podľa toho aj v podstate termín pôrodu sedí.Ale občas sa stane,že zle vypočítajú termín,ale to skrz toho,že buď žena udá zlý dátum poslednej menštruácie,alebo má inokedy ovuláciu ako doktori predpokladajú 😉
@leni831 @monitas84 Veď práve, čakala by som, že podľa USG mi nejak upravia termín, ale každý sa tvári, že rodíme v druhej polke júna. 🙂 Lenže ultrazvuky hovoria niečo iné... takže asi nám neostáva nič iné, len mať zbalené kufre a pekne čakať, kedy sa tí naši prckovia vypýtajú na svet. 🙂 Ja osobne to cítim tak, že to bude skôr. 🙂
@kaara1980 Takže ako čítam, tak tie naše babule sú na tom váhovo nejak podobne. 🙂 Tak uvidíme, ako ktorá dopadneme a aké sa vlastne narodia. 🙂 A ešte aj termíny máme narovnako... žeby sme sa stavili? 😀
@janina7911 😀 no môžeme.Ale ja predpokladám,že rodiť budem v termíne-pri Jakubovi som si bola istá,že pôjde skôr a nič.3iel len o 2 dni napred.Ale váhovo bude malá asi tak ako aj on bol.Aj keď by som sa neurazila,keby bola menšia.S väčším miminkom sa síce lepšie manipuluje.... 😕
@janina7911 moja mala v 30tom tyzdni tiez hlavicku tri tyzdne dopredu a teraz ked sme boli na sone v 34tyzdni tak uz boli rozmery idealne nemozu byt vsetky deticky presne podla tabuliek
@kukujka Beriem, že nemôžme chcieť, aby všetky deťule mali "ideálne" miery podľa tabuliek. 😉
Len som sa proste nejak zľakla, lebo môj lekár mi v 31tt povedal, že má veľkú hlavičku, teraz tiež to isté pôrodníčka v 34tt... čiže sa situácia nezmenila. Ale neostáva mi nič iné, len im veriť, že je všetko ok, že to len proste bude bábätko s väčšou hlavičkou... Môj manžel mal tiež vraj pri narodení väčšiu hlavu, tak to asi len pokračuje "rodinná tradícia". 🙂

ahojte kočky.My sme boli dnes v poradni.Všetko je ok,zajtra budem mať výsledky z krvi a o týždeň z kultivácie.Dúfam ,že tam zas nezabudnem zavolať o výsledky 😅 .Ešte posledná poradňa 16.5 u mojej gyndošky a potom už v budem behať do nemocnice.A samozrejme som zas pribrala 3kg 😠 ,mne sa to snáď do konca tehu nezastaví.Ale našťastie mi tentokrát váhu nekomentovala.A na opuchy mi povedali,že keď mám tlak ok,tak je to ok.
@zufzufmeister ja veru kojením nezhodila nič.Rok som stála na jednej a tej istej váhe,nech som jedla,či nejedla.Zato kamarátka bola kojením ako vytrasená detva.Je to individy