Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@sisi0211 ten feniklovy caj je na dobre travenie a proti naduvaniu,nazory na davanie cajikov su rozne ja som sa rozhodla,ze ho budem davat kedze budemem mat letne babo nech je v tom teple dobre hydratovane.urcite staci aj mliecko ved to je pre drobca najdolezitejsie.tie caje su rozne mozu sa davat uz od prveho tyzdna.vela zien je proti cajom ja som za aj mne davala mamina caj hned od zaciatku
@kaara1980 ahoj ja som v lekárni kúpila 2 balíčky, ale sa mi zdajú akési krátke, tak som v DM-ke objavila také dlhé tak som kúpila ešte 1 balík.
@nenullienka
Aky maju nazov tie dlhe z DM?
@kukujka a ten feniklový čaj existuje aj sypaný/sáčkový? Mne vždy zatiaľ ponúkali len ten instantný, ale ja ten tiež nechcem. Je tam veľa umelých sladidiel. Ja by som chcela dávať čajík tiež od prvého týždňa aj moja mama mi dávala. Aby mal dostatok tekutín.
@nenullienka v jednej lekarni mi pani povedala,ze byva aj sackovy len ho momentalne nemaju
@sisi0211 ahoj, volajú sa Jessa. Ja mám tie Samu, ale sú nejaké krátke, asi budem musieť dávať po dve.
@kukujka ja som na nete objavila na tejto stránke http://www.docsimon.sk/tovar/babio-detsky-caj-f..., ak nenájdem v kamennej lekárni tak ho objednám
@nenullienka no vyborne budem to riesit asi rovnako ako ty .ked dnes pojdem von obehnem lekarne v zh byvam pri nemocnici je tu 7lekarni pri sebe ak nebudu mat v nich tak objednam
Babule máte už kúpený monitor dychu??? Ja ho chcem kúpiť, ale neviem ktorý, keď ich je tak veľa. Nemáte skúsenosti alebo info. ktorý je taký lepší 🙂
@nenullienka Samu treba MIDI, nie mini..midi su dlhe. malokde ich maju... skor z netu objednat.
@nenullienka
Ja uz monitor dychu mam. Pozicala mi ho kamoska, takze nejak som neriesila aky.
Ja mam Nanny.
@nenullienka my mame nanny kupeny uvidime ci budem spokojna ci ho tiez potom neodlozim ako mnohe,ze je to zbytocny strasiak
@nenullienka ahoj, my monitor dychu este nemame ale uz sme pevne rozhodnuty ktory chceme...angel care AC401 🙂 sestra ho pouziva aj ked mala ma uz skoro rok, je s nim nadmieru spokojna, ziadne falosne poplachy, velky dosah vysielacky..tak my ideme po nom, no len ta cena je trosku vyssia,ale za toto radsej priplatime 😉 a ked uz monitorovacie podlozky netreba tak sa budu pouzivat len vysielacky 😉
@kaara1980 ja mam 2 balenia poporodnych vloziek po 20ks z lekarne a tusim jedny boli za 1,55€ - ...tak mali by byt OK..
Ahojte, ja som tie popôrodné vložky kúpila v Tescu, sú balené po 30 kusov a sú dlhé a hrubé, stáli 1,30 €.Tam som si kúpila aj chrániče bradaviek silikónové a mali ich oveľa lacnejšie než v lekárni, stáli 2,70 €, sú univerzálne, tak som nemusela riešiť veľkosť ako v lekárni, tam núkali S,M,L veľkosti. Mali výpredaje v Tescu na detskom oddelení, no žiaľ ani látkové plienky a ani látkovú osušku na kúpanie nemali. ☹
Chcela by som sa spýtať či Vám tiež tvrdne často bruško??? Alebo aj možno preto, že som mala zápchu??? Mne dosť začalo tvrdnúť, zajtra idem do poradne, poviem to môjmu gynekológovi. Či je to možno len preto, že sa mi malý veľa a často vytláča a vystrája až to bolí??? Taký je aktívny, že netuším kedy spinká. Bojím sa čo mi povie doktor, do nemocnice ísť nechcem. ☹
Dúfam, že bude všetko v poriadku a neotváram sa a ani nič podobné, ešte by tam mal malý vydržať.
Kočky aké cviky by som mala robiť po pôrode, aby sa mi pekne stiahlo bruško???
Pred tehotenstvom som vážila 63 kíl pri výške 170 cm, čiže som bola vždy štíhla aj bez cvičenia. Ale neviem ako to bude po pôrode. Doteraz som už pribrala 16 kíl, neviem aký bude stav ku koncu tehotenstva. Počula som, že dávajú nejaké injekcie na stiahnutie bruška. Aspoň ja som ich dostala po potratoch. Mala som totiž dva potraty, prvý v 12 t.t. a druhý v 7t.t. Boli to zamĺknuté potraty Missed Abort, potom mi zistili na hematológii, že mám vrodenú trombofíliu, poruchu zrážanlivosti krvi, to bola vlastne aj príčina mojich potratov. Tak teraz sa veľmi tešíme na nášho maličkého, je to veľmi vytúžené bábätko. 😉 🙂 😵
Akurát som sa vrátila od DR.Do zdravotníckych som sa ani nedostala,lebo ma malá tak tlačila na mechúr,že som radšej trielila domov.Ale cestou som sa stavila v DM a oni vraj popôrodné vložky nedržia,len inkontinenčné.Ale ani som ich neštudovala a bežala domov.Takže vložky vybavím v priebehu týždňa.
Inak u DR tak to je iná sila.Bola som tam posledný krát,lebo o týždeň idem už do nemocnice na poradňu.Ale akože som sa od svojej dr nedozvedela nič.či mám krčok ok,či sa neotváram...proste nič.Len sa pri vyšetrení pýtala,kedy mám termín.A že mám biedny krvný obraz a železo mám užívať aj po pôrode.Ale teraz to vyšetrenie nejak bolelo ☹ .A že či opúcham aj ráno-ja že stále,skôr vôbec neodpúcham.Ona na to nepovedala nič.Tlak mám predsa len 110/65
@monitas84 to sú tí ,poslíčkovia,.Kým ti netvrdne často a v pravideľných intervaloch,je to ok.Ja tiež nechápem,ako niekto mohol napísaŤ v ,Tehotenskej kalkulačke,,že v posledných mesiacoch sa dieťatko menej hýbe,lebo má málo miesta.Tá moja dcéra je potom asi na baterky-našťastie v noci spí.Ale cez deň sa len mrvý a vytláča na všetky strany.
A na stiahnutie bruška sa nedávajú injekcie.To ti dali asi na stiahnutie maternice,ale ja keď som potratila v 10tt,tak mi nič nepichali-teda neviem o tom.Možno pri kyrete kým som bola v narkoze.
@monitas84 ahoj, mne tvrdne aj cez deň a zistila som, že aj v noci a dosť to bolí. Dr. mi kázal len magnézium. Už som ho najedená na 10 rokov dopredu. A malý je strašne živý, vystrája aj cez deň a aj v noci. Takže noc mám pestrú spím max. 4 hod. Strašne sa zadočkom tlačí pod rebrá, až ma to bolí. V stredu mám poradňu tak sa ho idem spýtať na to nočné tvrdnutie.
@kaara1980 Súhlasím, píšu tam somariny, aj náš malý vystrája a vytláča sa celý deň, ale aspoň v noci spinká, hoci ked sa zobudím, že potrebujem cikať, tak sa začne zase hýbať a vytláčať. To tvrdnutie nemám pravidelne, ale je to dosť nepríjemné. Poviem zajtra doktorovi, nech mi aspoň odporučí kúpiť teda magnézium.
@monitas84 ja tiež keď musím na wc ,tak sa pomrví,ale potom asi zas spí,lebo je v kľude.Inak by som sa určite zobudila,lebo zo začiatku sa hmýrila hlavne v noci a to som nič nespala.Teraz má denný režim ukážkový-len dúfam,že jej to vydrží aj po pôrode 😕 😀
Mne keď stvrdne bruško,tak mi to stiahne celý spodok a cítim až tlak na pošvu.Ale myslím,že je to normálka 😉
@nenullienka Ahoj, ale Ty si už v 39 t.t. , možno u Teba je to tvrdnutie už normálne. Ale máš pravdu, nie je to nič príjemné a tiež ma bolí ako sa malý zvykne vytláčať. Som zvedavá čo mi povie doktor zajtra, či odporučí aspoň magnézium. Hoci ako čítam ani Ti to moc nezaberá, ked Ti stále tvrdne bruško ešte aj v noci.
Mám poriadny chaos aj z môjho termínu pôrodu, podľa posledného menzesu mi vyrátali termín 3.júl , ale ako robil doktor ultrazvuk v 30 týždni tak mi vtedy povedal, že to vyzerá už na 32 t.t. a aby sme nečakali žiadne malé bábätko, vraj to bude veľký chlapček, lebo už v 30 t.t. vážil 1600 g. Takže momentálne neviem ako som na tom, čo mám čakať, buď som teraz v 34 t.t. podľa posledného menzesu alebo až v 36 t.t. No kto sa v tom už má vyznať? Doktor mi povedal, aby som pôrod čakala už 20. júna, že to môže prísť. Ešte nie som ani kompletne zbalená. Nejaké veci potrebujeme dokúpiť. Tak nám ostáva asi len čakať a nechať sa prekvapiť. 🙂

@nenullienka hej, ja som mu zavolala, povedala som približný termín pôrodu, pýtala som sa či náhodou v tomto čase neplánuje dovču a tak, či ma zoberie a odrodí a potom mi dal termín prvej poradne u seba v ordinácii.