Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
Nie, nie sama neviem ako som na tom, podľa posledného menzesu je termín 3.júl a podľa vyšetrenia práve v tom 30.t.t mi doktor oznámil, že to bude skôr, náš chlapček je veľký a bude to už 20.júna. Nech nie som prekvapená a aby som bola už teraz pobalená. To isté mi povedal aj pri vyšetrení v 20 t.t. Takže neviem, je v tom chaos. Práve som si opravila údaje o termíne pôrodu. Nech v tom nie je bordel, takže som buď v 34 t.t. teraz alebo už v 36 t.t. Neviem. ☹
@monitas84 tak to budeš mať aspoň pestrejšie to čakanie 😉 ale po 12.tt. sa vraj už nezvykne meniť termín, a keď ti nerobili ešte ani stery ani prietoky, tak aj dr.to asi tak berie, že si v tom 34.tt.
Ahojte,tak dnes sme boli na poslednej poradni,doktor bol na nás zlatý,drobec je už otočený hlavičkou nadol,len som bola trošku zaskočená tým,že malý príde na svet určite skôr ako má 🙂
Dúfam,že tento mesiac ešte vydrží a ešte niečo priberie...
@marcela99 si otvorená?
@andrea1977 to mi nepovedal,len že už je dosť hlavičkou nízko...a keď ma vyšetril,tak,že to bude skôr..
Čo si myslíte o tom pôrodníckom gele Dianatal?? Ste už niektorá rozhodnutá,že vám bude aplikovaný?? Mne bolo dneska o ňom povedané...
@mrepanova Gratulujem, veľa zdravia pre maličkého a nech pekne rastie a priberá. A hlavne veľa mliečka 😀 🙂 😉
@monitas84 Ahoj, mne tiež robili len prietoky, keď som sa spýtala na iné veci len mi dr. povedala, že ona robí len prietoky 😒 ☹ 😖
Ahojte mne tiež naposledy robil ultrazvuk v 30tt. odvtedy nič 😖 😢 ☹ Len tie prietoky, ale to bolo za 2 min. hotové 😅 😅 😅 . Ale zajtra idem za dr. ktorého budem mať pri pôrode a keď som mu volala tak vravel, že ma vyšetrí tak dúfam, že aj ultrazvuk urobí, som zvedavá. Mne môj gyndoš povedal, že na ultrazvuk mám nárok v 12tt. 20tt. a 30tt., že potom si to budem musieť zaplatiť lebo poisťovňa mu to nepreplatí. Ale aj on robí tie prehliadky ako z rýchlika a moc toho nenahovorí ☹ 😖 .
@mrepanova Gratulujem k bábätku. 🙂 Tak nech ste obaja v poriadku, čo najskôr doma, nech pekne rastiete, papkáte a všetko krásne, čo k tomu patrí. 🙂
... my ostatné sa k vám budeme, pevne verím v šťastí, postupne pridávať. 😉
My sme včera absolvovali druhú poradňu u pôrodníčky s tým, že od soboty mi začali kŕčovité bolesti v podbrušku, tak vraj začali kontrakcie. Našťastie ešte nie sú pravidelné, tak sme zvýšili magnézium, vysadili malinový čaj, urýchlene urobili u gyndoša krvný obraz a výter, keby sa rodilo skôr. 😅
A teraz už len čo najviac ležať, nech vraj vydržíme aspoň dva týždne ešte. Bublina si ale pekne rastie ďalej, už má cca tri kilá. V pondelok CTG a uvidí sa, či sa to rozbieha...
@janina7911
Ahoj, Dr. ti hovorila, ze to moze byt z malinoveho caju? A este stale beries Magnezium? Ja ho uz pomali vysadzam 😝 Nechcem aby babatko malo abstinencne priznaky ked sa narodi. 😅
@monitas84 preco potrebujem uzv a vysetrit?
Lebo mne takyto pristup nevadi, cim menej sa na mne a vo mne vrtaju tym som radcej.
Ved mas vsetko v poriadku a ked pridu bolesti tak pojdes rodit, ci?
Pri pouzivanie uzv sa dieta v maternici zohreje na 40st a je to pre neho velky stres.
Pouzivanie uzv v tehotenstve este aj tak nie je preskumane dokonale, este musia vyrast dve generacie aby sa zverejnili vedlajsie ucinky. Nase matky rengenovali ked boli tehotne a vobec sa nevedelo ze je to skodlive.
Ja by som sa do uzv tak nehrnula.
@nenullienka ja som bola na sone od zaciatku tehotenstva uz 8krat co je uz hrozne vela stale bola nejaka kompilkacia tak preto ich bolo tolko ja by som bola radsej kebyze ich mam za sebou len 3 ako ty
@sisi0211 Nie, ona mi nepovedala, že je to z toho čaju, ale nechcem kombinovať čaj, ktorý môže vyvolať kontrakcie a magnézium, ktoré im má predchádzať.
Povedala mi, že malá je síce dosť veľká, ale že to pre ňu nie je podstatné a že sa budeme snažiť udržať ju dnu čo najdlhšie... čiže sa snažiť kontrakcie zastaviť. ☹
Zatiaľ teda podľa jej rady beriem magnézium 3x2, v pondelok po monitore ma prehliadne znova a opýtam sa, či ho brať alebo môžem vysadiť... tiež by som nerada, aby malá mala po narodení absťák. 😕
A som strašne zvedavá na výsledok krvi a výteru. Dúfam, že bude ok a nebude treba nič preliečovať na poslednú chvíľu. A zistili sme, že u gyndoša mi vyšla krvná skupina A+ a v karte u obvoďáčky mám A-. Tak teraz narýchlo zisťujeme Rh faktor, že ktorý je vlastne správny... lekár mi tvrdil, že už mal prípad, kedy to v labáku pototo a bola zle určená krvná skupina... takže ku koncu začína byť veselo.
Ahojte, objednávala som to na www.bess.sk majú tam všeličo. Je to aj dobrá kvalita. Dostali sme totiž jedny dupajdy, kde je napísané i love mi mom a MM na to ...."no pekne, a ja otec zasa nikde, ako piate kolo u vozu 😒 ", tak som preliezla celý net, aby som zohnala aj niečo pre tata 😀 😀 😀
ahojte , dnes sme absolvovali prve vysetrenie v nemocnici-Ruzinov, dalsia kontrola bude za tyzden..
teda pokym nepojdeme nahodou skor... 😖 asi pred hodinou ako som bola na WC a ako som sa utierala mala som taky slabulinko krvavy vytok.. 😲 neviem co to... od vtedy som bola este dva krat a nic.. neviete mi nahodou poradit.. 😕
@monitas84 No mne robil gyndoš USG vždy každú druhú návštevu, a teraz keď som u pôrodníka tak tak isto, keďže mám už poradňu raz do týždňa tak vlastne každý druhý týždeň. Predtým som mala poradňu každý tretí týždeň, takže USG každých 6 týždňov.
Ale ako tu už kočky písali, každý lekár je iný. Ja som si tiež napr. našla v tehotenskej knižke s predchádzajúcej kontrole v kolónke opuchy ( - ), teda že nie su, a to už niekoľko týždňov nosím len žabky a ruky nezovriem ani v päsť, tak ich mám opuchnuté......
Nuž, naše zdravotníctvo
kočky a to sa nejak všetky už chystáte rodiť skôr 😕 To len ja pôjdem v termíne?Ja mám totiž dr asi partizánku.Keďže nič nevravela,tak je asi všetko ok 😉

@monitas84 ahoj,bol to trošku zvláštny prístup...my pozeráme drobca zakaždým...