Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@mipolka
určite nie je dobré vychovávať dieťa v sterilite. Ja som strerilizovala fľaše každý deň, lebo od začiatku som Simču musela kojiť aj prikrmovať UM, aj neskôr som mlieko odsávala a dávala do fiaš alebo avent pohárov a to máš 6-7 dávok denne, takže stále fľaše umývať a každý večer som ich vysterilizovala. Je to rýchlejšie a praktickejšie. Určite je výhoda, keď len kojíš a nemáš s týmto starosti.
Baby, tak ja som rekordmanka... Ja už mám 20 kg na sebe, ani neviem ako sa mi to podarilo... Aj strie, nie nejak strašne, ale pár som objavila a také poriadne až fialové... Ale už to neriešim, už len mi ostáva dúfať, že budem patriť k tým šťastným čo kojením schudnú... A fakt je, že mi jesť chutí... Nooo, hádam to už teraz nebude také brutálne a tá váha sa zastaví...
@bubu84 ahoj, ja som mala taký výtok minulý pondelok, ale taký tmavo krvavý 😖 . Bolo toho dosť veľa 😖 😒 ☹ .Volala som hneď dr. a povedal, že je to buď z vyšetrenia lebo ma to strašne bolelo alebo že už odchádza hlienová zátka. Že to asi tým vyšetrením spustil. Potom to na večer ustalo. Ale bolo toho riadne. Zajtra mám poradňu tak uvidím čo povie. Ja som stále sledovala či sa malý hýbe, ale ten si vystrájal akoby nič tak to ma ukludňovalo. Na druhý deň som mala ten výtok taký slabučko zafarbený a potom to úplne ustalo. To je moja skúsenosť. Ešte mi kázal, že ak sa to bude stupňovať mám buď prísť alebo ísť na pohotovosť.
Ahojte, ja zatiaľ strie nemám. Natieram sa masážnym krémom z DM-ky a aj takým mastným mandľovým. Tak dúfam, že to vydrží 😅 😅 😅 😅 😅
Ja som pribrala zatiaľ 13kg, ale sestrička mi povedala že to je také ideálne. A hneď mi povedala, že aby som sa netrápila, že dieťa váži od 2500 do 3500kg, placenta 0,5kg, plodová vody 1kg, voda v tele je do 5 - 8kg podľa toho koľko telo zadrží, a hneď je 10kg čo proste nenabereme len tak. Tak dúfam, že po pôrode mi ostane nejakých 5-6g navyše a to dúfam schudnem.
tak ja som si strie zatiaľ neobjavila, dúfam že to tak ostane 😝 ale ani pri Simče sa mi nič neobjavilo a to som pribrala 16kg. teraz mám zatiaľ + 10 a nestíham sa vôbec natierať, iba občas, ale už by som mala začať!
@zufzufmeister tak vedieme spolu s tymi 20kg 🙂 Ja mam strie zatial iba na prsiach zo spodu a uz sa mi zacali robit v oblasti pupku, ale to mam z toho ze tam mam dieru po pearcingu a ta koza sa mi tam viac natahuje. A to si ten pupok mazem aj 4x denne.. tak dufam ze to bude iba tam.. 😖 lebo kozu na bruchu mam uz aj tak strasne nasponovanu..
ahojte vcera som bola v nemocnici mam uz pripravenu dokumentaciu na prijem,zatial nemam kontrakcie,poctivo lezim,uzivam magnezium,moj krvny tlak 140/90 neriesia,iba ak by som mala druhu hodnotu 100 mam prist hned do nemocnice ktoru som si vybrala,stym ze pred ukoncenym 36 tt ma prevazaju na kliniku,kde sa mi nepaci, nechavam to na osud,vsetkym drzim palce a pekny vecer
@zufzufmeister
@micu13
pridavam sa ku vam rekordmankam....nieste jedine aj ja mam +20 kilo.....fuj sa uz nemozem na seba ani pozerat snad to dako schudneme len nech su deticky zdrave....a strie ma tiez neobisli...po prsiach mam vsade je to hrozne a aj na spodu bruska a to sa natieram aj olejom aj kremom proti striam.... 😢
@fixi3 @zufzufmeister @micu13 kočky, ta ja asi vediem. Ja mám + 22kg. Strie nové nemám- Pri prvom synčekovi som pribrala tiež tých 20 kg - a vytvorili sa mi na bruchu, stehnách, i prsiach ( a to som sa natierala ) Teraz ako poorujem, nové a mi netvoria. A tá moja váha ? doktorka ma upokojila - že pri mojej pôvodnej váhe 56 kg ku takmer 180 com je to vporiadku - že som jednoducho veľmi štíhla a moje telo to potrebovalo nabrať. A s chudnutím sa netrápim už vôbec. Teda sa spolieham, že to bude ako pri synčekovi. Bez akéhokoľvek cvičenia som v priebehu asi 4-5 mesiacov mala späť pôvodnú váhu 🙂)) Zrejme vďaka poctvému dojčeniu 🙂)) 😝
ahojte tehulky 🙂 mne to vychádza okolo 19.6. a už začínam byť z toho celkom aj nervózna... ako sa cítite? môžete spávať?
@kajka18 ahoj, ja som na 18,6, a takiez stresujem. Spanok zatial vpohode, ale akonahle otvorim oci, tak sa zacina kolotoc. Este sa chystam malovat zajtra - a potom uz definitivne nachystat vecicky do skrinky, nakupit co chyba a podobne. A to este ani nevravim, ze este nemame kocik vybraty. Ako ste na tom vy ? 🙂
ahojte,ja mam termin 17.6. a citim sa uz velmi zle.spanok je hrozny ,pobolieva mav podbrusku,kriye ma bolia viac a viac ,uy mam aj opuchy no a abz nebolo malo tak vcera som mala teplotu 37.8 tak som sla lekarke pre istotu,nevedela mi povedat ,ze nemam ziadne priznaky.asi som prechladla.boli ma cele telo citim sastrasne.uz neviem ako si mam lahnut lebo bolest krizov neprestava uz ma aj klbz bolia zlezania.mam nastasie pobalene porobene tak uz len cakam kedz pride kocik a postielka.
@janina7911
Fiiiha, tak to je sila, ak ti nahodou zistia, ze mas fakt A-. A priatel/manzel ma aku krvnu skupinu? Lebo to ti potom mali vysetrovat krv aj na protilatky.
A tie odbery a vyter ti robila Dr. v nemocnici, alebo este tvoj gynekolog?
Ja som sa konecne vcera dozvedela vysledok vyteru - nemam Streptokoka, tak som cela happy 😀 Keby som ho mala, tak to je uz podla mna nestihacka to vyliecit, vsak kedykolvek mozem rodit. 😅 😎
@nenullienka Ahoj, veľmi pekné oblečenie si si tiež vybrala. To máš asi z tej stránky bess však?
Pozerala som si to, dá sa tam vybrať majú veľký výber. 🙂
@janina7911 Mne sa stalo to iste, len opacne, ja mam v karte A+, a ked som zacala darovavat krv, tak mi zistili A-. Vtedy som sa pytala, ako je to mozne a bolo mi povedane nieco v tom zmysle, ze vraj hned po porode to ovplyvnila pupocnikova krv, tak neviem. Ale mam A-. A neboj sa, aj keby si mala Rh faktor negativ a doteraz ti nerobili vysetrenie na protilatky, nic sa takeho nedeje, pretoze cakas prve babatko. Vtedy sa pocas tehotenstva ziadne protilatky netvoria alebo je velmi velmi mala sanca, pretoze aj ked by dietatko malo krvnu skupinu +, pocas tehotenstva krv dietatka do styku s krvou matky nepride. Moze sa to stat az pri porode a preto hned po porode podavaju anti D globulin proti tvorbe protilatok 🙂
@nenullienka Ahoj, si veľmi šikovná, ked si len 13 kíl doteraz pribrala a nemáš ani strie máš to ideálne. 🙂 Ja si myslím, že ten zbytok aj veľmi rýchlo schudneš. Kamarátka čakala dievčatko a tiež pribrala len tých 13 kíl, ale ona sa aj veľmi kontrolovala a v kuse vážila, žila vlastne diétnou stravou počas tehotenstva, nemá ani strie a už krásne schudla, bruško má tiež ploché. 🙂
@zufzufmeister pridávam sa ka 20 kg........................ 😠 😠 😠 , vzhľadom na obrovské opuchy len dúfam, že aspoň 7 kg je voda
Ahojte kočky. Ako to vyzerá s Vašimi partnermi alebo manželmi? Budú pri Vás, ked budete rodiť?
Ja som sklamaná, môj manžel pri mne nebude, včera mi to povedal, tak už ani nedúfam. ☹ Som z toho smutná. Povedal, že on by to nezvládol. Potrebovala som jeho oporu, podporu a starostlivosť, no nedočkám sa. Veľmi som chcela nech tam je, lebo ako som počula inak sa správajú potom k rodičkám, ked tam s ňou niekto je. Žiaľ to musím zvládnuť sama s maličkým. Dúfam, že to nebude až také drsné ako mi to narozprávala kamarátka, vystrašila ma. ☹
@sisi0211 Šak to... výsledky na Rh faktor majú byť najskôr koncom budúceho týždňa, tak keď by ma to chytilo dovtedy, netuším, jak by to riešili v pôrodnici. 😅 Manžel je 0-. Odbery a výter mi robil môj gyndoš, ale na urgentné odporúčanie pôrodníčky - dostala som od nej papier.
A super, že nemáš streptokoka, ja budem mať výsledky naň bud teraz v piatok, alebo až v utorok, tak tiež čakám, že čo bude. 🙂 A že môžeš každú chvíľku rodiť? Ta dobre... hoci budúci pondelok, to tam naša pôrodníčka určite je a ešte Ťa prídem aj kuknúť. 😀
@fleuerette Ahoj, súhlasím dúfam aj ja, že to bude voda veľa veľa vody. 😉 Pribrala som zatiaľ 16 kíl, no k pôrodu mám ešte ďaleko a moja krstná mama ma nepotešila, ked ma videla povedala, ale si už pribratá a za ten mesiac, čo je ešte pre Tebou pribereš aj 10 kíl povedala!!! ☹ 😒 Dúfam, že nie.Povedali mi, že je to normálne, lebo som bola pred tehotenstvom štíhla a telo to potrebovalo, tak neviem. Som zvedavá ako to pôjde dolu po pôrode.
@monitas84 Ahoj, nič si z toho nerob ... Ani môj manžel nebude pri pôrode, lebo nastúpil do novej práce a dovolenku mu len tak hocikedy nedajú ... A on ani nechcel byť pri pôrode ... A keď nechce, ja ho nútiť naozaj nebudem ... Ale sľúbil mi, že nás bude chodiť každý deň pozerať do pôrodnice, tak som zvedavá ... A nemáš nejakú dobrú kamošku alebo aj mamina tvoja by mohla byť pri pôrode, aby si sa necítila tak sama ... Ak nie, neboj nič, zvládli to iné ženy samé, zvládneme to aj my 🙂 Veď sme predsa ŽENY 🙂
Kočky chcem sa opýtať, nie je vám zle od žalúdka. Ja nemám (napriek stavu mojej chrbtice) žiadne bolesti chrbáta, ani lonovej kosti, ani stavy nervozity, ani nešpiním, tvrdnutie bruška minimálne.... len keď to preženiem nejakou činnosťou v domácnosti, ani zápcha, ani záha, ale posledné dni mi je hrozne ťažko od žalúdka. Príde mi to podobné ako na začiatku tehu. Je mi ťažko keď sa nenajem, je mi ťažko keď sa najem. Po jedle aj takmer hodinu dve sa normálne bojím odgrgnúť, lebo sa mi vracia obsah žalúdka späť, ale už taky strávený 😠 .
Je to hrúza, čo s tým?
@benice Ďakujem si veľmi zlatá. Kdeže mamina tam nechce ísť, povedala tam máš manžela. 🙂 Boja sa, tak ich nemôžem do toho nútiť. Presne to si musíme opakovať, že zvládli to iné tak to zvládneme aj my. Aspoň dúfam. 🙂
A moja naj kamoška žije v Londýne, je tiež tehotná, termín má dva týždne po mne. 🙂 Nevadí, niečo bude.
@fleuerette Kamarátka mala tento istý problém ako píšeš Ty a pár dní na to išla rodiť. Tak už sa Ti asi blíži tá veľká chvíľa. 🙂
@janina7911
Ak tvoj manzel je Rh negativ, tak nie je ziaden problem s protilatkami, ci tvoja krv. skupina vyjde + alebo -.
To, ze mozem kedykolvek rodit som myslela len kvoli tomu, ze som v 38. tyzdni. Inac "planujem" rodit az v juni 😉
@monitas84 Môj manžel to vymyslel tak, že bude pri mne celý čas pred, keď príde do tuhého a začnem rodiť, tak nachvíľku vyjde von a po narodení pôjde hneď fotiť malú pri umývaní a obliekaní a vrátia sa mi už dvaja. 😀 Stavím sa, že takýto postup tam ešte nemali. Mňa tiež chvíľu mrzelo, že nechce byť pri samotnom pôrode, ale vysvetlil mi, že sa na to necíti, tak ho nechcem nútiť... A on si to síce takto vymyslel, ale netuším, či nám toto vôbec povolia, či nepovedia, že buď bude celý čas so mnou alebo vôbec.

Ahojte baby, mne bruško vôbec zatiaľ nepopraskalo, ale trošku mám strie na bokoch, ale to len minimálne ... Zatiaľ som pribrala tých 10 kg cca ... Do poradne som mala ísť v piatok, ale asi pôjdem až v pondelok ...