Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@ajjkas ešte som tu, ale už mi nie je všetko jedno, bolesti mám ale také nepravidelné no od spodu ma tlačí riadne, ledva chodím tak uvidím čo bude ráno ale mm ten už teraz povedal že ideme, že keď to doktor sám navrhol tak vie čo robí a že nechce aby som sa takto trápila ešte, ale keď ja sa bojííííííííííím 😨
ahojte kočky, tak ja som tu 2 dni nebola akosi nie je čas sedieť na nete a s mojou pohyblivosťou a rýchlosťou 2 m za hodinu to je zlé. Našťastie maličky je anjelik, napapa sa, prebalíme a spíme ďalej. V noci je hore 2x, čiže spinkáme tiež dobre, len sa chudáčik budí na zlomenú kľučnu kosť z pôrodu. Ďakujem Vám všetkým za gratulácie a pošlem aj nejaké to foto. 🙂 Všetkým novým maminám prajem veľa zdravíčka a predovšetkým mliečka a nastavajúcim ešte veľa síl, aby to už bolo za Vami.
@monitas84 Ahoj ďakujem za gratuláciu a odpovedám na otázku aký bol pôrod. Bol naozaj ťažký, lebo trval dlho, a len samotné tlačenie trvalo 30 minút, nemohla som ho dostať von, tak sa už báli o mňa aj o malého, tak nakoniec so mnou rodilo 5 lekárov a asi 5 sestričiek, sám primár pomáhal. Tlačili mi zhora na brucho, takže som mala veľké modriny, čo aj bolelo, nastrihli ma oni, lebo vedeli, že hlavička normálne neprejde, ale som zošitá až po zadok a prvý krát som si sadla až včera a to tiež len nachvíľočku. Ale na to všetko sa dá zabudnúť v prvej minúte ako som videla maličkého 🙂
@bubu84 to je super, my kočíkujeme skoro celý deň. Ak je malý nevrlý, tak hneď ako namierime kočík smer dvere, zaspí 😀
@9lea Ahoj, to mi je ľúto, strašné!!! ☹ Ale som rada, že sa z toho už dostávaš. Chudáčik maličký, bol veľký tak sa tomu netreba čudovať, prajem mu rýchle zahojenie, nech je zdravučký a nech Vám robí radosť. Teším sa s Tebou, že je dobručký a pekne prespinká noc, aspoň si oddýchneš aj Ty. 🙂
kočky, kde máte bábätká cez deň? lebo ten náš zbojník ako sa zobudí okolo 8 - 9 ráno, už nechce byť v postieľke, tak je v kočíku celý deň. Na noc ho dám zasa do postieľky.
A keď chcem aby sa MM vyspal, tak si ho v kočíku vezmem do inej izby. Myslíte že je to ok?
jaaaj moje dieta je hrozne dnes nespi viac ako hodinu uz neviem co s nou som na noc zvedava
baby pomooooc!Ako mám umývať cikuľku?Som z toho zúfalá.V pôrodnici som sa pýtala,no nič som sa nedozvedela.Len viem,že sa má ošetrovať aj ,vo vnútri,,lebo hrozia zrasty a zlepenia...ale ja neviem ako.Neviem,či jej to môžem tamponikom očistiť či nie.či to tam ešte nieje pokryté dákou ochrannou vrstvou ☹ .Pomoooc!!!!!!Pipík je len pipík 😠
@kaara1980 ahoj,tak mne v nemoc.,vravela sestra,že jej ju nemam vytierat,lebo ma presne nejaku vrstvu co by sa nemala utierat,tak som jej len tak prebehla plienkou pri kupani,potom bola uz aj tak stale dokakana tak som jej to lahucko utierala,ale nikdy nie nejak hlboko,len co bolo treba,neviem ci som pomohla 😒
..tak ako vravi kukujka, len povytierat nejakoym tamponikom a scistou vodou, ono sa ten maz postupne vytrie..niekto robi aj harmancekovy odvar a s tym to vytiera..
tak babulky....my sa nachadzame v nemocnici ☹(.malinky dostal odomna zapal priedusiek,tak hned nas dali na detske do nemocnici ☹(
Ahojte babenky, poraďte čo zaberá na nafúknuté bruško a na plynatosť. Môj Matej má nafúknuté bruško a aj stále vetríky a je z toho nervózny, spí len tak 10 min. Stále kope nožičkami a jeduje sa. Ja už neviem čo s ním, noc bola hrozná nevedel zaspať ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Skúšala som rektálnu rúrku ale to by som mu ju tam musela nechať.
@nenullienka nam pomaha okupkanie sa v teplej vode vtedy jej brusinko uvolni aj cajik na brusko zabera a ked je uz velmi zle tak infacol sirupcek
@kukujka a ten sirup je na predpis, našla som aj nejaké kvapky sab simplex pre novorodencov. Ja mu dávam čajík feniklový ale ten mu nejak nezaberá.
@nenullienka nieje na predpis som si v lekarni pytala ,ze chcem nieco pre novorodenca na brusko a dali mi infacol,ze s tym maju mamicky dobre skusenosti aj ten sab simplex je dobry ten si kamaratka chvalila
@kukujka Ďakujem za pomoc 🙂 😉 😀
@nenullienka nemas za co dufam,ze malickemu sa polepsi

@andysok To je super rýchlo si sa dala do formy. 🙂 Ja som doteraz pribrala 20 kíl. Dúfam, že to tiež rýchlo zhodím. 🙂 Dokonca nemám na brušku strie a toho som sa veľmi bála. Dúfam, že to nezakríknem a už sa mi teraz neobjavia. Už len mať za sebou úspešne a bezbolestne pôrod. 🙂