icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

lucia1181
5. júl 2011

@kukujka ano kojila,ale az ked mi klesla teplota.lekarka mi povedala,ze pri takej vysokej teplote musim mlieko odsat a nechat vychladnut,lebo je horuce a az potom dat malemu pit.no ja som praveze nemala ziadne lieky,davala som si iba paralen od teploty,pre antibiotika som si nestihla ist k lekarke.

fleuerette
5. júl 2011

Tak baby, my máme za sebou Lukáškov prvý celodenný..... teda no poldenný (lebo len do 10 sme sa balili 😀 ) výlet do ďalekého sveta, na Bodíky, strýkovi na jazero 😵 😵 😵
A dnes sme mali kontrolu jadierok, tak všetko ok, na široko nebalím.

fleuerette
5. júl 2011

@ajjkas Gratulujem k malinkej, veľa veľa zdravíčka a radosti

fleuerette
5. júl 2011

@kaara1980 Gratulujem k presťahovaniu, zvládla si to bravúrne, klobúk dolu. A ako v novom? Ako sa páči deťúrencom? Ozaj dúfam, že si si zapamätala čo sa ti snívalo prvú noc. To sa vraj plní 😵

fleuerette
5. júl 2011

@monitas84 Ahojky, stále nič???

kukujka
5. júl 2011

@lucia1181 za kolko si odsala jednu davku???u mna je to s tym odsavanim trapenie jednu davku co ma cca80ml odsavam priemerne hodinu uz som zufala s toho,uz nech som pri nej nech si pekne sama popapka,len nechapem tomu,ze ked som kojila tak si krasne vytahala a takto cez odsavacku to ide tazko

lucia1181
5. júl 2011

@kukujka aku mas odsavacku?to je dost dlho,musi ta to aj boliet,ked tak dlho odsavas ☹.ja mam odsate z oboch prsnikov na jeden krat okolo 140 ml a trva mi to par minut,maxmalne 5-7 minut.ja mam vela mliecka a ked zacnem odsavat,tak same strieka,alebo aj ked malinky zacne pit,tak mu to strieka do pusinky az tak,ze nestiha hltat.mne napriklad nesadla elektricka odsavacka,tak som kupila taku lacnu tesco odsavacku a s tou mi to ide dobre.skusala si prsia pred odsavanim pomasirovat?vraj to pomaha a lahsie sa uvolni mliecko

monitas84
5. júl 2011

@ajjkas Ahooooooojjjjjjjjj gratulujem, v krásny dátum sa Ti narodila. Veľké bábo. 🙂
Opíš mi aké to bolo s tou vyvolávačkou. Mňa to čaká asi tiež vo štvrtok. ☹ Ako sa cítiš? Aj si sa dotrhala alebo Ťa nastrihli? Ako dlho to trvalo s vyvolávačkou?

monitas84
5. júl 2011

@fleuerette Ahoj veru nič, práve som sa dobre najedla, som len hladná nič iné. 😀 Asi to bude predsa aj u mňa vyvolávačka vo štvrtok.

domi123
Odpoveď bola odstránená
kukujka
5. júl 2011

@lucia1181 ja mam taku rucnu odsavacku znacku neviem ale bola to s tych drahsich ach aj ja by som chcela aby mi to tak islo ako tebe

lucia1181
5. júl 2011

skus nejaku lacnejsiu,mozno bude aj tebe lepsie vyhovovat.ja som s tymto problem nikdy nemala,vzdy som mala strasne vela mliecka a islo lahko odsavat.ako je na tom malinka?strasne neprijemne bolo,ked malemu odsavali nostek,strcili mu do nosteka asi 5 cm hadicku celu a odsavali az mu vzdy krv isla,tak som im to uz potom nedovolila,lebo strasne plakal a nic mu neslo z nosteka,len ta krv ☹.

janina7911
5. júl 2011

@sissika My dávame sab simplex 3x8 kvapiek. Malinká prdí pekne, bruško nebolí, takže asi za niečo stoja. 🙂

janina7911
5. júl 2011

@koc1nka @ajjkas Gratulujem k bábätkám a prajem veľa zdravíčka a mliečka. 🙂

cottoncandy
5. júl 2011

Ahojte,
tak už som tu aj ja... malá Veronika sa nám narodila 1. júla o 16,15...2940g a 48 cm... pôrod mi vyvolávali a bol neuveriteľne rýchly...od prvej kontrakcie po vytlačenie malej trval presne dve a pol hodiny, šlo to tak rýchlo, že aj lekári sa divili, nestihli sme ani epidurál ani klistír, pôrodník dobehol na poslednú chvíľu, našťastie stihol byť pri pôrode môj manžel a to iba vďaka tomu, že keď sa mi začali kontrakcie, bol ma v nemocnici pozrieť na návšteve... 🙂

monitas84
5. júl 2011

@cottoncandy Ahoj, gratulujem, prajem všetko dobré. Pekné miery má maličká. Rodila si v rovnaký deň ako ajjkas. 🙂 V dobrom Ti závidím,že to máš už za sebou. 🙂 Mňa to čaká tiež vo štvrtok. Takže to nie je nič strašné tá vyvolávačka? Aj Ťa nastrihli. Opíš mi trošku priebeh ak môžeš. To sa mi páči, že to bolo rýchle, ale aké bolesti boli? Ako sa cítiš?

kukujka
5. júl 2011

@lucia1181 teraz to odsavanie islo o nieco rychlejsie dufam,ze uz to bude len lepsie a lepsie,teraz bol manzel odniest mliecko a povedali mu,ze ma prist este o 10tej a potom uz len rano,ze jej daju v noci ryzovy odvar tak dufam,ze nebude hladna

adrianiiita
5. júl 2011

Všetkým mamičkám gratulujem ... :DD dúfam že aj ja budem mať rýchly pôrod ... zajtra nastupujem do nemocnice tak držte palce :D celkom mám obavy ako to dopadne 😒

monitas84
5. júl 2011

@adrianiiita Presne tak sa cítim aj ja. Bojím sa, budem na Teba myslieť, držím Ti palce. 🙂 Zajtra to dúfam budeš mať úspešne za sebou. 🙂 Hlavne nech to je rýchle a čo najmenej bolesti. Nech ste s maličkou zdravé.

kaara1980
5. júl 2011

@kukujka joj tak vám želám nech ste obe čo najskôr zdravé ☹ .Ale tam sa o malú určite dobre postarajú,choré miminko je katastrofa

kaara1980
5. júl 2011

@fleuerette no zvládli sme to,ale ešte máme všade bordel a ešte aj zajtra budem vybaľovať pár tašiek....Deti sa adaptovali super 😀 ,najviac som sa bála,ako zvládne Kubko to,že bude prvý krát spať sám v izbe a on si to ani len neuvedomil 😉 .A čo sa mi snívalo?Ja bola taká ustatá,že ani neviem,vôbec som si nezapamätala,ale dúfam,že len dobré 😉 .Horšie bude zajtra,budem tu v noci prvý krát sama,lebo drahý má nočnú

kaara1980
5. júl 2011

@janka830 mne malá má úplne suché ručičky aj nôžky,našťastie zvyšok tela nie 😉

kaara1980
5. júl 2011

@ajjkas gratulujem a želám vám len to najlepšie 😉

kaara1980
5. júl 2011

@adrianiiita drž sa,želám ti rýchly a bezproblémový pôrod 😉

kaara1980
5. júl 2011

@cottoncandy gratulujem a želám vám všetko len to najlepšie...parádny pôrod 😉

cottoncandy
5. júl 2011

@monitas84 Ahoj, ráno mi lekár vložil tú tabletu, počula som, vraj to má veľmi bolieť, ale mne to bolo len trochu nepríjemné, nič drastické...potom sme čakali, kedy začnú bolesti a či vôbec, upozornil ma, že niekedy musia postup opakovať aj tri dni za sebou, lebo to nezaberá, našťastie to nebol môj prípad... do obeda som bola niekoľkokrát na ctg, ale inak som sa mohla hýbať, jesť aj piť normálne, bolesti prišli až o 14,45 a to hneď pomerne silné v 5 minútovom intervale, ktorý sa potom rýchlo skrátil na 3 minúty, chodila som po chodbe a predýchavala, malo to fakt rýchly spád, dlho som čakala, kým ma vyšetrí lekár, nejako mi nechceli veriť, že to už mám také silné bolesti...keď ma vyšetril, bola som otvorená na 5 cm, rýchlo ma poslal o poschodie vyššie na pôrodnú čakačku (rodila som na Kramároch), lebo som chcela epidurál a bál sa, že mi ho už nestihnú podať...a nestihli, len cestou vo výťahu som sa otvorila na osem centimetrov, ešte ma skúšali pripojiť kvôli ozvám na ctg, ale už sa nedalo, lebo som to nevedela vydržať a veľmi som sa mykala plus mi tam odišla plodová voda, čiže už mi len kázali vydržať sekundu, kým môj pôrodník príde...ten chvalabohu dofrčal, rýchlo ma vyšetril a ešte mi pomáhal preliezť na porôd. stôl, lebo ja už som tlačila, nedalo sa to ovládať...obrovský tlak to bol, ale ani som nevedela ako a malá bola vonku... mám nástrih, vonku asi päť štichov plus vnútri tiež dačo, nástrih ma nebolel, šitie som cítila len minimálne, pichli mi nejakú injekciu od bolesti...ale priznám sa, že akonáhle bola malá vonku, cítila som sa skvele a keďže to celé netrvalo dlho aj plná energie...takže nič sa neboj, bude to v pohode🙂

nenullienka
6. júl 2011

Ahojte bebenky, poradte čo mám robiť keď mi začalo malého zapekať ☹ ☹ . Vykaká sa len za pomoci rektálnej rúrky 😒 😒 😒 . Začala som mu na večer dávať Hami extra a to asi z toho.

monitas84
6. júl 2011

@cottoncandy Ahoj, ďakujem, že si mi to trošku bližšie opísala. 🙂 Si veľmi zlatá. 😉 Až také hrozné mi to nepripadá, tak dúfam, že budem aj ja spokojná.Hlavne nech to mám rýchlo už konečne za sebou. Dnes som bola na odberoch a zajtra veru idem do nemocnice. Dúfam, že hneď zajtra bude môj gynekológ konať, keďže má práve službu. Ešte by ma zaujímalo, hneď ako si prišla do nemocnice Ti dali tú tabletu, alebo až na druhý deň???
Ja dúfam, že tam nebudem len tak ležať, chcela by som to mať zajtra úspešne za sebou. Veľmi sa bojím, dnes mi je už aj do plaču, zajtra to bude so mnou katastrofa. ☹
Prajem Ti len to najlepšie, nech sa skoro zotavíš a nech Ti malá robí veľa radosti. Ďakujem Ti veľmi pekne. 🙂

sissika
6. júl 2011

@ajjkas
@cottoncandy
gratulujem a prajem veľa zdravia, mliečka a radosti z malej ...

sissika
6. júl 2011

@janina7911 ďakujem za info