icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

nenullienka
7. júl 2011

@kukujka no ja mám takú istú skúsenosť. Malý mi schudol v pôrodnici 200 g, reval a reval od hladu. Cikať poriadne nemohol. Nakoniec mi doniesla trochu glukózy. Ja som sa len modlila nech ideme čím skôr domov. A ja som mlieko nemala skoro vôbec. Hneď ako som prišla domov naša dr. mi ho kázala prikrmovať lebo bol vyhladovaný. Ja to nechápem ako sa môžu takto správať. A ešte na mňa nahúkala, že ako ho to kojím. Ja som jej povedala, že nikto mi neukázal ako ho prikladať. Tak mi to s takými nervami vysvetlila. Nikdy viac by som ho tam nedala.

nenullienka
7. júl 2011

@fleuerette môj malý nie je zaočkovaný proti TBC a to je dnes 6 týždňov od pôrodu. Stále nemajú vakcínu.

zufzufmeister
7. júl 2011

Ahojte baby, my sme doma z pôrodnice 5 deň a zatiaľ som iba kojila, začínam mať ale depky, že mám málo mlieka, alebo čo... Malinký je nespokojný, aj ja cítim, že nemám také naliate prsia, zase neviem to posúdiť koľko vypije a začínam byť nešťastná z toho... A nejako neviem čo robiť, síce po krmení zaspinká, ale jednoducho už mu nestačí jeden prsník, lebo doteraz sme to tak robili, že jedno krmenie z jedného a dalšie z druhého, teraz vycucia obidva a ja fakt neviem ako posúdiť či mu to stači :( Nemáte nejakú radu...

kukujka
7. júl 2011

@bubu84 dakujem ved uz sa neviem dockat zajtrajsku ked bude doma s nami len pred pol hodinou som prisla z nemocnici a uz mi chyba

kukujka
7. júl 2011

@nenullienka ano hrozny pristup tam mali bodajby sa k nim tak niekto spraval.zato na dojcenskom su uzasne sestry dnes mi jedna povysvetlovala vsetko ako malu nakrmit ked zaspava,ako ju dat spravne odgrgnut aby negrckala,co urobit aby babo necikutalo,ako dat spravne papat s flasticky a mnoho inych veci.myslim si,ze to mali urobit hned sestry na novorodeneckom.si musela o mne ta sestricka mysliet aka som neschopna ked sa vsetko pytam ale vysvetila a ochotne ukazala a musim priznat,ze som v tom robila dost chyb uz to budem robit len spravne

sisi0211
7. júl 2011

@zufzufmeister
Pozri si www.mamila.sk. Je to poradenstvo o dojceni. Vseobecne vsak plati, ze cim viac budes babatko prikladat, tym viac mlieka sa ti bude tvorit. Moja mala je iba dojcena, ma 6 tyzdnov a uz niekolko tyzdnov ju kojim z oboch prsnikov. Niekedy mam naliatejsie prsniky, niekedy menej. Dolezite su aj nocne kojenia. U mna je to tak, ze cez den skoro vobec nemam naliate prsniky (kojim cca kazde 2, niekedy 3 hodiny) a v noci, ked mala prespi aj 4 hodiny, mam ich totalne naliate. Ale aj ked ich nemam naliate mala papa aj 40 min, takze nieco tam musi byt pretoze hlta. A pekne pribera, az moc, lebo za 4 tyzdne sme pribrali 1000g. 😉
Na prikrmovanie si treba dat velky pozor, lebo ak zacnes prikrmovat budes babatko menej prikladat k prsniku a bude sa ti tvorit menej mlieka... 😖
Cca pred 2 tyzdnami sme mali aj my krizu, ked mala chcela papat kazdu hodinu. Hovori sa, ze su take obdobia, ked potrebuje dietatko viac. Ale zvladli sme to.
Tato vsetka "mudrost" nevysla len tak z mojej hlavy, mam ju od laktacnych poradkyn. Na tej stranke su aj kontakty, ak budes mat problem tak im kludne zavolaj, ja som volala uz 2x 😅 a boli velmi ochotne a mile.

sisi0211
7. júl 2011

@kukujka
Ahoj, prosim Ta mozes mi podat infosku: ako malu nakrmit ked zaspava,ako ju dat spravne odgrgnut aby negrckala,co urobit aby babo necikutalo.
Mne to nikto nepovedal ani neukazal. Odgrgnut ju dam na plece, ale ci spravne??? ☹ Niekedy sa jej odgrgne, niekedy nie. A niekedy aj vygrcka mliecko. A cikutkanie je u nas hroza, niekedy trva aj 30 minut 😖

zufzufmeister
7. júl 2011

@kukujka ahoj a poraď ako sa to robí správne, môj malý stále čikúta a niekedy si ani neodgrgne, aj keď je fakt, že veľmi negrcká, málokedy sa to stane...

zufzufmeister
7. júl 2011

@sisi0211 hej len vidím, že on keď saje, tak fakticky vysaje všetko, ostanú mi len také "handry" miesto prs... A teraz má ešte aj hnačky, netuším prečo, preto je aj taký nespokojný...

sisi0211
8. júl 2011

@zufzufmeister Tak to je super, ze ti vyprazdnuje cely prsnik. Aspon sa ti nezapali ako mne. Ale, ked ho budes prikladat castejsie, bude sa ti viac mliecka tvorit. 😎

kukujka
8. júl 2011

@sisi0211
@zufzufmeister ked cikutka tak namocit cumlik do horucej vody a dat podudkat ako sme jej ho dali tak liuska do dvoch minut prestala cikutkat.odgrgnut bud na plece alebo si sadnes a das si babo kolmo radsej sa s nou vtedy neprechadzat a nehojdat lebo vtedy je velka sanca,ze sa pogrcka,ked ju mas cez plece tak suchat chrbatik to pomaha aj ked babo boli brusko /co som si ja myslela,ze ked ju boli brusko tak budem suchat trosicku brusko,ale ze je lepsie pocvicit s nozickami a suchat chrbatik/,ked zaspava postipkat na licku a popotlacat bradicku hore tym napodobnis ako ked papka a malo by sa znovu chytit

nenullienka
8. júl 2011

@kukujka tak to je super. Lebo tan môj hladoš po každom papaní štikúta. A malinká je už zdravučká????

nenullienka
8. júl 2011

Ahojte babenky, tak náš Matej bude zaočkovaný proti TBC až keď bude mať 1 rok. Tú vakcínu v Žiari nemajú a už by sme to nestihli.

kukujka
8. júl 2011

@nenullienka malinka je uz v poriadku o pol jedensatej mame prist do nemocky aj s vecickami ak sa nedajboze nic nezmeni tak uz o dve hodinky sme domka huraaaaa

nenullienka
8. júl 2011

@kukujka tak to som rada, nech je len zdravučká a nech pekne papká a priberá 😀 😀 😀 😀 😀

9lea
8. júl 2011

@zufzufmeister ahoj, ja som mala v pôrodnici tiež menej mlieka, prišla som domov a malinky bol hladný, lebo som ešte stále nemala dosť mlieka, tak doobeda vždy aj plakal, tak som bola z toho nešťastná a normálne som ho aj prikrmila, myslela som, že som s kojením skončila, ale sesternica povedala, treba vydržať a mne naskočilo tak viac mliečka až tak 10 dní po pôrode, minule som skúsila priložiť ešte fľašu či ma naozaj dosť a už nechce fľašu a po kojení si vždy aj poriadne odgrcne niekedy až veľmi tak mu to asi všetko stačí. nevzdavaj to a koj kým sa dá, každá žena je iná a hormony robia svoje, niektorá ma dosť mliečka od tretieho dňa v nemocnici, niektorá neskôr, niektorá vôbec. Mne naskočilo tiež až neskôr, ale treba prikladať, aj keď je menej a ono pride.

kukujka
8. júl 2011

uz mam liusku doma tesime sa s toho konecne sme vsetci traja spolu

ivusik33
8. júl 2011

Mojej sa tiež často čká... ja jej dám trochu mliečka alebo na lyžičku prevarenú vodu a prestane. S tým odgrgávaním mám tiež problém, niekedy aj 15 min behám po byte, mám ju na pleci a čakám, lebo keď si neodgrgne, tak sa pozvracká, prípadne si odgrgne aj sa pozvracia, ale to preto, leboje pahltná a veľa spapá.
Zuzi, ak si si nie istá, koľko spapá malý, tak ho musíš len prevážiť ... tak presne zistíš koľko si vytiahol.

fleuerette
8. júl 2011

Ahojte tak sa s vami podelím o zážitok z dnešnej návštevy gynekológa 😠 😠 😠 . V priebehu dvoch týždňov som mala už 4 krát vysoké teploty z prsníka, tvrdne, mliečko sa mi nedá odstreknúť, tak som sa objednala gyndošovi. môj je na dovolenke tak ho zastupoval iný. Pri príchode sme sa pekne zvítali a pán doktor sa aj usmieval, ale len dovtedy kým nepočul slovo prsník a problém. Potom začal koktať, že čo on mi pomôže, prehmatal mi prsník, že on tam problém nevidí. Tak som mu pekne vysvetlila že ani nemôže, že mliečko mi vychádza len asi zo 4 miest a raz za 4 dni sa mi to ucpe úplne, musím sa naložiť do horúcej vody a krvopotne 2 hodiny ručne odsávať - v tej vode 😖 .
A on zasa, že čo on s tým, môže mi môže predpísať antibiotiká, ale netuší či s nimi môžem kojiť...... Medzi každou 3 vetou sa ma neustále pýtal kedy že som to porodila?. Nakoniec mi poradil, že najlepšie by bolo, keby som počkala kým teda budem mať tú teplotu a rovno utekala niekam do nemocnice na centrálny príjem a tam aby sa na to pozrel nejaký gynekológ - asi medzitým zasa zabudol, že som 5 týždeň po pôrode a mám doma 5 týždňové bábo, ktoré teda zrovna neobľubuje cestovanie po nemocniciach 😠 😠.
Potom mi pozrel ranu po sekcii, opäť sa ma asi 3 krát opýtal, kedy že som to rodila, nakoniec mi pochválil jazvu, že to ako by som rodila pred rokom, taká je pekná....
Keď som sa ho spýtala, že čo teda s tým prsníkom, tak mi povedal, že on by to neriešil nejako akútne, treba len odsávať, odsávať a odsávať. Že on by mi nerád predpísal antibiotiká .... a bolo po vyšetrení 😠 . A to som bola od 6 na nohách aby som odsala, pobalila veci, pripravila malého, aby sme stihli toto vyšetrenie o 9:00.
Joj baby tak som sa rozčúlila, to je neskutočné aký debili sa tvária ako lekári 😠 😠 😠 .

fleuerette
8. júl 2011

@zufzufmeister a malý ti nedá nejako najavo či chce ešte papať? My teda nekojíme ale kŕmime fľaškou, moje mliečko plus Nutrilon a keď Lukáškovi nestačí čo má vo fľaške tak začne tak krútiť hlávkou zo strany na stranu a pichá si zaťaté pästičky do pusy. Toto robí aj keď sa zobudí a je hladný, no a zabudla som na patričný hlasový prejav k tomu (čiže reve ako tur). Ako náhle mu strčím fľašku do pusy je všetko OK 🙂 .

kaara1980
8. júl 2011

@bubu84 ja mám presne to samé,buď sa nosíme alebo visíme na cecku 😀 .Je aj moc teplo,asi sú aj preto taký nervozny.Ja mám malú cez deň len v krátkom body a ani na širiko ju nebalím,lebo tak jej musí byť horúco ešte viac ☹

9lea
8. júl 2011

@kaara1980 ja balim stále na široko aj keď je teplo, neviem, mám z toho nejaký zlý pocit, keď malého necham len tak. A ako dlho sa vlastne musí baliť na široko. A kratké body obliekam aj ja.

kaara1980
8. júl 2011

@fleuerette pán doktor má asi dáku traumu z prsníkov 😀 .Milujem takých odborníkov,čo si musíš sama stanoviť diagnozu a oni nevedia že čo... 😠
@zufzufmeister ja keď mám pocit,že mám málo mlieka,tak mi stačí vypiť vybublinkovanú vineu a zaručene musím v noci odsávať 😀 ,ale každá to má asi inak.Iné ti neostáva,len prikladať malého čo najviac.Ja teraz neodsávam ako pri Kubkovi a cítim,že mám mlieka akurát.Malá cez noc pýta 2-3x,zato cez deň je vkuse na cecku.Teraz jedla o 14tej,vydudkala jeden prsník a o 15tej pýtala zas a to ma vysala na totálku,oba prsníky.Ešte aj ten vycucnutý zo 14tej sa mi nalial 😕 .Ale tiež v podstate striedam po jednom prse,ale keď si ešte začne ocucávať ruku,tak jej jám aj druhý.

kaara1980
8. júl 2011

@9lea teraz majú iný meter na to ako dlho baliť na široko.Ešte pri Kubkovi som ho musela baliť vyše pol roka.Teraz že je to podľa prvej kontroly u ortopéda.Kedysi čakali,kým sa vyvinú jadierka a tie sa podľa najnovšieho ,objavu, vyvíjajú zároveň s prvými zúbkami.Teraz vraj kontrolujú či sú správne vyvinuté nejaké ,striešky,.Švagrinej po prvej kontrole povedali,že už nemusí baliť a to mal malý mesiac.V zahraničí sa vraj nebalí na široko vôbec 😒 ...Tak sa vyznaj

kaara1980
8. júl 2011

Tak kočeny,my sme boli dnes na ,pišíka, proti TBC.Antolská má vraj vakcíny do pondelka a potom už nič.Vraj kým predtým mamičky nechceli deti dať očkovať,tak teraz húfne volajú z iných nemocníc,či im nezaočkujú dieťa.
Chudiatko Lucka sa skoro uvarila v aute,kým sme tam šli.Tieto horúčavy nás zabijú.Neviem ako vy,ale ja s ňou ani nejdem poobede von.Boli sme hneď ráno,chytro som o 8mej navarila a šli sme aspoň na chvíľu.A to dnes je ešte ako tak fajn,ale čo zajtra,keď tu dole hlásia 35 stupňov ☹ ?
Inak neviem prečo,ale mne Lucia vôbec neodgrgáva,naozaj že len raz za čas.A to skúšam kadejaké polohy.Dobrá je aj tá,čo sa dieťa prehodí na jednu ruku,pričom hlavu má na dlani...ale u nás v podstate nezaberá ani táto ☹

fleuerette
8. júl 2011

@9lea
@kaara1980 kočky a to vám lekár kázal baliť na široko? lebo mi sme od začiatku len v pamperske a teraz po vyšetrení jadierko bolo všetko ok, takže pampers to istí naďalej 😀 . Aj teraz spinká (konečne) malá len v pamperske a bodičku, ešte aj tie ponožky si zbojník zvliekol, tak som ho aspoň prikryla plienočkou.
Tiež nám od rána nespal, okolo obeda to už bolo na nevydržanie. o 12:15 stiahol 100 mliečka, pol hodinu ešte jedošil, a potom konečne zaspal, a spí ešte stále - našťastie 😵 .

Ako to robíte, keď máte bábo stále na prsníku? To fakt skoro celý deň. To len ležíte s ním v posteli?

kaara1980
8. júl 2011

@fleuerette mne len pediatrička povedala,keď bola u nás na ,kontrole, po prvý krát,že už sa naširoko nebalí,ale že ona odporúča ten prvý mesiac,do prvej kontroly u ortopéda ,baliť na široko.Ja som ako dieťa musela mať remece,tak dúfam,že to malá po mne nepodedí 😕 😠 .Ale sa ju snažím dávať spinkať cez deň na bruško,aj teraz tak spinká.
Kdeže v posteli 😀 ,toto moje začne mrnčať a hneď si ocucuje rúčky,tak už viem že chce (ako sme to my nazvali) cecať.U nej je to chvíľka,mlieko jej strieka samé do úst,takže si tak veľa nezamaká a prsník má ,vycecaný, za 10 minút 😉 .Ale o hodinu chce zas,teraz je to asi aj smädom.

zufzufmeister
8. júl 2011

No malinký chytil včera hnačky a riadne, tak sme boli dnes u doktora, prevážili ho a za 5 dní nepribral ani deko, má presne takú istú váhu ako keď sme boli v pondelok s ním na prvej kontrole... Tak doktor skonštatoval, že strácam mlieko a mám dokrmovať :( Lenže malý flašu nechce ani vidieť, okrem toho, keď ho nakojím, tak zabúva na dve - tri hodiny a nezdá sa mi nejaký hladný, aj keď mám pocit, že mám menej mlieka, ale vycope obidva prsníky, miesto jedného ako doteraz a je spokojný, tak ja neviem čo :(

fleuerette
8. júl 2011

@kaara1980 no vidíš, každý hovorí inak. Nám zasa pediatrička povedala, že malého nemáme na bruško dávať spávať v žiadnom prípade 😖 , ale napríklad keď je nepokojný tak sa ukľudní jedine tak, že si ho dám na seba bruškom. Svokra mi hovorila, že kým bola s mojím zákonitým v dojčáku, tak tam dávali od narodenia detičky len na bruško. Tak sa potom v tom vyznaj 😠 .

kaara1980
8. júl 2011

@fleuerette oni zakazujú dávať na bruško hlavne v noci kôli náhlym úmrtiam dojčiat.Kedysi sa normálne dávalo,ale ortopéd ti povie ,že najlepšie na klby je spánok na brušku.Len musíš byť pri dieťatku keď tak spí...Ja keď ju tak dám,tak som stále pri nej a kontrolujem ju,lebo nemám monitor dychu.Ale to je už normálka,že každý dr povie niečo iné 😒