icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

kaara1980
12. júl 2011

@kukujka mne občas tiež pospí aj 6 hodín,ale to od kúpania v podstate do tej polnoci.To sa len zobudím na to,že ma prsia bolia a mám ich ako skala

kaara1980
12. júl 2011

@zufzufmeister ja teraz kúpem každý deň,ale len v čistej vode.Keď sa pokaká,tak jej ritku umývam v umývadle pod tečúcou vodou poprípade aj detským mydlom.Natieram,len raz za čas tým excipialom.inak ziadnu kozmetiku nepoužívam.A oblečené v tomto hyce má len bodík s krátkym rukávom a ponožtičky,na noc klasika košieľka a dupačky,ale tenké,alebo najlepšie sa mi osvedčili ,rukynohy,.
@sisi0211 nám sa bepanthen ani sudokrém vôbec neosvedčil.Tak som kúpila v DMke ten ich babylove a je super.Ten zapareniny aj lieči.Skús ešte ten

sisi0211
12. júl 2011

@kaara1980
Pozajtra ideme k lekarke tak sa ju este spytam a ked nic ine mi nedoporuci tak skusim ten z DM. Dufam, ze ma kvoli tym zapareninam nezjazdi 😖

kukujka
12. júl 2011

@kaara1980 mne tiez po kupani zaspi,ale my kupeme tak cca okolo osmej pol deviatej a potom buva cca do druhej-tretej v noci uzasne dieta dufam,ze ked pojdeme k dr.na vazenie tak bude pekne pribrata,ze jej ta davka v noci nebude chybat

kaara1980
12. júl 2011

@sisi0211 v tejto horúčave je to asi normálne 😉
@kukujka my máme poradňu prvú zajtra a som veru zvedavá,koľko malá váži.Ale zaguľatieva sa,takže určite pribrala.

kukujka
12. júl 2011

@kaara1980 my chodime na vazenie kazdy tyzden len teraz uz mame pauzu a budeme chodievat kazde dva tyzdne

kaara1980
12. júl 2011

@kukujka my vlastne budeme vážené prvý krát ako sme prišli z pôrodnice

fleuerette
12. júl 2011

@ivusik33 Ahoj, čítala som, že tiež namiesto kojenie papáte z fľašky. Ako často odsávaš? My sme na fľaške od začiatku, okrem mliečka aj dokrmujem, lebo malý spapá každé dve-tri hodiny tak 120 ml. Skúšala som odsávať tak každé 3 hodiny, ale stále nemám viac mliečka. Po troch hodinách tak 60 z obidvoch.

dooscoby
12. júl 2011

ahojte..mozem sa k vam pridat?..ja som mala mat julovi termin ale nakoniec musiel drobcek von a narodil sa 17.06

ako je to u vas so spankom v noci lebo ten moj je hore kazde 2-3 hodky a okolo jednej uz ani po kojeni nezaspi a len sa pozera na okolo...mam doma este jedneho drobca tak obcas by sa zislo aj vyspat

nenullienka
12. júl 2011

@fleuerette ahoj no tak sme na tom podobne. Matej neustále kope nožičkami, stále sa naťahuje. a sa aj bojím zaspať keď ho v noci nakŕmim lebo sa bojím aby to všetko nevygrckal keď sa stále hýbe.
S tým teplom je to hrôza chudiatko nevie zaspať. s tou klímou je to celkom dobrý nápad, ešte som o takej nepočula.

dooscoby
12. júl 2011

s tym vrtenim je to u nas podobne a tie zvuky co vydava v noci 😖 ...na rukach je ako tak v klude a ked ho polozim tak len stone a vrti sa...ugrckava a este sem tam chyti riadnu stikutku a to uz je po spani..mam ho dakedy problem s pacifikovat lebo ked ho zaviazem do perinky tak dakedy oki ale skor mu to vadi a ked ho prikryjem plienkou tak sa len vrti,vrti a ma problem so spanim

veronch
12. júl 2011

@dooscoby Ahoj, tiež som rodila 17.6. a pozerám, že aj starších drobcov máme v rovnakom veku, naša Lucka je tiež taká blonďoška ako tvoja Barborka. A určite nielen blonďoška ale aj divoška, že? Ja už neviem, čo je to vyspať sa skoro tri roky. začalo to tehotenstvom a trvá to doteraz. Naša Ema je tiež taká nočná sovička, cez deň anjelik, papá a spinká a v noci vyspevuje. Tak s ňou bývam do noci zavretá v obývačke, aby som nerušila zvyšok rodiny a do spálne šupom, až ke´d som si istá, že tvrdo spí. 🙂

dooscoby
13. júl 2011

veronch ahoj 🙂 ...tak to mame rovnako stare deticky paradicka a este aj Barborky 😉 ..ta moja je tiez trosku divoka ale zaroven svojim sposobom aj taky introvert
inac tato noc dalsia katastrofa...pomaly od jednej do tretej hore...bolelo ho asi brusko lebo potom nakladol riadnu plienku...uz som pomaly zabudla mas daky zoznam co sa smie a nesmie jest pri kojeni...podla mna to nebude tym ale skusim vynechat dake jedla a mozno pomoze
a este otazocka ako sa ti dari fungovat cez den lebo so mnou po takej noci nie je reci a cez den dako spat velmo neviem

ajjkas
13. júl 2011

@lucia1981 no,ja som čakala,že ešte budeš júnovka.No tak ja a porod ráno som šla do poradne,to už som bola 10 dní po termíne( vraj bol zle vyrátaný) no a nič sa nedialo,brucho vysoko,neotvárala som sa a tak,no ale Dr. som povedala,že pri minulej poradni mi jej kolega navrhol,že ked sa to nerozbehne,tak v piatok to nejak urýchli,tak najprv rozmýšlala a potom ma poslala na príjem,dali mi o 10tej mi dali čipku o 11tej prišli bolesti,ale nato dr, povedal,že dnes to nebude,ale druhú čipku až zajtra,no ale o 14tej mi odtiekla voda a prišli silnejšie bolesti a o 15:50 som sa ledva stihla vyštverat na stol a už sa malá tlačila,takže manžel nestihol príst ani výtahom a bola na svete. vážila 3750 a merala 52cm čo neviem kde vzala kedže som pribrala len 6 kg 🙂 tak a sme doma a zvykáme si,je to také zvláštne ked máme dve deti,tak si hladám ešte systém 🙂

ajjkas
13. júl 2011

@baska19 ahoj,ved presne,že to počasie treba využit,ked je u nás tak málo pekných dní,pozerám,že máš tiež okr. Kežmarok,od kial si? (ked sa možem spýtat)

kvietok23
Odpoveď bola odstránená
lucia1981
13. júl 2011

@ajjkas tak to si teda rýchlo porodila a váha je krásna... 🙂 tak manžel to nakoniec nestihol, no čo už keď sa maličká tak veľmi ponáhľala, ale hlavne že je zdravučká a v poriadku... 🙂 náš malý ten je zatiaľ ako anjelik len papá a spinká, veľmi málo plače a v noci sa budú zatiaľ len raz tak uvidím do kedy mu to vydrží... 😉 a ty si na tom ako s kojením? ja mám mliečka dosť len trošku z neho grcká ale to len preto, že on nevie papať pomaly a rýchlo sa "nahlce"....

ajjkas
13. júl 2011

@lucia1981 no tak moja sa budí,asi tak 3krát,ale vačšinou sa napapá a hned zaspinká,tak to máš super ked sa budí len raz,len sa pekne vyspi,ktovie dokedy to tak bude 😉 Kojím,zatial mlieko mám,ale akosi menej a menej,tak dúfam,že jej stačí,aj moja tak hltavo papá a teraz v tých teplách,aj dost často,asi len od smadu,no a potom tiež dost vela grcká,(ešte nevie kedy má dost) 🙂 ...Ktovie ako monitas,ona šla tiež 7.7 už na príjem,ale akosi sa neozýva..ako sme sa ponáhlali a aj tak sme všetky tri júlovky 😀

lucire
13. júl 2011

@kaara1980 ty spomínaš , že nepomáha bepanthen ani sudocrem a ja práve naopak...používam len tieto ale natieram ich po každom prebalení..ako prevenciu...a zatial bez problému...

lucire
13. júl 2011

včera sme boli v poradni a už vážime 4900g..čiže sme pribrali po troch týždnoch 630g a to bola aj napapaná, ale zdá sa mi to dosť vela...kolko priberaju vaše detičky...my papáme po tých 3hod. alekeď je takto moc teplo tak niekedy si pýta aj po 1,5hodine...

dooscoby
13. júl 2011

lucire vahu netusim ale zajtra napisem mame poradnu....pred 2 tt mal dakych 3200gr ale on sa narodil s vahou 2950 a schudol na 2840 cize mal prirastok skoro 400gr za tyzden tak som zvedava na zajtrajsie prevazenie ze kolko bude mat

leni831
13. júl 2011

@fleuerette no ja tak isto to mam ,neodstriekavam ale castejsie prikladam a dokrmujem.ale je zvlastne ze v noci sa mi pekne naleju prsia behom troch hodin ich mam naliate obidva no cez den je to slabsie.takze v noci az do rana a niekedy aj do obeda vobec nedokrmujem co mam mliecka .maly iez papa kazde dve hodiny a na obed a vecer si pravidelne pospi 3 az 4 hodiny

leni831
13. júl 2011

@bubu84 ak je maly spokojny tak mu staci,mam skusene ze radsej nech papa cstejsie pomenej ako naraz vela lebo potom ho zbytocne boli brusko a nevie sa dokakat...ja neprikrmujem uz tak casto bojujem s mlieckom a nehodlam prehrat.dokrmujem max 3 krat za den.len maly obcas zaspi pri papani a nie a nie ho zobudit

leni831
13. júl 2011

@shawn7 ahoj.co sa tyka tej klucnej kosti to sa stalo pri porode ako mi pomahali ho porodit ako ho tahali tak mu ju zlomili,zevraj je to pri takych velkych babetkach nic neobvykle..sadru nema ,lebo on este nema normalnu kost skor len taku chrupavku je makka a ohybna.musim s nim opatrne zaobchadzat nesmie lezat na boku na tej strane kde to ma zlomene,nesmie lezat na brusku a ked davam odgrgnut tak mi sedi na kolene a tak si odgrgne..zevraj za mesiac to zrastie.ale ze tam bude mat hrck.a co sa tyka tej kozmetiky tak teraz neviem,lebo z tych vyrazok sa vyklul zapal pupocnika a nakonec sme skoncili v nemocnici s antibiotikmi.a co sa vlastne stalo?maly dostal nejaky bacil ktory je vo vzduchu alebo ho niekto z nas mal,no jemu ten bacil vadil a ochorel...a tie vyrazky a soplik a zeleny vytok z pupka bol priznak tohto ochorenia...takze neviem ci ta kozmetika v tomto pripade zahrala svoju ulohu.vcera po tyzdni sme prisli domov z nemocnice.tyzden dva krat za den dostaval atb do svalu chudatko.na to ako zavazne velmi bolo toto ochorenie sme dopadli dobre..

leni831
13. júl 2011

@kaara1980 este desat kil?ja som po porode zhodila desat a mam este 5 kil..no ale citim sa ako pierko ..boze tak som tu dlho nebola vobec nestiham citat a ani neviem kto uz ma vsetko babetko

kaara1980
13. júl 2011

@leni831 ☹ veru 10kg.A ak to bude ako pri prvom tehu,tak teraz sa mi váha zastaví a neurobím s ňou nič až kým nedokojím
@lucire ja natieram po každom prebaľovaní a aj z bepanthenu aj zo sudokrému mala po čase červenú ritku.Takže som ich hneď ,vysadila,

kaara1980
13. júl 2011

ahojte.Takže prvú poradňu máme úspešne za sebou.Malá má 4375g,za 3 týždne pribrala 755g.A to začala dr aj rozmýšľať,že je to nejak veľa,ale vraj u dojčeného dieťaťa to nevadí 😉 ...však ďakujem pekne taký prísavník ako naša Lucia 😀 .Ale Jakub tiež každý mesiac pribral kilo,takže evidentne nie som tuková len ja,ale aj moje mlieko 😀 .O týždeň ideme na sono klbov,tak to dúfam bude tiež ok.A na malej zdurené bradavky a mlieko čo sa jej tvorí,jej mám dávať len octanovú masť a vraj to prejde samé,tak už som pokojná

baska19
13. júl 2011

@ajjkas teraz už byvame v spišskej belej

9lea
13. júl 2011

Ahojte baby, chcem sa opýtať, či aj Vám bábätka tak moc grckajú. Môj sa včera tak povrackal, že normálne nemohol chytiť dych, ja som sa až zľakla a to sa mu stáva často, že veľa vracká, ale včera to bol extrem, neviem, dr. mi vravel, že je to normálne, ale žeby až tak ?

kukujka
13. júl 2011

@9lea ahoj moja sa tiez parkrat riadne prudom pogrckala,ale to len vtedy ked sa pahltne a rychlo napapala takze ked teraz vidim,ze sa moc ponahla tak je urobim trosku pauzu