Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
kukujka ja by som neodsala ako skusku lebo to moze maminu len vystresovat ze ma naozaj malo mliecka...daktora neodsaje ani kvapku a ma ho habadej takze skor len kojit a kojit podla potreby
ryzovy odvar? to pocujem prvy krat....ono to moze byt aj stravou maminy,pitim predneho mliecka skor upravit kojenie a malo by sa to spravit...moja tiez mala zelenu a poradkyna povedala ze sa moze menit aj zlozenie mliecka tak preto ta zelena stolica
@simika23 hej chodime aj ked fuka, kocik prekryjem plienkov a uz nefuka.. a ked je teplo, ako posledne dni obliekam len body s kratkym rukavom a ponozticky, ked je trosku chladnejsie, tak polodupacky, aj dnes doobeda ked sme boli u lekarky, tak mal maly len body a polodupacky a ked sme odchadzali , tak som mu dala uz len ponozticky, bol cely spoteny...
ahojte mamicky, tak ze uz som spokojnejsia, malickemu podla vsetkeho mliecko staci, teraz sme za tyzden uz pekne pribrali a to 210 gramov, uz sme prekrocili porodnu vahu 🙂 lekarka povedala ze dalej len kojit, ze ked aj castejsie a kratsie..tym ze su teraz take horucavy, malicky moze byt len smadny, tak si len tak pocuckava, aj ked aj vodicku trosku davam, predsa to mliecko je lepsie.. 😉
Ahojte, dnes sme boli na 2. poradni. Pribrali sme za 3 tyzdne takmer 1000g. Vcera mala 7 tyzdnov a vazi 4690g a meria 57cm 😀
tak my sme ešte ani poradňu neabsolvovali, vôbec neviem ako priberáme 😖 Dr. mala dovolenku, tak vraj tri poradne neboli, tak detičky budú volať, lebo by bol nával... dúfam že nás zavolajú medzi prvými.
My chodíme von doobeda a potom po 17.00, Simča by chcela ísť hneď von ako vstane, ale sú horúčavy a Zuzanka je z toho nervózna. .. už nosím von aj fľašu s prevarenou vodou a dávam jej.
Čo sa toho odgrgávania týka... snažím sa ju vždy nosiť na rukách kým si po jedle neodgrgne, lebo potom je nervózna, prehýna sa ako keď ju bolí bruško a akonáhle si odgrgne, tak to prestane. Takže viem, že keď si neodgrgne, tak mi ani nezaspí a len plače. Tiež často grcká, aj dnes v noci som ju musela komplet prezliekať, aj s vankúšom, lebo v ňom najradšej spí.
@silviadaisy30 ahoj,ja som si dnes tiež babyvak kúpila.Nejaký minimonkey za 30e.Ale ako som to tiež skúšala,tak malej sa to nepáčilo,ale celkovo je dnes umrnčaná,takže ešte musím poskúšať a nájsť dáky systém.Mne sa viac páči tá šatka,ale vraj je toto pre tak malé mimino lepšie.Tak šatku budem riešiť neskôr,hlavne nech si zvykne na tento vak 😉
@bubu84 ale to aj moja robieva,že sa naje a za chvíľku pýta zas.Takže sa mi prsia niekedy nalievajú aj 2x za hodinu ☹ A hlavne dnes papá úplne zle ☹ Ale asi mám celkovo dobré mlieko,keď aj Jakub tak priberal.Ale pri ňom som odsávala veľa a teraz len raz za čas a aj to len trošku odsajem,aby mi nestvrdli prsia.Neviem či dobre robím,ale zatiaľ mi to funguje.Mne sa prsia nalejú aj samé od seba hocikedy.Minule som sa sprchovala a ko som sa predklonila,hneď mi mlieko kvápalo 😠 .Inak ja ani neriešim ako často malá papá,keď pýta,tak dám.Ale vymýšľa len cez deň,v noci sa zobudí,napapá a spí 2-3-4hodinky,ako kedy
@nenullienka ja dávam na noc buď ,rukynohy,,alebo košieľku a dupačky....ale malú neprikrývam ničím
tak uz mame po poradni....drobcek ma 3900 gr cize za mesiac pribral plus minus dake kilecko 🙂 tak sa vytesujem
baby co mate skoro 5 kg deticky kolko mali porodnu vahu
Ja som rozmyslala nad satkou. Celkom sa mi to pozdavalo, ze dietatko je uplne pri tele ale tym, ze sa to moze pouzit na trosku vacsie babatka, mam obavy, ze uz bude na mna prilis tazka, lebo ja som mavala problemy s krizami a az tak vela ju nosit nebudem moct aby som to dobre vyuzila. Vsak vazi takmer 5kg a ja 53kg 😀
@monitas84 ahoj! srdečne blahoželám k drobčekovi, no krásne miery má to je ozaj riadny chlapisko, ale hlavne že ste obidvaja v poriadku a doma, my si tiež na seba doma zvykáme a snažíme sa nájsť si systém, môj drobček je zatiaľ veľmi dobručký len nás občas riadne potrápi bruško, grcká z môjho mlieka a aj ho preháňa tak neviem, ako to bude ďalej s kojením ale mliečka mám dosť.... no tak nakoniec sme predsa len museli čakať do júla ale hlavne že už máme naše zlatíčka pri sebe... 🙂
Ešte ma jedna vec napadla, čítala som, že najviac mlieka sa tvorí v noci, preto je dobré dojčiť aj v noci čo najčastejšie a to môj malý v pohode prespí aj 5-niekedy aj viac hodín v kuse, napr. dnes spal od 12.30 do 5.45, a ráno normálne sa napapá a ideme ďalej, ráno mám prsia naliate, ale v priebehu dňa je to slabšie a slabšie a večer väčšinou úplná bieda a zarábam nutrilon, aj keď z neho bohviečo nevypije... Neviem či má zmysel ho budiť, ale asi minimálne by som si mohla odsávať nie?
ahojte! chcem sa opýtať, či nemáte niektorá podobný problém ako my, nestíham to tu akosi všetko čítať tak ako predtým... 😅 môj drobček má dnes týždeň a od narodenia sa pekne prisaje a papá len veľmi hlce čo neviem ovplyvniť takže po každom papaní aj grcká niekedy až prúdom to ide z neho a potom ho aj preženie takže hneď je plná plienka neviem čo s tým, doktorka dnes povedala abv sme skúsili dávať nutrilon a striedať s kojením... neviem či je to dobrý nápad,ale keď vidím to moje malé chúďatko vytrápené a inak je to také dobré bäbatko, v noci sa budí len raz nanapá sa a spinká a cez deň tiež, nebyť tých ťažkostí ...... 😢
no dnes sme boli na vazenie a sme spokojne,hi hi mala vazi 4.5kg a meria 58cm 🙂 ja som uz aj sama merkovala ze je tahsia bo uz ma aj rameno dost pobolieva aj ked ju nejako casto nenosim na rukach....pytala som sa detskej sestry na to obliekanie,takze jasne ak je moc horuco krtke rukavceky a hole nozky nevadi,a ked sa ochladi tak samozrejme z dlhym rukavom a ale staci vsetko jedna vrstva 🙂 inak moja ma na tvaricke take zasusene vyrazky tak povedala ze umyvat len vodou a ak chcem natierat tak mandlovym olejcekom...vyskusam 🙂
@zufzufmeister Moja v noci tiez spi dlhsie, niekedy aj 4 hodiny. Ona by spala aj viac, ale ja ju zobudim, ked sama sa zobudim na to, ze mam totalne naliate prsia, skoro ako kamen. Ked sa mala nechce zobudit, tak ju rozbalim, vymenim plienku a uz je hore a papa. Niekedy pri tom aj zaspinka ale nieco spapa, takze sa mi ulavi. Ja vobec neodsavam. Skusala som este v nemocnici, ked sa mi naliali prsia a uz sa nedalo nic robit, ale bola to hroza. Jedina odsavacka, ktora nieco odsala (par kvapiek, mozno 10 ml) bola Medela a bradavky mi pri tom strasne trpeli, takze mam averziu voci odsavaniu. Vy nemate problemy s bradavkami pri odsavani? Alebo sa to casom zlepsi ak clovek castejsie odsava?
@zufzufmeister no na toto som sa minule pytala det.sestry,ze ak mala sa napapa z oboch prsnikov,a potom vela mliecka vygcka co dalej?dat jej znova prsnik,ved tam uz nic nemam,ved vyzera ako vysusena slivka! 🙂 A vraj ano ze ona si to vytaha,to ze sa hned dalej mliecko produkuje,alebo ze sa vlastne dostane k tomu zadnemu mliecku 🙂
Ahojte babenky. Ako uspávate večer detičky. Ja keď dám Mateja večer do postieľky tak reve ako pavián aj hodinu. A to ho dávam okolo osmej - pol deviatej. Ja už neviem čo s ním. Cez deň spí vonku v kočíku keď je pekne. A keď prší tak to je boj. Tiež sa jeduje. Nakoniec je unavený a zaberie buď čaj alebo mliečko. Na rukách ho nosiť nechcem aby si nezvykol. Chcem ho naučiť na postieľku.
A majú vaše detičky už nejaký režim??? Lebo my ešte nie a tom bude mať 7 týždňov.
@nenullienka rezim???sice je este malinka ma 2 tyzdne aj 3 dni ale kazdy den je to o inom...niekedy place rano 3 hodiny inokedy vecer 3 hodiny a postielka???...velmi velky problem a ked tak tak iba v zavinovacke zaspi a to sa bojim ci jej neni strasne teplo.
@nenullienka ahoj,ja mávam malú stále pri sebe.No popravde sme v 2izbáku,takže keď som v kuchyni a ona nechce spať,tak ju mám v hojdačke,inak ju mám celý deň v ,obývačke, na gauči,tu si aj pospí.A večer ju nechám zaspať tiež v obývačke,zväčša ju musím uspávať na rukách,alebo zaspí pri odgrgávaní.Potom ju prenesiem do postieľky a spí úplne v pohode 😉
@ajjkas no ja už fakt neviem čo mám robiť, dávam si pozor čo zjem a keď ho vidím chúďatko ako to ide z neho von a bolí ho bruško tak mi je z toho do plaču, toto sme mali aj pri Lukáškovi tam som sa trápila dva týždne a nakoniec doktorka povedala, že stačí lebo maličký nepriberal a museli sme prejsť na umelé mlieko tak sa bojím aby sa to teraz nezopakovalo... 😢 a ty máš dosť mliečka? ako často maličkú kojíš?
@lucia1981 no tak toho mlieka mám asi málo,ale neviem,nejak sa mi to nezdá,predtým som kojila rok a pol takže som myslela,že viem odhadnút kolko toho mlieka je,ale mala sa nejde dojest,pije a pije,potom pauza,odgrgne,alebo vyzvracia a potom zas a tak hltavo,no a potom už zas grcka,ale ako píšeš,niekedy to ide až prúdom,no a to mi je jej tak lúto,ale tiež si dávam pozor čo zjem 😒 teraz jej dávam aj fenikl. čajík,je to lepšie aspon od smadu,ja si myslím,že to robí to teplo,preto to zvracanie,pijú lebo su smadne a žaludok to nestrávi 😖 cez den ju kojím často,no a v noci tak 3krát a ty?
@nenullienka u nás to začína byť pravidelné, tak už začínam rozmýšľať, že nejaký režim máme 🙂 ale robím to tak isto, ako aj u Simonky... teda aspoň cez deň. Keď náhodou zaspí a už by malo byť papanie, tak ju zobudím a väčšinou sa už budí sama a v rovnakom čase. Večer máme papanie o 16-30 až 17.00 a potom až do kúpania, čo je o 19,00 - 19,15 väčšinou nespí, tak keď sa okúpe a napapá, zaspí ako zarezaná už pri papaní, potom ju len zabalím do perinky, lebo tak najlepšie spí a prenesiem do postieľky a spinká. Dokonca mi obidve spia v spálni, čo som veľmi rada, lebo som sa toho bála, že ako budú spávať a či sa nebudú navzájom budiť... Ak náhodou pred kúpaním zaspí, potom je večer o niečo dlhšie hore, ale to neriešim... buď je na rukách, alebo v postieľke v obývačke a keď zaspí, tak ju prenesieme do postieľky do spálne. Mám totiž dve postieľky, aby s om ju mala na očiach a aby jej Simča neublížila, lebo skúša kadečo...
@ajjkas ja cez deň skoro každé dve hodinky ale v noci keď sa večer napapá okolo desiatej pol jedenástej tak spí v kuse aj tie 4 hodiny takže zatiaľ nám to vyšlo vždy tak že v noci papal raz a druhý krát tak nad ránom o tej pol šiestej takže sa aj v pohode vyspím, v noci inak nezvykne grckať lebo väčšinou ako papá tak mi aj zaspí no ale aj teraz večer to bolo hrozné som ho tak ľutovala úplne mal kŕče čo ho bolelo bruško, riadne ho prehnalo a ten jeho nešťastný pohľad na mňa... 😢 😢 😢
@ivusik33 tak to máš super. Ja keď toho môjho hladoša neudržím od kúpania hore, že zaspí tak je potom od jednej je už hore len tak drieme. Budí sa okolo pol štvrtej poobede a do siedmej sa rozprávame, nosíme na rukách, a okolo pol siedmej papáme.

@monitas84 gratulujem k malému, prajem veľa zdravíčka a mliečka ... foto nie je?