Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@leni831 ahoj to manželstvo nie je až taký problém ako birmovka. Ale mne vynadal, že mám dieťa skôr ako sme sa zobrali. Ja mu nebudem vysvetľovať prečo som sa takto rozhodla.
No tak baby mám to aj ja za sebou... Maličká sa narodila 10. júla a mala 51 cm a 3910 g po 11 dnovom prenášaní ... 🙂
@monitas84 ja tiež občas upednem do komy počas kojenia v noci 😀 .minule ma drahý budil čo som ležala vedľa malej s holým cecom a obe sme boli tvrdé 😕
@simika23 ja som minule kojila na verejnosti 😅 .Boli sme na prechádzke na Železnej studničke a tam bolo ľudí ako na námestí.Tak som vzala malú,prehodila cez ňu plienku a dala jej papať.A bolo.
@kaara1980 ahoj,čítam,že malá ti nechce cumel,ja som to mala pri prvej,cumlik som jej robila ja 😠 no hrúza,teraz sa snažím tejto druhej dávat cumel čo najčastejšie aj ked nechce,alebo ju sem tam napne,ale nevzdávam to,je to katastrofa,ked som kojila viac ako rok a pol a malá sa vždy ukludnovala pri cicke,ked šli zuby,ked bola chorá a tak,no tak teraz sa tomu chcem vyhnút,ale neviem,či sa to podarí 😒 a Jakub mal cumel?
pozerám,že ste rozoberali krst,no tak u nás to je tiež velký problém,tý farári už nevedia čo by si mali vymysliet od radosti,,,prvú sme museli krstit 40km od nás,aj to sme sa natrápili,kým sme niekoho našli,ale ten farár tam už nie je tak sa historia zopakuje a možme zasa hladat,lebo niesme sobášený v kostole. 😒 ale podla mna je to jedno,že čo rodičia a krstný rodičia majú,ved krstia babo 😉 no nie? tak neviem ako to budeme riešit,chcela by som ju mat pokrstenú... ☹
Baby používate také tie antikolikové flaše? Také tie s dvojitým dnom na odvádzanie vzduchu. Nám síce bohovsky pomohli na koliku, ale ide ma z nich poraziť 😀, čím ďalej ich používame mám pocit akoby sa kazili, čím ďalej tým častejšie sa stávajú nehody, že mi preteká obsah spodkom, alebo poza cumeľ, alebo sa do kríža zošraubuje viečko. Toto sa prvé týždne nestávalo. Máme MAM a Jane, ale obe štrajkujú.
Minulý týždeň mi začala štrajkovať odsávačka, a tu na koníku som zistila, že prepúšťanie toho kolečka je asi spôsobené sterilizovaním. To je super a čo čakal výrobca, že sa to bude maľovať? 😠 😠 , v balaní sú sice 3 náhradné, ale čo potom. nekúpila som ju v obchode, ale od kočky čo ich dováža z anglicka, ušetrila som síce 20€ ale ďalšie kolieska si môže tak akorát nakresliť.
Tak neviem či sa aj tie fľašku nejako nezdeformovali, teda tie gumené vložky, sterilizovaním.
Lekárka nám ešte odporučila antikolikovú fľašku Dr Brown's, používate ju niektorá?
@fleuerette ja mam tiez antikolikovu mam ale davam malemu v nej vodu lebo mlieko si uz zvykol pit s aventovej...
@ajjkas my tiež nie sme sobášení v kostole a manžel už bol rozvedený keď sme sa brali, no našťastie tento farár čo bude malého krstiť z toho žiadny problém nerobí, máme obidvaja prijímanie aj birmovku a ja nemôžem za to, že v kostole sme sa zobrať nemohli, to sú hlúpe zákony, ktoré platia len u katolíkov...
@fixi3 ja mám tieto dve. Z tej Jane dávam čajík, je tam na spodu také koliesko a v strede taký výbežok. Posledné týždne z nej ale ten čaj vyteká. Neviem čo s tým ☹
tu jane som este ani nevidiela....a tu mam presne mam ale zatial nic nevyteka dufam ze ani nebude, neviem co s tym asi by som to sla reklamovat ze to netesni...
@nenullienka no ani my nie sme zobraty a v dnesnej dobe je to uplne normalne tak by si uz farari mohli z
vyknut a prisposobit sa..
@adrianiiita gratulujem k babetku a prajem vela vela zdravcka
@adrianiiita gratulujem a prajem veľa zdravíčka + mliečka ...
k tomu krstu ... ja som rozvedená, teraz sme sa brali na úrade, sestra, teda krstná mama je tiež sobášená na úrade, a nič nám nepovedal, v pohode malého pokrstil ...
@adrianiiita gratulujem a želám vám všetko len to najlepšie 😉
baby,aj vy sa tak nenormálne po pôrode potíte?Lebo ja katastrofálne,akoby ma do vody hodili.Potí sa mi tvár,hlava,podprsenku mám vkuse ako žmyk...už som z toho zúfalá ☹ .Začalo sa to tesne pred pôrodom a teraz to pokračuje. 😠
@kaara1980 Ja som sa už počas tehu nenormálne potila, hlavne ako prišla jar a teraz v lete to isté ... Ale je aj dosť teplo, my máme v izbe riadne dusno a zasa veľmi nechcem vetrať, aby mi malý neprechladol, lebo má postieľku hneď vedľa balkónových dverí, tak máme len tak pootvorené ...
@kaara1980 ahoj, aj ja som to postrehla...ale ja sa ani veľa nepotím teda nie až do mokra úplne ale oveľa horšie ten pot smrdí..smrdím skoro stále... 😠 včera som hovorila mm že mu smrdia nohy že by sa mal ísť osprchovať, a v šoku som zistila že tie nohy ktoré smrdia sú moje...a to som sa 3h pred tým sprchovala 🙄 neviem teda...
ahojte, dneska sme absolvovali našu prvú poradňu..🙂 pani dok. sme to tam pekne označkovali ešte pred vážením, pribrala 920g no keby pred tým ten náklad nevyložila tak aj rovné kg by určite bolo 😀 a vyrástla o 5cm 🙂 takže vážime teraz 3890g a meriame 54cm 🙂
@micu13 Vyskusaj jej dva krat za den na miesto kojenia dat Nutrilon AR proti grckaniu, obsahuje vlakninu a je hustejsi ako mliecko, mne moja mala z neho vobec negrcka a uvidis ci sa to upravi. Ked jej das Nutrilon tak si svoje mlieko odstriekaj, aby sa ti nezacalo stracat. Ze ti mala zacne odmietat prsnik, ked jej das flasku, sa podla mna bat nemusis, ja uz 6 tyzdnov striedam kojenie s dokrmovanim a zatial v pohode. Ten AR Nutrilon je totiz hustejsi, takze mala sa musi viac namahat pri jeho piti, mozno podobne ako pri kojeni.
Ja už začínam byť zúfalá... Neviem čo sa deje, ale malý v noci stále vyvádza, nechce spať a to doteraz spinkal pekne, každú chvíľu je hore, nakojím, na chvíľu zaspí a zase... Dneska doobeda to isté, od osmej do obeda, iba kojenie, 10 minúť zaspí a zase je hladný a už mám fakt dojem, že nemám dosť mlieka... Poobede som mu urobila nutrilon lebo reval od hladu a ja už som nemala nič, zjedol 120 ml čo sa mi zdá dosť na trojtýždňové bábo a ešte mu bolo málo, zaspal možno na hodinu a zase pýtal, reval, tak som ho nakojila, to vygrckal a zase plač o pol hodinu a furt, teraz zaspal na chvíľu, ale už sa fakt zamýšlam nad tým, že sa vykašlem na kojenie, keby mi to tak ľúto nebolo... Neviem čo je chyba, ani čo robiť... V noci mu zvyknem urobiť nutrilon lebo pýta ešte po kojení, ale dnes aj cez deň a už vidím, že o chvíľu to bude iba o tom...
@sissika to je dobrý farár,náš velmi vymýšla,ale dnes som si už vybavila iného,takže už len dohodnút termín 🙂
@lucia1981 toto bolo aj u nás, mm je tiež rozvedený,takže tiež len na úrade sme sa zosobášili,presne ako píšeš,hlúpe zákony,ale vidíš sú aj normálny farári,proste berú to dieta do cirkvi a je jedno,že čo rodičia 😉
@fleuerette ahoj aj ja mám tú flašku od mam,zatial netečie,ale určite bude,pri prvej som mala tiež takú flašku,ale už neviem aká to bola značka a presne tým steril. sa tá gumička nejak zmenšila či čo,no proste z nej všetko vytekalo,nerozumiem ako mám potom tú gumu steril. táto sa teraz dá steril. aj v mikrovlnke,tak uvidíme či vydrží dlhšie 😒
@zufzufmeister no tak to by bola škoda prestat kojit,ale radšej sa netrápte ked je toho mliečka málo, skús kojit len cez den a v noci dávaj UM,ked vieš určite,že máš málo mlieka,podla mna na to denné kojenie ti bude aj stačit,no,ale tých 120ml,to sa mi zdá nejak vela,no neviem,každé dieta je iné,ale dávaš aj čajík,možno je len smadný,to bol náš problém,vždy bola smadná,tak som ju každú hodinu prikladala,ale potom všetko vygrcala,no od kedy dávam čajík,je to lepšie 😉
@ajjkas hej snažím sa dávať aj čajík, ale nejako extra ho nevypije... Neviem fakt neviem čo mám robiť, už som z toho na nervy, zase čím viac budem dávať nutrilonu, tým menej budem mať mlieka, až to pôjde do stratena... Som na nervy z toho, veď to, že 120 je ozaj veľa, čiže musel byť vyhladovaný riadne :(
@zufzufmeister ja si tiez myslim ze mliecko jej nestaci ale nutrilon som dala zatial iba raz a uz nedam ani keby som mala kojit az kazdu pol hodinu!!..dnes sme boli u doktora a povedal ze pribera sice ja si myslim ze pomalicky ale pribera tak jedine z mojho mliecka...a hlavu hore nejsi v tom sama treba to nejak preskakat..ved ti babo pribera nie?
zufzufmeiste a nemoze to byt preto ze ho boli napr.brusko,tlaci plienka alebo mu je teplo,zima,chce pomojkat. tie stavy poznam moj uz vyvadza treti den. bude rano alebo navecer ani na rukach, od prsnika sa odtlaca a vresti tak to bud skonci stikutkou alebo sa my ho nakoniec ako tak podari uspat. dam do perinky,sadnem si a cakam kedy zaberie. oni do toho 3-4 mesiaca trpia na rozne boliestky a nie kazdy plac je hlad. s tym nutrilonom by som este pockala, mozno ho len trapi brusko alebo sa mu mliecko vracia tak skus daku zvysenu polohu

@silviadaisy30 Ďakujem, v zahraničí snáď nebudú robiť problém s krstom ako u nás, držím palce 🙂 🙂 🙂