icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

bubu84
21. júl 2011

@kaara1980 ale ma normalne ze prsia bolia ako stale cuca a je prisaty , co je nato dobre, nevies poradit?

bubu84
21. júl 2011

@simika23 urcite staci, ked tak pekne pribera, no budeme to musiet vydrzat..

sisi0211
21. júl 2011

@kaara1980 To je pravda, ze v zahranici nebalia na siroko, ale to je vraj preto, lebo tam nikdy nebol taky vysoky vyskyt zdeformovanych klbikov ako u nas. Vraj len v CR a SR. 😠
Inac nasa ortopedicka tiez povedala, ze vsetko je v poriadku. Ale aj to, ze do septembra (dalsia kontrola) balit na siroko. Myslite, ze balim? Raz za cas. Tuto noc napr. ano, ale uz rano som jej to dala dole 😝 Nerozumiem preco niektory lekar povie balit, niektory nie ak USG je v poriadku.
Kaara, vysledok "Ia" teda neznamena to, ze klbiky su v poriadku alebo iba to ako su vyzrete???

sisi0211
21. júl 2011

Ja som s nou dneska bola aj vonku 🙂 nikto nikde, len ja, kociar a nas pes v parku 😀 ale ani to nepomohlo. Vobec nespala. Uz asi 2-3 dni nekakala, stale sa len puci a poprdkava si 😢 Ak to takto pojde dalej asi pouzijem rektalnu rurku 😖

sisi0211
21. júl 2011

@bubu84 Bolia ta prsia alebo bradavky? Ja na bradavky pouzivam masticku z DM-ka. Od zaciatku, po kazdom kojeni a osvedcila sa mi. Netreba pred kojenim zmyvat, takze super 😀 Ak som ju nahodou zabudla, boli sme u babky, tak som mala total suche bradavky a tiez ma zacinali boliet.
Ale aj to je mozne, ze sa nedobre prisava....

simika23
21. júl 2011

tak spala 20 minut a zas hore teraz nevim ma ju dedko na rukach a spi...och joj

bubu84
21. júl 2011

@sisi0211 sama neviem, skor bradavky, on ich tak silno vzdy cuca..take ich mam vytahane..

lucire
21. júl 2011

@katinka71 mňa len nahnevalo to že mi nespomenul že môže mi znížiť tvorbu mlieka 😖 lebo ju mám teraz už piaty deň a malej normáln nestačí mlieko keď ju nakojím z jedného prsníka a dovtedy som si musela ešte odstrekovať, ale moja má nejaký citlivý žalúdok...ke´d jej dám ešte z druhého tak mi hodí šablu...veď včera sme sa jdovali od 14.hod do 22hod..kym sa mi dotvorilo mlieko a mohla som ju v kľude nakojiť.. 😖 tak uznaj že to mohol spomenúť, ale asi doužívam toto jedno balenie a nebudem si ju dávať. No treba inú ochranu 😎

bubu84
21. júl 2011

@sisi0211 jaaj chudatko male, to mi je velmi luto, dufam, ze to prejde, teda ze sa vykakuska..a u vas neprsi, ked si bola vonku s malou? u nas cely den leje.. maly spi naobliekany na balkone v kociku, mame nanovo zaskleny balkon, tak som mu tak pootvorila okno a je mu tam fajn..

bubu84
21. júl 2011

@simika23 to aj u nas tak byva, chvilu spi, chvilu je hore, pocujem plac, utekam za nim a pridem a zase spi.. 😀

lucire
21. júl 2011

@ivusik33 ahoj, chcem reagovať na tvoj príspevok lebo aj našej sa nepodarilo zmerať ušká či počuje...ale doma som si všimla, že keď niečo spadne na zem tak reaguje, snáď sa to podarí nabudúce čo ideme za 2 týždne znovu na kontrolu.naša je citlivka, doktorka sa jej dotkne a hneď sa 10minút bude mrviť a mikať a pritom spí 😠 vraj princezná na hrášku 🙂

lucire
21. júl 2011

@bubu84 to isté je u nás a potom sa mám v kľude vyspať keď len vstávam a pozerám čo sa bude diať ☹

sisi0211
21. júl 2011

Baby, pred polhodinkou som tu pisala, ze moja mala sa stale puci a uz 2-3 dni nekakala. Tak hadajte co som poslednu pol hodku robila??? Umyvala ju, hodila veci do pracky a prezliekala prebalovaciu podlozku a kolisku 😀 😀 😀 Taaaak sa pokakala, ze mala az pri krku 😀 a to bez rektalnej rurky. Trpezlivost kakanie prinasa 😀 😀 😀

sisi0211
21. júl 2011

...a teraz spinka, anjelik 🙂

sisi0211
21. júl 2011

@bubu84 Prsalo. Ked som odchadzala boli este mraciky ale uz vykukalo slniecko. Nahodila som slnecne okuliare a isla som. Vyzerala som ako herecka 😀 Ksiltovka, slnecne okuliare a mraky nado mnou. Cestou tam zacalo kropit ale v parku to tak nevnimas, su stromy. Boli sme asi hodku a pol a potom len co som zatvorila branu za sebou zacalo liat 😀 Mala som stastie.

sisi0211
21. júl 2011

nooo, uz nespinka 😢 😢 😢

simika23
21. júl 2011

konecne spinka viac ako hodinu normalne zazrak dnes...

kaara1980
21. júl 2011

@bubu84 ak prsia,tak to je najlepšie horúca sprcha a masáž,na bradavky ak sú popraskané tak kadejaké tie krémiky na bradavky-ja mám purlan od medely,ale použila som ho asi 2 a chodiť bez podprdy a vetrať a natierať bradavky vytlačeným mlečkom a nechať zaschnúť.Ale asi viem ako ťa bolia,mňa tak občas až ma v nich pichá ako malá ťahá a mávam ich akoby až fialové.To je vtedy keď sa zle prisaje.Ak je to tak,tak musíš dávať pozor,ako sa malý prisaje a radšej vytiahnuť bradavku a dať mu znova,nech si ju vezme do úst celú.Moja malá ma radosť,keď si bradavku vypľuje a zas vcucne a takto aj 4x 😕
@sisi0211 my ideme na kontrolu v oktobri.Ja balím tiež ako príde,lebo v tých horúčavách sa ozaj nedalo.A keď sa začne pučiť,tak jej to len zavadzia.Neviem ako je to s tým hodnotením,viem že bábätkám pred nami namerali aj 3a a povedal,že je to primerané veku a že baliť podľa toho čo povie pediater 😒 .Tak ktovie

simika23
21. júl 2011

@kaara1980 to mam presne aj ja ze tak taha na zaciatku ze ma az picha v prsiach..a potom natahuje, cucka a vypluje a tiez vcucne ved zabava nie? a potom uz sa pucim ja od bolesti 😒

9lea
21. júl 2011

@bubu84 o cervenom víne som niekde pocula alebo cítala, ze práve znizuje produkciu mliečka, ale neviem, radsej nepijem 🙂

9lea
21. júl 2011

@bubu84 my ideme na kontrolu az budúci týždeň, ale môj mál už pred dvoma týždňani 4 350 gramov, tak nechcem vedieť koľko bude mať teraz, a to máme zajtra len mesiac, tak mozno uz bude mat aj do 5 kíl 🙂

9lea
21. júl 2011

a bola som dnes ešte s malým nakupovať, a kúpila som dva nove cumľe, tak už máme dokopy 10, každý iného tvaru a formy, tak uvidíme, ci sa nám podarí zobrať aspoň jeden z nich.

kukujka
21. júl 2011

@9lea riadnu zbierku cumlov mate my sme este do minuleho tyzdna mali len jeden a ten som stale hladala tak som kupila este jeden pre istotu,ze ked ho nenajdem

simika23
21. júl 2011

@9lea
@kukujka a tej mojej cumel dat?? nehrozi!! hned ho vypluje a to mam doma 5 druhov

kaara1980
21. júl 2011

@simika23 to majú ako prvú hračku...jojo bradavku

dooscoby
21. júl 2011

simika23 nasi drobci mali podobne miery 🙂 ...bol trosku vacsi ale pod 3kg 2950gr porodna vaha a schudol na dakych 2800gr taky drobcek a naposledy pred tyzden mal 3900gr cize typujem ze uz ma krasne 4 kila chlapisko jeden 😀
my sme vcera mali vecer taky ze od siedmej do desiatej som hojdala kym zabral ale pucil celu noc tak asi som daco zjedla co nesadlo a dnes trosku dietka hoci domaci kolacik som si neodpustila ale ten toleruje 🙂 tak snad bude lepsia noc...nasadila som probiotika uz treti den a zajtra kupim kapicky babycalm pre istotu len to treba davat pravidelne
ja si myslim ze som pila viac tych dojciacich cajikov a vraj viac feniklu sposobuje krce cize pozor aj nato nepit viac ako salku,dve denne

dooscoby
21. júl 2011

kaara1980 moja dcerka braceka zboznuje....neviem mozno to je aj vekom ze este nevie co je ziarlivost...dnes ho pomahala kupat juj taka bola na zozratie 🙂 ...kazdemu vysvetluje ze bracek je malicky a papa mamino mliecko...uz ma zacina aj vyzliekat ze no nakrm ho je hladny 😅

na siroko nebalim lebo ortoped povedal ze netreba ale ja davam cez den bavlnene plienky cize to je take plus minus siroke balenie

lucia1181
21. júl 2011

@kaara1980 aha vidis,to ma nenapadlo,ze to je aj tym,ze maly je starsi o 3 tyzdne 🙂.kazali nam prist na kontrolu o 4 mesiace.

veronch
21. júl 2011

Baby prosím poraďte, čo robiť. Dnes sme boli v kostole na poučení, v sobotu máme krstiny a skoro ma j_blo, krstia naraz osem detičiek, z toho dve rómske. Som z toho znechutená, keď si zrátam, len 10 ľudí na rodinu, je to skoro sto ľudí, nie je to hazard so zdravím dieťatka? A ešte, bohvie v akom stave sa dovalí naša milá romska menšina. Fakt neviem, čo robiť, najradšej by som celý kostol zrušila, ale všetko je nachystané, nakúpené, torta objednaná, hostia dohodnutí... len my ich máme dvadsať. Čo teraz? Som len zbytočne citlivá? Fakt neviem, ale bojím sa aby mi tam Emka niečo nechytila, predsa len má ešte len päť týždňov.... ☹ ☹ ☹ ☹ 🙄 🙄 🙄 🙄