icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

zufzufmeister
22. júl 2011

@bubu84 no, je to vtipné 🙂

bubu84
22. júl 2011

@nenullienka ja malemu preto davam rukavicky, hlavne vecer..

bubu84
22. júl 2011

@dooscoby ja som maleho len teraz dala do postielky, uz druhy krat po kupani, co bolo o 19 tej, tak uvidime.. on mi musi vzdy na rukach zaspat, inak nehrozi, ze by som ho dala do postielky a bol by este hore..budi sa v noci vacsinou tak po 3-4 hodinach

bubu84
22. júl 2011

jaaj som to zakrikla, uz plaaaceeee... 😢

sisi0211
22. júl 2011

@bubu84 Predne mlieko uhasi smad a zadne mlieko hlad. Ked je dietatko smadne alebo mu je velmi horuco tak si ziada iba predne mlieko, preto prestava pit z jedneho prsnika a treba mu dat druhy. Laktacne poradkyne hovoria, ze to je normalne ak babatko sa zacne hrat s bradavkou alebo uz nesaje, ze bolo pravdepodobne iba smadne a treba mu ponuknut druhy prsnik....

lencita
22. júl 2011

ahojte baby, dlho som tu nebola, nestiham vas citat aj ked maly je uzasny, len statnice ma strasia tak sa ucim 😖 😠 ja uz som mala aj menzes! 😠 to som nevedela ze sa to stava aj v sestonedeli, a hlavne ked kojim, preco nemozem patrit medzi tie stastne co nemaju menzes celu dobu pocas kojenia??? ale co uz no...chcem zacat riesit nejaku antikoncepciu,ale bojim sa to teraz uzivat ked kojim..a hlavne sa bojim ze nebudem mat chut na sex 😕 to sa mi totizto stalo ked som pred par rokmi uzivala, tak som bola uplne frigidna 😀 mate uz nieco oskusane? take nefigidnujuce ? 😀 inak my sme si sestonedelie skratili o 3 tyzdne, nedalo sa vydrzat uz 😀
dobru noc

lencita
22. júl 2011

riesili ste tu niekde vzadu co je dobre na mliecko, tak mne pomaha melta.. 🙂 uplne je poznat ci som ten den mala meltu alebo nie 😉

katinka71
22. júl 2011

@dooscoby ahoj mojmu zabera sab simplex dobre,davam aj probiotika biogaiu,nema bolesti ale place aj tak,chce sa nosit na rukach a pochodovat snim po byte,ked zastanem plac,len co sa pohnem tak ticho tak s nami cvici aj 5 hodin vkuse.

kukujka
23. júl 2011

@lencita ahoj ja by som s tebou hned menila tiez uz chcem dostat menzes

nenullienka
23. júl 2011

@lencita ahoj ja nekojím (kojila som len týždeň) a menzes nikde. Antikoncepciu mi predpísal Minervu ale musím počkať s užívaním na prví deň menštruácie. A užívala som ju aj pred tehotenstvom a nebola som frigídna 😀 😀 😀 😀 😀

nenullienka
23. júl 2011

@bubu84 ahoj môj rukavičky odmieta. Keď ich má na rukách tak sa jeduje, že hrôza.

mimca20
23. júl 2011

Volam sa Lukasko a 5.7.2011 som bol najkrajsie babo v porodnici. Vaha 3130g, 50 cm a prisiel som na svet o 18:25.
Konecne som sa dostala na netik. Z porodnice sme isli rovno na domcek do Presova (tam netik este nemame, ale pracuje sa na tom). Celkovy porod trval od 17:45 do 18:25, ale na konci sa poriadne skomplikoval v neprospech Lukaska (ozvy mal na monitore len 65, pricom mali byt 120-140. Hrozil kliestovy porod, alebo by sme onho prisli...). Ale Luky ma asi silneho anjela strazneho, ktory nad nim drzi ochrannu ruku. Bojoval statocne.
Prvu minutu nedychal, bol v ohrozeni ale potom zaplakal a to bolo radosti ako nikdy. Boli sme v nemocnici az do 11.7.. Odisli sme domov s vahou 3kg a teraz mame 3330g, zatial kojime a tesime sa zo spolocnych chvil.
Na buducu sobotu nas cakaju krstiny. Mimca s Lukaskom

kukujka
23. júl 2011

@nenullienka ani take kosielky a overaliky co maju rukavy zakoncene rukavickami nechce?

kaara1980
23. júl 2011

@mimca20 gratulujem a želám vám všetko len to najlepšie 😉 a malý je riadny hrdina.Som rada že je ok

kaara1980
23. júl 2011

ahojte kočky.Tak včera nám ortopéd odporučil baliť na široko aspoň v noci,vraj to urýchli vývoj klbikov.Takže sa balíme aspoň na noc.A včera sme absolvovali prvú dlhú cestu.Šli sme na víkend do LM a prežili sme ju úžasne,len malá po príchode vyzvracala všetko čo spapala ☹ ,ale potom už bolo ok.Asi bola moc vytrasená z cesty

jerino
23. júl 2011

ahojte baby tiež mam mesačne babo 🙂 ,chcem sa opytať či niektora nevie poradiť ,neviem či som niečo zle zjedla ale sa mi vysypalo po tvaričkea po prsiach červenymi vyražkami no na potničky to nevyzera,zeleninu a ovocie nejem tak neviem ☹ dik

andrejecka
23. júl 2011

@mimca20 gratulujem a prajem obom vela zdravíčka 🙂

nenullienka
23. júl 2011

@kukujka nie, on musí mať ruky voľné aby sa mohol naťahovať a už sa naučil palec cmúľať ke´d mu chystám papať. Tak som nešťastná lebo on cumeľ odmieta. A nechcem aby si prstíky cmuľal. A keď má rukavičky alebo celé rukávy aj s rukavičkami tak reve až sa zachádza.

lucia1981
23. júl 2011

@mimca20 srdečne blahoželám a želám drobčekovi v živote veľa zdravíčka, štastíčka a aby Vám robil len a len radosť... 🙂

fleuerette
23. júl 2011

@jerino aj my sme mali vyrážky, kým sme sa dostali k doktorke som skoro nič nejedla. Tá mi povedala, že je to kojenecký ekzém. je to len na tváričke a okolí, na tele nie, na miestach kde je vyrážka je pokožka taká drsnejšia. Vyzeralo to takto

fleuerette
23. júl 2011

@mimca20 gratulujem k Lukáškovi, aj my máme jedného doma. Veľa veľa zdravíčka.

jerino
23. júl 2011

ano ano take niečo len myto mame aj na prsiach a trošičku bruško a dve tri na ruke.a čo s tym dala vam doktorka niečo na to a za kolko to prešlo....ja už ani neviem čo mam jesť..dakujem

kukujka
23. júl 2011

dnes som malinku vazila kolko popapa kazde krmenie priblizne po troch hodinach si sama pytala a vypila 90ml,60ml a 70ml.som cakala,ze popapa viac,ale asi jej to staci ked pekne pribera.vase deticky kolko vypiju na jednu davku?

ajjkas
23. júl 2011

@lucia1981 ahoj,ako sa máte? čo máte nové? kojíte sa?,

lucia1981
23. júl 2011

@ajjkas ahoj! máme sa celkom dobre, maličký dnes skoro celý deň spinká tak som zvedavá čo bude v noci robiť, lebo inak zvykne byť hore aj 2 hodiny vkuse a potom odpadne cez deň a v noci spinká aj 5 hodín takže papá väčšinou len raz za noc, nekojím už bohužiaľ nemám mlieko takže sme na nutrilone a vy ako? mliečka máš dosť? my zajtra krstíme tak už mám teraz z toho nervy čo bude a aký bude maličký, je to dosť skoro, no svokra ide do kúpeľov a chcela aby sa pokrtstil kým bude doma...

ajjkas
23. júl 2011

@lucia1981 tak to máme dnes na rovnako,moja dnes tiež prespala celý den,čo nezvykne,presne aj ona je niekedy hore aj 2 hod, no tak to som tiež zvedavá,že čo v noci,ja mám mlieka zatial tak akurát,ale zas len v jednom prsníku,tak neviem,či sa na to kojenie nevykašlem,to ti závidím,že v noci papáte len raz 🙂 všetko zlé je na niečo dobré,takže nič si z toho nerob,že nekojíš.My krstíme 14.8,ale tiež som chcela skor,ale museli sme sa prisposobit krstnej,aspon to už budete mat za sebou 😉 podla mna to nevadí,že je to skoro.

zufzufmeister
23. júl 2011

@ajjkas no s tým kojením je to španielska dedina.. .som už na nervy z toho...Včera som mala dosť mliečka, cítila som , ako sa mi nalievajú prsníky a dneska nič... aj malý je nekľudný, na 15 min. zaspí, zase pocucká čo mu ide a zase, reve a dokola... Na nervy, už neviem ani čo robiť, aj som mu urobila nutrilon, ten nechcel, teraz zaspal po dlhom boji, tak som zvedavá dokedy...

ajjkas
23. júl 2011

@zufzufmeister no ved,tak sa nechceme vzdat toho kojenia,ale niekedy to proste inak nejde ☹ ja som mala pri prvej vždy pocit,že mám málo mlieka a tiež mi nutrilon nechcela,no a nakoniec som ju kojila viac ako rok a pol,ale ako píšem len z jedného prsníka ,no a ked teraz vidím,že sa historia opakuje a ja mám vždy naliaty len jeden prsník,tak to mám zasa chut vzdat,ale toho mlieka fakt nemám,nejak vela,už si to viem porovnat,no tak ja tiež neviem 😒

zufzufmeister
23. júl 2011

@ajjkas veď to a mrzí ma to...

gabika84
23. júl 2011

@zufzufmeister
@ajjkas kocky prepacte ze vam sem takto leziem, obcas sem zabludim, nech viem o ma cca o 2 tyzdne caka 🙂 citam vsetky tie starosti okolo kojenia a chcela som sa spytat: pred tym nez to uplne vzdate, nemate moznost sa poradit s nejakou laktacnou poradkynou? su po celom slovensku a podla mna tieto tetusky vedia poradit 99% mamin co maju problem s dojcenim. 😉