icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

nenullienka
25. júl 2011

Ahojte babenky, nemáte skúsenosť s ryžovou vodou. Môj Matej je stále hladný. Včera o 19.00 mi vypil 180 ml a o hodinu pýtal zase a vypil 120ml. Aj dnes chce papať každú hodinu. Teta mi poradila, že mám uvariť ryžu do mäkka a tou vodou mu mám normálne zaliať mliečko. Že by ho to malo na dlho zasýtiť. Lebo sa s ryže uvoľní ten škrob. Ja som mu to teraz spravila a vypil 150ml. Len chcem vedieť či ste o tom nepočuli alebo či s tým nemáte skúsenosť? Lebo ja som už zúfalá, keď ma dr. straší že keď bude tak často papať tak mu zaťažujem obličky ☹ . ale keď on strašne reve keď mu nedám papať, čaj nepomáha.

kukujka
25. júl 2011

@nenullienka mojej malej davali ryzovu vodu sestricky v nemocnici ale bez toho mliecka len cistu to v noci aby manzel nemusel behat kazde 3hod s mliekom

kaara1980
25. júl 2011

ahojte maminky.Tak už aj my začíname riešiť konečne krst.Teraz ide len o to hlavne,že či bude faraár požadovať aby mali krstný rodičia birmovku 😕 .U nás v rodine ju totiž okrem mojej mamy nemá nik 😖 .Známych za krstných nechceme,chcem nech je to v rodine.Tak teraz len dúfať,že ju farár požadovať nebude.A otázka,krstný rodičia musia byť dvaja?Nemôže to byť len jeden človek?
A ešte,koľko asi tak plienok za deň miniete?Aj látkuje niektorá?Malá má frcnuté v každej plienke a koľkokrát ju prebalím,oblečiem a ona akurát prdne a má zas frc v plienke,tak ju musím prebaliť...si neviem predstaviť,že by som používala len látkové plienky,tak za deň mám aj za 2 práčky 😠

simika23
25. júl 2011

@kaara1980 tak s tymi plienkami sme na tom podobne..tiez kazdu chvilu šprtne do gati...niekedy v priebehu hodiny aj 3 miniem..alebo ked ju pred kojenim prebalim a potom pappa tak sa medzitym pokaka a zase odznova..

asandys
Autor odpoveď zmazal
kukujka
25. júl 2011

@simika23 ja moju malu pred papanim neprebalujem nema to zmysel lebo vzdy ked papa,alebo tesne po papani tak hned okaka plienku

benice
25. júl 2011

@kaara1980 Ahojky, my už máme krst za sebou, krstili sme malého 9. júla a má iba jedného krstného rodiča - môjho brata ... má 17 rokov, ale má aj birmovku ... neviem, či musia mať krstní rodičia birmovku, môjho brata ani nás sa na to nikto nepýtal ... nám kňaz povedal, že je veľmi rád, že ešte v dnešnej dobe sú ľudia, ktorí chcú dať dieťa pokrstiť, lebo že mnohí to v dnešnej dobe zanedbávajú a nekrstia detičky ... takže tak ... Čo sa týka látkových plienok, tak tie používam iba na odgrgnutie, podkladám plienku malému pod hlavičku a používam ju ako tienítko keď vonku svieti slnko, lebo slnečník sme ku kočíku nekupovali ... Máme asi 20 obyčajných, klasických a pár farebných ... Ako píšeš, kebyže mám používať iba látkové plienky, tak iné nerobím, len periem a žehlím ...

ajjkas
25. júl 2011

@kaara1980 ahoj,tak s tými plienkami,je to aj u nás podobne,ja neviem čo robím zle.ale asi to tak má každá,ako tak čítam,neviem kolko plienok miniem denne,ale práve mi dochádza druhý balík pampersiek tých 100ksových,neviem,ale mne sa to zdalo vela,no ale prebalovat samozrejme treba 🙂 látk. plien, sa ani nechystám používat,to už by som si mohla žehliacu dosku pripnút na chrbát 🙂 a jedného krstného má aj moja malá,ak farárovi nevadí,že nieste zosob. tak mu snád nebude chýbat ani tá birmovka 😉

kaara1980
25. júl 2011

Dík za odpovede,už som si myslela,že to len ja miniem toľko plienok 😕 .Lebo občas má plienku suchú,nepocikanú,ale zato tam má prdnuté,tak jej v tom nenechám ritku 😠
Dnes volali priateľovi rodičia do nejakého ,Modrého kostolíka, tu v Ba a tam povedali,že to bude problém okrstiť,keď nie sme zobratí.Ale keďže vieme,že iní farári okrstia aj tak,tak musíme zháňať niekoho iného.Svokor sa pozná s nejakým farárom,tak že sa toho opýta,ale ten je zrovna v Taliansku,tak musíme čakať.A čo ku krstu treba?Pri Kubkovi som nemala nič.Som zvedavá,či budú požadovať tú birmovku,lebo na nete sme našli,že krstný rodič ju má mať(pritom ani pri Kubkovi ju od brata nepožadoval farár),ale asi všetko záleží od farára...majú v tom bordel 😠

fleuerette
25. júl 2011

@kaara1980 malá ti sedela v auto-sedačke v pohode? My sme doteraz vozili Lukáša v Navette. Mali sme jeden pokus s autosedačkou a to reval a metal sa dovtedy, kým sme nezastali a nepreložili ho zasa do vaničky. Je fakt, že v tej autosedačke bol chúďa voľajaký pokrčený a hlávka mu lietala kade tade. Autosedačku máme peg perego viaggio.

baska19
25. júl 2011

ahojte chcem sa opytať či ste už uvažovali nad zimnými overalmi aku veľkosť budete kupovať lebo 68 nám vychádza tak do decembra tak neviem či nekupiť radšej 74 aj ked bude zo začiatku väčší 😉

dooscoby
25. júl 2011

baska19 nad tym som uz aj ja rozmyslala. asi 68 lebo 74 aby zasa drobcek nebol v tom az moc utopeny. uz som pozerala daco tu na bazare ale skor pockam do oktobra ako vyrastie a potom kupim podla toho

bubu84
25. júl 2011

@kaara1980 ahoj, minule som to tak pocitala, my denne minieme tak 10-12 plienok, no dost, v kazden plienke ma prdnute a to ho v tom nemozem nechat, prebalujem ho pred kazdym krmenim a niekedy musim aj po, ked pocujem ze sa pokakal..
my tiez uz riesime krstiny, chceme az 21.augusta, bo moja sestra, co bude malemu krstna je na dovolenke, potom mame oslavu a stale je nieco.. tiez som bola nastvana, boli sme v kostole vo Vrakuni a farar, ze nemozu tam maleho krstit, lebo nemame tam trvaly pobyt, ze potrebuju z Mostu tam kde byvame, z tej farnosti prepustenie.. to ze som v tom kostole mala aj prijmanie, birmovku a aj sobas, to uz nikoho nezaujima... 😠 aaach jaaaj..

bubu84
25. júl 2011

@fleuerette to budu tie nase koliky.. 😢

baska19
25. júl 2011

@dooscoby ja som tiež pozerala už tu na bazare ale my už teraz nosíme 62 a niektore veci už aj 68 su mu dobre tak zato neviem ale možno taky pozriem čo nema cele na nožky dole a čo sa daju odopnuť tie papučky

ivusik33
25. júl 2011

Tak my sme mali perný víkedn... boli sme u našich a mali sme také "druhé" krstiny, lebo minulý týždeň nemohli všetci prísť, tak teraz sa u nás zišlo 30 ľudí ufff... bola to makačka a ešte sme oslavovali aj Simonkine 3 narodeniny... ešteže počasie vyšlo a nepršalo, lebo sme to už chceli zrušiť, keď hlásili dážď a zimu, ale bolo dobre. Malá spala prvýkrát u našich, celkom dobre sme to zvládli, aj keď sa budila skôr ako doma, ale to sa dalo čakať. Ja chodievam často k našim na víkend, keď sme samé (mm často cestuje), tak si musí zvykať 🙂)
Čo sa týka krstín, tak u nás tiež bola podmienka, že krstní museli mať birmovku. Keď sme krstili Simču, tak som chcela sestru s jej mužom, ale neboli zobratí v kostole, tak mohla byť krstná len ona a spolu s mužovým bratom, ten bol slobodný, najskôr som zúrila, ale potom som to vzdala a neriešila som to, aj teraz to tak bolo (a sestra sa aj tak rozvádza, tak aj dobre tak ako je). Ináč farár je mladý, veľmi príjemný, na žiadne poučenie sme nemuseli chodiť, tak všetko bolo fain.

bubu84
25. júl 2011

aaach jaaaj to nase brusinko 😢 vcera sme cely den preplakali, noc bola uz lepsia, ale od 5 sme hore a len placeme a placeme, brusko stale masirujem, aj cvicim nozickami, aj Sab Simplex sme dali, aj na brusk sme boli, chvilku pomoze a potom zase.. pomoze len ked papka ale ved to nemoze stale.. 😢

ivusik33
25. júl 2011

@nenullienka to ti riadne spapá... kde sa to do takého telíčka zmestí ? A čo radí dr. keď mu nemáš dávať toľko jesť? Ako môžeš nechať dieťa o hlade, keď si pýta, veď keby nebol hladný, tak by to mliečko nevypil alebo by ho vygrckal. Tak nech ti povie čo máš robiť!

simika23
25. júl 2011

@bubu84 ahoj aj nasa posledne dva dni bola od piatej do polnoci hore..a vcera od siedmej do polnoci hore..uz sme boli zúfali aj s priatelom..kazdy vecer to proste pride a hrôza nevie prestat...ale zas cez den uz je to lepsie sice si poplacka ale aspon potom zaspinka...a tiez s tym papanim to iste dam ju na cecok lebo to ju vzdy utisi potom zaspi a zachvilu hore...no vobec sa to nelepsi vecery sú hrozne ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

ivusik33
25. júl 2011

@baska19 toto ja mám poriešené 🙂 všetko mám po Simonke, ale ak môžem poradiť, tak radšej väčšie, lebo bábo je oblečené a potom sa ťažko oblieka a "nasúkava" do overalu. Najlepšie sú tie na zips, až po nôžku, lebo ja mám rôzne, ale najradšej mám tieto, lebo som dieťa len položila, zazipsovala, dala do kočíka a išli sme. Deti vedia byť veľmi nervózne, keď sa obliekajú do viacerých vrstiev 😝

bubu84
25. júl 2011

@baska19 ja ani neviem aku velkost by som kupila, este urcite pockam, teraz nosime niektore veci aj 62, tak neviem ako budeme rychlo rast..

bubu84
25. júl 2011

@simika23 vsak to, vobec sa to nelepsi, ja uz fakt neviem co by pomohlo..

dooscoby
25. júl 2011

ajjkas ja som sa dala na latkovky a teraz my dosli separacky tak mame jednorazovky a to frflem lebo v kuse len vynasam smeti 😠 ....ono to zasa nie je take hrozne ja kombinujem stvorce s tymi co netreba zehlit tak sa da a periem kazdy 3 den
tiez mame peg perego viaggio sedacku a je tam skruteny ale este v porodnici som nakazala muzovi kupit vlozku do autosedacky kvoli hlavicke tak sa vcelku da, ona je super pre trosku vacsie dietky ale tak behom mesiaca to bude uz akurat

simika23
25. júl 2011

@bubu84 to neviem ani ja.tiez vsetko mozne skusame ale proste mne to tak pripada ze vecer zaspi az vtedy ked uplne padne od únavy...a tvoj kolko dokaze v kuse byt hore..?..lebo mne sa zda dlho aby v kuse 7 hodin vymyslala a nespinkala ☹

dooscoby
25. júl 2011

baska19 to ste teda riadne velky 🙂 ...moj este v pohode zmesti do 56 ale narodil sa ako 3kilovy a 49cm dlhy.az teraz ma 4kg co daktore deticky sa uz take narodia....to je dobry napad s tymi nozickami musim daco popozerat. ja asi kupit cocodrilo znacku ta sa my osvedcilo co sa strihu tyka lebo daktory ich siju tak divno....este pockam ako vyrastie a potom kupim

bubu84
25. júl 2011

@simika23 no tiez to niekedy byva aj tych 7 hodin, ako kedy, su dni ked pekne zaspinka aj vecer do hodiny po kupani a su potom dni kedy je do polnoci hore a len place, ale u nas su poslednu dobu ale dni horsie ako noci, v noci ho vacsinou kojim az kym nezaspinka, to jedine nam ako tak pomoze, ja viem ze to nie je spravne, ale co mam robit.. nikto neporadi, ze co s tym, len treba cakat, ze sa to zlepsi.. 😢 moje male chudatko..

dooscoby
25. júl 2011

dnes som kupila tie babycalm kapicky tak uvidim ale vidi sa my ze trosku zabera ten espumisanL...vraj infacol je este dobry...asi treba skusat kazde dieta ine
simika23 skus nasadit ak neberie probiotika to tiez pomaha na koliky...upravi crievko a posilni imunitu

simika23
25. júl 2011

@bubu84 no presne doktor ti len povie ze treba aby z toho dieta vyrastlo..ale je to strasne ked nevies ako mas tomu malinkemu stvoreniu pomôct..

ivusik33
25. júl 2011

Keď počítam, tak my minieme asi 8-10 plienok denne.
Baby, čo Vám detičky majú koliky alebo bolesti bruška, neskúšali ste dať aj niečo iné napr. kvapky infacol, espumisan, alebo krémiky na bruško - pupík, veľmi dobrý je vraj levanduľový olej...

baska19
25. júl 2011

@ivusik33 to máš super že máš po staršej ja mám len ružový a v tom by vyzeral divne chlapček ale tiež som mala taky čo mal zipsy po oboch stranách už iny ani nechcem len teraz hľadam dačo v modrom a asi vezmem tu 74 predsa tu pod tatrami vynosíme možno aj v apríli ešte 🙂