icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

ivusik33
25. júl 2011

@baska19 to veru aj využiješ a na doma možno aj ružový 🙂 moja sestra má syna o 1,5 roka mladšieho od mojej a ten veru nosil na doma do kočíka naše ružové overaly, už sa aj hnevala, že z neho už teraz robíme "pupušíka" 😝 😀

bubu84
25. júl 2011

@ivusik33 aj Espumisan sme mali a pouzivame pravidelne aj kremik na brusko a masirujeme , pomoze ale po 1-2 sa to znovu vrati.. 😢

ajjkas
25. júl 2011

@kaara1980 presne ako píšeš,majú v tom bordel,ked sme krstili prvú tak som stratila všetkú dobrú mienku o farároch,mne nechcel okrstit a kámoške v pohode,ale u nás bol problém ten sobáš na úrade,no a oni neboli zobratý vobec,tak ho oklamala,že spolu nežijú,no a ako slob. mamičke ju okrstil v pohode, 😠 no ale okolo toho nášho mal ešte kopec pripomienok,ešte mu vadilo,že krstný má priatelku,ktorá unho býva 😠 no katastrofa

ajjkas
25. júl 2011

@dooscoby ja neviem,mám proste stále pocit,že tie látkové zle sajú a detičkám sa zaparí dupka 😒 ale nemám to odskúšané 😖 mne sa to zdá ovela pohodlnejšie s pampers. 😉

bubu84
25. júl 2011

mamicky,ake znacky plienok pouzivate? ja so skusala uz vsetky mozne, ale nam najlepsie vyhovuju jedine Pampers Active Baby

dooscoby
25. júl 2011

ivusik33 davam probiotika biogaia plus espupisan,pri starsej sab simplex nezaberal a dnes som kupila uz spominane kvapky babycalm na cisto prirodnej baze tak uvidim ci sa to zhorsi alebo zlepsi. ty co pouzivas?a ake mnozstvo davate

dooscoby
25. júl 2011

ajjkas uprimne zdalo sa my ze ma cervensiu ritku ale predsa skor prebalim 🙂 ...v noci som uz taka leniva ze ked ma len mini kako v plienke tak nechavam ☹ ...by som ho len prebrala a pampers saju dobre tak prebalujem raz za noc
dceru mala len jednorazovky a je tu cize striedam to...nie som daky fanatik ze len latkovky a nic ine...ono tie zapareniny su aj z toho aj z toho....moc a stolica dokazu vystipat kazdu ritku

bubu84
25. júl 2011

mamicky, ktore ste z Bratislavy, kde ste boli na klbikoch? Mne lekarka povedala, ze mozme ist hocikam 😒 odporucila mi Samorin,ale tam sa mi moc nechce 😖

kaara1980
25. júl 2011

@fleuerette my máme cam cortinu.Dáko sa jej tam nepáči,ale stačí chvíľka a už spí,ale keď sa preberie,tak spustí riadny vresk.

andysok
25. júl 2011

@bubu84 ja som bola na teslovej 33 ale platí sa tam 15,- eur

andysok
25. júl 2011

@bubu84 čo sa plienok týka mne sa zdajú všetky rovnaké idem po cene tým pádom a kupujem tecsove ;)

fleuerette
25. júl 2011

@bubu84 no myslím, že kolika to nie je. Včera to skúšal zasa. Chlapi stavali včera celý deň záhradný domček a večer, keď som malého uložila, musela som rýchlo vybehnúť zo spálne a niečo riešiť. Vo vysielačke som ho počula plakať, teda skôr nervačiť, Povedala som si, že hold musí 2-3 minútky vydržať. No...... a milý zlatý vykuk, keď zistil, že sa k nemu nehrniem ani ja ani tata, tak po nejakom čase prestal. Keď som ho išla skontrolovať, už pokojne ležal, usmieval sa a pomaly sa mu zatvárali očká.
Koliku sme malý prvý týždeň, keď sme boli doma to bol strašný a úplne iný rev. Vtedy plačkal asi hodinu, cvičili sme nožičkami, masírovali bruško. Odvtedy takto už neplakal. Snažím sa tie koliky eliminovať. Máme len antikolikové fľašky na mliečko aj na čaj. Dostáva probiotiká, espumisan a papá len Nutrilon antikolikový.

kaara1980
25. júl 2011

@bubu84 no tak to bude zas problém,ja mám trvalý pobyt v LM a tým pádom aj deti majú tam trvalý.Lebo vždy sa uvádza dieťaťu trvalý podľa matky. 😠 Takže ešte aj toto ak bude riešiť,tak paráda.Nieže by boli radi,že v dnešnej dobe a ešte k tomu po všetkých ,prúseroch, katolíckej cirkvi,majú vôbec ľudia záujem krstiť deti... 😠 .A my sa asi aj tak v kostole ani brať nebudeme...teda ja by aj,ale môjho drahého asi nedonútim
@ivusik33 my sme včera kúpili konečne Pupík,lebo už som zúfalá stále počúvať ako sa malá trápi a ,pučí, sa každý večer a ráno kým si poprdká a vykaká sa.U švagrinej som skúsila niečo na f,ale nezapamätala som si názov.Tu tatkovi predali Pupík,ale v podstate je to to isté.Tak som malú preventívne vymasírovala po kúpaní a aj ráno keď vstala

sissika
25. júl 2011

@kaara1980 tak u nás sa pri krste nikto nepýtal na birmovku a krstnou je len moja sestra, veď jej manžel nie je ani pokrstený ...

kaara1980
25. júl 2011

@bubu84 ja som hrdo do pôrodnice kúpila Babylove newborn z DM.Lenže tam mi došli a ja som použila vzorky vlhčené obrúsky aj plienku pampers.Došla dr a húkala na mňa,že či som si nevšimla,ale malá má alergiu na pampersky.Že oni s nimi nemajú dobré skúsenosti.Povedala som si super,doma mám huggies a tie sú tiež také ako pampersy.A veru aj z nich mala výsyp.No ale prežili sme to a úž kupujem(na odporúčanie doktorky) len tesco-ale tie drahšie,čo niesu igelitové a z DMky babylove.Vraj sú dobré ešte aj fixies,ale najlepšie sú vraj tie tesco a z lidla-ale tie malé balenia.Ale každému dieťatku vyhovujú iné

fleuerette
25. júl 2011

Zajtra to bude 8 týždňov od pôrodu. Kočky už ste niektorá začali riešiť chudnutie? Cvičenie, stravu a tak? Ja sa musím rozbehnúť kvôli chrbtici a kolenám lebo moje kosti a kĺby nezvládajú túto nadváhu. Nerada by som malého odstavila od mliečka, kvôli liekom. Práve sa snažím nejako zostaviť jedálniček, no poviem vám pekne s atu pri tom potím a to je vonku 14 stupňov 😨

fleuerette
25. júl 2011

@kaara1980 a tie tesco aké kupuješ? my sme kúpili a niekoľko krát po sebe bol malý prečúraný až na "golieri" tak ich mám šľahnuté v izbe a zasa sme sa vrátili k pamperskám sleep&play

kaara1980
25. júl 2011

@fleuerette ja toto ešte veru neriešim...pri Jakubovi som začala cvičiť a to že ozaj len trošku a dostala som vysoké horúčky,našťastie som neprišla o mlieko 😠 .zo mňa tiež stále leje,to asi tie hormony...len keby to šlo trocha aj s kilami ☹
@sissika však vravím,že každý farár má asi svoje pravidlá 😠

kaara1980
25. júl 2011

@fleuerette veru aj malá ich prečúrala a teraz som zistila,že treba o číslo väčšie.Normálen sme sa pomýlili a tie z dm sme kúpili až 4-9kg.Malá ich má síce pomaly pod pazuchy,ale neprečúra ich.Lebo to ako dieťa leží,tak bruško sa prepadne a ako ciká,tak to po brušku stečie až na chrbát

lucire
25. júl 2011

@bubu84 ja používam také ako ty, ešte dobré plienky sú Bella Happy...inak tie pampersky slep and play sú málo flexibilné...malá má vačšie bruško a zdá sa mi že ju tlačia a zarezávaju sa jej do nôh

lucire
25. júl 2011

chcem sa opýtať keď je teraz takto ochladené ako často kúpete? ja sa bojím, že prechládne keď si nemáme ako prikúriť v činžiaku a už aj tak sa mi zdá že malá častejšie kýcha ☹

likoska
25. júl 2011

Nedá mi reagovať na vaše príspevky ohľadom krstu. Mala by som len jednu otázku prečo chcete dať pokrstiť svoje dieťa? Budete ho vychovávať v kresťanskej viere? Ak nie tak prečo? Krst nie je fraška. 🙂

silviadaisy30
25. júl 2011

@likoska co myslis tym ze krst nie je fraska?

lucire
25. júl 2011

@fleuerette ak natrafíš na dobrú dietu tak ju kľudne budem riešiť...ale akonáhle zje niečo z ovocia a zeleniny hne´d malú bolí brucho... 😒 inak mám svalstvo ochabnute riadne a niekedy ma bolí krčná chrbtica tak by bolo dobre asi aj začať cvičiť 😖
No prinajmenšom skúsim plávanie, ale aj tam sa bojím aby som na bradavky nechytila nejakú plieseň alebo niečo také...je to ťažké rozhodovanie 😅

lucire
25. júl 2011

@likoska my budeme tiež krstiť túto sobotu a pre mňa je to tiež zbytočné ale svokrovci tak chcu...
môj starší syn má už 4 roky a ešte nebol v kostole a tiež neviem či sa o to niekto postará..môj manžel evanjelik (ja som katolíčka) je zaneprázdnený a ani on sám nenavštevuje kostol...takže to ostáva snád na tej krsnej? nie ved tam to slubuje ....tak asi tolko z mojej strany

silviadaisy30
25. júl 2011

@lucire ved aj ja nad tym rozmyslam,to pocasie je fakt na ........ 😠 ja kupem tak kazdy 3 den,teraz sa tak mala nepoti,ak sa moc pokaka tak ju supnem pod sprchu na rychlo a hotovo 😉

fleuerette
25. júl 2011

@lucire hľadám hľadám, ale asi si jedálniček budem musieť zostaviť sama. Chcem skúsiť stravu bez sacharidov. Čo sa týka zeleniny tak jem uhorku, šalát, cuketu, červenú repu, kaleráb, mrkvu, paštrnák, pažítku a už som skúsila aj polku paradajky. Z ovocia melón cukrový aj červený, ringloty, jablká, marhule, broskyne, černice, banány Zatiaľ je malý v pohode, tak uvidím. Z toho sa dá zostaviť kombinácia jedál tak aby bolo aj dosť mliečka aj išli kilá dolu. Pozerala som na nete, niečo už "hotové", ale nič som nenašla. Ja si musím pripraviť jedálniček na týždeň dopredu, nakúpiť a nachystať si veci, lebo inak zožeriem prvé čo mi príde do cesty.

kaara1980
25. júl 2011

@likoska ja som katolíčka,pokrstiť som dala prvého syna,chcem mať aj dcéru.Vychovávať ich budem vo viere aj bez toho aby sme každú nedeľu sedeli v kostole.Viera je v srdci a činoch,nie v tom že chodíš a podriaďuješ svoj život cirky,ktorá si vymyslela vlastné pravidlá.

lucire
25. júl 2011

@fleuerette no tak to máš široký sortiment...aj ja musím sacharidy vylúčiť určite ju z toho bolí brucho pri prvom mi to doktorka zakázala, ja zjem zo zeleniny aj papriku keď dostanem na nu chuť ale ozaj len v malom množstve, melon ten nám nerobí dobre mám vyskušané...ale dnes som varila mojmu segedín a teda nevydržala som len tak o polievke a veru dala som si a zatial malu nič nebolí....a už je tomu 6 hod.od obeda poprdkala si ale neplakala ako po melóne....a kolko kg chceš dať dole? lebo ja som v tehotenstve nenabrala vela a z pôronice mám len 2kg navyše ale mám kg ešte predtým....bola som vždy baculatá..

lucire
25. júl 2011

@kaara1980 tak veru máš pravdu, kolkí ľudia sú pokrstení a nevedia čo je to slušné správanie...a hovoria si kresťania...ja nechodím do kostola ale určite som veriaca