Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
No ja som nejaká zdeptaná dnes, ešte ma aj hlava bolí príšerne... Ale malý asi zalomil, tak pri troche šťastia bude spať do rána... Obdivujem, ako ste to detičkám dokázali urobiť, že búvajú od osmej, pol deviatej? To my máme akurát obdobie, keď je úplne prebratý, ako za celý deň nie. On to má celkovo posunuté, zalomí okolo pol dvanástej a spí do rána do šiestej, potom sa napapá a spí do takej pol desiatej... Ešte doobeda ako tak, poobede sa preberá a večer je fit práve o tej osmej... Mama skonštatovala, že to je kvoli tomu tak, že aj ja som taká, aj celé tehotenstvo som bývala dlho hore, tak je zvyknutý... No neviem ako mu budem obracať režim, lebo raz by bolo fajn, aby spal normálne, ako iné deti...
cela rodina chora ☹ . Danko ma zvysenu horucku,sople a Barborka zacina kaslat. Dost vela toho spi ale ja ani moc nie,som nevedela vcera dako zaspat a rano o pol siestej uz maly buntosil. On daky rezim nema,zaspi do tej 9tej a potom kojime okolo polnoci,o druhej,stvrtej,a o tej pol siestej to uz sa prebera. No a od siedmej je hore starsia ale aspon ta uz spi celu noc. Tiez je obcas placko,je hore a nic ine nerobi len mrnci 😠 na porazenie je to potom lebo ked my este starsia do toho skrieka tak si to mam sto chuti hodit 😒
@monitas84 ahoj! to poznám to písanie jednou rukou, ja niekedy tiež tak zvyknem keď držím drobca... 🙂 to je super, že sa už zmestíš do pôvodných nohavíc, u mňa to ešte nehrozí ale poctivo cvičím každý deň a snažím sa veľa nejesť... 😉 plienky meníme aj my veľmi často, cikáme tiež veľa, kaká tak 2-3 krát za deň... inak ako sa máte?už máte nejaký ten režim? ja sa snažím urobiť si aký taký systém a pomaličky z toho asi aj niečo bude... 🙂
@zufzufmeister náš drobec je tiež rád večer hore, cez deň spinká tak že sa napapá každé 3-3,5 hodiny a odpadne na 3 hodiny a ako príde sedem-osem hodín večer tak je hore do tej desiatej a potom spinká tak do pol tretej kedy papá a potom do rána do tej siedmej kedy sa tiež len napapá a odpadne ešte...on je večer hore asi kvôli nášmu ocinovi, keďže cez deň pracuje a vidí ho len večer tak si chcú asi užiť jeden druhého.... 😀
ahojte! v utorok ideme na očkovanie TBC máte s tým nejaké zlé skúsenosti? nestíham všetko čítať ale trošku sa toho aj bojím, aby sme nemali z toho nejaké negatívne reakcie.... ☹
@lucia1981 Z ockovania TBC je skoro u kazdeho nejaky neziaduci ucinok. Ja som malu ockovat nedala. Od 1.1.2012 to idu aj tak u nas zrusit, v CR to zrusili k 1.1.2011. Povinne sa ockuje uz iba u nas, v Bulharsku a myslim ze v Rumunsku. Vsade inde to je zrusene. Ako neziaduci ucinok je vacsinou opuch miesta vpichu, zahnisanie, ale moze byt aj zvacsenie lymfatickych uzlin, co moze viest az k operacii a odstraneniu lymfatickych uzlin. Takze nic-moc. Precitaj si www.rizikaockovania.sk
no moja mala ockovana nieje takze ziadne reakcie nemame
slovenské zdravotníctvo stojí za veľké h..., to, čo môj malý nevie vytlačiť ...
ahojte,ja som sa na to zahnisanie po očkovaní pýtala akurát v stredu doktorky.Lebo to zahnisanie je klasická reakcia naň.Len všade čítam,že to deťom vytláčali,potom mali problémy atď.Pri Kubkovi mi doktorka vyslovene zakázala vytláčať to a vraj sa to má samé prasknúť.A tak aj bolo,samé mu to prasklo a zahojilo sa a nemali sme s tým žiadny problém.Teraz to Lucka má len začervenané ale hnis sa jej tam neurobil zatiaľ,tak som sa pýtala dr a tá vraj sa to zvykne tak okolo 2hého mesiaca.pýtala som sa aj na to,či ona vytláča odtiaľ ten hnis a vraj to až keď je dáka veľká reakcia,tak posiela mamičky to dať vyčistiť.Tak asi zas všetko záleží od daného doktora.
Dnes je Lucka vyslovene mrzutá,ale aj mňa nejak bolí hlava tak sa asi bude zas meniť čas 😠 .Ale inak je zlatá.Už som si zvykla na ten jej režim,hlavne na ranné stonanie a púčanie s plačom,čo vždy začne medzi pol 5tou a pol 6tou.Hlavne,že v noci spinká,klop klop 😉
Ja mám s naušničkami normálne dilemu...neviem či dať prepichnúť či nie.
@sissika nie v nemocnici nemali UV svetlo. musela som ho vyzliecť a vyhrievať na slnku každý deň po 30-45 min.
Dr. povedala, že by sa to malo upraviť. Máme dvoje tabletky za ktoré som dala 20€ tak dúfam, že pomôžu.
@kukujka ahoj ani Matej nie je zaočkovaný, v nemocnici nemali 2 mesiace vakcínu, keď som to povedala jeho dr. tak mi na to povedala, aby som bola rada. Že ona je za zrušenie toho očkovania. A že u nej detičky s tým mali dosť problém. A keď budem chcieť tak si ho môžem dať neskôr zaočkovať.
ahojte babky, mne Matej prvý krát spal v noci, tak že sa budil každé 4 hodiny. Tak som sa aj ja trošku vyspala 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 hurá po 2 mesiacoch. no ale ľahla som si o 19.00 lebo ma strašne bolela hlava, musela som si dať aj tabletku aby som zaspala, neviem či bude zmena počasia alebo čo.
@nenullienka ja som tiez pocula ,ze su na nu zle reakcie len sama neviem ci som rada,ze nieje ockovana asi by som bola spokojnejsia keby bola lebo moj otec mal tuberkulozu a ja som na nu mala nabeh tak som bolapol roka na liekoch
@nenullienka pises,ze v nemocnici nemali tu lampu.ved si rodila v zh nie?moja lia mala zltacku a na izbu mi doniesli taku postielku kde ziarilo to svetlo holu som ju tam ukladala a len zakryla odspodu to tak svietilo na modro.tak nechapem preco to aj tebe nedali
@nenullienka a koľko mal vlastne malý tú žltačku, keď si písala, že dlho?
..naozaj neviem čo bude lepšie, či dať drobčeka zaočkovať alebo nie, lebo človek teraz okolo toho veľa číta a počuje tak sa aj bojím toho, ale zase na druhej strane aby som neurobila niečo zle.... 😒
ja dám ušká prepichnúť v septembri, to bude mať 3 mesiace a toje vraj ideálny čas, uška už budú dorastené a ona si to ešte nebude uvedomovať...
Ináč dnes je zas uplakaný deň, teraz mi plače už od 11,30 a ja fakt neviem čo s ňou... už mám aj nervy, mám vraj skúšať čo na ňu zaberie, povedala mi sestrička v ordinácii, ale čo skúšať?? Alebo sa mám zmieriť s tým, že mám plačlivé dieťa, ktoré nepotrebuje veľa spánku... dobrá rada 😢
@sissika 3 týždne
@kukujka mne povedali, že nemajú. Že ho mám vyzliecť a dať na posteľ kde svieti slnko. Tak ja už fakt nechápem???? Prečo mi to nedali, nemusel by teraz lieky papať???
@nenullienka cele divne bolo to novorodenecke oddelenie aj s personalom nechapem preco ta klamali ked to mali nam to velmi pomohlo cely den aj noc sa tam slnila a na druhy den uz mala odbery dobre a mohli sme ist domov
@lucia1981 Zatial som neodmietla, len to stale presuvam. Idem v utorok ku lekarke a chystam sa jej dat infomovany nesuhlas na vsetky povinne ockovania. S tym, ze ten informovany nesuhlas nebude na odmietnutie ale na presun na neskor. Nehovorim, ze nikdy nedam dieta ockovat, ale presuniem to na neskorsi vek, kedy to uz bude mat vyznam, lebo bude chodit do spolocnosti. A aj jej imunitny system bude silnejsi. Uvidime co povie lekarka. Uz teraz viem, ze je proti, lebo dost naliehala, ale aj to viem, ze za kazde povinne ockovanie dostavaju 6 eur a za dobrovolne podla mna aj 20....

@simika23 už??? veď ti ešte neskončilo 6nedelie ... 😀