Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
vlasy my tiez padaju ale to je normalne, dufam ze ked dokojim tak aj prestanu. mne tiez ostalo asi 8kg ale zhadzovat sa ich bojim aby som neprisla o mliecko aj ked pomalicky zacinam plavat od buduceho tyzdna. tu v BA som nasla cvicenie pre mamicky po porode aj s babatkom tak sa tam chcem od septembra prihlasit.
ja uz nechavam plienku celu noc lebo sa zvykne prebrat tak vacsinou vymienam az nad ranom ale uz nezvykne v noci kakat tak neriesim ...dnes som kupila od biodermi krem na tvaricku lebo ma stale take drobne vyrazticky po lickach maju to aj vase dietky?
@kukujka ... my sme čakali kvôli tomu, že chodím na výšku a chcela som skončiť Bc. no teraz na rok mám končiť Mgr a to si neviem predstaviť ako to bude .... 😝 ale nečakala by som preto, aby sa deti spolu zahrali malý má 5 rokov a stále sa pýta, kedy sa bude môcť hrať s bračekom a kým to príde, tak starší už nebude mať záujem hrať sa myslím si tak preto, aby deti vyrastali spolu takže keby som mala ešte raz možnosť tak by som deti chcela mať s max. 1-2 ročným rozdielom...
@monitas84 ahoj..skusila si aj pytiol?nam vzdy zabral a velmi rychlo,vacsinouna druhy den uz nebola po zaparenine ani stopa 🙂.mala som pocit,ze sudokrem a rybacia mast to este zhorsili.....nam absolutne nezabrali
@dooscoby moj ma tiez drobulinke vyrazky po lickach a aj na cele....z coho to moze byt?stravu som nemenila,ani avivaz,ci prasok a ma to uz asi 3 dni.
lucia1181,simika23 nie je to nahodou to novorodenecke akne? mna skor napadlo okrem stravy ci to nie je od mliecka, sice mu to utieram ale aj tak je obcas lepkavy 🙂
Ahojte, no od dnešnej noci už aj ja viem čo je to prebdená noc...Laura je anjelik ale včera ju bolelo od večera bruško až do dneska rána...zaspala o 23:00...ráno ju ešte bruško bolelo a plakala..tak plakať som ju asi ešte nepočula, sa až zadúšala...skúšala som ju masírovať, cvičiť nožičkami...aj som ten sab simplex kúpila len nemám potuchy ako jej to mám dať keď ju kojím... 😒 lebo je tam písané že sa to má zmiešať s mliekom..tak ja neviem..ako to robíte vy ktoré kojíte?
@dooscoby @monitas @lucia1181 aj malá ma na tváričke tie vyrážky už ich mala viacej ráz čo som si všimla a vždy jej vybehli keď bolo horúco vonku...a potom samé zmizli..tak neviem či to nemôžu byť aj potničky... 😖
Ahojte , jaaj, malicky mi po 10 hodinach zaspinkal, vcera na prechadzke som to zakrykla, ze pekne v noci spinkava, od 24 hodiny bol hore, bud plakal, alebo sa mrvil , alebo prdkal a snazil sa vykakat, ja uz neviem co, ale nespali sme celu noc.. 😒
No inak u nas su dni uplne ze hrozne, ja uz fakt neviem co to.. lekarka mi neporadi asi ju budeme musiet zmenit..povie, ze pokym pribera, nebude to nic vazne..ja som uz myslela ze to moze byt reflux..
kaara1980 pozri stranku miracle studio alebo sanca tanca. len ako som sa informovala tak kurzy budu vypisane az koncom augusta a potom sa zacina v septembri
Ahojte,tak ja tu už nejak nestíham ani nakuknút,nejak to všetko nestíham,malá mi cez den spí velmi málo,ale nestažujem sa,hlavne,že spí v noci 🙂 Kašlite na celé chudnutie,cez zimu to vybeháte za detičkami,ved nedávno sme rodili,tak nemusíme hned vyzerat ako modelky 😀
@monitas84 neprečítala som si všetky rady pre teba o tom prebalovaní,tak neviem presne čo ti písali ostatné,ale podla mna je dobré krémovat pri každom prebalovaní,ten krém vlastne robí taký ochranný film,aby mu moč nevyprel dupku, ja používam sudocrem už som ti to raz písala,vy máte asi taký problém ako my ja jej také masti nedávam,oni sú dost mastné,to len ked chcem prestriedat tak sem tam rybaciu tak jeden dva dni,ale skús ten sudocrem to je ovela suchšia mast,určite mu pomože,,napr. teraz som nemohla najst v noci sudocr. (zakotúlal sa mi pod postel) tak som jej dala bepanthen,no a potom ešte 2krát,pri prebalovaní,no a teraz ked som ju prebalovala,už mala slabučko začervenanú dupku,takže som dala zas sudo.musíš asi skúsit niečo suchšie a neparfémované vlhčené obrúsky,uvidíš,že pomože,skús ten sudocrem majú aj taký malí stojí asi 5eur,takže nič hrozné,ja som pri prvej mala tiež doma celú zbierku krémov na zapareniny,takže ta presne chápem. 😉
@bubu84 aj my sa este stale trapime bud vecer aj rano alebo iba vecer..minimalne 3 hodiny neviem kedy to bude uz uplne ok snad sa dockam niekedy..ale celkovo sa mi zda ze je dost urevana neviem ci aj ostatne deticky su take..nehovorim ze stale vie byt aj tisko,pozorovat veci pocuvat ale zachvilku sa rozplace..nechapem tomu
INAK baby ako zabavate tie vase deticky ??ja jej rozpravam, hracky ukazujem, kolotoc hraci pustam , rozpravam ale to ju bavi vsetko chvilu a potom uz neni dobre a je ten plac..dajte nejake rady a tipy 🙂
@monitas84 no ja som tiež kremovala zakaždým, a doma mám tiež asi 5 rôzných krémov na zapareniny, ale potom som čítala v tej knihe, že predtým bol trend krémovať zakaždým, ale že netreba, keď mu dupku pekne aj po cikaní a kakaní očistíš, tak netreba asi ju ešte zakaždým krémovala. Lebo môj mal už tiež poriadne červenú, a teraz používam sudokrém a ma bez jednej vyrážky, ale každé babo je iné a inak reaguje, tak vyskúšaj ak si zakaždým natierala, nenatierať a ten sudocrem, dúfam, že bude dobre 🙂
@nenullienka mne vypadávali počas prvých mesiacov tehotenstva aj sa mi riadne mastili, ku koncu sa to zlepšilo a dosť som sa bála, že mi začnú teraz počas kojenia vypadávať, lebo moja mama prišla takmer o všetky vlasy a nakoniec opak, nemastia sa mi tak veľa a akokeby mi zhustli, tak mám akože normálne pekné vlasy 🙂
inak tie vyrážky máme aj my, a tiež pozorujem, že keď je teplo a spotí sa tak vybehnú viac, a keď je pekne vyspinkaný, tak ich nemá, tiež som si myslela, že to je z mlieka, ale tak nejako nemením stravu, tak neviem. Inak sme teraz zaspinkali, noc bola troška horšia, lebo sa o druhej zobudil a potom nemohol hodinu a pol zaspat, ale potom uz spinkal do pol siedmej a teraz sa chudáčik rozčúlil, lebo najradšej zaspí pri cicke, ale mu tečie mliečko a to ho rozčuľuje, tak ho potom musím uhojdať a rozprávať sa s ním a tak mi zaspinká hneď.
Ja tiež používam sudokrém a nemali sme žiadny problém, práveže v pôrodnici som nekrémovala vždy po prebalení a vtedy sa jej začervenala ritka, tak teraz krémujem stále.
Zdá sa mi, že aj Zuzka ako rastie, tak sa už ukľudňuje... síce cez deň spí strašne málo - včera len hodinku, ale túto noc prespala celú. Len ma strašne mrzí, že na ňu nemám toľko času, stále sme na behu - rýchle nachovať, prebaliť a utekať von, keď sa vraciame z vonku, tak rýchle vyzliecť a nachovať drobca... a takto každý deň, ak náhodou prší, tak treba žehliť, upratať... tak jej stále šepkám do uška, že keď Simča pôjde do škôlky, tak budem mať na nu veľa času a budeme sa stále hrať
Pred nejakou dobou ste tu niektora pisali o kosielkach na krst, kde sa daju objednat cez net.. cez aku stranku to prosim bolo? Neviem to najst, buducu nedelu mame krstiny a nejak som na to pozabudla.. 😎
Nam uplne najlepsie robi pasta s rybim olejom od firmy Galvex, je to 100 g a stoji do 2 eur, maly sme inak mnoho inych, aj Sudokrem, aj Bepanthen, ale tie sa nam vobec neosvedcili, dokonca z Bepanthenu mal taku cervenu prdelku, ze az.. ☹ asi kazdemu dietatku robi dobre nieco ine, tak ako pri plienkach a vlhcenych utierkach..
tie košieľky by zaujímali aj mňa
Baby, ako dlho nechávate odgrgávať bábo? Ja tú našu po jedení nosím aj pol hoďku, krásne odgrgne (aj viackrát) a aj tak sa povracia, aj keď ju dám do vyvýšenej polohy ľahnúť.
@janina7911 ja musím tiež malého dlho nosiť, odgrgne si aj niekoľkokrát, keby som ho položila tak si tiež trošku grcne ale to už vidím na ňom, že ak ho položím a začne mrnkať tak si ešte chce grgnúť....
@ajjkas ahoj! ako sa máte? čo dievčatá? poslúchajú? ja tiež veľmi nestíham sedieť na nete, ale teraz mám doma brata, tak vonku stráži chlapcov, maličký spinká, tak mám chvíľku čas a aj to chcem rýchlo povysávať aspoň... my spíme cez deň už tiež po menej doobeda len tak driemka, ale poobede vydrží spať 3-4 hodiny no a v noci tiež dobre spinká budí sa len raz okolo 4 pol 5 takže v pohode....

@kukujka aj moja mama mala mňa so sestrou rok po roku...a určite odporúčam 🙂 je skvelé mať sa s niekym hrať aj do školy sme chodili spolu....zasa mám aj staršie brata- rozdiel 4roky ale nie sme si tak blízky. mama veru zvládala nás všetkých ...tak veľa zdaru veď deti sú radosť to vieme všetky 😉