icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

monitas84
10. aug 2011

@lucia1181 ahoj,nie ešte som neskúšala. Mám doma imazol, pomáha mu to,ale dakujem veľmi pekne za radu,možno vyskúšam. 🙂

monitas84
10. aug 2011

@ajjkas ahoj,dakujem za rady, si poklad. 🙂 Dnes sme boli u kožnej,pediatrička nás tam poslala,predpísala mu to isté čo mám aj doma imazol krém. Poslúchnem Ťa kúpim ten sudokcrém,vyskúšam, od tochto imazolu sa mu to zlepšuje len neviem dokedy.Malý má aj vyrážky, tak nám kožná predpísala olej do kúpeľa,kvapky proti svrbeniu,uvidíme či to zaberie.urobila mi z malého alergika,v nemocnici mi povedali,že sú to len novorodenecké vyrážky,tak už neviem. ☹ 😒

monitas84
10. aug 2011

@9lea Ahoj ďakujem za radu, nebudem mu tak často krémovať,uvidíme či to pomôže. Ten sudocrem už chválite viaceré tak vás poslúchnem a kúpim ho. 🙂 😉

monitas84
10. aug 2011

Ahojte.My sme boli včera tiež v poradni a malý nám váži 5400 g a meria 62 cm, doktorka povedala, že toľko zvyknú vážiť trojmesačné bábätká a náš má len mesiac. 🙂 Boli sme aj na sone obličiek, nemá ešte uzatvorenú jednu obličku,našťastie sa mu to nezhoršuje, musela som mu dnes odobrať moč, tak dúfam, že bude všetko v poriadku.
Dnes sme boli aj u kožnej, kvôli tomu zaparenému zadočku a malý má aj vyrážky tak nás radšej pediatrička poslala. Tá naša múdra kožná mi z malého hneď spravila veľkého alergika, mám mať vraj diétu,všetky plyšové hračky od malého preč, používať látkové plienky a vyvárať ich, žiadny kočík ani vajíčko, obsahuje to veľa umeliny. 😒 Záclony vymeniť za rolety..................a mohla by som pokračovať. Mala som z nej dosť!!! 😠 V nemocnici mi povedali, že sú to len novorodenecké vyrážky,ktoré mu časom zmiznú, tak neviem kto má pravdu. 😒 Dostal malý olej na kúpanie, kvapky proti svrbeniu, mastičku na vyrážky a ten imazol na zadoček, ktorý mám aj tak doma už. o týždeň na kontrolu, asi sa tam neukážem. som povinná ísť na kontrolu??? Akoby to nestačilo niečo mám s pravým prsníkom,bola som u svojho gynekológa,predpísal mi antibiotiká, také ktoré môžem brať,lebo kojím. Začal ma bolieť, bol tvrdý a bolestivý na dotyk, asi veľa mliečka, malému z neho dávam viac papať teraz ako z toho ľavého.

kukujka
10. aug 2011

@monitas84 jaaaj sa len smejem nad radami tej koznej to ti rovno mohla povedat ,ze ho mas zavriet do strerilnej bubilny a nikdy nevyberat,daka trubka je to

sissika
10. aug 2011

ja neviem, čo mám dnes s mliekom, ale malý sa mi budí každú hodinu a je taký hladný, že mi chce odtrhnúť cicku ... už ma tak bolia prsia ...

lucia1181
10. aug 2011

@kukujka nam su uz 62 ledva-ledva 🙂,akurat dnes som objednavala 68 a 74 🙂

monitas84
10. aug 2011

@kukujka Dobre som sa zasmiala 😀 Máš úplnú pravdu je to koza tá kožná!!! 😀

ivusik33
10. aug 2011

@fleuerette tak to ti poviem že tá ranná hodina je zabiják. Pri Simonke sme to mali jeden celý rok, zobudila sa o 4.30, 5.00 alebo 5.30 a už nespala, chcela sa hrať alebo pozerať, rozprávať a ja som nad ňou zaspávala v obývačke, lebo sme sa s mm striedali - on choval v noci a ja som k nej vstávala ráno a už sme boli hore. Potom mi zaspávala až o ôsmej... dúfam, že ma to nečaká opäť 😝

ivusik33
10. aug 2011

@monitas84 ak ti môžem poradiť, tak ver hlavne sebe a svojim pocitom... ja tým kožným neverím, len predpisujú milión mastičiek s kortikoidným základom a to všetko je návykové... to znamená, že kým natieraš, tak je všetko OK, ale keď prestaneš, tak sa to opäť objaví. Nehovoriac o famaceut. ťahoch (za všetko čo dr. predpisujú, tak niečo z toho majú). Poviem ti, že ja mám ekzém a moja kožná mi povedala, že by som nesmela žiť na tejto planéte, aby sa mi to zlepšilo, keďže som alergická na kovy. Na kontrolu nie si povinná ísť ani všetkým natierať čo ti predpisujú (nehovorím o tom č o nesmieš jesť - ja by som nesmela nič, musela by som chodiť holá, používať len detské mydlo a neviem čo všetko). Takže sa ničím už nenatieram - pri deťoch sa to aj tak nedá, jem čo mi chutí a ekzém sa mi zhorší keď robím s čistiacimi prostriedkami (na ktoré ale podľa testov vôbec nie som alergická!!)
Pokiaľ malý z tých vyrážok nie je nervózny a nesvrbí ho to, nezhoršuje sa to - určite to nie je alergia alebo ekzém. Ten zadoček - musíš len skúšať čo mu zapasuje - vlhčené utierky alebo plienky, lebo Simonke sa takto zaparil zadoček z pampersiek, hoci sme ich stále používali, prešli sme na huggies a prestalo to. A najhoršie zapareniny prišli, keď jej išli zúbky, to som ale nevedela, že zo zúbkov sa môže niečo takéto stať. Tak sa držte a dávaj si pozor čo dáš malému, čo najmenej chémie 🙂

ivusik33
10. aug 2011

@kukujka tak Zuzka je stále na 56 a ešte 2-3 týždne asi aj zostane 🙂 aspoň vynosíme veci po Simči 🙂)

kukujka
10. aug 2011

@ivusik33 aj ja to tak vidim,ze este 2-3tyzdne bude nosit 56ky

sissika
10. aug 2011

my nosíme 62ky, ale už sú dosť tesné ...

9lea
10. aug 2011

@kukujka môj 56 čo som nakúpila niektoré vecičky obliekol prvý týždeň a bolo po čísle 56, čiapočky čo som nakúpila pre novorodencov, tie úplne najmenšie, sme nevyužili ani raz, tak som odložila pre sestru, ktorá bude mať bábo v januári, dúfajme, že menšie ako ja, no a vyrastáme už pomaly aj zo 62, ešte čakám tak dva týždne a budeme asi už na 68.

kukujka
10. aug 2011

@9lea mojej boli 56ky velike ked sanarodila,ale 50tky som jej nekupovalo zdalo sa mi to zbytocne zo zaciatku mala aj plienku nasiroko balenu trak to nejake miesto zabralo a neboli jej uz take velke potom sme uz nasiroko nebalili a vecicky nam boli presne

lucia1981
10. aug 2011

@kukujka ahoj! my nosíme ešte 56 ale už mu je to len-len takže o chvíľu prechádzame na 62... 🙂

kukujka
10. aug 2011

@lucia1981 tak ti drobcek pekne rastie ste nas prerastli aj ked ste o vyse mesiac mladsi

lucia1981
10. aug 2011

@fleuerette ahoj! my už máme aký taký režim... 😉 ráno vstávame okolo 8-pol 9 potom je hodinku hore,o tej desiatej zaspinká do 11- pol 12, vydrží hore tak do jednej, to ideme von a v kočíku spinká do štvrtej, pol piatej, potom sme zase hore nejakú hodinku- niekedy aj dve, to už len tak driemka do siedmej pol osmej, potom sa napapá, príde domov manžel a malý ako keby to už vedel, lebo ledva čaká že kedy si ho zoberie a je s ním do tej pol desiatej- desiatej, to posledný krát večer papá a spinká do štvrtej pol piatej ráno kedy prvý krát papá, takže celkom sa to dá a už to trvá pár dní tak dúfam, že sa to veľmi nezmení lebo sme si už na to všetci zvykli... 😉

lucia1981
10. aug 2011

@kukujka drobec je dosť dlhý ale inak chudučký, tak ešte musíme trošku nabrať na váhe... 🙂

sisi0211
10. aug 2011

@fleuerette Ahoj, moja chodievala spat okolo deviatej. No vcera zaspala uz okolo osmej a dnes rano bola hore od piatej a v kuse sa len pucila a mravcila a pchala pasticky do pusy ☹ Dnes pre zmenu zaspala este skor, o stvrt na osem. Tak som zvedava kedy vstane rano.... to uz aby som isla spat aj ja, lebo cez den budem mrtva 😀

sisi0211
10. aug 2011

@kukujka Moja uz zacala nosit 62-ky, ale niektore ma este 56-ky... 😉

zufzufmeister
10. aug 2011

baby, nemáte skúsenosť so zápalom očka, my to máme viac menej od narodenia, brali sme pamycon, ale nezabral, teraz nám dala očná kvapky, ale tiež nič... Neviete čo by pomohlo?

samila
11. aug 2011

ahojte, obcas vas citam, tiez mam junovciatko 🙂 ak mozem poradit @zufzufmeister mne zabralo pri oboch detoch na zapalene ocko materske mlieko kvapnut do ocka po kazdom kojeni, u malej uspech za 2 tyzdne a 3 mesiace sme sa s tym babrali, kym som sa odhodlala k mliecku u maleho sme to vyriesili do mesiaca 🙂
@kukujka mam deti po sebe, mam rozdiel rok a 5 mesiacov, niekedy je to sila, drzim palce nech ti to vyjde
@janka830 ak mozem poradit, hlavne pokoj, malicka vie kolko potrebuje papat a ty mas mliecka dost 🙂 len ma napadlo ci pouzivate cumlik. My sme ho pri malej mali a teraz malemu som cumel nedala, maly sa ovela castejsie budi a pyta si papat ako prva dcerka a aj ovela lepsie pribera a tym padom mam aj mliecka viac 🙂

janka830
11. aug 2011

@kukujka Laura nosí tiež 56tku, ale niektoré veci sú jej dobré aj 62tky ale závisí to od strihu...lebo niektoré 62tky sú jej až mooooc veľké...

@samila Ahoj, no malá nemá rada dudel.. dudle len keď jú bolí bruško alebo keď nervačí vtedy si rada aj podudle, inak dudel vyplúva...a ona sa budí na papanie každé 2,5-3hoďky medzi tým nehrozí aby si cucla...skúšala som a veru taký plač zúrivý spustila...

kukujka
11. aug 2011

@zufzufmeister ahoj moja mala tiez zapalene ocko od narodenia stale jej nejake nove a nove masticky a kvapky predpisovali a nic nezaberalo tak som sa nahnevala vsetko vysadila nazbierala na luke repik urobila z neho silny odvar a ocko vplachovala do tyzdna bolo po zapale

koc1nka
11. aug 2011

Ahojte,mojem malej tiez od narodenia take biele vyteka z ociek,aj jej ocna prepichovala a preplachovala kanaliky,ale priechodne ich ma,tak zevok.Najskor mala pamycon,potom antibiotzikove kvapky a terazakysi ocuflash.No nic z toho nepomaha.Pocula som aj ja o tom mliecku,sskusaim to

simika23
11. aug 2011

Ahojte baby...dnes sa citim straaaasne rozbito nechapem tomu...mala zas vyvadzala vecer zaspala okolo pol jedenastej...a v noci vstala o druhej a potom o piatej a este doteraz spi...zacina sa mi zdat ze jej vcera akosi mliecko nestacilo- stale mrncala po papani- co ona v podstate robi stale...a moze byt hladna ked aj tak pekne pribera?? cca 200-250 g za tyzden???..a vecer mala aj trocha zelenej stolice bola som zufala ci nehladuje..a nutrilon som uz vyhodila bo bol po zaruke..jaaaaj baby skonci sa to niekedy ze bude taka urevana??? ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

9lea
11. aug 2011

Ahojte mamičky, tak my sme mali včera troška horší večer, lebo maličky vlastne od narodenia prvý krát cez deň nekakal, tak ho asi troška tlačilo brušku, ale potom pekne zaspinkal okolo pol desiatej a spal až do rána, zobudil sa iba raz o pol tretej, papal 10 minút a spal ďalej, čiže fajn, no a ráno sa mi pokakal hneď tri krát o pol šiestej, o 8 a o desiatej a poriadne, tak ho už asi teraz netlačí. No a boli sme u kardiológa na kontrole a srdiečko máme v poriadku, tak sa tešíme, aj nám ho prevážili a premerali, tak máme už 5800 gramov a 61 cm. číže sme pribrali za dva týždne 730 g a podrástli sme o 5 cm. Tešíme sa, že nám rastie a priberá. 🙂

9lea
11. aug 2011

A ešte som zabudla, napísať, že moja noc bola troška horšia, ale nie pre maličkého, ale normálne som sa zobudila okolo pol druhej na poriadne bolesti brucha, keď to môžem opísať, tak to boli bolesti ako kontracie pred pôrodom, nevládala som vstať, tak som zobudila môjho drahého, ktorý mi priniesol tabletky od bolesti a nahrial vankúš, myslela som si, že idem dostať kramy, lebo som mala vlastne vždy bolestivé krámy, ale nie až tak, potom sa to stupňovalo, normálne som sa prevaľovala v posteli od bolesti, a potom zabrala tabletka, tak už bolo lepšie, ale krámy nikde, tak neviem, čo to mohlo byť, či nejaké sťahy maternice a k dr. idem až v pondelok tak neviem, teraz sa mi nič nerobí, ale už včera večer ma pobolievali kríže a brucho a v noci taka reakcia. ☹ ☹

kukujka
11. aug 2011

kde v postielke zaspia vasi drobci???moja nezaspi inak len uplne v rozku pri hniezde natacena aj ked ju dam stale pekne do stredu tak si pekne odcestuje kde chce niekedy mam az strach ako sa ulozi tvaricku niekedy aj uplne v mantineli no a zaseknute nozicky medzi tickami postielky to je u nas uz bezne