icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

sissika
13. aug 2011

@kukujka všade píšu o tých klokankách inak, niekde je písané od 6. mesiacov, inde od narodenia, ale minimálne 3,5 kg ... http://shop.dieta.sk/klokanky-baby-vaky/chicco-..., toto vyzerá celkom sľubne ...

kukujka
13. aug 2011

@sissika vyskusam jej ju a uvidim ako bude reagovat

kukujka
13. aug 2011

Uz mi to lezie na nervy vsade menia nazvy tem aj na to pozmenili neviemv com to ma vyznam

dooscoby
13. aug 2011

kukujka skor si pozicaj iny nosic bud lilliputy alebo manducu, neviem ja som mala klokanku a mala tam visela ale asi zalezi aj od strihu a firmy nie vsetky musia byt zle

kukujka
13. aug 2011

@dooscoby to si nemam moznost od koho pozicat

lencita
13. aug 2011

@kukujka my mame klokanku chicco a maly je v tom velmi spokojny... 😉

lencita
13. aug 2011

@sissika tak presne tuto mame ale z bestforbaby.sk za 19,90 🙂

kukujka
13. aug 2011

@sissika
@lencita tu co si chcempozict je tiez znacky chicco len neviemci jetopresne ta

ivusik33
13. aug 2011

tak ja som si pred pár dňami objednala nosic red castle sport - páčil sa mi a tu na bazári som našla niekoľko, tak som zvedavá, či bude v poriadku a či sa malej bude páčiť.

fleuerette
13. aug 2011

@lencita a nebolí ta z nej chrbát. lebo aj my máme, a tým že v zadu tie popruhy nemajú uchytenie okolo pásu, len cez ramená a smerujú dopredu, tak na môj dorasovaný chrbát to nie je. A to som si myslela že aká paráda, keď už nemôžem malého nosiť na rukách ☹

fleuerette
13. aug 2011

čítam že riešite veľkosti, tak mi ašpirujeme na 74, malému sú na 68 pomaličky krátke rukávky aj gaťure. Je dlhý ako týždeň pred výplatou. Už sa obzerám aj po novom kočíku, lebo je ho plná navetta. A tiež cvičíme, a spievame a podávame si hračky. Zistili sme, že hrkálky sú celkom nebezpečná zbraň, malý si tak šľahol po čele, že som si myslela že v ňom bude mať dieru 😨 , a on sa len zarazil a začal sa bohovo smiať 🙂 . Ale z toho bľabotania mi začína prepínať, asi si nakúpim Hospodárske noviny, a budem to malému predčítať, nech z tej materskej nezblbnem.
No a na 11. septembra máme dohodnutý krst. Tu v Senci to bolo komplikované, lebo krstný bude môj brat a nemá birmovku, takže smola. Tak sme volali Jankovi Sucháňovi a ten nám malého pokrstí bez problémov. Ja nechápem prečo niektorý farári s tým robia tak caviky.

katinka71
13. aug 2011

ahojte dnes sme boli s malym na celodennom vylete,vyviezli sme sa autom do 2000 m/nad morskej vysky a potom s kocikom peso este do prevysenia300 m,cely cas prespal od 11 tej do 17 tej iba vypil hore mlieko a spal,nepytal sa na ruky cely cas,a vecer doma bez cirkusu po kupani zaspal ako zarezany,aj my mame dost z tej tury,nastastie sme boli viaceri lebo vytlacit kocik do tej strmej vysky by bolo dvom nadsily a dolu sme museli istit aj traja kocik aby neusiel ,dnes sme vyuzili zimny fusak lodger bunker bez teplej vnutornej vrstvy dobre sa mi osvedcil,pokojny vecer prajem

katinka71
13. aug 2011

fotky z dnesneho dna

kaara1980
14. aug 2011

ahojte,stale sme v LM,tak vás nemôžem ani prečítať poriadne.Mám len prosbu,koľko kvapiek espumisanu dávate detičkám?Dávate ich pravideľne a dlhodobo?Malá začala byť strašne kolikavá,ja trúba včera zožrala krúpkovú polievku a malá večer doslova jačala ☹ ,nenechám ju už trápiť.Aj akýkoľvek prd si musí ,vypučiť,.

dooscoby
14. aug 2011

ja som mala chicco klokanku a nikdy viac ☹ skus dat do goolu pozicovna nosicov. keby si bola z BA tak by som ti pozicala tu manducu. tusim to pozicovne na tyzden vychadza dakych 11 eur

zufzufmeister
14. aug 2011

Baby, ktoré odsávate... Mám otázku... Keď si odsajem napr. 60 ml na jeden krát, uskladním to v chladničke, môžem druhý krát dať mlieko k tomu - myslím odsaté napr. za tri hodiny neskôr? Ako sa to má uskladňovať v chladničke? Musí byť nejaká špeci nádoba uzavretá?

zufzufmeister
14. aug 2011

@sissika ahoj ja mám tiež presne ten nosič kúpený, ale na krabici je od 0 mesiacov, aj keď si to neviem celkom predstaviť... Ešte som ho neskúšala, ale chystám sa, som zvedavá, vyzerá to fajn 🙂

kukujka
14. aug 2011

@zufzufmeister mozes zlievat mliecko za 12hod niektory vravia ,ze aj za 24hod musis ho mat uzavrete ja odsavamlen zriedka,ale ked odsajem tak ho zavriemdo flasticky takyuzaver mam k tomu,mliecko mozes mat v chladnicke najviac 24hod ulozene v zadnom mieste nie hned pri dvierkach,v mraziaku az 3mesiace

zufzufmeister
14. aug 2011

@kukujka čiže si môžem odsať a potom do toho odsatého čo je v chladničke priliať znova teplé? Nezrazí sa to, alebo čo?

kukujka
14. aug 2011

@zufzufmeister predtym ked som odsavala casto tak som vybrala s chladicky flasticku s mliekom nechala vonku oteplit zatial kym som odsavala a potom zliala,nezrazilo sa.

zufzufmeister
14. aug 2011

@kukujka ďakujem za radu... všimla som si, že malému sa jednoducho nechce ťahať, tak to si radšej dám tú námahu a budem odsávať a to mu dávať ako nutrilon... Možno sa upraví aj tvorba mlieka tým... Pevne v to dúfam teda...

kukujka
14. aug 2011

@zufzufmeister ja som odsavalapre to iste kazdy den som davala 1x odsate cez flasu a potom som si povedala dost naco tolko prace okolo toho mala pije malo len okolo 60ml cez flasu vypila aj 100ml,ale ked pribera aj ked pomenej aje spokojna tak som s tym sekla.vcera som odsala po 4roch tyzdnoch lebo jej dali umelekymsom nebola doma stiahla 100ml.UM malaprvy krat a uz nemam v plane dat len ak zas bude stav nudze ked sa inak neda

zufzufmeister
14. aug 2011

@kukujka Veď práve, ale u mňa je to o tom, že za začiatku nepriberal, doktor nakázal nutrilon, tak som ho aj kojila aj dávala nutrilon, najprv iba večer, ale potom stále viac a viac a mlieka sa mi tvorí ešte menej... Za prvé už ho fakt je menej, lebo malý menej ťahá, kvoli nutrilonu a za druhé on ako keby si to nevládol vytiahnuť, často skončí kojenie strašným plačom, nechce sa prisať ani za svet a pritom keby sa potrápil, tak by ešte dačo určite vytiahol, lebo sa mi podarí vždy niečo odstriekať, tak pre to som zvolila túto alternatívu, lebo skončíme na nutrilone úplne a to fakt nechcem... Takto sa mi možno začne tvoriť viac mlieka a pri najhoršom budem odsávať a dávať mu aspoň tak materské...

kukujka
14. aug 2011

@zufzufmeister ja by som ti radila stale ho prikladat a skusat ale ako pises tak je uz viac nauceny na flasku.podla mna odsavanie v tvojom pripade nieje zly napad zvysis tym produkciu mliecka ked bola moja mala v nemocnci tak som odsavala cele dni a aj cez noc najprv toislo taaaaaaaazko ledva 80ml za hodinu potom si na to prsia zvyli a mala som 100ml za 10minut tak dufam,ze sa to aj tebe tak rozbehne.ked som vcera po 4roch tyzdnoch odsavala tak to zas islo taaaazko

zufzufmeister
14. aug 2011

@kukujka veď práve, beriem to ako poslednú možnosť, inak som asi dokojila :( tak dúfam, že to pomôže a rozbehne sa to... Možno keď budem mať mlieka viac, tak začne aj papať normálne, on nemá problém s prisatím, alebo že by odmietal prsník, práveže on je nažhavený na to viac ako na flašu, len sa mu už asi nechce ťahať keď to ide ťažko a nijako ho nedokážem donútiť...

kukujka
14. aug 2011

@zufzufmeister jaaaj lenivec jeden maly a kolko papa???moja len tak cca priemerne 5minut a vytiahne si tych 60ml apotomsa uz rozculuje ked ju nutimviac tak ju nechavam papkat len tolko kolko chce ona

zufzufmeister
14. aug 2011

@kukujka no práveže, on jedol 60 už keď sme došli z pôrodnice, aspoň podla preváženia... Teraz aj 120 stiahne... Ale my sa kojíme aj pol hodinu, z obidvoch a nútim ho ťahať, tak je najedovaný.... No uvidím, aký to bude mať efekt...

kukujka
14. aug 2011

@zufzufmeister moja jedla tych 90ml ateraz neviem co sa stalo a uz len 60ml ale nestresujem sauz vahu som uz vratila a nech si papka kolko ona chce

ivusik33
14. aug 2011

@zufzufmeister zuzi, ja mám kúpené AVENt poháriky, to je veľmi dobrá vec aj na neskôr, keď sa už dávajú príkrmy. Sú to plastové poháriky s vrchnákom, dobré na zamrazenie aj do chladničky. Ja odsávam tak, že po odsatí dám do chladničky a keďže mám avent odsávačku, tak ten pohárik z chladničky len prikrútim na odsávačku a opäť do toho odsávama a žiadny problém . Dúfam, že ti odsávanie pomôže, lebo ja už strácam mlieko... nám to stačí už len 1-2 dávky denne :(( je to škoda, ale neviem s tým nič urobiť.
Ako sa Vám darí?? Čo malý, už ste si zvykli na seba 🙂)

zufzufmeister
14. aug 2011

@ivusik33 vidíš aj ja mám kúpené také poháriky, síce nie originál na odsávačku, ale nevadí... hej ja tiež mám stále menej a menej mlieka, no ale čo už... Už sa s tým pomaly zmierujem, len chcem ešte toto skúsiť, možno to pomôže... A zvykli sme si 🙂 Je zlatý, našťastie nemá žiadne problémy, koliky ani nič podobné... Aj zaspávať sa naučil sám, tak sa to dá zvládať v pohode... Ale stále si veru neviem predstaviť mať ešte jedno dieťa 🙂)) To fakt nechápem ako sa to dá stíhať a venovať sa obidvom.... A čo simonka, už si zvykla na sestru???